|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Jakie szkła do lusterek polecacie? |
Autor |
Wiadomość |
Wieprz
Pomógł: 23 razy Dołączył: 18 Lut 2008 Posty: 444 Skąd: Kędzierzyn-Koźle
Województwo: Opolskie
|
Wysłany: 09-03-2008, 21:31 Jakie szkła do lusterek polecacie?
|
|
|
Witam.
Chciałbym zmienić szkła w lusterkach, aktualnie mam płaskie. Ale zastanawiałem się o sferycznych albo asferycznych, oczywiście niebieskich.
Czy ktoś już jeździł z takimi wkładami w lusterkach?
Jeśli tak, to proszę o opinie. |
_________________ Talbot Horizon -> Skoda Felicia -> Fiat Ritmo -> Talbot Horizon -> Fiat Tempra SW Liberty HSD, 1.6 MPI, 90KM 127Nm, Pb/LPG |
|
|
|
|
yoyo
Pomógł: 44 razy Wiek: 41 Dołączył: 07 Lis 2007 Posty: 2256 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 09-03-2008, 21:39
|
|
|
tylko i wyłącznie takie które pokazują prawdę
miałem okazję jeździć kilkoma samochodami z lusterkami które oddalają lub h.j wie co robią i szczerze mówiąc gdybym kupiła takie auto to od razu bym je zmienił, cofam tylko na lusterka i bardzo źle się na takich cofa |
_________________ Niegdyś: Tempra S.W. 1,6 SX i.e LPG DGT "Grigio Nickel M.S."
Aktualnie: Marea 1.9 TD 100 ELX |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 09-03-2008, 21:48
|
|
|
Ja zmieniałem lusterka na elektryczne i przy okazji zmieniłem szkło. Po prawej stronie zostawiłem tak jak było.
Tempra akurat ma duży zad i mało widać, ale lusterka to nadrabiają. Lubie je w Temprze, bo są duże i widać ok.
Po lewej w nowym lusterku mam szkło asferyczne. Powiedzmy 1/4 lustra jest asferyczna i dalsza część jest już normalna płaska. Pomaga to, co prawda nie należę do osób które zmieniają pas bez upewnienia się, ale czasami trzeba szybko przeskoczyć to takie lustro dużo daje.
Uważaj tylko na jakis tanie lustra z allegro. Kupiłem kiedyś takie lustro do Uno i jest tragedia. Całe jest asferyczne to obraz który odbija jest taki jak byś sobie zdrowo popił
Ono niby jest ma to pole asferyczne, a resztę płaską, ale jak się przyjrzeć to całę jest jakieś takie dziwne.
Jeżeli już to nie kupuj via allegro tylko idź do sklepu i wpierw sam obejrzyj jak wygląda i jakie ma lustro. |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
|
Wieprz
Pomógł: 23 razy Dołączył: 18 Lut 2008 Posty: 444 Skąd: Kędzierzyn-Koźle
Województwo: Opolskie
|
Wysłany: 10-03-2008, 17:50
|
|
|
yoyo napisał/a: | takie które pokazują prawdę |
miszko napisał/a: | jak byś sobie zdrowo popił |
No, to takim dziękujemy.
miszko napisał/a: | wpierw sam obejrzyj jak wygląda i jakie ma lustro |
Tak chyba będzie najlepiej, w końcu kto jak kto, ale samemu się zrobi najporządniej (wyjątkiem soą znajomi fachowcy ). |
_________________ Talbot Horizon -> Skoda Felicia -> Fiat Ritmo -> Talbot Horizon -> Fiat Tempra SW Liberty HSD, 1.6 MPI, 90KM 127Nm, Pb/LPG |
|
|
|
|
Tipo-14000
Pomógł: 1 raz Wiek: 40 Dołączył: 13 Lip 2006 Posty: 197 Skąd: Bielsko-Biała
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 10-03-2008, 20:16
|
|
|
Ja mam sferyczne , i odziwo pokazują martwy punkt ale trzeba je dobrze przykleić tj.
Najpierw ustawiasz lusterka tak jak patrzysz nacodzień i potem w tej pozycji dokleić te , jeśli przykleisz sferyczne idelanie na stare to po przekręceniu część gdzie masz martwą strefe będzie pokazywała wnętrze lusterka .
Sferyczne kupiłem na allegro ( lusterka są nie dzielone tj. jest to jedno lusterko , nie jest dzielone na dwa)
Ogólnie polecam , ale przekłamują delikatnie odległości .
Pozdrawiam
PS. co do cofania jak pisał kolega , trzeba się przyzwyczaić bo na początku są z tym jaja |
|
|
|
|
yoyo
Pomógł: 44 razy Wiek: 41 Dołączył: 07 Lis 2007 Posty: 2256 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 11-03-2008, 15:57
|
|
|
no właśnie kiedyś mało nie wjechałem audicą w ścianę bo w lusterku wyglądało że idzie prosto ale coś mnie tknęło żeby się odwrócić, mimo że nigdy tego nie robię bo mi z dostawczych zostało przyzwyczajenie do lusterek |
_________________ Niegdyś: Tempra S.W. 1,6 SX i.e LPG DGT "Grigio Nickel M.S."
Aktualnie: Marea 1.9 TD 100 ELX |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|