Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Policyjna prowokacja
Autor Wiadomość
irekub 

Województwo: Małopolskie
Wysłany: 11-09-2006, 08:08   Policyjna prowokacja

W zeszłym tygodniu zostałem ofiarą prowokacji policyjnej na drodze.
Sytuacja wyglądała tak: Jadę z pracy ok.15:30 i w pewnym momencie zauważam jadący za mną oznakowany radiowóz.Między nami jedzie jeszcze jeden samochód.No to noga z gazu i spokojnie przed siebie. Nagle gostek jadący za mną daje po garach i mnie wyprzedza i to w miejscu niedozwolonym, na moście i wali tak ok.120km/h .Dojeżdża mi na ogon radiowóz i siedzi. Po paru minutach dojeżdżam do tego który mnie wyprzedził,ale ten w tej chwili wlecze się jak mucha 50-70km/h . I sobie jedziemy taką kolumną: pirat(tak go nazwę),ja i za mną ten radiowóz.Jako że była prosta i z przeciwka pusto no to ja migacz i wyprzedzam .Patrze w lusterko a gliniarz robi to samo za mną .W trakcie wyprzedzania luknąłem na tego z prawej i zobaczyłem gostka w niebieskiej koszulce z pagonami na ramionach. No to już wiedziałem co jest grane ale było za późno bo radiowóz mnie wyprzedził i kazał zjechać na pobocze.
Obyło się bez mandatu.
Stosując znaki interpunkcyjne i zasady ortografii wyrażasz szacunek dla czytających Twoje posty

http://www.tempra.org/images/userbar/tttblue.jpg
     Moneta

RaV 

Województwo: Pomorskie
Wysłany: 11-09-2006, 10:26   

A o się przyczepili? Był zakaz wyprzedzania czy ograniczenia prędkości? Bo z Twojego opisu nie wynika abyś zrobił coś złego. No chyba, że sytuacja działa się w mieście....
Ale najważniejsze, że dobrze się skończyło :D

assistance   Moneta

irekub 

Wysłany: 11-09-2006, 11:06   

Nic mi nie zrobili, bo ta sytuacja była już poza obszarem zabudowanym,ale pały jak trafisz na jakiegoś dupka lub upierdliwca potrafią z byle czego zrobić nie wiadomo co. W całej tej sytuacji najważniejsze jest tzw. branie na nerwy.Gostek daje po garach a ty żeby nie być gorszy też przyciskasz pedał i wpadziocha gotowa,a pały się śmieją i walą mandat.
Słyszałem niedawno że jest jakiś nieoficjalny taryfikator premiowania w policji przy wlepianiu mandatów a to za nieobyczajne zachwanie(można zarobić nawet za całowanie się w miejscu publicznym,przekleństwo itd.pierdy)
Stosując znaki interpunkcyjne i zasady ortografii wyrażasz szacunek dla czytających Twoje posty

http://www.tempra.org/images/userbar/tttblue.jpg
     Moneta

MarcinWrocław 

Wysłany: 11-09-2006, 17:17   

He, niezłe.. Z tą psiarnią to jest różnie.. Mój ojciec ma słuzbowa Omege MV6 i nie jest to wolne auto..(wiem z autopsjii..) Kiedyś grzał 5 Wrocław - Pozniań w nocy i wyprzedził stara obdrapaną Mazde 626 i dał w palnik - śpieszyło sie.. A w chwile później dogoniła go ta własnie Mazda i pokazała czerwony lizaczek z prawej szyby - pały... Pierwsza realcja ze strony Niebieskiego ( ufając opowieści Ojca) była taka - "Panie kierowco - ledwo żesmy Pana doszli!!..;):) Jak się okazało chwycili go na kamerke i miał 160 km\h jak go doszli ( ale juz troche zwalniał..;) ) I trzeba było płacić 300zł.. Ale podobno była fajna reakcja Policji jak opisałem, a najlepsza była reakcja Ojca, coś w stylu - "takim złomem mnie przecież nie pogoni....;)" i w pedał...;):)
C5 FL 2,0 HDI Break Exclusive
     assistance   Moneta

