Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Fotoradar przenośny - pytanie
Autor Wiadomość
tipacz 

Województwo: Małopolskie
Zaproszone osoby: 5
Wysłany: 14-11-2007, 23:09   Fotoradar przenośny - pytanie

Jechałem sobie dziś ok 13 do pracy aż nagle dziwny błysk z początku pomyślałem że ktoś długimi mrygnął a po chwili zobaczyłem na poboczu zielonż Borę a koło niej stała "tajemnicza skrzynka". Dodam iż ograniczenie do 50 a ja miałem ok 70 (nie zwróciłem uwagi) przede mna jechało autko jakieś 30m w chwili "błysku" byłem jakieś 100m od skrzynki. Moje pytanie brzmi: jakie są szanse, że to mnie pstrykneli? bo nie wiem czy zbierać na darowizne.

PS - jeśli źle zamieściłem posta to proszee mod-ów o przeniesieie

jest Passat B5 1,8 20V Syncro - pali tyle ile wlejesz...

assistance   Moneta

Lipton 

Województwo: Kujawsko-Pomorskie
Wysłany: 14-11-2007, 23:39   

20km to 200zl +6punktow

jesli jechales za nim i go nie doganiales jechales jego tempem to duza jest szansa ze to jemu mogli walnac

zawsze jest ale rownie dobrze mogli wam obu wlanac foto tak opcja tez jest
     Moneta

tipacz 

Wysłany: 14-11-2007, 23:44   

Wydaje mi sie że on jechał szybciej...

assistance   Moneta

unknown 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 14-11-2007, 23:50   

naprawdę trudno powiedzieć, trzeba widzieć sytuację... może się niepotrzebnie boisdz bo np u nas jak pstrykali z początku i stali przy pudle to były tylko próby by się obsługiwać nauczyli nowi te skrzynki... nic nie przychodziło;

2) ustawione jest zazw minimum na >110% dozwolonej prędkości, od tego progu dopier ostrzela; jak jest do 60km/h to od 71-75 km/h strzeli foto;

foto raczej strzela nie z daleka; z oddali namierzać zaczyna, z np 300m jadąc szyyyybko, tak to dopiero od 100m dopiero właściwie zmierzy; zmierzy z oddali ale strzela przy momencie mijania pudła by foto wyszło jakoś ok, więc musiałbyś mijać lub prawie mijać skrzynię by to było twoje foto
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

tipacz 

Wysłany: 15-11-2007, 09:29   

No przy mijaniu to nic nie błyskało bo patrzyłem wiec mam nadzieje, że to tego przede mną zdjęli. Ale jak mi nic nie przyjdzie to kupuje CB bo szkoda kasy na tak niewinne wykroczenia.

assistance   Moneta

Tobi 

Wysłany: 15-11-2007, 12:37   

unknown napisał/a:
ustawione jest zazw minimum na >110% dozwolonej prędkości, od tego progu dopier ostrzela; jak jest do 60km/h to od 71-75 km/h strzeli foto;

Ciekawa matematyka :)
A co do dwóch samochodów na zdjęciu to podobno zdjęcia, na których jest więcej niż jeden samochód nie są brane pod uwagę - nie może być wątpliwości, komu zrobiono zdjęcie. Czyli samotne rajdy po mieście nie, natomiast wyścigi tak! ;)

Zamawiaj jedzenie przez internet.
Moje domeny na sprzedaż.
     assistance   Moneta

unknown 

Wysłany: 15-11-2007, 18:48   

wiem, że ta matematyka niezbyt pasuje, nieco źle przekazałem co chciałem :D

przy 60km/h granicznej na powyżej 70km/h ustawiają, zawsze ciut powyżej 10km/h jest ta tolerancja, czasem powyżej 20km/h a zakładane minimum to ponad 10% jako suma ew błędu pomiaru radaru i błędu licznika w aucie, takie coś dodają gratis, także np za granicą... przy 50km/h minimum tolerancji powinno być więc powyżej 55km/h foto, ale dadzą zapewne na powyżej 60km/h albo wręcz 70km/h...

wiadomo o co chodzi...

jak są 2 auta to czasem oleją foto, no ale gdyby na foto były dwa przy czym jedno 'jakoś' dość dalej a jedno szczególnie w kadrze to to widoczne może mieć prezent; zależy od foto, bo wiązka pomiarowa też ma ograniczone pole i ktoś kto ma obowiązek to znać co te fotki ogląda może zadecydować czy w to auto w tle wiązka mogła trafić czy nie, czy na pewno tylko autko bliższe było fotografowane
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

ubek 

Województwo: Other
Wysłany: 15-11-2007, 19:57   

OT:

tipacz96vc, w którym miejscu się ustawiają?? Kilka razy w tygodniu latam do Andrychowa i wolał bym ominąć fotografa.

Przy 200 ciężko jest zobaczyć 40 na znaku

www.tomekmichalik.pl
     Moneta

tipacz 

Wysłany: 15-11-2007, 23:36   

ubek,

Ja ich widziałem jak pstrykali koło AFM na Batorgo a podobno kilka dni wcześniej pstrykali koło stacji kontroli pojazdów na górnicy (kierunek Kęty) a najlepsze jest to że taką zabawke podobno zafundowała sobie miejska z Andrychowa!!! Co za hu...

assistance   Moneta

Odpowiedz do tematu