Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
/////Vs. VW
Autor Wiadomość
GrzesiekK. 

Województwo: Lubelskie
Wysłany: 03-03-2008, 21:01   

Młody napisał/a:
Raku napisał/a:
i tak nie zrozumie :lol:

To nie dobrze :(

Może i zrozumie, ale zapewne nie będzie mu się chciało bawić w rozbieranie parownika, skracanie sprezyny, skladanie, testy i jak zle to znowu poprawka i tak dalej az do zamierzonego efektu.

pzdr. Grzesiek

ALFA ROMEO 156 3,0 V6 24V 231KM@288Nm <= a tą zbudowałem sobie sam ;]

ALFA ROMEO GT 3,2 V6 24V 248KM@302Nm - daily car żony, koszyk na zakupy :D
     assistance

matizz86 

Województwo: Zachodniopomorskie
Wysłany: 03-03-2008, 21:05   

nie bede wyprówał połowy samochodu tylko po to zeby przejechac 400 metrów. wystarczy ze opróznie bagażnik bo mam jeden duży woofer <wielkosci małej pralki> dwa mniejsze i narzedzi tyle co w warszracie <zasługa ojca> a co do baku to bedzie lipa bo mój bak nigdy nie jest chodz w połowie pusty<tatuś smiga cięzarówką>

Młody 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 03-03-2008, 21:07   

GrzesiekK. napisał/a:
Może i zrozumie, ale zapewne nie będzie mu się chciało bawić w rozbieranie parownika, skracanie sprezyny, skladanie, testy i jak zle to znowu poprawka i tak dalej az do zamierzonego efektu.

pzdr. Grzesiek

Jak nie on to może inny. Przecież komuś musi się w końcu chcieć :evil:

unknown 

Wysłany: 03-03-2008, 22:31   

Młody, podjedź do Krajewskiego, w Starym Bielsku za kościołem.. jak trafisz akurat na właściwego gościa jednego takiego co kilka lat składa LPG to być może zrozumie a nawet pomoże tak coś dobrać by było lepiej...
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

dcfan 

Województwo: Pomorskie
Ostrzeżeń:
 5/3/5
Wysłany: 04-03-2008, 00:32   

matizz86, tankujesz od ojca z baku? :red_kartka:

Sapphiron 

Wysłany: 04-03-2008, 00:43   

matizz86 napisał/a:
a co do baku to bedzie lipa bo mój bak nigdy nie jest chodz w połowie pusty<tatuś smiga cięzarówk
a niektórzy wypruwają sobie żyły żeby coś wlać do baku :sciana:

Gość, uśmiechnij się :)
     assistance   Moneta

mrk69 

Wysłany: 04-03-2008, 01:17   

Jak mu tata naftę sam daje to co ma nie brać? No chyba, że nocami zasysa wężykiem po cichu :lalala:

sheriffnt 

Wysłany: 04-03-2008, 01:43   

Witam
Potrenuj trochę szybkie starty na jakimś pasie startowym, to problem zbyt cięzkiego zbiornika paliwa rozwiąze się sam :)
Zmień przednie koła na mniejsze (szersze opony o niższym profilu), będziesz miał korzystniejsze przełożenie, a co za tym idzie lepsze przyśpieszenie, silnik trzymaj cały czas w zakresie obrotów pomiędzy max momentem (2400 obr/min) i max mocą (4200obr/min) tak by doładowanie działało bo mój TD zanim włączy się turbina to niezły muł :)

Fiat Tempra 1,9 TD był
Lada 21072 1300 była
Fiat Tempra 1,9 TDs Weekend

Alfista 

Województwo: Kujawsko-Pomorskie
Wysłany: 04-03-2008, 19:02   

ja temprą 1.6 kosiłem golfa 2 1.8 90kucy ale temperka SW i w dieslu i golfik 110 moze byc problem, chyba ze wywalisz srodek... :D

Młody 

Wysłany: 04-03-2008, 19:22   

unknown napisał/a:
Młody, podjedź do Krajewskiego, w Starym Bielsku za kościołem..

Właśnie do niego zawsze jeżdżę i muszę z nim o tym pogadać. :D

dcfan 

Ostrzeżeń:
 5/3/5
Wysłany: 04-03-2008, 21:51   

Już widzę matizz'a o 2 w nocy, w kominiarce, pchającego Temprę w kierunku ciężarówki, dzierżącego w ręku 2m rurki a potem ciumkającego przy baku :lol: :lol:

Kamitchi 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 04-03-2008, 22:09   

sedici vs vr6?

