|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Może komuś się przyda... |
Autor |
Wiadomość |
egon
Pomógł: 57 razy Wiek: 42 Dołączył: 17 Paź 2007 Posty: 5516 Skąd: Pleszew
Województwo: Wielkopolskie
Zaproszone osoby: 2
|
Wysłany: 19-06-2009, 00:12
|
|
|
pawel76 napisał/a: | za komplet z pozycyjnymi 80 zeta |
Ja dałem 46zł Narazie swiecą |
_________________ VW Polo 9N 1,2 12V - żony
LANCIA LYBRA 1,9 JTD 115KM
Tak mało, a tak może pomóc Składka Klubowa |
|
|
|
|
polansky
Pomógł: 20 razy Wiek: 38 Dołączył: 17 Mar 2007 Posty: 1007 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 19-06-2009, 13:50
|
|
|
Panowie, bo mam myślenice o żarówkach firmy Hella .
Tzn. tak,
w tej chwili, jak się dowiedziałem ostatnio przy wymianie gdy mi się jedna spaliła, mam te najzwyklejsze helle - coś takiego
http://moto.allegro.pl/it...ocjuj_cene.html
I świecą naprawdę nieźle, jestem z nich bardzo zadowolony, nie wiem może w fieście takie dobre lampy zrobili , ale w każdym bądź razie mam wrażenie, że dają więcej światła niż philipsy +50% , które miałem w temprze.
No, więc. Szukałem sobie po allegro helli, żebym miał na zapas takie same jak mam w lampach, coby nie musieć zmieniać od razu dwóch jak mi się jedna spali, ale trafiłem jeszcze na takie wyroby tejże firmy i teraz się zastanawiam :
http://moto.allegro.pl/it..._zywotnosc.html
Rozumiem, że ta pewnie będzie świecić podobnie jak te co mam, tylko "ma to robić dłużej"
http://moto.allegro.pl/it...eska_bytom.html
Natomiast te mnie najbardziej zaciekawiły, tzn. zastanawiam się czy będzie świecić jeszcze lepiej czy tylko będzie świecić bardziej "na biało" i nic poza tym
Doradźcie czy jest sens się w te ubierać (bo kosztują 2 razy więcej niż zwykłe) czy lepiej pozostać przy tych co mam? |
_________________ Traktuj innych tak, jak byś chciał żeby Ciebie traktowano
|
|
|
|
|
yoyo
Pomógł: 44 razy Wiek: 41 Dołączył: 07 Lis 2007 Posty: 2256 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 19-06-2009, 15:29
|
|
|
polansky napisał/a: | ale w każdym bądź razie mam wrażenie, że dają więcej światła niż philipsy +50% , które miałem w temprze. |
nie ma co porównywać - temprze miałeś 4 lata starsze i starsze konstrukcyjnie odbłyśniki
bierz te niebieskie, gorsze na pewno nie będą, a przy takim świetle lepiej się w deszczu jeździ niż przy żółtym |
_________________ Niegdyś: Tempra S.W. 1,6 SX i.e LPG DGT "Grigio Nickel M.S."
Aktualnie: Marea 1.9 TD 100 ELX |
|
|
|
|
kkocurekk
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 01-03-2011, 17:53
|
|
|
jest zagadka dziś furneła mi się żarówka Tungsram sportlight czy cos takiego w kazdym razie z niebieskim szkłem. Świeciła z 7 miesiecy a ostatnio strasznie duzo to jakos nie jezdze i moje pytanie jest takie, czy ktoś spotkał sie z zarówkami ktore nie sa wyżyłowane tylko swiecą normalna mocą a poprostu szkło maja niebieskie? |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|