|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Skutki szaleńczej jazdy BMW |
Autor |
Wiadomość |
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 12-05-2007, 18:23
|
|
|
William napisał/a: | Nie prawda. Czytaj 9 postów wyżej. E36 przed liftingiem, to konstrukcyjna porażka. Widzę po raz setny E36 w takim rozkładzie. Naocznie x 3 (jeździłem przez kilka lat w Pogotowiu Ratunkowym). |
Dlaczego?
Takich aut można w internecie znaleść o wiele więciej.... Niestety auto + drzwo czy taki betonowy słup to tragedia. Tym się udało, miejmy nadzieję, że nauczyło ich coś. |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
William
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 12-05-2007, 19:55
|
|
|
William kilka postów wyżej napisał/a: | Tak na serio, to powiem Ci z doświadczenia moich współmarkowych kolegów, że tylna oś w e36 jest najczęściej odpadającym elementem . E36 jest skonstruowane z 3 brył, które niby były nowością techniczną, a sypią się jak nic. Dlatego nie cierpię e36 sprzed 94 roku. Potem był lifting i zmiana konstrukcyjna podwozia. Wtedy dopiero powstało konkretne M3 w budzie e36. Wcześniej gibało się od naprężeń i było powodem wielu reklamacji. |
|
_________________ BMW E32 735i
Alpina B11 Project |||||||||| 40% |
|
|
|
|
RobertWroc
Pomógł: 3 razy Wiek: 52 Dołączył: 22 Lut 2006 Posty: 516 Skąd: Wrocław
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 18-05-2007, 15:52
|
|
|
I cóz, znów śmierć.Tym boleśniejsza że ofiarą jest dziecko,(był w w ieku mojego syna ,więc ławo mi sobie wyobrazić tragedię rodziców)
I znów BMW.Marka samochodu żadko podawana w wiadomościach jakby pomijana celowo,a jednak czasem przewijająca się
..."Kierowca BMW tuż przed wypadkiem wjechał w ogrodzenie na pobliskiej stacji benzynowej. Kiedy pracownicy zwrócili mu uwagę awanturował się...Chwilę potem w pobliżu ulicy Przykoszarowej najechał na dwóch chłopców - jeden widząc pędzący samochód próbował odskoczyć w bok, ale kierowca i tak go potrącił. Drugi chłopiec wbiegł na trawnik. Samochód skręcił za nim i potrącił go. Kiedy chłopiec leżał na trawniku kierowca wrzucił wsteczny bieg i jeszcze raz przejechał po 9-latku. Potem zbiegł z miejsca wypadku"
źródło: http://www.tvn24.pl/-1,1506657,wiadomosc.html
Kim był kierowca?
Cytat z wypowiedzi kogoś kto podaje sie za jego znajomego
"byl moim dobrym kumplem... razem imprezowalismy kiedys.. jezdzilismy na zlot do sopotu.... razem z innimi ludzmi trzymalismy sie w paczce... a teraz patrze w tv czytam gazety i brakuje mi slow...
wspolczuje jego rodzicom... jakies poltora roku temu stracili mlodszego syna w wypadku samochodowym.... a teraz traca drugiego syna..."
http://www.tvn24.pl/1,251...03,0,forum.html
BMW, jednak ta opinia nie bierze sie z powietrza.
