Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Mieszalnik
Autor Wiadomość
dziura.arek 

Województwo: Małopolskie
Wysłany: 28-04-2005, 21:37   Mieszalnik

Witam spotkałem się z różnymi instalacjami gazowymi. Każda zakładana na swój sposób.
Napiszcie w którym miejscu i na jakiej wysokości macie zamontowane mieszalniki. Oraz jakiej firmy jest instalacja. I w którym miejscu jest reduktor.

assistance   Moneta

romano 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 28-04-2005, 21:50   

U mnie mikser jest nakładką na gaźnik z dwoma otworami o średnicy 24mm i 26mm odpowiednio na I i II przelot gaźnika.
Reduktor Lovato, butla Stako w miejscu koła zapasowego.

Moneta

Emf 

Województwo: Łódzkie
Wysłany: 28-04-2005, 22:50   

Ja dokladnie jak Romano tylko butle mam nie teroidalna, a zwykla.

assistance   Moneta

unknown 

Wysłany: 29-04-2005, 11:50   

...o ile pamiętam identycznie jak romano, a butlę mam w kole zapasowym;górę gaźnika też przerabiali i tam sobie wsio idzie..
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

gringo105 

Województwo: Lubelskie
Wysłany: 03-05-2005, 14:37   

Najlepiej jak mikser to nakładka na gażnik a reduktor powinien być zamontowany nisko jako że jest jednym z elementów układu chłodzenia.
Ja mam: butla toroidalna " w kole ", reduktor Lovato, mikser niestety wbudowany w dolot powietrza ale dosyć dobrze dobrany.
     assistance   Moneta

srutra 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 04-05-2005, 18:28   

Bardzo ważne i mające duży wpływ na spalanie i pracę jest odpowiednie dobranie miksera. W większości zakładów zakładają te same miksery do różnych aut, uzależnione tylko od średnicy wlotu powietrza lub gażnika. Najlepsze miksery i testowane na konkretnych samochodach produkuje (chyba tylko) LandiRenzo, jeszcze są dober BRC tylko orginalne.

jestach 
witamy nowego

Wysłany: 08-06-2005, 16:32   

W ciągu pięciu miesięcy miałem aż trzy różne miksery. Wszystkie na wężu doprowadzającym powietrze do gażnika (eksperymenty mechanika), niestety efekty mizerne - duże spalanie, dynamika - no cóż siadać i płakać. Obecnie mam mieszalnik LandiRenzo (w/g katalogu wyłącznie do Tipo/Tempra 1.4/1.6 ) i jestem pełen zachwytu =D> Stabilne, niskie w porównaniu do poprzednich spalanie gazu a dynamika nie odbiega od jazdy na bęzynie---- polecam.

ps. oprócz w/w zablokowany mam dopływ ciepłego powietrza znad kolektora, jest to o tyle ważne jako że ciepła a co za tym idzie rozrzedzone powietrze destabilizuje wszelkie ustawienia regulacyjne.

Tipo 1.4 S 94r. LPG - reduktor BRC Tecno, zbiornik toroidalny 34l.

Marcin - fiattipo.pl 

Województwo: Małopolskie
Wysłany: 08-06-2005, 18:45   Re: Mieszalnik

dziura.arek napisał/a:
Witam spotkałem się z różnymi instalacjami gazowymi. Każda zakładana na swój sposób.
Napiszcie w którym miejscu i na jakiej wysokości macie zamontowane mieszalniki. Oraz jakiej firmy jest instalacja. I w którym miejscu jest reduktor.

To jest zdjecie komory silnika w moim Tipo - widac sposob montazu miksera i parownika. Instalacja BRC zalozona w Czakramie - chyba nie najgorzej, bo chodzi bez problemow od 2001 r (ok 100 tys. przebiegu, reduktor nie byl jeszcze regenerowany).foto
Corolla LE 1.8 VVTi 2004
------------------------------
tipo.republika.pl
     Moneta

Odpowiedz do tematu