Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Czy warto sprzedać?
Autor Wiadomość
ferarri550 
witamy nowego

Województwo: Opolskie
Wysłany: 16-12-2011, 13:36   Czy warto sprzedać?

Witam jestem nowym użytkownikiem tego forum już wcześniej chciałem się tu zarejestrować ale jakoś mi czas uciekał. Mam do was pytanko. jestem posiadaczem Fiata tipo 1.9td Gt 1993
mam już rok to auto tylko chodzi że tu jedni piszą że takie auto warto jest zrobic odnowic i jezdzic ja sie zastanawaiam czy warto jest takie auto sprzedac bo chciałem się przesiąść na coś innego np audi a4 1998r ale znów fiat jest w miare tani w użytkowaniu i jest troche zwinny chciałóem zamieścic juz tu nawet ogloszenie zdjecia tez mam wiec chce sie was poradzic czy warto jest takie auto sprzedawac czy nie dodam ze moj fiat ma 227000km przebiegu i jeszcze przy silniku nic nie robilem a turbina jak bylem u mechanika znajomego mowił ze jest jeszcze w dobrym stanie wiec tu juz sam nie wiem prosze o jakies porady jak cos moge dodac zdjecia i opisac

** Dodano: 16-12-2011, 14:33 **
dodam że moje tipo jeszcze nie było wcale modyfikowane ani tuningowane po prostu jescze sie za to nie brałem jedynie co to robiona byla konserwacja podwozia i wymieniłem 3miesiące temu caly tlumik 3-częściowy wachacz lewy przednik na wakacjach był wymieniany. Z tego co tu wyczytalem to auto dobrze sie nadaje do tuningu heh :)

** Dodano: 16-12-2011, 14:46 **
zamieszcze w dziale sprzedam ogloszenie mojego autka żeby moza bylo sie mu przyjrzeć heh:)

meter30 

Województwo: Świętokrzyskie
Wysłany: 16-12-2011, 16:54   

Pytanie jest tak skonstruowane, że każda odpowiedź będzie właściwa. Skoro wóz Ci się znudził i chcesz A4 no to sprzedawaj i się nawet nie oglądaj. Tylko że za A4 1998r żebyś nie musiał dokładać to trza wybulić 12-15 tys - to warto też przemyśleć. Widzę że młody jesteś i szybko nudzą Ci się wozy. Piszesz, że masz go już rok - czy psuł się przez ten czas, czy dużo musiałeś w niego inwestować??

** Dodano: 16-12-2011, 16:57 **
ferarri550 napisał/a:
Z tego co tu wyczytalem to auto dobrze sie nadaje do tuningu heh

Taa... Tuning do Tipo TD pasuje jak do świni siodło ;) Jedyne co to ładna felga, nieco gleby i niewielka lotka na klapie
Był JAGUAR X-TYPE 2.0D 2005r
Jest Octavia 1.2 TSI 2011r
     assistance

KrzychuB 

Województwo: Małopolskie
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 16-12-2011, 17:03   

meter30, ogłoszenie już jest w dziale sprzedam :P

ferarri550 
witamy nowego

Wysłany: 16-12-2011, 17:17   

To znaczy nie chce sie tak szybko pozbywac auta heh audi mnie krecilo od dawna ale faktcznie dobre roczniki sa drogie a audi ma juz troche elektroniki.ja. Tak jak tu czytam i ogladam to widze ze warto w to auto. Zainwestowac. Moj kolega ma golfa 3 przeroobil go i ma samochod ktorego nik nie ma w miescie heh. Fiata mam po rodzicach nie byl katowany wogole wydartki jakie mialem to wahacz koncowka drazka i caly tlumik. Koszt tego wszystkiego to 500zl ja auto tu wystawilem. Na sprzedarz. Zeby go mozna bylo zobaczec heh ale chyba pomalu sie przekonuje zeby go zostawic. I odnowic go na sportowo zebhy wygladal tak. Ze nikt rtakiego nie ma auta bo fakt w nysie ja jako jedyny mam werjsje gran turismo wb miescie a powiem szczerze ze chcialbym kiedys pojechac na taki zlot fiatow heh

Luczu 

Województwo: Śląskie
Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 16-12-2011, 18:37   

ferarri550 napisał/a:
Moj kolega ma golfa 3 przeroobil go i ma samochod ktorego nik nie ma w miescie heh

ferarri550 napisał/a:
I odnowic go na sportowo zebhy wygladal tak. Ze nikt rtakiego nie ma auta

