Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Potrzebuje waszej opinnii.
Autor Wiadomość
Michu 

Województwo: Warmińsko-Mazurskie
Wysłany: 06-03-2007, 13:26   Potrzebuje waszej opinnii.

Witam wszystkich. Mam problem z reduktorem 4 lata odpalania na gazie zrobiły swoje, membrany są "skamieniałe". Jest to instalka MG Motor Gas. Na całym necie znalazłem do niej tylko jednego człowieka który posiada zestawy naprawcze (140zł :sciana: cena z kosmosu )Może ktoś z was posiada dojście do takiego zestawu w rozsądniejszej cenie?? Zastanawiam sie czy jest sens bawić sie w wymiane membran czy nie lepiej zmienić reduktor. Choć w sumie nie ukrywam że zawsze zestawik naprawczy tansza impreza. Co o tym myślicie?? Upatrzyłem sobie taki reduktorek:

<http://allegro.pl/item168749346_reduktor_zavoli_ge_120_km_elektronik_.html>

Ktoś posiada Zavoli, chciałbym conieco sie dowiedzieć o ich jakości. Z góry dzięki i pozdrawiam.

Co by nie było zawsze do przodu ...
     assistance

GrzesiekK. 

Województwo: Lubelskie
Wysłany: 06-03-2007, 14:00   

Szczerze bym Ci raczej radzil dolozyc te 50zł i kupic nowy reduktor, raz ze ten zestaw naprawczy moze byc bardzo licho wykonany [jakosc memebran i odwzorowanie ksztaltu wzgledem oryginalu] dwa trzeba i tak potem wyregulowac odpowiednio parownik wiec mysle ze nie warto sie bawic, Zavoli ma moj kolega od 2 lat i nigdy nie narzekal, BRC znowu ma inny znajomy i poza peknieciem kolanka doprowadzajcego chlodziwo do parownika tez nigdy nei narzekal [nowe brc maja juz ten feler poprawiony], ja u siebie w 2.0 16V mam Comete super plus Elpigazu i tez zlego slowa nie powiem wiec jak widac wybierz parownik ktorego ze znanych producentow i nie bedzie problemu.

ALFA ROMEO 156 3,0 V6 24V 231KM@288Nm <= a tą zbudowałem sobie sam ;]

ALFA ROMEO GT 3,2 V6 24V 248KM@302Nm - daily car żony, koszyk na zakupy :D
     assistance

unknown 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 07-03-2007, 18:39   

tylko do BRC zestawy bywały droższe , w niektórych miastach zdecydowanie trudniej dostać części; a pękające kolanko i jeszcze parę innych felerów BRC to prawda; czy nowe mają poprawione - oby; ja tam zamiast BRC polecam innego szukać, ale oczywiście popularny to raz a dwa - dostępność i ceny części - zestawy, membranki, sprężynki, śrubki, dupki...
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

rosama 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 09-03-2007, 22:25   

Ja mam reduktor Lovtec (to jest to samo co Lovato) pneumatyk i ostatnio wymieniałem w nim membrany. Za zestaw naprawczy + filterek gazu + przesyłka zapłaciłem 71zł. Więc może to:
http://allegro.pl/item171...nic_lovato.html :?: :?: :?:
Rozumiem, że tobie jest potrzebny elektoronik?...
No i Lovato jest niezmiernie popularnym reduktorem...
Pozdrawiam!

Michu 

Województwo: Warmińsko-Mazurskie
Wysłany: 09-03-2007, 23:13   

Chyba niekoniecznie elektronik, mam instalke bez kompa. Wiec chyba zwykły wystarczy pneumatyk czy źle rozumuję. Tamten umarł po 4 latkach odpalania tylko na gazie...... :) . Szukam czegoś "ekonomicznego" jak na tempre oczywiście hehe.A tak na marginesie o co chodzi z tą dwustopniowością reduktora?? Jedna śruba od wolnych i druga od wyższych obrotów ?? Pozdrawiam

Co by nie było zawsze do przodu ...
     assistance

Odpowiedz do tematu