|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Dzień dobry! Jestem nowy!! (tu się witamy) |
Autor |
Wiadomość |
ubek
Pomógł: 50 razy Wiek: 40 Dołączył: 14 Sie 2007 Posty: 3790 Skąd: Heilbronn
Województwo: Other
|
Wysłany: 10-05-2016, 15:16
|
|
|
nie znam |
_________________ K.W.A. - Kamikaze Wariaty Alkoholicy
Przy 200 ciężko jest zobaczyć 40 na znaku
www.tomekmichalik.pl |
|
|
|
|
Maciek
Pomógł: 21 razy Wiek: 33 Dołączył: 26 Sie 2008 Posty: 1468 Skąd: Gliwice
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 10-05-2016, 19:15
|
|
|
ubek, życie |
_________________ Lancia Lybra SW 2.4 JTD Intensa - moja
Stilo 1.9 JTD - mamy
Lancia Delta II HF Turbo - zabawka
Nouva Delta 1/6 mjet - taty
Fiat Tempra SW 1.8 LPG - moja
Fiat Tempra SW 2.0 4x4 - na części |
|
|
|
|
maciek_wk
Pomógł: 9 razy Wiek: 41 Dołączył: 26 Maj 2008 Posty: 568 Skąd: Chorzów/Katowice
|
Wysłany: 10-05-2016, 20:51
|
|
|
Koooniec świata |
_________________ jest...BRAVO 1.6 jtd Dynamic ...mojej kobiety
jakieś służbowe toczydło Renault Megane Grand Tour 1.5 dci |
|
|
|
|
matesz123
witamy nowego
Województwo: Podlaskie
|
Wysłany: 13-07-2016, 14:55
|
|
|
Witam wszystkich. Jestem tu jak na razie w określonym celu (chcę coś sprzedać ), w przyszłości mam zamiar kupić Temprę, ale to za parę lat. Na pewno będę tu często zaglądał. Ogólnie jestem fanem klasyków, posiadam Ladę 2106 z 1981r. Pozdrawiam. |
|
|
|
|
Maniektojka11
witamy nowego
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 20-07-2016, 19:43
|
|
|
Witam wszystkich na imię mi Daniel, póki co mam Fiata Tipo (na części) co będzie dalej tego nie wiem, pozdrawiam |
|
|
|
|
mikee72
Pomógł: 2 razy Wiek: 52 Dołączył: 11 Lis 2012 Posty: 584 Skąd: Poznań
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 21-08-2016, 18:45
|
|
|
Dzień dobry,
mam na imię Hania i urodziłam się 20 sierpnia o 16:44. Ważę 3940g i mam 59cm.
Byłam już na Zlocie TTT w Przywidzu - ale wtedy schowana w brzuszku mamusi.
Za kilka dni moja pierwsza jazda samochodem - oczywiście Fiatem Tipo.
Pozdrawiam wszystkich forumowiczów!
|
|
|
|
|
pit14
Pomógł: 13 razy Wiek: 56 Dołączył: 15 Maj 2013 Posty: 463 Skąd: Kraśnik
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 21-08-2016, 19:13
|
|
|
mikee72 napisał/a: | Dzień dobry,
mam na imię Hania i urodziłam się 20 sierpnia o 16:44. Ważę 3940g i mam 59cm.
Byłam już na Zlocie TTT w Przywidzu - ale wtedy schowana w brzuszku mamusi.
Za kilka dni moja pierwsza jazda samochodem - oczywiście Fiatem Tipo.
Pozdrawiam wszystkich forumowiczów!
[url=http://forum.tempra....664.jpg]Obrazek[/url] | Dzień dobry Haniu !!! <3 <3 <3 |
|
|
|
|
KrzychuB
Pomógł: 45 razy Wiek: 40 Dołączył: 11 Cze 2009 Posty: 3983 Skąd: Nowy Sącz
Województwo: Małopolskie
Zaproszone osoby: 1
|
|
|
|
|
Radek98
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 25-08-2016, 20:14
|
|
|
Witam wszystkich. Jestem Radek, w tym roku zdałem prawo jazdy. Moim pierwszym samochodem stał się Fiat Tipo 1.4 z 94r |
|
|
|
|
mikee72
|
Wysłany: 25-08-2016, 20:25
|
|
|
Radek98, witamy na Forum!
Załóż temat moje auto i powrzucaj jakieś fotki. |
|
|
|
|
zieluny
witamy nowego
|
Wysłany: 31-08-2016, 20:11
|
|
|
Witam serdecznie.
