Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
WOLNE OBROTY
Autor Wiadomość
ADERR 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 17-08-2006, 15:59   WOLNE OBROTY

WITAM CZY WOLNE OBROTY NA GAZI BEDA FALOWAC PRZY USZKODZONYM ELEKTROZAWORZE BEZYNY CZY INSTALACJA GAZOWA NIEMA NIC WSPULNEGO Z TYM ZAWOREM I DA SIE JA WYREGULOWAC ? POZDRAWIAM

ego 

Województwo: Małopolskie
Wysłany: 17-08-2006, 16:29   

według Mnie to nie powinny,tzn powiem tak,mi na benzynie falowały a na gazie nie,dlatego pisze,że raczej nie,ale moge se mylic :roll:
jest nuova Bravo
     assistance   Moneta

unknown 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 26-08-2006, 16:06   

w temperce z silnikiem gaźnikowym (u mnie) 1.6 elektrozaowerk od wolnych obrotów (cut-off), odcięcia, od benyny jak był uszkodzony, to na benzynie gasneło autko lub falowały wolne, ale podczas pracy na gazie nie ma on wpływu bo gaz tak czy siak cały czas wprost do gaźnika leci reduktora; to się tyczy gaźnikowej wersji ofkozzz... jak masz wtrysk i chodzi Ci o inny elektrozaworek to nie wiem;
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

Wicher 

Wysłany: 27-08-2006, 17:37   

elektrozaworek nie ma nic wspolnego z ustawieniem samochodu na gazie,wiec mozna go ustawic nawet z niedzialajacym elektro.

ManiekPIM 

Wysłany: 29-08-2006, 09:30   

U mnie obroty na LPG faluja pomiedzy 800/900 gazownik mi powiedział ze tak już bedzie. Na benzynce trzymają równe 750 rpm. Dzieje się tak podobno przez sąde Lambda która wysyła błędne dane do kompa (gazownika teoria nie moja).

Krzychu 

Województwo: Wielkopolskie
Wysłany: 10-09-2006, 19:48   

Ja bym sie nie zgodzil z ta teoria, przeciez przy pracy na gazie praca sondy jest emulowana przez sterownik.

Fiat Tipo 1.4 ie+LPG '89
Renault Megane 1.9 dTi '98
     Moneta

MupiK 

Wysłany: 10-09-2006, 21:40   

Dokaldnie ! jak Krzychu napisal
Gazownik elci w ciula jak masz na gwarancji to niech to robi. Sonda niema nic do rzeczy przy pracy na gazie no chyba ze emulator jest walniety :-)
Tlumaczenie ze tak ma byc jest zwyklym zbyciem klienta bo tak niema byc !
Jak na benzynie jest 750 to i na gazie da sie tak ustawic zeby bylo 750 lub 800 nie ma zmiluj sie :-) Chyba ze cos jest uszkodzone albo komus sie nieche robic ;-)
www.aquamelior.pl - systemy filtracji wody, chemia i części do ekspresóworaz akcesoria, systemy filtracji powietrza, klimatyzacje, stacje uzdatniania wody, pompy ciepła i inne. W razie pytań proszę śmiało pisać.
     Moneta

pitagor 

Wysłany: 25-10-2006, 07:18   

To nie jest do końca tak jak piszecie. Jeżeli gaz jest przynajmniej II generacji to posiada komputer gazowy. Jeżeli auto posiada sondę lambda to komputer pobiera z niej informację i tak steruje dawką gazu aby była optymalna. Prawdopodobnie żle jest dobrana ilośc kroków w atutorze gazu sam tak miałem no i obroty falowały. Po zmniejszeniu liczby kroków wszystko jest OK.

Odpowiedz do tematu