|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Wyłącznik pompy paliwa |
Autor |
Wiadomość |
Młody
Pomógł: 40 razy Wiek: 44 Dołączył: 16 Kwi 2006 Posty: 1580 Skąd: Gilowice
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 29-07-2006, 19:28 Wyłącznik pompy paliwa
|
|
|
Witam. Chciałem się dowiedzieć czy w Tipo 1,4 (gaźnik) pompa paliwowa jest napędzana elektrycznie czy mechanicznie bo znalazłem na Allegro automatyczny wyłącznik pompy paliwowej i nie wiem czy da się ją podłączyć.
Oto link do strony:
http://www.allegro.pl/ite...och_na_lpg.html |
|
|
|
|
ZielonyTBG
Pomógł: 94 razy Wiek: 46 Dołączył: 12 Lut 2006 Posty: 2212 Skąd: Tarnobrzeg
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 29-07-2006, 20:25
|
|
|
Pompa paliwowa w silniku z gażnikiem jest mechaniczna.To urządzenie jest Ci niepotrzebne. |
_________________ Była:Tempra SW 1,6 SXie
Jest:Fiat Croma 1.9 i Lancia Prisma 1.5
SW is COOL!!
|
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 30-07-2006, 14:29
|
|
|
dokładnie, ja w gaźniczkowej 1.6 też mam na bloku silnika; mechaniczna, z przodu silnika z dołu na środku mniej-więcej... masz przewód we i wy...
nic jej tak nie będzie, chyba, że naprawdę nadejdzie jej czas albo podobno może w niej być zaworek jakiś klkowy co się może zapchać/spsuć (nie sprawdzałem), ale tak to nic... wyłączyć jej nie wyłączysz a i nie ma po co... miej tylko trochę beny zawsze w baku, choćby parę litrów... |
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 30-07-2006, 20:02
|
|
|
W gaźnikach jest mechanicza pompa, nad filtrem oleju. Bez problemu ja zobaczysz. |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|