Ninja 

Ostrzeżeń:
 5/3/5
Wysłany: 11-09-2006, 18:56   

heeh no to mnie by nie dogonił bo na trasie jak depcze to gruubo ponad...(ocenzuruje sam siebie - a bo ja wiem czy forum jakaś władza nie oglada :P )

www.budowork.pl
     assistance

ego 

Wysłany: 12-09-2006, 07:21   

Robertino napisał/a:
a bo ja wiem czy forum jakaś władza nie oglada :P )

ogląda 8)
jest nuova Bravo
     assistance   Moneta

unknown 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 12-09-2006, 18:20   

przez czarne okulary :P
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

marcinwodnik 

Województwo: Wielkopolskie
Wysłany: 14-09-2006, 00:28   

Witam !

Jasne BigBrother :D . Nasza wladza jezdzi roznie, mam znajomych w policji to w cywilu maja fajne bryki:)

Kochaj szalej nie pytaj co dalej !!

<Baby są kochane!!>

Bmw 745i 2004, Syrena 105 lux 1980
     Moneta

moley 

Wysłany: 15-09-2006, 10:15   

jak ja jezdze to mam oczy dookola głowy na kazdego tajniaka z 3city: miałem przyjemnośc spodkac nawet AT i doświadczyc uprzejmości policji na mokrym asfalcie. nie polecam nikomu. 1,5 godziny trzepali nam samochod centymetr po centymetrze, a 20minut lezelismy na glebie prawie połamani. teraz jak widze po drodze zielonego scenika to zwalniam i jade powolusiu, włączam światełka, sprawdzam zapięty pas.

tak samo pozdrawiam policje z władysławowa "pozdro" za mile spedzony czas na wylotówce w strone redy. jacy oni byli wystraszeni :D . pamietajcie zeby nie gasic silnika jak was zatrzymaja jesli was o to nie poprosili i zawsze poprosic o pokazanie legitymacji jak jest pozno w nocy.

co do takich różnych konfrontacji to w gdansku trzeba bylo uwazazc na czerwonego peugeota 205 który zachęcał do scigania sie w miejscu z ograniczeniem do 30km/h. dużo duzych mandatow sie sypało.

zółte bravo 2,0 16v tez niczego sobie pod koszalinem jakis czas temu gnało za nami dwa razy az nas zatrzymali pokazujac 170 na filmiku, ale bardziej mnie zszokowali tekstem ze my tak gnamy z 5oma osobami i pełnym bagaznikiem zwykła 2,0 ohc (omega a która po 15latach użytkowania przebiłą 218km/h tak na odchodne od niej walnelismy przed sprzedaza) , pozatym ylismy ich pierwszymi klientami który mieli w 100% sprawny i legalny technicznie samochod i dostalismy 50zł za brak trójkąta.

RaV 

Wysłany: 15-09-2006, 10:26   

Kurcze moley, albo masz duuużego pecha, albo ostro szalejesz,
skoro lądujesz na 20min z powykręcanymi rękami na mokrym asfalcie....

assistance   Moneta

moley 

Wysłany: 15-09-2006, 10:35   

nie szaleje :D

poprostu nieraz ma się pecha jak sie jezdzi czarną e-klasa z ciemnymi szybami i zatrzymuja nas dlatego ze samochod był poszukiwany przez policje ale dali ciała bo poszukiwali autka z poczatkiem PO a nie GA. a reszta numerkow byla ta sama.

a we władku zatrzymali nas bo bylo doniesienie o kradziezy autka kiedy my wracalismy z dyskoteki. i tak se poknuli cos ze to my i dawaj :evil: .