Mam niebieskie Tipo z podtlenkiem gazowym |
|
|
|
|
KrzychuB
|
|
|
|
|
qmulus
witamy nowego
Wiek: 46 Dołączył: 09 Wrz 2016 Posty: 7 Skąd: Skien/ Norwegia
Województwo: Other
|
Wysłany: 13-09-2016, 16:48
|
|
|
Witam. Od piatku stalem sie posiadaczem a raczej moja dziewczyna Fiata Tipo 1,4 z 1992r. Wisienka na torcie jest stan i wyposarzenie auta
Michal |
_________________ Tipo 1,4 Rok 1992 73 tys |
|
|
|
|
rafallos
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 21-09-2016, 21:34
|
|
|
Od dwóch dni szczęśliwy posiadacz Tempry pozdrawia wszystkich użytkowników forum |
|
|
|
|
mikee72
|
Wysłany: 21-09-2016, 22:18
|
|
|
rafallos, witamy!
wjazd na forum z piwkiem..
bez dwóch zdań - znalazłeś właściwe auto i właściwe towarzystwo |
|
|
|
|
eremiz
witamy nowego
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 24-09-2016, 20:47
|
|
|
Witam,jestem tu od niedawna,posiadam Fiata Temprę SW silnik 1,6 benzyna,rocznik 1995 ,wersja digital,wyspawałem,zabezpieczyłem,zrobiłem praktycznie całe zawieszenie,rozrząd,wszystkie uszczelniacze,alternator,nowy wydech,przeguby,układ chłodzenia,szyba czołowa,lampy,kierunkowskazy i wiele innych rzeczy,o których przez dwa lata remontu już zapomniałem.Sporo ludzi pukało się w głowę,ale jak zacząłem,no to trzeba było to jakoś ukończyć.Auto na dzień dzisiejszy raczej nie spotykane,bardzo wygodne i funkcjonalne,więc się nie mogłem powstrzymać,ot takie zwyrodnienie.Pozdrawiam wszystkich. |
_________________ Obecnie
Fiat Tempra SW 1.6 Digital 1995 |
|
|
|
|
mikee72
|
Wysłany: 24-09-2016, 22:29
|
|
|
eremiz, witamy i koniecznie pochwal się Temprą w "moje auto"! |
|
|
|
|
eremiz
witamy nowego
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 25-09-2016, 06:57
|
|
|
Auto jeszcze nie skończone,trzeba uruchomić,pomalować dach,bo zbielał,wyprać tapicerkę i tym podobne historie,jak tylko doprowadzę do kultury,na pewno wrzucę zdjęcia |
_________________ Obecnie
Fiat Tempra SW 1.6 Digital 1995 |
|
|
|
|
mikee72
|
Wysłany: 25-09-2016, 08:39
|
|
|
eremiz, no chyba każdy chciałby chwalić się dopieszczonym autem
A ponieważ ciężko teraz o Temprę/ Tipo (tego prawdziwego!) prosto z salonu, to fotki z prac restauracyjnych też są interesujące.
W temacie 'moje auto' tworzą się w ten sposób nieraz ciekawe historie. |
|
|
|
|
Xsimes
witamy nowego
|
Wysłany: 06-10-2016, 14:22
|
|
|
Cześć, mam na imię Michał od roku jestem posiadaczem Fiata Tipo 1,4 gaźnik/LPG 92r. |
|
|
|
|
KrzychuB
|
|
|
|
|
ARCHICAR
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 21-11-2016, 12:59 Tempra SW 1,6 '92
|
|
|
Witam!
Paweł Taraszkiewicz (archicar) - Gdańsk!
Lata całe nosiłem się z zamiarem kupna Temperówki bo zawsze mi się podobała a le nigdy nie było ani dość czasu ani kasy... Teraz kiedy tzw "dobra zmiana" zapukała do drzwi w postaci totalnie chorych zwyżek za OC postanowiłem nie czekać dłużej. Szybko zorganizowałem auto byle sprzed 93r. To mi da znaczące oszczędności, bo OC za 92r w PZU dla członków PZM to 150zł,-.. no może zawyżą do 300,- ale nie będzie to ponad 1000 jak wylicza rankomat. Aha.. mieszkam w Gdańsku a tu wiadomo stawki z kosmosu. Znalazłem niezłą Temprę SW z roku 1992. Wiele ich do kupienia nie ma w Polsce więc nie wybrzydzałem. Oglądałem 2. Pierwszą w Lędzinach (niebieska) z silnikiem 1,9D, jednak kopciła na zimno więc odpuściłem. Poza tym wóz bardzo ładny, bez żadnej korozji itd. Drugą namierzyłem w Malborku, niedaleko mnie. Nie do końca jestem przekonany do tego koloru ale cóż.. jak się nie ma co się lubi... Zewnętrznie wózek niemal nieskazitelny. Kilka dziur w podłodze ale robię blacharki zabytkowych aut więc z tym nie będzie żadnego problemu.