Boję się zapytać jak wygląda ten gulf i jak będzie wyglądało tipo :badgrin:
Jest
A4 B5 2.4 V6 PB 165 / 00r
     Moneta

ferarri550 
witamy nowego

Wysłany: 17-12-2011, 08:54   

spokojnie nie wyglada tak zle heh zderzaki nisko profilowe ksenony i caly samochod w kolrze niebieskim heh ale ja mu sie nie dziwie jest w klubie vw i tez jezdi na zloty. ja zostawiam jednak to auto kusi mnie by je troche przerobic tylko w nim jest ten minus ze ze choc jest to 1.9td gt to jak to diesel po dopaleniu samochodu on tak klekocze na wolkich obrotach a jak juz sie jedzie a jak juz sie ruszy to dzwiek juz jest taki jaki ma byc ale nie chodzi ze ma jakas awarie tylko ze benzyna chodzi cicho a ten troche glosno mozna to jakos zmienic ten klekot?

D@wIdS 

Województwo: Wielkopolskie
Wysłany: 17-12-2011, 16:54   

Luczu napisał/a:
ferarri550 napisał/a:
Moj kolega ma golfa 3 przeroobil go i ma samochod ktorego nik nie ma w miescie heh

ferarri550 napisał/a:
I odnowic go na sportowo zebhy wygladal tak. Ze nikt rtakiego nie ma auta

Boję się zapytać jak wygląda ten gulf i jak będzie wyglądało tipo :badgrin:

Dokładnie haha golfy są tak nudne że nawet jak bym widział latającego to nie zrobił by na mnie wrażenia. Tego jest za dużo tak samo jak ludzi którzy napalają się na "tuning" tych samochodów. Po woli golf zaczyna mi się kojarzyć z calibrą haha
ferarri550, Twoje posty są tak napisane że aż męczy mnie czytanie ich. Dobrze że jestem cierpliwy :lalala:
ferarri550 napisał/a:
mozna to jakos zmienic ten klekot?

Pewnie, zostaje Ci jeszcze swap :)

gru 

Województwo: Warmińsko-Mazurskie
Wysłany: 17-12-2011, 22:32   

ferarri550 napisał/a:
odnowic go na sportowo zebhy wygladal tak. Ze nikt rtakiego nie ma auta bo fakt w nysie ja jako jedyny mam werjsje gran turismo wb miescie

OMG, nie rób wiochy :lol:

Jelcyn 

Województwo: Lubelskie
Wysłany: 17-12-2011, 22:55   

gru, na sportowo nie musi oznaczać wiochy.

shwax 

Województwo: Łódzkie
Wysłany: 17-12-2011, 23:07   

D@wIdS napisał/a:
Po woli golf zaczyna mi się kojarzyć z calibrą

Z tym, że teraz prawie nie widzi się Opla Calibry na drogach, a zadbane seryjne egzemplarze to prawdziwy "rarytas". Golfów jest na pęczki, seryjnych też się trochę znajdzie, gorzej z zadbanymi :lalala:

ferarri550 napisał/a:
...zderzaki nisko profilowe ksenony...

To jak w końcu? Nisko profilowe są te zderzaki, czy ksenony, bo sam już nie wiem :badgrin: ferarri550, choć odrobinkę interpunkcji prosimy. Łatwiej będzie czytać Twoje posty :)

ferarri550 napisał/a:
audi mnie krecilo od dawna ale faktcznie dobre roczniki sa drogie a audi ma juz troche elektroniki

Ne tylko elektroniki. W A4 z tych lat, jeśli pamięć mnie nie myli, było stosowane zawieszenie wielowahaczowe - bardzo komfortowe i stosunkowo drogie w naprawie (biorąc pod uwagę ceny za Tipo i ogólną wartość takiego Audi), a to tylko wierzchołek "góry lodowej".

kaminkrz 

Województwo: Pomorskie
Wysłany: 18-12-2011, 07:41   

shwax napisał/a:
teraz prawie nie widzi się Opla Calibry na drogach, a zadbane seryjne egzemplarze to prawdziwy "rarytas"

Dokładnie, masz rację.
shwax napisał/a:
ferarri550, choć odrobinkę interpunkcji prosimy

