|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Mieszalnik |
Autor |
Wiadomość |
dziura.arek
Pomógł: 3 razy Wiek: 44 Dołączył: 28 Lis 2004 Posty: 690 Skąd: Kraków - Zielonki
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 28-04-2005, 21:37 Mieszalnik
|
|
|
Witam spotkałem się z różnymi instalacjami gazowymi. Każda zakładana na swój sposób.
Napiszcie w którym miejscu i na jakiej wysokości macie zamontowane mieszalniki. Oraz jakiej firmy jest instalacja. I w którym miejscu jest reduktor. |
|
|
|
|
|
romano
Pomógł: 56 razy Dołączył: 09 Sty 2005 Posty: 2132 Skąd: Chorzów
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 28-04-2005, 21:50
|
|
|
U mnie mikser jest nakładką na gaźnik z dwoma otworami o średnicy 24mm i 26mm odpowiednio na I i II przelot gaźnika.
Reduktor Lovato, butla Stako w miejscu koła zapasowego. |
_________________ Fiat Tipo 1.6 gaźnik RIP
Nissan Primera P11 SR20DE
Nissan Primera P11.144(lift) SR20DE
|
|
|
|
|
Emf
Pomógł: 26 razy Wiek: 47 Dołączył: 16 Sty 2005 Posty: 2668 Skąd: Piotrków Trybunalski
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 28-04-2005, 22:50
|
|
|
Ja dokladnie jak Romano tylko butle mam nie teroidalna, a zwykla. |
_________________ Była Włoszka.
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
|
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
|
Wysłany: 29-04-2005, 11:50
|
|
|
...o ile pamiętam identycznie jak romano, a butlę mam w kole zapasowym;górę gaźnika też przerabiali i tam sobie wsio idzie.. |
|
|
gringo105
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 03-05-2005, 14:37
|
|
|
Najlepiej jak mikser to nakładka na gażnik a reduktor powinien być zamontowany nisko jako że jest jednym z elementów układu chłodzenia.
Ja mam: butla toroidalna " w kole ", reduktor Lovato, mikser niestety wbudowany w dolot powietrza ale dosyć dobrze dobrany. |
_________________ -SREBRNA STRZAŁA-1,6S`95 LPG- sprzedana
VECTRA KOMBI 1,6 16V `97 LPG sprzedana
teraz VW Passat kombi 1.8 00 LPG |
|
|
|
|
srutra
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 04-05-2005, 18:28
|
|
|
Bardzo ważne i mające duży wpływ na spalanie i pracę jest odpowiednie dobranie miksera. W większości zakładów zakładają te same miksery do różnych aut, uzależnione tylko od średnicy wlotu powietrza lub gażnika. Najlepsze miksery i testowane na konkretnych samochodach produkuje (chyba tylko) LandiRenzo, jeszcze są dober BRC tylko orginalne. |
|
|
|
|
jestach
witamy nowego
|
Wysłany: 08-06-2005, 16:32
|
|
|
W ciągu pięciu miesięcy miałem aż trzy różne miksery. Wszystkie na wężu doprowadzającym powietrze do gażnika (eksperymenty mechanika), niestety efekty mizerne - duże spalanie, dynamika - no cóż siadać i płakać. Obecnie mam mieszalnik LandiRenzo (w/g katalogu wyłącznie do Tipo/Tempra 1.4/1.6 ) i jestem pełen zachwytu Stabilne, niskie w porównaniu do poprzednich spalanie gazu a dynamika nie odbiega od jazdy na bęzynie---- polecam.
ps. oprócz w/w zablokowany mam dopływ ciepłego powietrza znad kolektora, jest to o tyle ważne jako że ciepła a co za tym idzie rozrzedzone powietrze destabilizuje wszelkie ustawienia regulacyjne.
Tipo 1.4 S 94r. LPG - reduktor BRC Tecno, zbiornik toroidalny 34l. |
|
|
|
|
Marcin - fiattipo.pl
Pomógł: 4 razy Wiek: 52 Dołączył: 05 Sty 2005 Posty: 1166 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 08-06-2005, 18:45 Re: Mieszalnik
|
|
|
dziura.arek napisał/a: | Witam spotkałem się z różnymi instalacjami gazowymi. Każda zakładana na swój sposób.
Napiszcie w którym miejscu i na jakiej wysokości macie zamontowane mieszalniki. Oraz jakiej firmy jest instalacja. I w którym miejscu jest reduktor. |
To jest zdjecie komory silnika w moim Tipo - widac sposob montazu miksera i parownika. Instalacja BRC zalozona w Czakramie - chyba nie najgorzej, bo chodzi bez problemow od 2001 r (ok 100 tys. przebiegu, reduktor nie byl jeszcze regenerowany).foto |
_________________ Pozdrawiam
Marcin
Tipo 1.4S '94 LPG (SPRZEDANY)
Corolla LE 1.8 VVTi 2004
------------------------------
tipo.republika.pl |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|