|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Początek końca, czyli jak Tempra ocaliła mi tyłek |
Autor |
Wiadomość |
romek
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 21-12-2005, 22:08 Początek końca, czyli jak Tempra ocaliła mi tyłek
|
|
|
Witam Szanowną brać temprową/tipową
Ostatnio niezbyt często odwiedzałem forum z różnych powodów, ale nie o tym będzie mowa...
Otóż dnia 6 grudnia moja Tempra maiła bliskie spotkanie z Fordem Galaxy, który to pojazd kierowany przez dość młodą niewiastę, wymusił na mnie pierwszeństwo przejazdu. Niestety mimo prób uniknięcia bezpośredniego kontaktu, doszło do niego.
Owa dziewka zaatakowała od strony drzwi kierowcy, co odczuliśmy razem z mamą na własnych ciałach...mama potłuczona i z wstrząsem błędnika ja na szczęście tylko potłuczony(chyba dzięki temu, że prowadziłem nie mając zapiętych pasów).
Fajne zakończenie roku ale cóż...
Pzdr i ZDROWYCH SPOKOJNYCH ŚWIĄT! ! ! |
_________________ Tempra 1,6 i.e. + BRC
ŁDZ |
|
|
|
|
madzia.
Wiek: 48 Dołączyła: 13 Maj 2005 Posty: 262 Skąd: Ostrzeszów
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 21-12-2005, 22:19
|
|
|
uuu kolejna nieprzyjemna histtoria
życze szybkiego powrotu do zdrowia Tobie i Twojej mamie i dobrze że tylko tak się skończyło bez poważniejszych obrażeń
pozdrowionka |
_________________ Ja gaduła jestem....a na autach się nie znam ;o) |
|
|
|
|
Emf
Pomógł: 26 razy Wiek: 47 Dołączył: 16 Sty 2005 Posty: 2668 Skąd: Piotrków Trybunalski
|
Wysłany: 21-12-2005, 22:29
|
|
|
Spogladajac na Galaxy nie wywnioskowalbym, ze takie spustoszenie poczynil w Temperce.
Fakt ze uderzyl najgorzej z mozliwych - w bok
Dobrze, ze nie ucierpieliscie w tej kolizji bo Tempra wyglada niezbyt ciekawie :/ |
_________________ Była Włoszka.
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
|
|
|
|
|
MupiK
Pomógł: 15 razy Wiek: 40 Dołączył: 14 Maj 2005 Posty: 1350 Skąd: Zabrze
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 21-12-2005, 22:33
|
|
|
No patrzac na te zdjecia to tak hmmm...niewesolo
Jesli ona wymusila to jakim cudem ty dostales w bok?:> Bo chyba powinny byc uszkodzenia na odwrot albo ja zle sobie ta sytuacje rysuje:/
Grunt ze ty caly jestes! |
_________________ www.aquamelior.pl - systemy filtracji wody, chemia i części do ekspresóworaz akcesoria, systemy filtracji powietrza, klimatyzacje, stacje uzdatniania wody, pompy ciepła i inne. W razie pytań proszę śmiało pisać. |
|
|
|
|
Chiquita
|
Wysłany: 21-12-2005, 22:44
|
|
|
MupiK napisał/a: | No patrzac na te zdjecia to tak hmmm...niewesolo
Jesli ona wymusila to jakim cudem ty dostales w bok?:> Bo chyba powinny byc uszkodzenia na odwrot albo ja zle sobie ta sytuacje rysuje:/ |
Trafne spostrzeżenie. No ale wszystko możliwe. No w każdym bądź razie faktycznie szkoda temperka. Tempra jak zwykle staneła na wysokości zadania |
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 21-12-2005, 23:09
|
|
|
romek, dobrze ze Tobie się nic nie stało.
