Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Dziwny pisk
Autor Wiadomość
magi-marcin 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 24-05-2006, 10:34   Dziwny pisk

Witam mam tipo-lota 1.6 dgt i mam fajny bajer. Mianowice jadąc z prędkością 90km (i tak do 100) w kabinie słysze dziwny pisk. Brzmi on jak dzwięk swiatła wstecznego lecz jest ciągły, cichszy i słychac go w okolicach lewego głośnika. Rozebrałem całą deske i nic. Nic tam nie ma. Szukałem tego ładnych pare godzin i nadal go mam. Jechałem bez deski i wszystkiego co dało sie odkręcic ale i tak sobie piszczało. Nie przeszkadza mi to bo i tak na blacie mam przeważnie ponad 100 wiec go nie słysze lecz strasznie mnie ciekawi to zjawisko.
Pozdrawiam
     assistance   Moneta

miszko 

Województwo: Kujawsko-Pomorskie
Wysłany: 24-05-2006, 11:19   

Poszukaj o piskach na forum. Prawdopodobnie piszczy Ci antena od radia ta na zewnatrz. Odkrec ja i zobacz wtedy.

magi-marcin 

Wysłany: 24-05-2006, 12:44   

To nie antena bo antene instalowałem miesiąc temu a to zjawisko jest o wiele dłużej
     assistance   Moneta

Kondzior92 

Województwo: Zachodniopomorskie
Wysłany: 24-05-2006, 14:11   

ciekawe co to jest??

Radke 

Wysłany: 24-05-2006, 15:36   

... może trzeba zatrudnić kota...
:D

Moja Tempra to już historia. Obecnie jest:

* Opel Astra Caravan 1.7DTL
* Citroen C4 Grand Picasso aut
* Fiat Uno 1.4 VAN
* Polonez Truck Plus 1.9d

zapraszam na: www.trade-r.pl
     assistance   Moneta

RaV 

Województwo: Pomorskie
Wysłany: 24-05-2006, 16:37   

a propos kota - u kumpla taki w zimie wlazl pod maskę... po tygodniu coś zaczęło śmierdzieć.... ze zwierzaka niewiele zostało...

assistance   Moneta

unknown 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 24-05-2006, 21:57   

a propos pisku - od niedawna też mam czasem, ale wszystko chodzi ok, bez luzów, jakichś dziwów, nigdzie nic nie zauważyłem... zacząłem głośniej dawać odtwarzacz...
a apropos kota... mi kiedyś kilka młodych wlazło... jak szłem do auta to w ostatniej chwili jakieś młode dziecka podbiegły co goniły w okolicy, że mi z silnika coś długo piszczało :D jak auto stało... tak to bym odpalił i też by śmierdziało potem :)
za to łasicę co mi załatwiła w kilku miejscach naraz ukł chłodzenia to bym chętnie zmielił i jeszcze potem rozjechał na równą papkę...
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

RaV 

Województwo: Pomorskie
Wysłany: 25-05-2006, 07:21   

unknown napisał/a:
za to łasicę co mi załatwiła w kilku miejscach naraz ukł chłodzenia to bym chętnie zmielił i jeszcze potem rozjechał na równą papkę...

Dobre *]
Może kota na noc przywiązać do zderzaka... Lub popsikać auto w tym miejscu muchozolem na noc - sądzę, że taki preparat i łasicę by odstraszył, a też przez noc wywietrzeje i rano można śmiało jecheć :)

assistance   Moneta

MarcinWrocław 

Województwo: Małopolskie
Wysłany: 18-06-2006, 18:06   

Ja bym się nie przejmował.. Cos wpada pewnie w rezonans.. A tak z drugiej strony, to u mnie tez jest gniazdo świerszczy w aucie.. Wychodzi dobra jakośc Fiatowskich plastyków..... A więc ja również radze.... - głośniej radio...;) Bo walka z tym jest... hmm - to jest coś w stylu naszych piłkarzy.... na początku wygląda niezle, a pózniej i tak i tak padaczka...
C5 FL 2,0 HDI Break Exclusive
     assistance   Moneta

unknown 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 18-06-2006, 18:31   

w zasadzie pisków żadnych już nie mam... to co polecam sprawdzić to wszelkie uszczelki w drzwiach (odpowiedni pęd powietrza) i z okolic nadkoli, łączenia z błotnikiem też... tamtędy jak wpada jakoś nietypowo powietrze np przez pęknięcie czy cuś i wiruje to gra...
druga sprawa.. antena na dachu :D kiedyś bym nie uwierzył bez sprawdzenia organoleptycznego... faktycznie... odpowiednio ustawiona gra i piszczy przy konkretnej tylko prędkości (położyłem bardziej i nie piszczy...)
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

Odpowiedz do tematu