|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Kolizja And Run |
Autor |
Wiadomość |
Luczu
Pomógł: 82 razy Wiek: 36 Dołączył: 09 Wrz 2007 Posty: 5215 Skąd: Sosnowiec
Województwo: Śląskie
Zaproszone osoby: 3
|
Wysłany: 21-12-2008, 18:20
|
|
|
polansky, a nie wiem ale od tego tak Więc śmiało można walić na parkingu i uciekać sasasasa kaska wpadnie |
_________________ Było
Tipo 1.4 78hp
Bravo 1.9 jtd GT 105 / 99r
Jest
A4 B5 2.4 V6 PB 165 / 00r
|
|
|
|
|
Mrogas
Pomógł: 1 raz Wiek: 35 Dołączył: 06 Wrz 2008 Posty: 143 Skąd: Sosnowiec
|
Wysłany: 21-12-2008, 18:49
|
|
|
polansky napisał/a: |
No i tu już pozostaje miejsce tylko dla czegoś takiego co się nazywa własne SUMIENIE.(...)
Jak ktoś ma na tyle odwagi żeby odpowiadać za swoje czyny to będzie za nie odpowiadał, a jak ktoś jest zwykłym tchórzem to niczym się go nie zmusi żeby odpowiadał za siebie. |
Tu popieram. Wlasnie wróciłem od kolesia bo stuknalem go pod jego blokiem...
Chwile pogadalismy na szczescie koles wporzadku powiedzial ze i tak mial cos tam robic
bo wczesniej w to samo miejsce ktos go puknął a ja tylko dobilem powiedzial ze ma ubezpieczenie i ze ze nic go to nie bedzie kosztowac. Jakos tako to tłumaczył |
|
|
Emf
Pomógł: 26 razy Wiek: 47 Dołączył: 16 Sty 2005 Posty: 2668 Skąd: Piotrków Trybunalski
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 21-12-2008, 19:17
|
|
|
LUCIACIA napisał/a: | zawsze można ubezpieczyć auto od takich przypadków |
Zanim coś napiszesz to może się zastanów.
Ubezpieczenie na życie pewnie opłacasz więc jak ktoś Ci obije twarz to będzie to dla Ciebie pocieszeniem, że dostaniesz ubezpieczenie??
Powiesz:
- spoko goście, że mi obili gębę, zarobiłem jeszcze na tym bo poleżałem trzy tygodnie w szpitalu, a za każdy dzień firma ubezpieczeniowa mi płaci xzł.
Ponadto korzystając z AC w takim wypadku przy takiej kwocie (500zł) NIE OPŁACA się akurat tego zgłaszać bo dostaniesz zwyżkę w następnym roku. |
_________________ Była Włoszka.
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
|
|
|
|
|
grabarz
Pomógł: 18 razy Dołączył: 30 Mar 2007 Posty: 1685 Skąd: Zielona Góra
Województwo: Lubuskie
|
Wysłany: 21-12-2008, 20:10
|
|
|
Nie wiem wszyscy co wypisują takie brednie jak ,mrogas spoko rozejdzie się po kościach nie przejmuj się itp ,to gardzę wami w szczególności tobą mrogas ,sam miałem podobna sytuacje z miesiąc temu pisałem na sb ,na parkingu terminala w DHL-u zostawiłem smoczyce i wyjechałem w trasę ,wróciłem wieczorem i smoczyca miała cały tylni błotnik zmasakrowany , koleś spie... ,tak jak ty ,nikt nic nie widział ,nie było tam akurat monitoringu ,w tym miejscu ,i nic mnie tak nie wqrw... (jak pewnie tego obywatela któremu ty uszkodziłeś auto ) jak to że koleś uciekł ,nie zostawił jakiegoś numeru kontaktowego itp ,nie zależało mi na tym by