Nawet bawiac sie w zmiany dolotow, wydechow ( nie wspominajac o jakis czipach ktore wlacza ssanie i przesuna max obr) ciezko bedzie. Rzeklbym niemozliwe. Niestety sedici moze jak najbardziej z gti 16v (150ps) walczyc, ale jednak vr6 to juz inna liga...

pzdr.

matizz86 

Wysłany: 05-03-2008, 14:23   

dcfan napisał/a:
Już widzę matizz'a o 2 w nocy, w kominiarce, pchającego Temprę w kierunku ciężarówki, dzierżącego w ręku 2m rurki a potem ciumkającego przy baku

u mnie to wyglada tak ze tatus dzwoni i mówi "synek przyjedz do... mam coś dla Ciebie"

** Dodano: 05-03-2008, 14:25 **
sheriffnt napisał/a:
silnik trzymaj cały czas w zakresie obrotów pomiędzy max momentem (2400 obr/min) i max mocą (4200obr/min) tak by doładowanie działało

staram się robic tak cały czas bo przez smiganie na za niskich obrotach padła mi turbina.

Młody 

Wysłany: 05-03-2008, 18:35   

Kamitchi napisał/a:
Rzeklbym niemozliwe. Niestety sedici moze jak najbardziej z gti 16v (150ps) walczyc, ale jednak vr6 to juz inna liga...

Daj mi chociaż pomarzyć :D .

Kamitchi 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 05-03-2008, 19:16   

Młody napisał/a:

Daj mi chociaż pomarzyć :D .

Oki, juz milcze :P

brum, brum :drive:

pzdr.

rob 

Województwo: Lubuskie
Wysłany: 07-03-2008, 22:51   

matizz86, mam dobry pomysł Piotr właśnie złożył temperke 1.9 16v JMTD (150kucy) pożyczymy od niego i zlejesz pancervagona kolegi jak będziesz chciał :badgrin:
Dziś testowałem temperke w Kamieniu =D> poprostu diabeł zrywa asfalt na trójce :badgrin:
jak bym nie widział że to JTD to bym nie uwierzył zap....la fajowo sedicivalvole nie ma wogóle startu,ale właściciel stwierdził że dla niego mało i będzie tempre kręcił do 200 kucy 8)

Luczu 

Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 09-03-2008, 12:39   

;) nie daj się chłopie - dużo zależy od umiejętności kierowcy. Żeby odciążyć autko wyjmij jeszcze koło z bagażnika. Ja osobiście wygrałem z kolegą swoim 1.4 78 hp a on bmw e36 1.8 Tdiesel 90 hp. Może dla tego że Tipo lepiej się zbiera, może że jest lamą i nie umie szybko startować a może po prostu że jego ojciec "jeździ na tirach" :D Tak czy siak pokazałem mu co potrafi "zwykłe" tipo. Nienawidze GOLFÓW - na samą myśl o tym aucie i jak wymawiam czy piszę tą nazwę to mnie podnosi :red_kartka: a tak jako "ciekawostka" - ostatnio widziałem tzw "drecha" w pancerwagonie III jak o 23 jechał w kapturze na łbie, standardowo przygarbiony, a do tego w ciemnych okularach hahahahaha co za palant... :badgrin:

Co do turbiny - ostatnio ojciec zjeb.. tak swoją - cały czas jeździł na niskich obrotach aż biedna się zamuliła i padła. Tak z ciekawości się spytam - ile Cię kosztowała nowa ? Bo on w sumie za regenerację + nowy olej i filtr dał coś koło 1400 1500.

Także trzymam kciuki i wierzę , że jest szansa na wygraną. Fajnie by było jakby ktoś to nakręcił :p
Jest
A4 B5 2.4 V6 PB 165 / 00r
     Moneta

sheriffnt 

Wysłany: 10-03-2008, 18:05   

Witam
LUCIACIA napisał/a:

.... Nienawidze GOLFÓW - na samą myśl o tym aucie i jak wymawiam czy piszę tą nazwę to mnie podnosi :red_kartka:

Też nie cierpie panzerwagenów z drechami za kólkiem, często te tępaki, kiedy go wyprzedzałem Ładą, wręcz spychali mnie do rowu, byle tylko nie wyprzedzić ich "cuda techniki" :badgrin:
Z zasady się nie scigam, ale wczoraj na obwodnicy, jeden drech w sweterku powąchał spaliny z turbinki mojej Tempry ;D

Fiat Tempra 1,9 TD był
Lada 21072 1300 była
Fiat Tempra 1,9 TDs Weekend

dcfan 

Ostrzeżeń:
 5/3/5
Wysłany: 10-03-2008, 19:12   

:!: :!: www.golfbusters.pl :!: :!:

To tak w temacie:)
Plus wpiszcie sobie na wrzucie "Calibra Team" też prawdziwe:)

matizz86 

Wysłany: 11-03-2008, 17:36   

LUCIACIA napisał/a:
Tak z ciekawości się spytam - ile Cię kosztowała nowa ?

