|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
WOLNE OBROTY |
Autor |
Wiadomość |
ADERR
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 17-08-2006, 15:59 WOLNE OBROTY
|
|
|
WITAM CZY WOLNE OBROTY NA GAZI BEDA FALOWAC PRZY USZKODZONYM ELEKTROZAWORZE BEZYNY CZY INSTALACJA GAZOWA NIEMA NIC WSPULNEGO Z TYM ZAWOREM I DA SIE JA WYREGULOWAC ? POZDRAWIAM |
|
|
|
|
ego
Pomógł: 37 razy Wiek: 41 Dołączył: 13 Gru 2004 Posty: 3059 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 17-08-2006, 16:29
|
|
|
według Mnie to nie powinny,tzn powiem tak,mi na benzynie falowały a na gazie nie,dlatego pisze,że raczej nie,ale moge se mylic |
_________________ było TiPo 2.0 16v sedicivalvole
i było Bravo 2.0 20v hgt ...
i było FOCUS 1.8 Zetec
jest nuova Bravo |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 26-08-2006, 16:06
|
|
|
w temperce z silnikiem gaźnikowym (u mnie) 1.6 elektrozaowerk od wolnych obrotów (cut-off), odcięcia, od benyny jak był uszkodzony, to na benzynie gasneło autko lub falowały wolne, ale podczas pracy na gazie nie ma on wpływu bo gaz tak czy siak cały czas wprost do gaźnika leci reduktora; to się tyczy gaźnikowej wersji ofkozzz... jak masz wtrysk i chodzi Ci o inny elektrozaworek to nie wiem; |
|
|
Wicher
|
Wysłany: 27-08-2006, 17:37
|
|
|
elektrozaworek nie ma nic wspolnego z ustawieniem samochodu na gazie,wiec mozna go ustawic nawet z niedzialajacym elektro. |
|
|
|
|
ManiekPIM
Wiek: 42 Dołączył: 17 Kwi 2006 Posty: 120 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 29-08-2006, 09:30
|
|
|
U mnie obroty na LPG faluja pomiedzy 800/900 gazownik mi powiedział ze tak już bedzie. Na benzynce trzymają równe 750 rpm. Dzieje się tak podobno przez sąde Lambda która wysyła błędne dane do kompa (gazownika teoria nie moja). |
_________________ W Temprze pokochałem moją Żonę raz pierwszy . |
|
|
|
|
Krzychu
Wiek: 40 Dołączył: 03 Gru 2004 Posty: 159 Skąd: Koło / Poznań
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 10-09-2006, 19:48
|
|
|
Ja bym sie nie zgodzil z ta teoria, przeciez przy pracy na gazie praca sondy jest emulowana przez sterownik. |
_________________ Projektowanie stron www
Forum Renault Megane
Fiat Tipo 1.4 ie+LPG '89
Renault Megane 1.9 dTi '98 |
|
|
|
|
MupiK
Pomógł: 15 razy Wiek: 40 Dołączył: 14 Maj 2005 Posty: 1350 Skąd: Zabrze
|
Wysłany: 10-09-2006, 21:40
|
|
|
Dokaldnie ! jak Krzychu napisal
Gazownik elci w ciula jak masz na gwarancji to niech to robi. Sonda niema nic do rzeczy przy pracy na gazie no chyba ze emulator jest walniety :-)
Tlumaczenie ze tak ma byc jest zwyklym zbyciem klienta bo tak niema byc !
Jak na benzynie jest 750 to i na gazie da sie tak ustawic zeby bylo 750 lub 800 nie ma zmiluj sie :-) Chyba ze cos jest uszkodzone albo komus sie nieche robic ;-) |
_________________ www.aquamelior.pl - systemy filtracji wody, chemia i części do ekspresóworaz akcesoria, systemy filtracji powietrza, klimatyzacje, stacje uzdatniania wody, pompy ciepła i inne. W razie pytań proszę śmiało pisać. |
|
|
|
|
pitagor
|
Wysłany: 25-10-2006, 07:18
|
|
|
To nie jest do końca tak jak piszecie. Jeżeli gaz jest przynajmniej II generacji to posiada komputer gazowy. Jeżeli auto posiada sondę lambda to komputer pobiera z niej informację i tak steruje dawką gazu aby była optymalna. Prawdopodobnie żle jest dobrana ilośc kroków w atutorze gazu sam tak miałem no i obroty falowały. Po zmniejszeniu liczby kroków wszystko jest OK. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|