Środek nie zdezelowany. Wszystko w zasadzie działa. W zasadzie bo oczywiście jest dyskoteka w control panelu, świrują wskaźniki benzyny i temperatury.
Poza tym jak to w 25 letnim wozie - klekocze przednie zawieszenie, nie działa szyba w drzwiach pasażera, porysowana od wycieraczek szyba przednia. Ale to drobiazgi. Aha.. zarzygany olejem był silnik ale po wymianie uszczelki pokrywki wałka ustało. Do wymiany wkrótce też będzie sprzęgło bo tak jakby poszarpuje przy ruszaniu z jedynki.
Ceny części w sumie śmieszne ale też nie wszystko już jest w dobrej jakości. Szukam poduszek przednich kolumn ale nici.. Nie ma ! Są do Bravo / Bravy ale coś mi się nie widzą. jakieś inne są.
Oto moja temperówka:
|
_________________ SOLO AUTO ITALIANE... ;-) |
|
|
|
|
mikee72
|
|
|
|
|
Barezi81
witamy nowego
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 21-11-2016, 18:05 Dzień dobry! Jestem nowy!!
|
|
|
Witam !
Z tej strony Piotrek W. z Lublina:)
Jako że jestem amatorem tzw. "kwaśnych jabłek" -czytaj FIATów TEMPRA , postanowiłem przedstawić Wam swoje JABŁKO:)
W przeszłości miałem już 3 różne temperówki:
-1.6ie SW B+g, 96rok,wersja analog, elektryczne szyby plus panel AHS
-1.9 TD SW, 95rok, wersja digital, elektryczne szyby i lusterka
-1.8ie SW B+g, 94rok,wersja digital, elektryczny szyberdach,lusterka, szyby, spryskiwacze lamp przednich, panel AHS
Z każdą z nich były różne mniejsze lub większe problemy związane albo z mechaniką albo z elektryką, więc wyleczony z Tempry SW z przeróżnymi gadżetami dodatkowego wyposażenia( liczniki digital, elektryczne szyby), postanowiłem że tym razem będzie Tempra w wersji sedan i z możliwie minimalną ilościa dodatków:)
Moim wyborem została Tempra zakupiona przeze mnie w Białymstoku:)
Samochód został kupiony od handlarza, który uprzednio go od kupił od żony poprzedniego właściciela, któremu się zmarło:(
Samochód przez ostatni rok nie jeżdżony ( z racji spraw spadkowych odnośnie auta). Poprzedni właściciel posiadał samochód nowości, do 2015 jeździł na czarnych tablicach:)
Wersja 1.6 KAT , 94rok, wersja sedan, wersja GOLAS na gaźniku i ręcznym ssaniu:):):)fotel kierowcy bez podłokietnika, tylna kapana nie dzielona i nie składana, kolor lakieru GREEN STONE METALLIC, przebieg189 tys.km
W środku oraz w bagażniku samochód praktycznie jak nowy:), mikro ślady zużycia foteli,tapicerki i elementów plastikowych.Jedynym mankamentem jest DZIWNIE LEPIĄCA się obudowa deski rozdzielczej( dobrze znany problem posiadaczom TEMPERÓWEK:) , w bagażniku wszędzie oryginalne elementy tapicerki i oryginalny lakier, chyba nic nie było w nim wożone.
W zewnątrz stan blacharski oceniam na 4-. Wgnieciony tylny błotnik( nie klepany tylko zamalowany jakimś lepiszczem na wysokości zderzaka tylnego). Będzie wymieniany bo zaczeła uaktywniać się RUDA:(
Skorodowane progi, ponownie zalepione czarnym lepiszczem przez poprzedniego właściciela")-do wymiany:):):
Pozostałe elementy blacharskie stan co najmniej 4+,lakier nigdzie się nie łuszczy, nie ma rdzy, kilka minimalnych rysek.
Stan mechaniczny oceniam na tą chwile na 3+.
Zaraz na początku wymieniłem sanki(poprzedni wlaściciel polepił pęknięte sanki włóknem szklanym i ponownie użył magicznego czarnego lepiszcza zeby zakamuflować swoją radosną twórczośc:(:(:(:(
Tylny wahacz jest do naprawy , w przednim zawieszeniu swożeń wahacza także do wymiany:(
Poza tym na razie w miare gra i buczy:(, jest kilka drobnych ciekawostek z którymi sobie jeszcze nie poradziłem:(, ale mam nadzieje,że przy WASZEJ pomocy mi się to uda i bedzie mi służyła dzielnie TEMPERÓWKA jeszcze długo:):):) |
|
|
|
|
Yakup35
witamy nowego
|
Wysłany: 25-12-2016, 23:23
|
|
|
Hi I want to share info on new forum |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|