|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Gdzie tankujecie forumowicze? |
Autor |
Wiadomość |
RaV
Pomógł: 2 razy Wiek: 42 Dołączył: 07 Paź 2005 Posty: 539 Skąd: Gdańsk
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 17-04-2006, 22:21
|
|
|
A ja tankuje ropę na Conoco - Jet, ale powiem szczerze, że benzynki to bym tam nie lał
Dziś za litr ropy 3,80zł |
|
|
Grzesiek111
witamy nowego
Wiek: 38 Dołączył: 27 Maj 2006 Posty: 8 Skąd: Jawor, obecnie UK
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 30-05-2006, 21:12
|
|
|
Zdarzały się takie sytuacje jakie opisujecie (że weszło wiecej niż to mozliwe, np 35 litrów gazu w 33 litrową butle i to jeszcze nie opróżniona do konca)[quote]
Zdaża się tak, ponieważ na stacjach gaz jest różnie sprężany, że czasami możesz trafić że wejdzie nawet 36 l (ja u siebie na 33l butli tak miałem) i że wejdzie też mniej. Ale to jak było u jakiegoś prywaciarza tankowane i już sie nie powtórzyło tankowanie tam lpg. Co do lpg to tylko Bp - bo tam samochód chodził super, przyśpieszał super i spalał normalnie - jakieś 8,5 do 9 litrów gazu (cykl mieszany). A co do Bęzyny to u mnie w Jaworze / mieścina koło legnicy / to najlepsze paliwo mają właśnie na orlenie. Jeszcze nigdy nie miałem w tipo problemów z paliwem tankując u nich. |
_________________ Jedno Tipo było i sprzedane na wyjazd do UK. |
|
|
|
|
Kamitchi
Pomógł: 2 razy Wiek: 40 Dołączył: 23 Lis 2004 Posty: 317 Skąd: Warszawa
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 30-05-2006, 21:39
|
|
|
Cóż... kiedyś tankowałem na tesco. Gaz byl ok, tani... Ale ostatnio w moim i jak w ojca aucie zaczyly sie problemy- właśnie po zatankowaniu gazu na ich stacji. Tempra miała problemy z przyspieszanie, rowna praca silnika. Natomiast octavia podobnie- dopiero na benzynie jezdzila... niedawno ojciec zatankowal gaz na BP i szok. Po pierwsze, auto nagle zaczelo przyspieszac- nawet przy predkosciach rzedu 180km/h przy dodaniu gazu auto szybko przyspiesza, a po drugie... przy jezdzie 90-100km/h nie pali 8.5 litra tylko... 6.7. Mała róznica jest.
Ale kręcą z tym gazem. Pozyskali klientów, to teraz będą sprzedać badziewie.
Aha- gaz na bp w nowym dworze
A benzynka na neste.
pzdr. |
_________________ cuoresportivo 2.0 16v |
|
|
|
|
magi-marcin
Pomógł: 2 razy Wiek: 44 Dołączył: 20 Maj 2006 Posty: 323 Skąd: Huta Czechy
|
Wysłany: 07-06-2006, 09:50
|
|
|
Orlen tylko u nich jeszcze się niezawiodłem
Dla wszystkich innych
Nawet po na orlen mykam a nie do nocnego
Obsługa OK
A jak wpadne na CPN Ros-Oil to
http://www.tempra.org/ttt/uploads/Orlen.JPG |
_________________ Tipo 1.6ie DGT bez LPG --- Już należy do TempraWG
LPG - dobry do zapalniczek |
|
|
|
|
Młody
Pomógł: 40 razy Wiek: 44 Dołączył: 16 Kwi 2006 Posty: 1580 Skąd: Gilowice
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 07-06-2006, 17:50
|
|
|
Ja od zawsze tankuję na BP i jeszcze się nie zawiodłem a ceny mają takie jak wszyscy . |
|
|
|
|
kamin
Wiek: 40 Dołączył: 17 Paź 2005 Posty: 121 Skąd: Kraków, Tomaszów
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 07-06-2006, 17:53
|
|
|
Młody napisał/a: | Ja od zawsze tankuję na BP i jeszcze się nie zawiodłem a ceny mają takie jak wszyscy . |
To zatankuj gdzie indziej i sprawdź czy przypadkiem do Twojej butli nie wchodzi mnie gazu niz myslałeś.