Jedni kupują pitbule ,inni BMW,zależychyba od tego na co kogoś stać... |
_________________ Było Tipo 1.4ie + lpg(koszmar) Była Croma 2.0ie 16V umarła. Była Dedra 1.8 ie LPG. Była Delta II 1.6 bez LPG.Byłą Kappa 3.0V6,
Jest Alfa Romeo 156 1.8TS |
|
|
|
|
|
Ninja
Pomógł: 5 razy Wiek: 46 Dołączył: 22 Wrz 2005 Posty: 762 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 18-05-2007, 15:55
|
|
|
o ja pierd... no coment. |
|
|
KRT
Wiek: 38 Dołączył: 31 Sty 2007 Posty: 397 Skąd: Kraków - NH
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 18-05-2007, 16:04
|
|
|
RobertWroc napisał/a: | Jedni kupują pitbule |
Robert chyba niemasz nic do właścicieli pitbull-i Co |
_________________ NieCh MoC BędZie Z waMi WaRiAtaMi Tipo 2.0 8v <-rozbity Calibra C20NE |
|
|
|
|
polansky
Pomógł: 20 razy Wiek: 38 Dołączył: 17 Mar 2007 Posty: 1007 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 18-05-2007, 16:06
|
|
|
RobertWroc napisał/a: | Chwilę potem w pobliżu ulicy Przykoszarowej najechał na dwóch chłopców - jeden widząc pędzący samochód próbował odskoczyć w bok, ale kierowca i tak go potrącił. Drugi chłopiec wbiegł na trawnik. Samochód skręcił za nim i potrącił go. Kiedy chłopiec leżał na trawniku kierowca wrzucił wsteczny bieg i jeszcze raz przejechał po 9-latku. Potem zbiegł z miejsca wypadku" |
To już chyba nie był przypadek brawurowej jazdy czy popisywania się. Z opisu zdarzenia wynika, że koleś celowo to zrobił, więc to nawet nie kwestia posiadania BMW, ale chyba raczej choroby psychicznej, bo nikt normalny, przy zdrowych zmysłach nie ścigałby samochodem dziecka po trawniku, a potem jeszcze po nim jeździł. Chyba mu się pomyliło życie z grą komputerową. TO MUSIAŁ BYĆ JAKIŚ PSYCHOL !!! Jakbym go spotkał, to zrobiłbym z nim dokładnie to samo co on zrobił tym chłopcom |
_________________ Traktuj innych tak, jak byś chciał żeby Ciebie traktowano
|
|
|
|
|
Ninja
|
Wysłany: 18-05-2007, 16:29
|
|
|
Bezlitosnie bym goscia odj***ał gdyby to tfffuuuuuuu kogos z mojej rodziny załatwił. No mercy dla takich gnoi. |
|
|
RobertWroc
|
Wysłany: 18-05-2007, 20:05
|
|
|
Wszyscy powodują wypadki, nie można powiedzieć ze np Fiaty są bezkolizyjne,
Ale te najgłupsze,najdrastyczniejsze są domeną BMW.
A zdazenie chyba na tyle zszokowało ze jak powiedział nasz Premier:
Mimo obecności na tej sali ekscelencji biskupów, muszę powiedzieć, że należy rozważyć przywrócenie kary śmierci - powiedział premier.
J. Kaczyński nawiązał do niedawnego wydarzenia na ulicach Łomży": gdzie najprawdopodobniej pijany, lub będący pod wpływem narkotyków, kierowca BMW potrącił 9-letniego chłopca,
KRT co mam do pitbulli? no poza tym że są brzydkie,agresywne i nie grzeszą inteligencją to w sumie nic. |
_________________ Było Tipo 1.4ie + lpg(koszmar) Była Croma 2.0ie 16V umarła. Była Dedra 1.8 ie LPG. Była Delta II 1.6 bez LPG.Byłą Kappa 3.0V6,
|
|
|
|
KRT
|
Wysłany: 18-05-2007, 20:18
|
|
|
RobertWroc napisał/a: | KRT co mam do pitbulli? no poza tym że są brzydkie,agresywne i nie grzeszą inteligencją to w sumie nic. |
Brzydkie to są pudle i labradory to jest pies sportowy który jest w stanie pociągnąć np. tipo niejest wcale agresywny do ludzi i są mądrzejsze od niejednego owczarka niemieckiego i reszty niby mądrych psów Kwestią jest tylko wyszkolenie
** Dodano: 18-05-2007, 22:20 **
I niepisz głupot o pitbull-ach bo zapewne takiego niemasz i nic niemozesz o nich powiedzieć , ale tak to jest jak tacy ludzie jak ty naoglądaja sie TV i naczytaja gazet i maja sieczke w głowie |
_________________ NieCh MoC BędZie Z waMi WaRiAtaMi Tipo 2.0 8v <-rozbity Calibra C20NE |
|
|
|
|
Ninja
|
Wysłany: 18-05-2007, 20:23
|
|
|
pisz na temat...a nie sie na jakies tam pittbulle uwzieliscie. |
|
|
RobertWroc
|
Wysłany: 18-05-2007, 22:09
|
|
|
KRT, wybacz jezeli Cię uraziłem,lecz po cóż ta agresja?Wyluzuj.Moje zdanie o tych psach jest takie a nie inne,a Ty masz prawo do własnego.