wzywać gliny jak zostawił by kontakt do siebie ,chodziło o prosta rzecz ,zdarzyło się ok ,wypadek losowy ,nie chciałem aby z ubezpieczenia mu poleciały jakieś zniżki ,chodziło tylko by pokrył materiał ,szpachel ,lakier itp ,za robociznę wziąłbym na dobrą wódkę wiśniowa ,ale tak się nie stało bo koleś scykał ,tak jak widzę wielu z was by zrobiło ,i co byłem przed wypłata ,auto zrobiłem sam ,koszt materiałów wyniósł mnie 300 zł ,robocizna własna ,al ten ktoś nie przemyślał ,że pieniądze które władowałem w tą naprawę ,były przeznaczone na coś innego ,a auto było i jest mi potrzebne ,dla tego ty myślisz że jak zrobiłeś szkodę jak to dziwnym sposobem oceniłeś jakieś 4 na 4 cm ,to nic ,to ja ci powiem z punktu blacharza lakiernika ,że nie zrobisz zaprawki i będzie ok ,jeżeli koleś musi lekko klepnąć ta klapę ,to tez będzie może musiał użyć szpachli czyli już obszar malowania się zwiększa ,później podkład ,matowanie ,i masz w sumie kolego całą klapę do malowania ,więc się zastanów ,a to że myślisz że jeżeli pały się wezmą za to i tyłek uratujesz to już zbijam cię z tej ścieżki ,to że auto ma tam 3 właścicieli ,i jeżeli ktoś spisał rejestracje i dojdą do tego kto jest aktualnie właścicielem ,to myślisz ze klijent tyłek nadstawi aby beknąć za ciebie..... ,nie powie że auto posiada tamten ,tamten że tamten i tak po sznurku w jeden dzień dojdą do ciebie ,popieram to co napisał Emf i ludzie którzy podobnie myślą |
_________________ KAŻDY MOŻE BYĆ MODEM...ALE NIE KAŻDY DO TEGO SIĘ NADAJE |
|
|
|
|
Mrogas
|
Wysłany: 21-12-2008, 21:55
|
|
|
grabarz calkowicie popieram to co powiedziales. I tak jak pisałem wczesniej bylem i spotkalem sie z tamtym właścicielem auta i rozeszlo sie po kosciach gdyz byl wporzadku.
Okazalo sie ze 2 dni wczesniej ktos mu stuknal w to samo miejsce gdzies na stacji i koles zaplacil mu za szkody. Powiedzial ze nic by z tego nie robil gdyz i tak musial to zrobic i mial na to fundusze z poprzedniej kolizji. Ale przynajmniej ja mam czyste sumienie |
|
|
albert1991
Pomógł: 24 razy Wiek: 33 Dołączył: 08 Cze 2008 Posty: 1071 Skąd: Kłodawa (konińskie)
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 21-12-2008, 22:40
|
|
|
OT ON
Ja kiedys starszej Pani w maluchu lampe przednia kamieniem potlukłem miałem wtedy z 13 lat czekałem za ta Kobitka z 3 godziny obok samochodu i czekałem az wróci jak wróciła przeprosiłem pojechałem do wója który miał taka lampe i jej wymienilismy pamietam jak mnie odwoziła spowrotem do domu to powiedziała ze bardzo jej sie spodobało moje zachowanie i dała jeszcze mi 10 zł Powiedziała wtedy do mnie : Pamietaj uczciwosc sie opłaca i dała 10 zł nie chciałem wziasc ale jak to mały dzieciak długo mi nie wciskała i wziołem "miałem na cukierki " i modliłem sie zeby rodzice sie nie dowiedzieli bo by było Cienko .
