|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Fiat Siena - kilka pytań, mi podpowie |
Autor |
Wiadomość |
Arek03131
Pomógł: 1 raz Wiek: 45 Dołączył: 15 Cze 2008 Posty: 10 Skąd: Poznań
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 16-01-2009, 22:28 Fiat Siena - kilka pytań, mi podpowie
|
|
|
Witam!
W związku z faktem, iż niedługo rozstanę się z moim Tipkiem (po 4 razem spędzonych latach) i na jakiś czas przesiadłem się do Fiata Sieny, mam kilka związanych z nim pytań:
-może ktoś wie, jak w Sienie wymienić żaróweczki podświetlające licznik? Mam jedną stronę niedoświetloną, poza tym nie pali się też kontrolka od świateł - w Tipo rozkręcałem licznik bez problemu, tutaj jednak nigdzie nie znajduję żadnych śrubek
- druga sprawa: jak rozkręcić panel sterowania nawiewem - też nie mogę znaleźć żadnych śrubek, a najprawdopodobniej odczepiło mi się cięgno od sterowania ogrzewaniem (ciepło-zimno) i jest ono cały czas włączone, więc po dłuższej jeździe w środku robi się gorąco
Może załączone zdjęcia coś pomogą, mam zamiar zabrać się za to w niedzielę, ponieważ w tygodniu jak wracam z pracy to już jest ciemno i nic nie widać.
Z góry wielkie dzięki za odpowiedź |
_________________ Fiat Marengo 1,9TD
www.arbea.pl |
|
|
|
|
ego
Pomógł: 37 razy Wiek: 41 Dołączył: 13 Gru 2004 Posty: 3059 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 16-01-2009, 22:34
|
|
|
Arek03131, skoro nie ma żadnych śrubek na wierzchu,to napewno któreś plastiki są na zatrzaskach. Co do panelu nawiewów,próbowałeś ściagnąć górną cześć,czyli tą z kratkami wlotu powietrza? Moze byc tak ze sa wlasnie na zatrzaskach i jak to sciagniesz to pod spodem zapewne beda jakies srubki... Zobacz czy nie masz śrubki jak wyjmiesz popielniczke itp. W bravo śrubki były pod pokrętłami od nawiewów,ściagnij je i zobacz,byc moze tu jest podobnie... |
_________________ było TiPo 2.0 16v sedicivalvole
i było Bravo 2.0 20v hgt ...
i było FOCUS 1.8 Zetec
jest nuova Bravo |
|
|
|
|
Arek03131
Pomógł: 1 raz Wiek: 45 Dołączył: 15 Cze 2008 Posty: 10 Skąd: Poznań
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 16-01-2009, 22:52
|
|
|
Z tymi nawiewami chyba dam sobie radę, auto mam od tygodnia, ale codzienna praca do wieczora nie pozwala mi temu przyjrzeć się bliżej, ale kompletnie nie wiem jak dobrać się do licznika Ale dzięki za podpowiedź z tymi kratkami, o popielniczce pomyślałem, a o tym nie, w niedzielę to sobie dokładnie obejrzę |
_________________ Fiat Marengo 1,9TD
www.arbea.pl |
|
|
|
|
polansky
Pomógł: 20 razy Wiek: 38 Dołączył: 17 Mar 2007 Posty: 1007 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 16-01-2009, 23:17
|
|
|
Arek03131, 30s obcowania z najpopularniejszą przeglądarką w sieci http://www.autocentrum.pl...ostid=537993671 - magiczne hasło : "fiat siena wyjmowanie licznika" |
_________________ Traktuj innych tak, jak byś chciał żeby Ciebie traktowano
|
|
|
|
|
Emf
Pomógł: 26 razy Wiek: 47 Dołączył: 16 Sty 2005 Posty: 2668 Skąd: Piotrków Trybunalski
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 16-01-2009, 23:28
|
|
|
Bożeeeeee Siena ma regulację nawiewu SUWAKIEM
Myślałem, że to rozwiązanie muzealne stosują tylko japończycy (jest m.in w Hondzie Civic ROCZNIK '99, masakra)
Co do demontażu, to zapytaj jakiegoś mechanika najlepiej bo jak będziesz w ciemno celował to niestety może się to skończyć nieciekawie dla plastików i ewentualnych zatrzasków |
_________________ Była Włoszka.
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
|
|
|
|
|
ego
|
Wysłany: 16-01-2009, 23:31
|
|
|
Emf napisał/a: | Bożeeeeee Siena ma regulację nawiewu SUWAKIEM
Myślałem, że to rozwiązanie muzealne stosują tylko japończycy (jest m.in w Hondzie Civic ROCZNIK '99, masakra) | Zobacz na Peugeoty 406... Samochód klasy średniej,podobno... |
i było FOCUS 1.8 Zetec
jest nuova Bravo |
|
|
|
|
mrk69
Pomógł: 31 razy Wiek: 37 Dołączył: 25 Maj 2006 Posty: 1884 Skąd: Kwidzyn
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 16-01-2009, 23:56
|
|
|
Emf, Jaka różnica między kółkiem, a suwakiem? Jedno i drugie manualne i bardziej wynika ze stylistyki niż z rozwoju techniki No chyba, że chodzi Ci o to, że w ogóle jest manualna regulacja |
|
|
ego
|
Wysłany: 16-01-2009, 23:58
|
|
|
mrk69, suwaki to era poloneza... po co się wygłupiać w latach 90 tych i to jeszcze w klasie średniej... |
i było FOCUS 1.8 Zetec
jest nuova Bravo |
|
|
|
|
Luczu
Pomógł: 82 razy Wiek: 36 Dołączył: 09 Wrz 2007 Posty: 5215 Skąd: Sosnowiec
Województwo: Śląskie
Zaproszone osoby: 3
|
Wysłany: 17-01-2009, 00:02
|
|
|
ego napisał/a: | i to jeszcze w klasie średniej... |
mieliśmy sienę ... ja nie wiem czy to klasa "średnia" + mega nie wygodne fotele |
_________________ Było
Tipo 1.4 78hp
Bravo 1.9 jtd GT 105 / 99r
Jest
A4 B5 2.4 V6 PB 165 / 00r
|
|
|
|
|
Emf
Pomógł: 26 razy Wiek: 47 Dołączył: 16 Sty 2005 Posty: 2668 Skąd: Piotrków Trybunalski
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 17-01-2009, 00:06
|
|
|
mrk69, ego, już w zasadzie wyczerpał to co miałbym do napisania
Stylistyka dla jednego nie jest ważna, dla mnie ma duże znaczenie.
Jakbym kupił auto, które mi się nie podoba na zewnątrz albo w środku to jadąc marzyłbym tylko żeby z niego wysiąść.
Taki suwak niby pierdoła ale dla mnie jednak na tyle znacząca, że przez niego i wygląd środka auta przestałem brać pod uwagę zakup Civica
Zresztą co tu dużo kryć japońce w środku są paksudnie monotonne. |
_________________ Była Włoszka.
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|