Radke 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 15-09-2006, 10:47   

Normalnie pachnie mi tu recydywą :D

Moja Tempra to już historia. Obecnie jest:

* Opel Astra Caravan 1.7DTL
* Citroen C4 Grand Picasso aut
* Fiat Uno 1.4 VAN
* Polonez Truck Plus 1.9d

zapraszam na: www.trade-r.pl
     assistance   Moneta

piotrp 

Województwo: Other
Wysłany: 16-09-2006, 13:42   

Panowie a może by tak stworzył mała bazę z autkami cywilnymi... każdy z nas jakies tam doświadczenie ma ....
Ostatnio w Łodzi miałem przyjemnośc z czarną octavią
     Moneta

moley 

Wysłany: 17-09-2006, 16:52   

kumpel ma zrobione zdjęcie wszystkich nieoznakowanych autek z gdańska :D
ma ich chyba 4 ale jest jedno gdzie jest ujęte 8 z nich na jedej fotce ładnie zaparkowanych pod komendą :D

pozatym ich da się rozpoznac na kilometr czy to w samochodzie czy jak se ida na piechotke

unknown 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 17-09-2006, 21:13   

a może do celów edukacyjnych (np statystycznych, jak ktoś np[ robi pracę-badanie :) na marketing) założymy post o nieoznakowanych, czy nawet tu dopisujmy... wraz z (potem) zmianiami:
Bielsko - normalnie na drodze od Bystrej, przez obwodnicę i tunel aż za Makro, (ale nie tylko) czarny Opel Vectra SB13928, ale ostatnio w jego miejsce jeździ przez i poza miasto srebrna vectra SK34392 czy jakoś tak.... (z katowic przyszła na wymianę studentów :D ) a nasza Vectra jeździ Bielsko-Skoczów... prócz tego granatowa Vectra na drodze Bielsko-Katowice szczeg. koło Tychów.
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl

assistance   Moneta

moley 

Wysłany: 18-09-2006, 10:44   

acha , wy chcecei tajniackie "wozy" drogówki :D

w 3city a szczegolnie w gdyni popularne jest granatowe mondeo na czarnych blachach. łatwo ich rozpoznac bo siedzą tam dwaj panowie z WĄSEM :D i mało tego policjanci z drogówki w samochodach nieoznakowanych muszą byc w mundurach (z jednej strony głupie a z drugie fajne) i często woża czapki na desce rozdzielczej

marcinwodnik 

Województwo: Wielkopolskie
Wysłany: 18-09-2006, 13:35   

Witam!

Cytat:
poprostu nieraz ma się pecha jak sie jezdzi czarną e-klasa z ciemnymi szybami i zatrzymuja nas dlatego ze samochod był poszukiwany przez policje...

Widze ze mamy podobne przypadki i spotkania z policja;). Oni sa bardzo czuli zwlaszcza na bmw( te dosc nowe ) i najlepsza jest ich gadanina wtedy :D

Kochaj szalej nie pytaj co dalej !!

<Baby są kochane!!>

Bmw 745i 2004, Syrena 105 lux 1980
     Moneta

moley 

Wysłany: 18-09-2006, 23:24   

najlepsze sa ich powody zatrzymania albo jak znajda cos ciekawego w bagazniku . raz bylo ze za szybko jechalismy ( a tak naprawde to prawie stalismy niz jechalismy bo dwujka nie chciała zaskoczyc ) albo no bo było zgłoszenie o kradziezy czerwonego mondeo w gdyni (a zatrzymali nas w zielonej a6 we władku)

ale i tak najlepsze są jaja kiedy koles zapomina pokazac blachy :D

look.toronto 

Województwo: Kujawsko-Pomorskie
Wysłany: 20-09-2006, 18:22   Re: Policyjna prowokacja

irekub napisał/a:
W zeszłym tygodniu zostałem ofiarą prowokacji policyjnej na drodze.
Sytuacja wyglądała tak..........................

Od kiedy policja ma stać w dobrze widocznych miejscach na trasie Toruń-Bydgoszcz panowie olicjanci opracowali inną metodę. Polega ona na tym, że jadący przed Tobą samochód ok. 80-90km/h zjeżdża na pobocze chcąc Cię przepuścić. Niby nic zlego ale robi to na podwójnej ciągłej, albo na zakazie wyprzedzania. Wracając z pracy i śpiesząc się na obiadek wyprzedzasz go, a tu niespodzianka. Na rogatkach Torunia radiowóz i niestety niemiły postsój przy nim za wyprzedzanie tegoż "uprzejmego samochodu" na zakazie lub ciągłej

Odpowiedz do tematu