|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Czyja Tempra? Czy rodziców ? |
Autor |
Wiadomość |
doolek
|
Wysłany: 27-09-2005, 17:40
|
|
|
W moim przypadku jest to auto mojego taty, ja jestem tylko dopisany do dowodu. Z resztą i tak prawie wogóle nią nie jeżdże (głównie z oszczędności). No ale remontami zajmuje się ja. |
|
|
|
|
Gibson
Pomógł: 1 raz Wiek: 47 Dołączył: 09 Lip 2005 Posty: 276 Skąd: Częstochowa
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 28-09-2005, 19:14
|
|
|
Alan napisał/a: | Gibson napisał/a: | mój Tipek jest tylko mój .. choć niedługo żona zacznie nim jeździć ... aż się boję |
Nie pekaj moja jezdzi i ja sie nie obawiam:) |
Powoli zaczynam się przekonywać ... przejechałem się z żoną i chyba pozwolę jej samej jeździć |
_________________ Był Tipek 1.6 OHC '92 rok, gaźnik, LPG - Lovato
Jest Astra 1.6, 16V, X16XEL '98 rok, kombi, benzyna |
|
|
|
|
andrzejdg
Wiek: 41 Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 139 Skąd: Dąbrowa Górnicza
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 29-09-2005, 21:33
|
|
|
W moim przypadku wygląda to tak: Autko jest niby taty ale z takich czy innych powodów tata musiał sobie kupić drugie autko. Niestety dla niego byłem silniejszy i wywalczyłem włoszkę. Niestety w dowodzie mnie nie ma. Za to jestem w dowodzie autka taty i siostry Muszę jeszcze włoszkę przechwycić na papierze |
_________________ FIAT TEMPRA 1.6 gaźnik. 1994, benzyna + inst LPG "BRC" |
|
|
|
|
Marcin - fiattipo.pl
Pomógł: 4 razy Wiek: 52 Dołączył: 05 Sty 2005 Posty: 1166 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 01-10-2005, 19:46
|
|
|
Alan napisał/a: | Gibson napisał/a: | mój Tipek jest tylko mój .. choć niedługo żona zacznie nim jeździć ... aż się boję |
Nie pekaj moja jezdzi i ja sie nie obawiam:) |
O rany, moja mi zapowiedziala, ze od jutra jezdzi Tipkiem Sciagam alusy |
_________________ Pozdrawiam
Marcin
Tipo 1.4S '94 LPG (SPRZEDANY)
Corolla LE 1.8 VVTi 2004
------------------------------
tipo.republika.pl |
|
|
|
|
Alan [Usunięty]
|
Wysłany: 02-10-2005, 22:20
|
|
|
Ja tam sie nie obawiam:)co prwada swego czasu na obwodnicy olkusza moja pani wykrecila tzw cholka po wszystkich pasach ale w efekcie koncowym zostalismy na drodze i n ic sie nie stalo(no moze trzeba bylo nawracac:))) |
|
|
|
|
Chiquita
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 28-10-2005, 17:17
|
|
|
A ja mam 18 lat i kupiłem swoją temperke tylko że właścicielem w papierach jest ojciec a ja współwłaścicielem ale to tylko dlatego żeby opłaty za ubezpieczenie były mniejsze. Praktycznie autko w 100% moje |
|
|
Pele_Tipo
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 29-10-2005, 12:33
|
|
|
ja mialem podobnie, konkretnie to jakbym chcial to uscislic to mowilbym o ok. 80% po mojej stronie... (zalezy ile przyjac za cene wyjsciowa zaniedbanego Tipiaka)
...tyle ze sporo w autko wlozylem za mojej kadencji, a po wypadku teraz sie musze bujac ze starszymi, ktorzy przeciez prawnie dostali 100% na konto, a i mimo iz sprzedawalismy wrak razem i ja wszystko zalatwialem to tez sama gotoweczka nie powedrowala w moje rece.
Najgorsze jest to, ze jesli chce dostac 100% tego co dostali i jeszcze liczyc ze moze sie dorzuca to musze poczekac.
PS: sam nie wierze w to co pisalem miesiac temu (w tym temacie)
"no i ja mialem podobnie, do dowodu nie bylem nawet dopisany bo wtedy do OC jest zwyzka 30%
ubezpieczenie tylko na wspoluzytkownika jest tansze, OC bez zadnej zwyzki, a AC tylko 10%
mysle ze kolejne auto tez spiszemy na ojca... finansowo wychodzi lepiej chociaz chyba wolalbym na wspolwlasciciela z nim..."
tylko wtedy mialem cicha nadzieje ze juz teraz to jest przelom pazdziernika/listopada to juz bede szczesliwym kierownikiem kolejnej wloszczyzny |
_________________ bylo 159A2.000, jest 160A1.046 i minus 200kg, a od niedawna takze pierwszy sponsor www.motohurt.com
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|