Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Generator kodu -z ciekawości?
Autor Wiadomość
jokerssxx 

Województwo: Lubelskie
Wysłany: 23-02-2007, 10:18   Generator kodu -z ciekawości?

Kolega w pracy bawil sie tel i trafil doładowanie za 30 zl (plus). czytalem fora o tym i niektórzy piszą o jakichś generatorach kodów GSM. prawda/ fałsz?
Niedowiem sie jak sam sie sprawdze.
Jeśli by ktoś miał taki generator (POP) to prosze o kontakt. Od razu piszę że w żadnym wypadku za nic nie zapłacę coś w stylu "wyślij mi kod z karty za 25 a ja Ci wyśle doładowanie za 100zł" lub "wpłać na konto 10 zł a wyśle Ci program" -przecież to śmieszne.
Co myślicie o tym?

sosen86 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 23-02-2007, 10:59   

Myśle o tym ,ze generatory kodu to ściema...ale :) jak sam sie kiedyś bawiłem wpisując kody to zauważyłem ze jak sie wpisze jakiś całkiem przypadkowy kod to usłyszałem: PODANY KOD JES NIEPRAWIDŁOWY! ale kiedy wpisałem kod z karty tylko zmieniłem samoą końcówke np. zamiast ostatniej cyfry 1 to dałem 2 komunikat w biurze obsługi był taki: PODANY KOD JEST JUZ UZYWANY! Wiec moze cos w tym jest ze da sie trafic przez przypadek jakieś doładowanie......
SPRZEDAŻ CZĘŚCI DO SAMOCHODÓW
WARSZTAT SAMOCHODOWY :
sklep.automotive@gmail.com
warsztat.automotive@gmail.com
     Moneta

LuKaS 

Województwo: Other
Wysłany: 23-02-2007, 11:54   

Według mnie to tak jak z trafieniem w Totka tyle że wystarczy trafić 6 cyfr a na karcie jest ich więcej, jak twój kolega ma takiego farta to niech spróbuje w grach liczbowych.

avenger85 

Województwo: Świętokrzyskie
Ostrzeżeń:
 10/3/5
Wysłany: 23-02-2007, 12:37   

te generatory faktycznie kiedys dzialaly .... pamietam ze na kartach tak-tak czasami udawalo sie trafic w dzialajacy kod .... aczkolwiek generatory szybko zrobily sie popularne a sieci komorkowe wymyslily sobie nowy lepszy algorytm kodow ... i na tym sie zabawa skonczyla ... do tej pory zaden z generatorow nie dziala ...szkoda marnowac czas na szukanie tzw dzialajacego generatora i szkoda czasu na wpisywanie nie dzialajacych kodow
pozdrawiam :)

pazatym jesli sie nie myle ( aczkolwiek nie jestem na 100% pewny ) moze byc ze konkretna partia kart z kodiami idzie na konkretny rejon kraju .... i tak np kupujac karte we wroclawiu moze ona nie zadzialac np w lublinie (tzn w telefonie aktywnym w rejonie lublina )

MupiK 

Wysłany: 23-02-2007, 15:51   

Karty dzialaja w calym kraju ;-)
Generatory tak kiedys dzialaly...
Teraz karty maja tzw czasowa waznosc i kody wygasaja co jakis czas zurzyte znowu wracaja do puli po jakims tam czasie i tak w kolko
A system kodowania to maja naprawde dobry ;-) Juz latwiej trafic w duzegolotka hihi
www.aquamelior.pl - systemy filtracji wody, chemia i części do ekspresóworaz akcesoria, systemy filtracji powietrza, klimatyzacje, stacje uzdatniania wody, pompy ciepła i inne. W razie pytań proszę śmiało pisać.
     Moneta

MiKuS 

Województwo: Pomorskie
Wysłany: 23-02-2007, 17:04   

ja sie tak kiedys bawiłem w tak taku i po ktorymś razie mi zablokowało konto, i musiałem iśc do biura i kupić karte za 25... :(
ogólnie ściema

miszko 

Województwo: Kujawsko-Pomorskie
Wysłany: 23-02-2007, 18:10   

Firmy sie zabezpieczają. Można sądzić nawet, że część kodu jest generowana "przypadkowo" i tylko pare cyfr są według jakiegoś algorytmu.