Szkoda autka, bo wiem jak dbałeś o nią. Szkoda, ze jej już na zlocie nie zobaczymy ;/ |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
Erewan
Pomógł: 3 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Cze 2005 Posty: 397 Skąd: Warszawa
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 22-12-2005, 02:11
|
|
|
romek, wiem, co czujesz - akurat mnie się przytrafiło nieszczęscie w sobotę, 2 tyg. po Twoim Widziałem wcześniej na zdjęciach Twoją ładną Temprunię i wiem, ze też była bordowa (malinowa) jak moja :-( Mam jednak nadzieję, że chociaż Ty swoją wyremontujesz, bo jednak wstawienie nowych drzwi i naprawa słupka środkowego chyba jest tańsza i łatwiejsza niż całego przodu wraz z silnikiem i prawą podłużnicą :-(
W każdym razie życzę Ci szybkiego powrotu do zdrowia, Twojej Mamie również, no i obowiązkowo udanej reanimacji Tempry, żebyś się nią na zlocie jeszcze pokazał (ja niestety Lanosem ewentualnie przyjadę)!!
P.S. Jakiś niefartowny miesiąc - najpierw romek z Mamą, w sobotę ja też z Mamą... Ech... W dodatku dwie bordowe Tempry mniej w klubie... Dżejbi, proszę Cię, jedź ostrożnie!! |
|
|
|
|
Tempers
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 22-12-2005, 07:20
|
|
|
Nie ma się co dziwować. Jak widzieliście zdjęcie Corsy nadzianej na latarnie, to nie ma rzeczy niemożliwych.
Romek, dobrze, że jesteś wśród żywych. |
_________________ Oto moje furki:
- Tempra 1.6 SX ie Gaz
- KIA SHUMA - 2001 r.- 1.8 Full Wersja |
|
|
|
|
romano
Pomógł: 56 razy Dołączył: 09 Sty 2005 Posty: 2132 Skąd: Chorzów
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 22-12-2005, 10:10
|
|
|
Jakiś pechowy ten miesiąc dla klubowiczów, oby wiecej "takich" informacji ne było.
Tak jak w przypadku Erewan'a wazne, że jesteś cały i zdrowy. |
_________________ Fiat Tipo 1.6 gaźnik RIP
Nissan Primera P11 SR20DE
Nissan Primera P11.144(lift) SR20DE
|
|
|
|
|
Piterro
Pomógł: 2 razy Wiek: 46 Dołączył: 29 Lis 2004 Posty: 181 Skąd: Scunthorpe - UK
Województwo: Other
|
Wysłany: 22-12-2005, 13:01
|
|
|
Erewan napisał/a: | P.S. Jakiś niefartowny miesiąc - najpierw romek z Mamą, w sobotę ja też z Mamą... Ech... W dodatku dwie bordowe Tempry mniej w klubie... |
Mam nadzieję, że to fatum nie dotyczy Bordowych Tipo ...... tfu tfu, odpukać.... |
_________________ In UK at this moment - workin'
Fiat Tipo 1.4 S 1995r., LPG - Forever |
|
|
|
|
Hemi
|
Wysłany: 22-12-2005, 17:07
|
|
|
Dobrze, że wszyscy cali i zdrowi... Romek szybkiego powrotu do zdrowia... |
_________________ był:
FSO 1500
Fiat Tempra 1.6 S LPG
VW Golf 3 GT 1.8
jest:
Opel Vectra B Kombi 1.8 16V |
|
|
|
|
Pele_Tipo
|
Wysłany: 22-12-2005, 18:07
|
|
|
Moj dostal w podobne miejsce tyle ze uszkodzenie dotyczylo takze przeskoczenia przez kraweznik...
...Twoja za to duuzo wyzej, przez to prog masz caly, ale dach masakra - tez pewnie nie bedzie sie oplacac robic |
_________________ bylo 159A2.000, jest 160A1.046 i minus 200kg, a od niedawna takze pierwszy sponsor www.motohurt.com
|
|
|
|
|
Marcin - fiattipo.pl
Pomógł: 4 razy Wiek: 52 Dołączył: 05 Sty 2005 Posty: 1166 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 27-12-2005, 10:02 Re: Początek końca, czyli jak Tempra ocaliła mi tyłek
|
|
|
Romek, wyglada to powaznie! Dobrze ze jestescie w dobrym stanie! |
_________________ Pozdrawiam
Marcin
Tipo 1.4S '94 LPG (SPRZEDANY)
Corolla LE 1.8 VVTi 2004
------------------------------
tipo.republika.pl |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|