|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Czy ktoś zmieniał wkładke kluczyka w korku od wlewu paliwa? |
Autor |
Wiadomość |
MiKuS
Pomógł: 6 razy Dołączył: 12 Mar 2006 Posty: 612 Skąd: TcZeW
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 25-04-2006, 19:52 Czy ktoś zmieniał wkładke kluczyka w korku od wlewu paliwa?
|
|
|
Jak w temacie.
wymieniłem wkładki i tylko nie wiem jak zmienić ta od korka. Przyglądałem sie i zastanawiam sie czy to sie w ogole da? Piszcie... |
_________________ Tipo 1.4 Gaźnik |
|
|
|
|
Chiquita
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 25-04-2006, 20:05
|
|
|
Nie wiem w czym rzecz, ale ja miałem uszkodzony korek i nie bawiłem się w wymiane wkładki tylko kupiłem nowy korek. Korki mają uniwersalną wkładke więc nie ma konieczności noszenia 2 klucza. Koszt korka to 30-40zł... |
|
|
MiKuS
|
Wysłany: 26-04-2006, 07:49
|
|
|
Co to jest uniwersalna wkładka???
jeżeli ja nie muszę mieć drugiego klucza to złodziej lub 'parkingowy' też go nie potrzebuje?
wytłumaczcie mi to... |
|
|
|
|
RaV
Pomógł: 2 razy Wiek: 42 Dołączył: 07 Paź 2005 Posty: 539 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 26-04-2006, 11:45
|
|
|
Nie prawda - nie ma 'uniwersalnej' wkładki.
Każda jest inna - to by było bez sensu.
Sam mam 2 kluczyki, które nie otworzą korka. Muszę mieć osobny - inny (widać kiedyś ktoś wymienił)
A co do wymiany wkładki to obawiam się, że czegoś takiego się nie robi - po prostu kupujesz nowy korek z kluczykiem.
Kupiłem kiedyś zestaw zamków do Tipka - tam była stacyjka, dwa boczne i kalpa, ale wkładki do korka nie było. |
|
|
MiKuS
|
Wysłany: 26-04-2006, 17:07
|
|
|
ja kupiłem oryginalny zestaw w którym były:
√3 wkładki do drzwi/bagażnika
√wkładka stacyjki
√wkładka korka wlewu paliwa
√wkładka schowka
sorrki za jakość, ale zdj z telefonu
A jakby ktoś nie wiedział:
od lewej stoją:) wkładka drzwi, wkładka wlewu paliwa i wkladka schowka...
Skoro dają wkładke od korka to musi być sposób na jej wymianę, tylko nie wiem jak. Pomocy!
P.S: W ASO (fiata oczywiście) pytał mnie facet czy w tylnich drzwiach mam wkładki...ja oczywiście że nie, bo nie mam. Słyszeliście o takich? czy były wersje z czteremaklamkami z wkładkami? |
|
|
|
|
dcfan
Pomógł: 5 razy Wiek: 36 Dołączył: 28 Paź 2007 Posty: 660 Skąd: Reda
|
Wysłany: 01-06-2008, 12:22
|
|
|
Przepraszam za odgrzewanie tematu, ale chcę także wymienić wkładki w klamkach a nie mam zielonego pojęcia jak je wydłubać. Przeczytałem wszytstkie posty z szukajki i nie jestem mądrzejszy. Mam co prawda całe klamki z kompletnymi zamkami ale w kiepskim stanie.... |
_________________ Tipo 1.6 + skrzynia 1.4 '89 DGT gaźnik + Digiplex2 + LPG Fotele Recaro, boczki Sedicivalvole, MOMO
Daewoo Nubira kombi '99 1.6 16V 110KM |
|
|
|
|
Wieprz
Pomógł: 23 razy Dołączył: 18 Lut 2008 Posty: 444 Skąd: Kędzierzyn-Koźle
Województwo: Opolskie
|
Wysłany: 01-06-2008, 19:56
|
|
|
dcfan, poniżej masz link, w którym jest mowa, że korek jest rozbieralny.
http://forum.tempra.org/t...ht=korek+paliwa
Odpowiedź poniżej tak archiwalnie
MiKuS, osobiście nie spotkałem się z ani jednym autem, w którym by były wkładki na kluczyk w drzwiach tylnych. Tym bardziej w TT. |
_________________ Talbot Horizon -> Skoda Felicia -> Fiat Ritmo -> Talbot Horizon -> Fiat Tempra SW Liberty HSD, 1.6 MPI, 90KM 127Nm, Pb/LPG |
|
|
|
|
dcfan
|
Wysłany: 01-06-2008, 21:47
|
|
|
że korek to wiem.
Chodzi mi o wymianę wkładu stacyjki i wkładek w przednich drzwiach. Kombinuję jak mogę, ale nie znalazłem sposobu |
_________________ Tipo 1.6 + skrzynia 1.4 '89 DGT gaźnik + Digiplex2 + LPG Fotele Recaro, boczki Sedicivalvole, MOMO
|
|
|
|
Wieprz
Pomógł: 23 razy Dołączył: 18 Lut 2008 Posty: 444 Skąd: Kędzierzyn-Koźle
Województwo: Opolskie
|
Wysłany: 01-06-2008, 22:04
|
|
|
Sorry, pomyliło mi się. Nie ten wzrok.
A patrzyłeś do tego tematu? Miszko wymieniał bębenki w klamce i klapie bagażnika.
Możesz zagadać do niego.
http://forum.tempra.org/t...lamki+wk%B3adki |
_________________ Talbot Horizon -> Skoda Felicia -> Fiat Ritmo -> Talbot Horizon -> Fiat Tempra SW Liberty HSD, 1.6 MPI, 90KM 127Nm, Pb/LPG |
|
|
|
|
dcfan
|
Wysłany: 02-06-2008, 12:36
|
|
|
Już zagaduję...
Jeszcze pozostaje stacyjka, bo nie widzi mi się wymiana całej kolumny albo rozwiercanie tych wkrętów - już szybciej kolumnę wymienić. |
|
|
|
|
Hipo
Pomógł: 30 razy Wiek: 42 Dołączył: 30 Kwi 2007 Posty: 2082 Skąd: Jarosław
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 02-06-2008, 21:07
|
|
|
dcfan napisał/a: | Jeszcze pozostaje stacyjka, bo nie widzi mi się wymiana całej kolumny albo rozwiercanie tych wkrętów - już szybciej kolumnę wymienić. |
Miszko zdaje mi się pisał gdzieś w jaki sposób wyciąga się wkładke ze stacyjki, trzeba posciagac plastiki, jakieś zabezpieczenia tam jeszcze jest po zdjeciu którego wkładasz kluczuk, obracasz odpowiednio i wyjmujesz bębenek. |
_________________ Marea 2.4 TD HLX
JCB 3CX Contraktor |
|
|
|
|
dcfan
|
Wysłany: 02-06-2008, 21:16
|
|
|
no ja mam kolumne cala na stole:) i macham, macham, zaraz dziure zrobie dwa razy wieksza a i tak nie moge wyjac:P |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|