Co ciekawe np. w lotto dużym mamy 6 cyfr. Szansa trafienia 6tki to około 14 milionów do jednego...

A kodach od komórek mamy cyfr 15...

avenger85 

Ostrzeżeń:
 10/3/5
Wysłany: 23-02-2007, 22:04   

zeby trafic w totka trzeba wytypowac 6 cyfr z 49 ...a jesli chodzi o kod doladowania to cyferek jest 14 ( ale dzialajacych jest duzo wiecej niz w 6-cyfrowym totku ) w sumie jak ktos dobrze zna matme to da rade wylicz ilosc mozliwych kombinacji ( zakladajac ze ludzi z fonami na karte jest np 5mln) ....zreszta nawet niech dziala milion kodow z tej 14 cyfrowej liczby :P ( ja nawet nie wiem jaka to liczba 1 + 13 zer :P )
w sumie szasne rowne a moze i nawet mniejsze niz trafienie w totka)

podsumowujac lepiej isc kupic karte niz urywac sobie glowe czyms czego i tak my zwykli smiertelnicy nie rozpracujemy :)

miszko 

Województwo: Kujawsko-Pomorskie
Wysłany: 24-02-2007, 16:16   

avenger85, no tak zapomnialem o tych 49... :badgrin: zawsze jak ide do gram chybił-trafił i stąd moje przeoczenie. No ale to co mówiłem trafić 6 w dużego to szansa jak jeden do 14 milionów ;)

avenger85 

Ostrzeżeń:
 10/3/5
Wysłany: 24-02-2007, 17:08   

tez obecnie jak gram to na chybil-trafil ....ale kiedys raczej skreslalem sam cyferki teraz mi sie nie chce :P
pozatym statystyki mowia ze na 10 wygranych 7-8 to chybil trafil

unknown 

Wysłany: 07-03-2007, 20:59   

też kiedyś testowałem, ale sam, bez generatora; karty działają nadal na cały kraj - to raz, bo jadąc np kupisz na stacji w wawie a doładujesz dopiero będąc na wybrzeżu;

ważnoś nadal mają określoną a numery wracają do puli - to dwa;
ale pula jest duuuża i też pomieszana, więc prędzej ... niż trafi się ponownie na ten już wolny znów numer;

kiedyś algorytm był do przejścia, porównując z różnych serii wiele kart, osoba nieco znająca cyfrówkę i kody :D mogła dojść, że niektóre liczby jako grupy są numerami, inne kontrolnymi, inne jakąś funkcją a'la pomieszany XOR z innych, ale zawsze pozostawało przynajmniej kilka z kosmosu nieokreślonych bez znajomości algorytmu sieci; kilka - to za dużo możliwości i tak, a po max 5 próbach wpisania złego kodu wymyślonego - operator blokuje funkcję doładowania;

obecnie algorytmy jeszcze bardziej zakręcili, więc nie wiadomo czy i kiedy ewentualnie komuś się zachce łamać kod; raczej obecnie do odpuszczenia temat; teraz przekręty idą w stronę nabijania prze 0300 ze stacjonarnych itp; choć zaznaczam od razu, że np w budkach telepsów o ile wiem na centrali na tych liniach te usługi są poblokowane, więc phreak'ing odpada, chyba ,że chcecie okraść złego sąsiada z pełnymi tego konsekwencjami choćby moralnymi i na jego telefon doładować se na 0300 komórę na 2 bańki to powodzenia; żartuję, ale w sumie to jest Polska, więc zdarza się; polecam uaktywnić sobie na stacjonarnym blokadę 0300 :P
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

Odpowiedz do tematu