|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Falowanie w TIPO 1,4 ie 92 rocznik |
Autor |
Wiadomość |
superas
|
Wysłany: 08-04-2006, 14:39 Falowanie w TIPO 1,4 ie 92 rocznik
|
|
|
Witam wszystkich.Mam instalację gazową roczną NICOLAUS z komputerkiem i emulacją sondy Lambda .Mam problem z falowaniem na wolnych obrotach , ale tylko na gazie na benzynie jest wszystko OK .Fachowiec który zakładał mówi mi , że FIAT Tipo tak ma i nic on nie może zrobić .Na teście na kompie niby wszystko OK .Mam pytanko jak jest u was i czy może ktoś miał także taki problem . Mi się wydaje , że może silnik krokowy założony na gazie , nie jest zbyt sprawny ?Pomocy !
[ Dodano: 12-04-2006, 22:49 ]
Przepraszam czy ktoś może mi pomóc |
|
|
|
|
pitagor
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 25-10-2006, 07:35
|
|
|
Zwalone ustawienie gazu. Nie ma możliwości aby falowały Ci obroty. Radzę jechać na poprawkę. Oborty powinny być stabilne. Koleś tak tylko mówi że nie da się z tym nic zrobić. Prawdopodobnie silnik krokowy starujący dawką gazu się nie wyrabia zamin zostanie ustalona stabilna mieszanka gazu. |
|
|
|
|
superas
|
Wysłany: 06-12-2006, 19:07 Falowanie w TIPO 1,4 ie 92 rocznik
|
|
|
I co trzeba zrobić wtedy , żeby się wyrabiał ? |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|