Otóż to, bo sam się zastanawiałem nad tymi niskoprofilowymi ksenonami, czy też zderzakami i nie mogłem dojść które to są bardziej niskie profilem :lalala:

ferarri550 
witamy nowego

Wysłany: 18-12-2011, 10:37   

Sorry za moją interpunkcje przez to szybkie pisanie zapominam heh. Tak więc będę chciał jakoś ożywić mojego fiata heh i tu też będę was prosił o pomoc. bo będę szukał felg ale białych i spojlera. Powiem że moge zapłacić każdą składkę tutaj ponieważ chce choć raz pojechać na złot fiatów. bo szczerze mówiąc na zlotach jeszcze nie byłem.Sam jeszcze nie mam pomysłu jak auto wizualnie przerobić oprócz felg i dachu jak coś moge zdjęcia wstawić

** Dodano: 18-12-2011, 10:41 **
Fakt że TD dużo nie pali nawet przy szybkiej jezdzie heh. a wczoraj przewiozłem kilku kumpli co mają bmw i sami byli zaskoczeni że fiat Tipo (konkurent golfa3 tak wyczytałem) ma takie przyspieszenie że czuć ze wgniata w fotel a pozatym jest tani w utrzymaniu tylko klimy nie ma:)

D@wIdS 

Wysłany: 18-12-2011, 12:44   

ferarri550 napisał/a:
będę szukał felg ale białych i spojlera.

Spojler kojarzy mi sie z wielkim parapetem na dachu...
Maksymalnie załóż taką lotke:

** Dodano: 18-12-2011, 12:45 **

ferarri550 
witamy nowego

Wysłany: 18-12-2011, 18:30   

wiem wiem :) Wystarczy lotka progi dołożyć i białe felgi założyć no z felgami może być problem heh. no i całego jeszcze pomalować . heh jak coś to mogę załączyć zdjęcia mojego tipo w jakim jest stanie heh :)

D@wIdS 

Wysłany: 19-12-2011, 00:20   

Załóż sobie swój temat w dziale "Moje auto" i tam dodawaj zdjęcia i pisz na bierząco co zmieniasz. Najpierw zadbaj o to żeby był całkowicie sprawny i pozbądź się rdzy a dopiero potem go wzbogacaj o różne dodatki :)

gru 

Wysłany: 19-12-2011, 08:25   

Jelcyn, chyba nie widziałeś agrro bolidów z Nysy - wiem co mówię, są tam pewne perełki jeszcze z epoki NFSU :D

ferarri550 napisał/a:
Wystarczy lotka progi dołożyć

ferarri550 napisał/a:
ma takie przyspieszenie że czuć ze wgniata w fotel

Po wypowiedziach widać, że jesteś małolat i w dodatku chcesz zwieśniaczyć tipo w dizlu, odemnie :red_kartka:

Myślisz, że nakładki z laminatu dodadzą ci mocy? Lepiej idź od razu do Kauflanda po chrom na wagę :lol:

Ale wstyd... :?

ferarri550 
witamy nowego

Wysłany: 19-12-2011, 09:13   

Zwiesniaczyc? Troche przeadzasz nie chodzi mi o to zeby auto swoje zrobic jak samolot dając mu zderzaki do samej gleby,progi z malym prześwitem i lotką ja sjrzydlo, i oklejając go jakimiś wiesniackimi naklejkami wiem co pisze bo z zawodu jestem lakiernikiem i dość się napatrzylem na calibry i golfy jak wygladaja jak mysliwce z wielkimi rurami i beznadziejnym dzwiekiem,niby glosńe i ospojlerowane auta a mocy zero.wiem że najlepszy tuning to taki skromny wizualny,dobre felgi i podwyzszona moc ale tak do 150km. A tapicerka najlepiej w orginale.napewno nie chodzi mi tu o to żeby zwieśniaczyć auto, a zamiast naklejek bo to prostota, jak już coś to tylko air brush wole aerografem sie pobawić to że mam 20lat nie znaczy że spieprze dobry samochod,

Jelcyn 

Województwo: Lubelskie
Wysłany: 19-12-2011, 10:00   

ferarri550, chill...
gru, faktycznie trochę przesadzasz. jeśli chcesz wiedzieć, co to znaczy lekki tuning tipolca w kierunku sport, nawet tego z silnikiem TD to wejdź sobie do działu download i poszukaj tam katalogu abarth. Ściągnij go, przejrzyj uważnie a następnie w tym temacie przyznasz kolegom rację, że nie każde modyfikacje samochodu muszą oznaczać ,,szybkich wściekłych'' z tektury i atrap.

shwax 

Województwo: Łódzkie
Wysłany: 19-12-2011, 10:17   

gru, niech kolega zacznie zabawę z autem i pochwali się na forum. Na razie tylko snuje opowieści o tym co będzie. Wielu jest takich na każdym forum, będzie to, będzie tamto, zrobię swap na 3.0 V6 + nitro+ 4WD itp, itd. Zobaczymy co ferarri550 wymyśli i jakie plany zrealizuje.

