Pomógł: 4 razy Wiek: 35 Dołączył: 05 Lip 2008 Posty: 453 Skąd: Warszawa
Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 26-06-2009, 14:38
Cytat:
a swoją droga dziwne faktycznie, na moje oko to przerzucili tablicę z innego autka na kikla dni i licza na farta
I zapewne im się to uda. Omega znajomego stała trzy lata nieużywana pod blokiem i dopiero parę miesięcy temu niebiescy się przyczepili że tablic nie ma ( tak wogóle to sprowadzona została z niemiec i nie ma ani dowodu/ubezpieczenia/opłat) i że ma ją usunąć. Przykręcił tablice z jetty która już dawno została rozesłana po polsce, przestawił na drugą strone ulicy i już ma spokój. Co lepsze ostatnio się dowiedziałem że zrobił nią już 800 km i żaden patrol go nie zgarnął miśki są niespstrzegawcze
Pomógł: 4 razy Wiek: 35 Dołączył: 05 Lip 2008 Posty: 453 Skąd: Warszawa
Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 26-06-2009, 20:35
Wiesz konkretnie auto bez nalepki na szybie, rozbitej tylnej lampie i tablicami z auta którego już nie ma. A osobiście to kontrole mojego tipola miałem już 3 razy od niespełna roku
Pomógł: 44 razy Wiek: 41 Dołączył: 07 Lis 2007 Posty: 2256 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
Wysłany: 27-06-2009, 09:33
konikks, hehe rozminęliśmy się, ja myślałem że z tym "nie strzasz" to chodzi o kontrolę drogową
a Ty mówisz o dyrekcji tu nie jest tak dobrze z p. Dorota rozmawiałem jeszcze w tym miesiącu zresztą w marcu przez 2 weekendy (przed waszą inwenturą i jakoś 2 tyg po) robiłem pod Twoim marketem pokaz dźwigu, przy samym głównym wejściu
Pomógł: 31 razy Wiek: 37 Dołączył: 25 Maj 2006 Posty: 1884 Skąd: Kwidzyn
Województwo: Pomorskie
Wysłany: 27-06-2009, 20:52
Wracając do sprawy tablicy i RHD. U mnie w mieście jest 126 p z kierownicą po prawej stronie i normalnie po mieście lata. Nie żaden tuning czy coś. Normalnie jeździ nim z 50 letni koleś z hurtowni budowlanej niedaleko mnie. Auto ma tablice białe i tych co go wcześniej nie widzieli zawsze interesuje. Nie wiem skąd taki pojazd jest, ale żadnej druciarni w środku nie ma. Wszystko jak w lustrze.
Pomógł: 44 razy Wiek: 41 Dołączył: 07 Lis 2007 Posty: 2256 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
Wysłany: 27-06-2009, 21:58
mrk69 napisał/a:
U mnie w mieście jest 126 p z kierownicą po prawej stronie
dawniej były chyba inne przepisy, znajomy miał 125p RHD i też był normalnie zarejestrowany jeszcze na czarnych blachach, to 126p też mogło mieć czarne i jak brakło miejsca w dowodzie to przeszło na białe
Jeżeli chodzi o Fiaty 125p i 126p to są to "odrzuty" z exportu do UK z lat 70-tych i 80-tych.
Generalnie kiedyś były inne przepisy i samochody z kierownicą po prawej można było legalnie zarejestrować i nimi jezdzić
Chyba w latach 90-tych zmieniły się przepisy...
mrk69 napisał/a:
U mnie w mieście jest 126 p z kierownicą po prawej stronie i normalnie po mieście lata.
Ja też kiedyś widziałem 126p z kierownicą po prawej stronie i na "czarnych blachach"
_________________ Jest:
Fiat Brava 1.2 16V 2001r. Fiat Siena 1.6 16V 1998r.[b/]
Było:
[b]FIAT TIPO 1.4i.e. DGT 1990r.
witam koledzy jestem nowym gosciem i nie bardzo wiem gdzie uzyskac pomoc aczkolwiek sprawa jest taka ze wczoraj stuknoł mnie koles bmw i niestety moja tempra nie wyglada na to aby dalej mogla jezdzic . oczywiscie to kolesia jest wina i sprawa zalatwiona ale chcialbym sie dowiedziec ile dostane z jego oc : pomocy !!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.