Mi na BP zawsze wchodzi 35 a na innych stacjach 33(KRAK GAZ; ORLEN). Ciekawe... |
_________________ Opel Omega BFL 2.5 V6, Ford Scorpio MK2 2.0 8V DOHC |
|
|
|
|
marcinwodnik
Pomógł: 5 razy Wiek: 39 Dołączył: 06 Kwi 2005 Posty: 353 Skąd: Poznań
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 07-06-2006, 18:51
|
|
|
Witam !
Ja tankuje na duzych orlenach i mam pewnosc ze paliwo jest dobre. Jakos skutkow ubocznych nie widze . Kiedy tankowalem na roznych duzych stacjach Esso itd...na orlenie najczesciej a jak trzeba to na innych ale akurat orlenu jestem najpewniejszy. |
_________________ Pozdrawiam,
Marcin
Kochaj szalej nie pytaj co dalej !!
<Baby są kochane!!>
Bmw 745i 2004, Syrena 105 lux 1980 |
|
|
|
|
Kamitchi
Pomógł: 2 razy Wiek: 40 Dołączył: 23 Lis 2004 Posty: 317 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 10-06-2006, 06:50
|
|
|
magi-marcin napisał/a: | Orlen tylko u nich jeszcze się niezawiodłem
Dla wszystkich innych
Nawet po na orlen mykam a nie do nocnego
Obsługa OK
A jak wpadne na CPN Ros-Oil to
|
U Ciebie piwo na orlenie tez kosztuje 2x tyle co w sklepie? 4 pln za żywca 0.33?!?
pzdr.
[ Dodano: 10-06-2006, 07:53 ]
kamin napisał/a: | Młody napisał/a: | Ja od zawsze tankuję na BP i jeszcze się nie zawiodłem a ceny mają takie jak wszyscy . |
To zatankuj gdzie indziej i sprawdź czy przypadkiem do Twojej butli nie wchodzi mnie gazu niz myslałeś.
Mi na BP zawsze wchodzi 35 a na innych stacjach 33(KRAK GAZ; ORLEN). Ciekawe... |
A mi nigdy nie weszło mniej;). Prędzej na statoilu okłamywali.
ps- na BP (przynajmniej u mnie) gaz kosztuje tyle co na patrochemii. A na innych stacjach co mają gaz norweski.... drożyzna
pzdr. |
_________________ cuoresportivo 2.0 16v |
|
|
|
|
magi-marcin
Pomógł: 2 razy Wiek: 44 Dołączył: 20 Maj 2006 Posty: 323 Skąd: Huta Czechy
|
Wysłany: 10-06-2006, 17:09
|
|
|
Kamitchi napisał/a: | U Ciebie piwo na orlenie tez kosztuje 2x tyle co w sklepie? 4 pln za żywca 0.33?!? |
Nie umnie na Orlenie królewskie 0,5 (puszka) kosztuje 2,95pln
a u ciebie widze że ceny są kosmiczne. Współczuje.
Pozdrawiam |
_________________ Tipo 1.6ie DGT bez LPG --- Już należy do TempraWG
LPG - dobry do zapalniczek |
|
|
|
|
MiKuS
Pomógł: 6 razy Dołączył: 12 Mar 2006 Posty: 612 Skąd: TcZeW
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 10-06-2006, 19:36
|
|
|
Ja tankuje na Shellu
U mnie w mieście to najbardziej zaufana stacja. jedna "firmowa"przy sklepie Intermarche tak oszukuje, że do baniaka 5tki "wchodzi" ponad 6 litrów
na orlenie to kiedys znajomy sie "przejechał", a na Lotosie to co zime dystrybutory zamarzaja... |
_________________ Tipo 1.4 Gaźnik |
|
|
|
|
marcin_m
Pomógł: 1 raz Wiek: 39 Dołączył: 17 Sty 2006 Posty: 139 Skąd: Poznań
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 15-06-2006, 12:52
|
|
|
Dziś atankowałem gaz na BP za 1,83 |
_________________ był zagazowany tipolot 1,6 i.e. SX 93', jest bravo JTD 01' |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 15-06-2006, 18:52
|
|
|
oby tak dalej z cenami w dół, najlepiej powrót do źródeł jak się taknowało za 0,89zł.. to były czasy...
a ten tani gaz z BP... to chyba nie tak jak np ze słynnej BP w katowicach, tej najbardziej chyba wysuniętej w centrum na północ? która miała chyba abonament już na płacenie kar za 'sprawne inaczej' paliwko i LPG... |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|