Kierowca to był polakiem mieszkającym we włoszech.
8 osób podobnież tam zginęło w tym Ci ludzie to uderzyli w naczepę (tą osobówką co tam jechali).
http://wiadomosci.onet.pl/1805056,12,item.html
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska
Właśnie też tak uważam. Ten kamper jak dasz dokładnie zauważysz to on wyprzedza go i jest dosyć daleko od niego, widać to na filmiku. Wtedy nagle tir odbija w lewo.
Może tak być jak mówisz, opona strzeliła lub np. tarcza hamulcowa się rozleciała i zblokowała koło.
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska
W pierwszej chwili przyszedł mi namyśl znajomy który jest kierowcą we włoszech, ale przypomniałem sobie że tydzień temu miał zjazd do polski....
_________________ Pomoc Drogowa Radom okolice, możliwe dłuższe wyjazdy, holowanie + naprawa w warsztacie, zabudowa 4.60 łagodna, długie najazdy, atrakcyjne ceny tel: 531-165-551
SPRZEDAM CZĘŚCI TEMPRA/TIPO 2.0 MECHANIKA ELEKTRYKA BLACHARKA WNĘTRZE
Pomógł: 26 razy Wiek: 38 Dołączył: 06 Sie 2007 Posty: 1386 Skąd: Głowno
Województwo: Łódzkie
Wysłany: 11-08-2008, 21:27
miszko, czytając komentarze to tego wydażenia co jest link wyżej to aż mi się śmiać chce choś sytuacja nie jest śmieszna
przykład
Kod:
opona sama z siebie nie pęka!!!!!!!!
jak ktoś ma chociaż troszkę pojęcia to wie że opony się rozgrzewają i strzelają od np. przeciążenia czy nastąpiło rozwarstwienie mało się widzi na poboczach jak leżą całe bieżniki od tirów
_________________ 1) Marea 1.6 16V SX - 1997
2) Marea Weekend 1.8 16V HLX - 1997
3) Scenic 1.6 8v - 1998
4) Scenic 1.9 dci - 2003
Kto szybko jedzie tego wolno niosą!!!
ruch tego tira wskazuje na wystrzal lewej przedniej opony. A gosc jechal chyba nazbyt rozluzniony bo pruba kontrowania nastepila juz po przejechaniu przez bariere rozdzielajaca jezdnie. Zwrocilem uwage tez na ciezarowke ktora jechala za tym felernym tirem ( nie ta pierwsza tylko druga, biala). Gosc niedosc ze po zajsciu zajechal droge osobuwce ktora tez brala udzial w kraksie to nawet nie bylo widac zeby prubowal sie zatrzymac do udzielenia pomocy .Masakra. No i ten wybuch jeszcze...
Tak patrze na te dwa auta osobowe wjezdzajace pod tira. Niby bezpieczna droga. Nikt niczego sie nie spodziewal, no bo czego tu sie spodziewac? Nawet patrzac na reakcje tych kierowcow (swiatla stopu). Zareagowali najwczesniej jak sie dalo. Wczesniej naprawde nie mozna bylo. Nie mieli zadnych szans na ucieczke. Zaden manewr skretu nie uratowalby im zycia. Przynajmniej (poza kierowcami pewnie) reszta zginela bez swiadomosci tego ze to juz koniec...
_________________ Było:
Tempra "bleu lord" 1.6 86KM z LPG
Tempra "smoczyca" 1.6ie 75KM z LPG
Tipo "el niño" 1.4ie 3D 70KM Pb
Bravo "bravo" 1.6 16V 103KM Pb
Jest:
156 SW 1.9JTD 145KM
Niestety debili na naszych drogach jest bardzo dużo. Dzisiaj w okropnej ulewie gdzie wycieraczki nie nadążały z usuwaniem wody,prawie zero widoczności, koleiny pełne a mnie wyprzedza przed wzniesieniem Panda. Jeżeli ktoś się chce zabić to niech się powiesi w lesie a nie naraża innych. Takich samobójców w ogóle nie jest mi szkoda ale niestety cierpią niewinni ludzie.
I najgorsze jest to że nie mamy na to żadnego wpływu. Sami możemy robić wszystko, żeby nie stwarzać niebezpieczeństwa, ale tą samą drogą mogą jechać takie właśnie palanty!
_________________ Było:
Tempra "bleu lord" 1.6 86KM z LPG
Tempra "smoczyca" 1.6ie 75KM z LPG
Tipo "el niño" 1.4ie 3D 70KM Pb
Bravo "bravo" 1.6 16V 103KM Pb
Jest:
156 SW 1.9JTD 145KM
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.