śmigana tyrbinka od temperki kosztowała mnie 600pln
rob napisał/a:
pożyczymy od niego i zlejesz pancervagona kolegi jak będziesz chciał

to nawet dobry pomysł i wyjątkowo widowiskowy
p.s.
te 150 kucy upchnoł w swojet temperce? ten niebieskiej?

ego 

Województwo: Małopolskie
Wysłany: 11-03-2008, 20:27   

GrzesiekK. napisał/a:

Oj twoja zwezka w dolocie z dobra dwojka ABF bez gazu mialbys duzy problem, nawet twierdze ze by ci dokopala ;]

Teraz to juz przesadzasz,właśnie z tą zwężka,waliłem z calibrabmi 2.0 16v i wcale nie dostałem po dupie,więc daje sobie uciąc wszelkie odstające części ciała,że golfa gti II i III sedici Młodego wciąga lewą dziurką od nosa... a nawet kiedys pewnego niedzielnego poranka objechałem bmw 525 w turbo dieslu 8)
jest nuova Bravo
     assistance   Moneta

GrzesiekK. 

Wysłany: 11-03-2008, 20:42   

ego napisał/a:
GrzesiekK. napisał/a:

Oj twoja zwezka w dolocie z dobra dwojka ABF bez gazu mialbys duzy problem, nawet twierdze ze by ci dokopala ;]

Teraz to juz przesadzasz,właśnie z tą zwężka,waliłem z calibrabmi 2.0 16v i wcale nie dostałem po dupie,więc daje sobie uciąc wszelkie odstające części ciała,że golfa gti II i III sedici Młodego wciąga lewą dziurką od nosa... a nawet kiedys pewnego niedzielnego poranka objechałem bmw 525 w turbo dieslu 8)

Ego wiem co pisze, dobra zdrowa IIjka ABF potrafi zlać VR6 w Golfie wiec byłbym ostrożny, fakt ze takich aut to prawie ze świecą szukać bo 99% golfów to zajechane padła ale trafiają się perełki co dokopia i sedici.

Z tymi calibrami to wyskoczyłeś jak Filip z konopi, pomyśl o ile są cięższe od sedici i wiesz już dlaczego Ci nie uciekły. A tak poza tym widzę że strasznie idealizujesz każde auto które posiadasz, sedici czy HGT to żadne ferrari nie jest, ot takie auto do dynamicznej jazdy po mieście i tyle.

pzdr. Grzesiek

ALFA ROMEO 156 3,0 V6 24V 231KM@288Nm <= a tą zbudowałem sobie sam ;]

ALFA ROMEO GT 3,2 V6 24V 248KM@302Nm - daily car żony, koszyk na zakupy :D
     assistance

matizz86 

Wysłany: 12-03-2008, 12:27   

GrzesiekK. napisał/a:
dobra zdrowa IIjka ABF potrafi zlać VR6 w Golfie wiec byłbym ostrożny

oj to prawda w mojej okolicy jest troche "II" i przyznam że niektóre potrafią przycisnąc ale jak wiadomo dużo zalezy od driv
GrzesiekK. byłem w nocy z poniedzałku na wtorek w lublinie <ulica romantyczna i bajkowa> ale jak na złosc orange odłączyła mi neta i nie miałem jak się skontaktowac z forumowiczami z lublina. masz ładne miasto <i bez tramwaji> browar <perełka> też nie jest zły

ego 

Województwo: Małopolskie
Wysłany: 12-03-2008, 12:30   

GrzesiekK. napisał/a:
A tak poza tym widzę że strasznie idealizujesz każde auto które posiadasz,

Hehe kolego odkąd zmieniłem hgt na sedici to uwazam,ze sedici było o niebo lepsze od hgt,więc nie rzucaj teorii wyciagnietych z rękawa,że idealizuje hgt,bo do ideału to mu bardzo daleko. To tyle w tym temacie,zebym jeszcze komus dumy nie uraził...
jest nuova Bravo
     assistance   Moneta

Luczu 

Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 12-03-2008, 14:32   

ego napisał/a:
GrzesiekK. napisał/a:
A tak poza tym widzę że strasznie idealizujesz każde auto które posiadasz,

Hehe kolego odkąd zmieniłem hgt na sedici to uwazam,ze sedici było o niebo lepsze od hgt,więc nie rzucaj teorii wyciagnietych z rękawa,że idealizuje hgt,bo do ideału to mu bardzo daleko. To tyle w tym temacie,zebym jeszcze komus dumy nie uraził...

a z czym lepsze było sedici ?
Jest
A4 B5 2.4 V6 PB 165 / 00r
     Moneta

Odpowiedz do tematu