OT OFF |
_________________ Nadsterowność wzbudza strach w pasażerach. Podsterowność - w kierowcy |
|
|
|
|
Luczu
Pomógł: 82 razy Wiek: 36 Dołączył: 09 Wrz 2007 Posty: 5215 Skąd: Sosnowiec
Zaproszone osoby: 3
|
Wysłany: 22-12-2008, 02:38
|
|
|
Emf, co do obicia gęby - załóżmy że dostałem - i co teraz ? chyba lepiej jak jestem ubezpieczony
co do szkody w samochodzie. W tym przypadku masz rację. Ale lepiej się ubezpieczyć. Swoją drogą przecież ja nie chwalę takiego zachowania jak ucieczka ... Chodzi mi o to że lepszy rydz niż nic w takim przypadku |
_________________ Było
Tipo 1.4 78hp
Bravo 1.9 jtd GT 105 / 99r
Jest
A4 B5 2.4 V6 PB 165 / 00r
|
|
|
|
|
albert1991
Pomógł: 24 razy Wiek: 33 Dołączył: 08 Cze 2008 Posty: 1071 Skąd: Kłodawa (konińskie)
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 22-12-2008, 02:41
|
|
|
LUCIACIA, zaczeło sie od tego co mu grozi a teraz o odpowiedzialnosci zreszta temat powienien zostac zamkniety poniewaz sie wyjasniło takie moje zdanie bo jeszcze beda jakies kolejne niepotrzebne spiecia
Pozdro |
_________________ Nadsterowność wzbudza strach w pasażerach. Podsterowność - w kierowcy |
|
|
|
|
grabarz
Pomógł: 18 razy Dołączył: 30 Mar 2007 Posty: 1685 Skąd: Zielona Góra
Województwo: Lubuskie
|
Wysłany: 22-12-2008, 07:07
|
|
|
Mrogas, w takim wypadku ,jeżeli jednak spotkałeś się z kolesiem ,to zwracam honor |
_________________ KAŻDY MOŻE BYĆ MODEM...ALE NIE KAŻDY DO TEGO SIĘ NADAJE |
|
|
|
|
Mrogas
|
Wysłany: 23-12-2008, 20:08
|
|
|
albert19912 napisał/a: | temat powienien zostac zamkniety poniewaz sie wyjasniło takie moje zdanie bo jeszcze beda jakies kolejne niepotrzebne spiecia |
Popieram chociaż tak szczerze mówiąc nadal nikt nie odpowiedział konkretnie czyli jakie mogą byc konsekwencje.
grabarz napisał/a: | Mrogas, w takim wypadku ,jeżeli jednak spotkałeś się z kolesiem ,to zwracam honor |
Dzieki jakos mnie to cały czas ruszało i postanowilem to zalatwic zanim mialby mnie znaleźc... |
|
|
Jarek 5TT
Pomógł: 4 razy Wiek: 62 Dołączył: 20 Lis 2005 Posty: 297 Skąd: Lublin
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 23-12-2008, 20:09
|
|
|
Niestety ze mną nikt nie miał ochoty się spotykać ani pisać karteczek z nr telefonu i parę lat temu (4lata) w nowej Lagunie na parkingu pod blokiem zastałem rozprute drzwi pp , pt i blotnik pt na dodatek z wepchniętym slupkiem , bombowo prawda ?
Owszem auto było ubezpieczone ( koszt naprawy w serwisie Renault ok 7 tyś zl) i co z tego , jest juz powypadkowe.
Całkowicie zgadzam się z grabarzem i Emf
A co komu grozi , tak naprawdę prócz kary boskiej raczej nic. |
|
|
|
|
Mrogas
|
Wysłany: 24-12-2008, 12:27
|
|
|
Jarek 5TT napisał/a: | Niestety ze mną nikt nie miał ochoty się spotykać ani pisać karteczek z nr telefonu i parę lat temu (4lata) w nowej Lagunie na parkingu pod blokiem zastałem rozprute drzwi pp , pt i blotnik pt na dodatek z wepchniętym slupkiem
A co komu grozi , tak naprawdę prócz kary boskiej raczej nic. |
Hm... Kogos nie ruszalo wewnetrzne ja tak mocno jak mnie
Kary boskiej Dobre poprosze dwa razy hehe |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|