Nadpobudliwośc,agresja,nietolerancja-BMW?
William,włąściciel pięknej Bemki(poważnie podoba mi sie)gdzieś w podtekstach,delikatnie sugeruje że Subaru to śmieszne autko do wożenia tyłka,jedyny prawdziwy samochód to BMW.Ale to moje wrazenie.Mogę się mylić.
Coś jest w ludziach którzy decydują sie na kupno bemki,coś w charakterze,jakiś kompleks,niewyładowana frustracja?
A może to cos jest w samochodach.Mit siły potegi,mocy.Cos co pozwala poczuć się kimś.
kiedyś ludzie którzy coś zarobili na zachodzie wracali bemkami,wówczas stanowiło to rodzaj nobilitacji,prestiżu.Oznaka sukcesu.I początek mitu o niezawodności.Tylko wówczas większośc jeździła Fiatami125p,126p, nieliczni Polonezami.
I każda bemka była szybsza od policyjnych radiowozów.Sięgnął po nie margines.
Ale przeciętny Polaczek zarobiony na niemieckiej budowie błyszczał Bemką ,audiczką czy golfikiem...
Stojąca pod przysłowiową rewmizą bawarka oznaczała że jej właściciel ma kasę,więc jest kimś.
I takie postrzeganie chyba może nawet nie dokońca uświadomione pozostało w psychuice wielu ludzi.
i teraz poszukując tamtych spojrzeń,opini sięgają po BMW.I chociaż ich autko lata świetniości ma juz dawno za sobą,i jedyne co symbolizuje to potęgę rdzy w walce z metalem, to czasem pozwala żyć złudzeniem ze należy się do klasy która podziwiamy.
Może też dotyczy to małych ludków którzy wsiadając do Bemki czuja sie ,udają "chłopaków z miasta' i olewają innych na drodze,olewają przepisy-bo są nie dla nich-dominują na drodze,bo wg ich wyobrażeń tak trzeba, by sprawiac pozory.
By inni myśleli ze jestem kimś,
I z tego też powodu moze właściciele fiatów są najkulturalniejsi na drodze, bo nie muszą i nie chcą niczego udowadniać,bo są zadowoleni z siebie i miejsca jakie zajmuja.Nie udają kogoś innego
Qurcze no to chyba mam przechlapane....
Wieję do Irlandii |
|
|
|
|
KRT
|
Wysłany: 19-05-2007, 07:48
|
|
|
RobertWroc napisał/a: | KRT, wybacz jezeli Cię uraziłem,lecz po cóż ta agresja?Wyluzuj.Moje zdanie o tych psach jest takie a nie inne,a Ty masz prawo do własnego. |
Nieunosze sie i niedenerwuje tylko czemu porównujesz jakiś oszołomów co rozbili sie B M W z właścicielami pitbull-i przecież gdybym takowego niemiał to bym sie nieunosił że to brzydkie , agresywne i głupie psy a twoje zdanie jest wyssane z tylko niewjeżdżaj mi tu na rase piesków jeśli niemożesz nic mądrego o niej powiedzieć i nigdy niemiałeś do czynienia z ta piękna rasą więc niepisz o psach tylko o B M W koniec pzdr
** Dodano: 19-05-2007, 15:42 **
Zakończenie myslałem że będzie sami wiecie jakie http://www.youtube.com/wa...related&search= |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|