A co do tych spojlerów wszystkich to ferarri550, mamy na forum dział "Moje Auto" - jest tam opisanych wiele naprawdę fajnie i ze smakiem zrobionych furek (polecam chociażby tematy kolegów Raku, JAM_BELFEGORA, Pisario).

P.S. Oczywiście w dziale Moje Auto jest więcej przykładów fajnych furek, więc niech się nikt nie obraża, że go nie wymieniłem wyżej :)

Leśniczy 

Wysłany: 19-12-2011, 11:52   

skoro kolega myślał o sprzedaży fiata i kupnie a4 to z pewnością musi mieć trochę gotówki w zapasie.
a w takim wypadku nie duzym kosztem można zrobic z tipo fajne auto.

felga, gleba, ciemne szyby , ładna końcówka wydechu , progi , lotka
żadnych naklejek , ledów ,pseudo xenonow, magnetyzerów i innego chłamu z serii "tani tuning z allegro"
chociaż czytając kolegi posty odnoszę wrażenie, że właśnie taki wiejski tuning z allegro jest w "nysie" na topie....

** Dodano: 19-12-2011, 11:55 **

ten egzemplarz może wzbudzać kontrowersje ale na pewno jest unikatowy :D

a tu masz przykład czego nie powinieneś robić ....

ferarri550 
witamy nowego

Wysłany: 19-12-2011, 16:56   

Właśnie chodzi mi o mniej więcej wizualny wygląd jak ten niebieski tipo co ma z tyłu zdjecie zrobione.na audi miałem przeznaczone 11.500zl.4000zl pieniadze wlasne,6000tys pożyczka i 1.500zl ze sprzedaży fiata.powiem tak moje auto nie jest idealem jest gdzie niegdzie rdza itd.i wiem ze trzeba by zrobic najpierw mechanike .puzniej sprawy konserwacyjne i lakiernicze.mi nie chodzi zeby tu sie kłucić czy żeby wyszło ze opowiadam bajki o tym jak bym auto tuningowal.szpanerem nie jestem a za tuning biore sie pierwszy raz. Na pewno tu kazdy wie wiecej ode mnie i dobrze doradza wiec to szanuje, moze faktycznie z moich postow wynika ze chce zrobic wieś tuning wiecie lepiej znacie swoje auta ja jeszcze nie do końca.wiadomo każdy przerabia auto wedlug wlasnego gustu.

Luczu 

Województwo: Śląskie
Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 19-12-2011, 17:07   

ferarri550, Chcąc gustownie stuningować t/t trzeba się dobrze naszukać gadżetów abartha ... jak już znajdziesz na polskiej bądź zagranicznej stronie to cena powali. Do tipo nie ma plastikowych dokładek na każdą część nadwozia jak do golfa itp.

uważam że ładna felga 16", zero rdzy, lekko przyciemnione szyby, zadbany środek, lotka wystarczą, żeby to auto się wyróżniało.

** Dodano: 19-12-2011, 17:08 **
Mając tyle kasy na zmianę auta może zmieniłbyś na bravo ?:p :lalala:
Jest
A4 B5 2.4 V6 PB 165 / 00r
     Moneta

gru 

Wysłany: 19-12-2011, 17:25   

ferarri550 napisał/a:
moze faktycznie z moich postow wynika ze chce zrobic wieś tuning

No właśnie odniosłem takie wrażenie. Przecież nikt ci nie sadzi specjalnie. Dostajesz tylko dobre rady :D

Na początek ogarnij auto mechanicznie, potem się baw w dodatki.

PS. Tutaj bolid z Nysy:

Rakiet lanczer edyszon (z 2 stron po armacie):

i taka wiśnienka na torcie (ostatnio nawet mu machałem :lol: ):

Nie mam więcej pytań :)

Leśniczy 

Wysłany: 19-12-2011, 17:35   

gru napisał/a:

PS. Tutaj bolid z Nysy:

Rakiet lanczer edyszon (z 2 stron po armacie):

Obrazek

faktycznie wyglądają jak wyrzutnie rakiet haha
a renówka jest przeohydna, przodem może straszyć małe dzieci i psy na osiedlu :D

Odpowiedz do tematu