Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Stłuczka szkoda całkowita ?
Autor Wiadomość
Świstak 

Województwo: Łódzkie
Wysłany: 02-12-2011, 23:09   

Raul napisał/a:
centralnego rejestru ubezpieczeń czy jak ich tam zwał

Ubezpieczeniowy Fundusz Gwarancyjny - za brak ważnego ubezpieczenia na pojazd zarejestrowany jest kara 500 euro...palidzojnt221, módl sie żeby euro tanie było. UFG wyłapuje większość "lewych" umów, czy wszystkie to nie wiem. To nie jest straszenie od tak. oni naprawdę działają i jest to tylko kwestia czasu.
btw nie chwal sie tym bo w świetle prawa jest to przestępstwo. no chyba że graty sprzedawałeś a budę z papierami na auto złom to wtedy ok :)

Raul, jak się skończyła sprawa z polonezem?? oddali sprawę do sądu czy rozłożyli na raty?? czy dało sie jakoś polubownie wyjaśnić?
     assistance   Moneta

Raul 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 03-12-2011, 06:52   

Numer jest taki że kazali mi przysłać pismo z wydziału komunikacji że mam czy nie mam takiego auta zarejestrowanego,a w urzędzie powiedzieli że jak szukają dziury w całym to maja sami wystąpić o takie pismo,wiec kółko sie zamyka,a sprawa wisi,mało tego sprzedałem na początku roku merca w123 pierwsza seria 1978rok poszedł do Niemiec,ja posłałem poczta wypowiedzenie oc z powodu sprzedaży,ale ostatnio dostałem pismo o zaleganiu z 2rata oc i o niezapłaceniu kolejnej składki na ten rok,pzu twierdzi że żadnego pisma nie dostało,a ja po 11miesiacach nie wiem gdzie mam potwierdzenie poleconego,wiec cza będzie zapłacić niestety :(

Świstak 

Wysłany: 22-12-2011, 18:30   

Marek i jak?? dostałeś już kasę??
jak Ci tipa wycenili?? mnie juz wycenili, zgłaszałem szkodę w zeszły poniedziałek a w czwartek oględziny miałem :D
     assistance   Moneta

Marek_RADOM 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 29-12-2011, 19:34   

He nie zaglądałem tutaj, tipo już jeździ, wypłacili mi już na święta 1550zł :) Pojechałem na potkanów do blacharza i wyprostował to za 100 ;) , kupiłem zderzak i lampy, bo druga była wcześniej pęknięta, zrobiłem sobie wlew gazu i dalej jeżdzę :)

Emf 

Wysłany: 17-03-2012, 00:14   

p_r_z_e_m_k_o napisał/a:

Podobnież z pogonieniem auta na części, moim zdaniem w przypadku szkody całkowitej jeśli nie wyrejestrujemy auta to nadal mamy obowiązek opłacać OC czyli pogonić auto na części jest ciężko.

Dokładnie.

Raul napisał/a:
bo każdy zarejestrowany pojazd misi miec oc w naszym chorym kraju

Kurcze, to wiesz co Raul, nasz kraj jest najzdrowszy z krajów UE bo tam za numer ze sprzedażą auta na części sąsiadowi Heńkowi puścili by Cię z torbami :!:
Wyobraź sobie, że w tych, zapewne według Ciebie liberalnych pod tym względem krajach UE, za to, że Twoje auto wylądowało zamiast na uprawnionym złomie u sąsiada Heńka zapłaciłbyś tyle, że nigdy w życiu sąsiad Heniek nie zobaczyłby na oczy żadnej części z Twojego kolejnego auta (o ile jeszcze byłbyś wypłacalny aby kolejne auto kupić).
Wiesz, za to, że naprawiasz auto pod blokiem również dostałbyś taki "bonus", że nigdy byś już tego nie zrobił.
Ponadto za jazdę brudnym autem dostaje się mandat, za co w Polsce NIESTETY nie, a przecież tam podobna "taka wolność" :!:
Ech ta Polska to taki "chory kraj" :)
Prawda?

assistance   Moneta

Świstak 

Wysłany: 24-03-2012, 21:32   

Emf, z dnia na dzień polska staje się takim samym chorym krajem jak reszta unijnych liberalnych przylądków dobrej nadziei.
     assistance   Moneta

Odpowiedz do tematu