|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Za gapowe się płaci |
Autor |
Wiadomość |
ManiekPIM
Wiek: 42 Dołączył: 17 Kwi 2006 Posty: 120 Skąd: Częstochowa
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 21-09-2006, 21:01 Za gapowe się płaci
|
|
|
Dzisiaj pod będzinem rozerwało mi opone tylnia, pech chciał ze nie miałem klucza do kół i ogólnie była lipa bo nie zdołałem zatrzymać żadnego z kierowców przez 1,5h. A tirowcy przejezdzali z taka predkością że trójkąt ostrzegawczy kilkakrotnie z rowu musiałem wyciągać. Z pomocą przybył mi kolega z częstochowy. Polska to hamski kraj. |
_________________ W Temprze pokochałem moją Żonę raz pierwszy . |
|
|
|
|
Emf
Pomógł: 26 razy Wiek: 47 Dołączył: 16 Sty 2005 Posty: 2668 Skąd: Piotrków Trybunalski
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 21-09-2006, 21:08
|
|
|
Nie no szacunek dla Ciebie bo ja rozumiem nie mieć zestawu innych kluczy, śrubokrętów, kombinerek, chociaż ja akurat mam "mały" zestaw, ale klucz do kół
Stary, klucz do kół to nawet kobieta wozi bo machnie na jakiegoś "jelonka" co jej zmieni |
_________________ Była Włoszka.
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
|
|
|
|
|
rewit
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 21-09-2006, 21:40
|
|
|
qrde mus kupić tyż nie mam |
_________________ ZAWSZE MOżE BYć GORZEJ |
|
|
|
|
moley
Pomógł: 5 razy Wiek: 39 Dołączył: 29 Gru 2005 Posty: 486 Skąd: Gdynia
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 21-09-2006, 22:37
|
|
|
a głowe macie??
ael dobrze was rozumiem. tak jak mi jeden koleś z klubu honda powiedział. " linka holownicza?? a po co , przecierz hondy są bezawaryjne"
tak mówiac zobaczyłem czego nie wozi ze sobą : kolo zapasowe, klucze, linka. ma tam tylko butle w kole i zawalony bagażnik przeogromną tubą basowa . |
_________________ Fiat Tempra 1,6S ' 94 - sprzedane
Peugeot 205 1,8d aka Tygrys '85 |
|
|
|
|
ManiekPIM
Wiek: 42 Dołączył: 17 Kwi 2006 Posty: 120 Skąd: Częstochowa
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 22-09-2006, 06:53
|
|
|
Emf napisał/a: | Nie no szacunek dla Ciebie bo ja rozumiem nie mieć zestawu innych kluczy, śrubokrętów, kombinerek, chociaż ja akurat mam "mały" zestaw, ale klucz do kół
Stary, klucz do kół to nawet kobieta wozi bo machnie na jakiegoś "jelonka" co jej zmieni |
Widocznie ja na odwrót wszystko robie bo wymienione przez Ciebie narzędzia mialem. Przyjechał kolega panda a tam klucz 17 na stacje i biedniejszy 29.99. Jaja się zaczęły jak koło odkrecilem a tam dziura ze pięść wchodziła a ja bidok pompować to próbowałem. Za to w serwisie gumowym mama widząc że chce kupić używane opony powiedziała never ever i dała na nowe :dance: WIWAT MAMA |
_________________ W Temprze pokochałem moją Żonę raz pierwszy . |
|
|
|
|
irekub
Wiek: 54 Dołączył: 04 Sty 2006 Posty: 239 Skąd: Brzeźnica
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 22-09-2006, 07:37
|
|
|
ManiekPIM napisał/a: | Emf napisał/a: | Nie no szacunek dla Ciebie bo ja rozumiem nie mieć zestawu innych kluczy, śrubokrętów, kombinerek, chociaż ja akurat mam "mały" zestaw, ale klucz do kół
Widocznie ja na odwrót wszystko robie bo wymienione przez Ciebie narzędzia mialem. Przyjechał kolega panda a tam klucz 17 na stacje i biedniejszy 29.99. Jaja się zaczęły jak koło odkrecilem a tam dziura ze pięść wchodziła a ja bidok pompować to próbowałem. Za to w serwisie gumowym mama widząc że chce kupić używane opony powiedziała never ever i dała na nowe :dance: WIWAT MAMA |
Ja też tak chcę!!!! |
_________________ Irek
Tempra1 1,6+LPG 95r 287000km
Tempra2 1,6+LPG 95r 149000km
Stosując znaki interpunkcyjne i zasady ortografii wyrażasz szacunek dla czytających Twoje posty
http://www.tempra.org/images/userbar/tttblue.jpg |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 22-09-2006, 08:12
|
|
|
ManiekPIM napisał/a: | Za to w serwisie gumowym mama widząc że chce kupić używane opony powiedziała never ever i dała na nowe WIWAT MAMA |
Dobra mama
Ja musze się przyznać, że czasami mi też się udawało jechać w 200 kilometrowe trasy bez nawet koła zapasowego i lewarka, nie mówiąć już o braku klucza |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
Radke
Pomógł: 8 razy Wiek: 48 Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 1240 Skąd: Błonie k/W-wy
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 22-09-2006, 09:08
|
|
|
No a ja w ubiegłym roku pojechałem do Mińska (tego na Białorusi) bez zapasu.
Jakieś 5 km przed przejściem granicznym PL/BY złapałem kapcia (o 4 rano).
Do granicy nie było żadnej wulkanizacji a jako, że mi się trochę spieszyło to specjalnie nie szukałem. Z resztą tak rano i tak wszystko by było zamknięte.
Tak więc, z duszą na ramieniu, dojechałem do Mińska (ok 350km od granicy), później z powrotem i dopiero w Polsce udało się naprawić koło.
Zaryzykowałem tak dlatego, że:
- po pierwsze: brak czasu,
- po drugie: od granicy do Mińska jest całkiem niezła droga (w PL nazywa się to autostrada )
- po trzecie: liczyłem na szczęście. To był pierwszy kapeć od ponad 5 lat więc miałem nadzieję, że następny nie zdaży się tak prędko.
Udało się ale ... nie polecam mnie naśladowac |
_________________ Pozdrawiam
Moja Tempra to już historia. Obecnie jest:
* Opel Astra Caravan 1.7DTL
* Citroen C4 Grand Picasso aut
* Fiat Uno 1.4 VAN
* Polonez Truck Plus 1.9d
zapraszam na: www.trade-r.pl |
|
|
|
|
maxio
Pomógł: 1 raz Dołączył: 05 Cze 2006 Posty: 73 Skąd: legnica
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 22-09-2006, 09:18
|
|
|
to cie podziwiam ja za wszelką cene bym szukał wulkanizatora no ale dobrze się skończyło . drugi raz nie próbuj :dance: |
_________________ siemka / było tipo 1.4 ie |
|
|
|
|
look.toronto
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 23-09-2006, 09:53
|
|
|
moja kumpela z pracy w swoim bravo niw wozi ani klucza ani koła i ostatnio musiałem ją ratować gdyż jadąc do pracy złapała kapcia. ale czego się nie zrobi dła kobiety, w dodatku pięknej :yawinkle: |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|