|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Katastrofa samolotu ... |
Autor |
Wiadomość |
Luczu
Pomógł: 82 razy Wiek: 36 Dołączył: 09 Wrz 2007 Posty: 5215 Skąd: Sosnowiec
Województwo: Śląskie
Zaproszone osoby: 3
|
Wysłany: 01-06-2010, 15:00
|
|
|
a ja tam wiem jedno
** Dodano: 01-06-2010, 16:25 **
Szkoda tylko że ludzie i tak nie uwierzą w ostateczną wersję choć by nie wiem kto to sprawdzał - może i sam Bóg jak by to sprawdził to i tak ludzie by nie uwierzyli.
A to że nie zrozumiałe? Komunikowali się w 4 językach
Myślę że rosjanie nie za bardzo kumają nasz PL slang zwłaszcza w stresujących sytuacjach wymawiany szybko i pewnie czasem skrótami.
Polacy na pewno więcej ogarną ( kwesta języka polskiego )
** Dodano: 01-06-2010, 23:22 **
Gdzie się podziali zwolennicy sztucznej mgły, zestrzelenia itp itd ? |
_________________ Było
Tipo 1.4 78hp
Bravo 1.9 jtd GT 105 / 99r
Jest
A4 B5 2.4 V6 PB 165 / 00r
|
|
|
|
|
KrzychuB
Pomógł: 45 razy Wiek: 40 Dołączył: 11 Cze 2009 Posty: 3983 Skąd: Nowy Sącz
Województwo: Małopolskie
Zaproszone osoby: 1
|
|
|
|
|
Jelcyn
Pomógł: 59 razy Wiek: 37 Dołączył: 19 Gru 2008 Posty: 3248 Skąd: Lublin
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 19-08-2010, 12:44
|
|
|
KrzychuB, Zauważyłeś z jakiego źródła wyszło to info? ,,Nasz Dziennik'' to jest ta popaprana gazeta od Rydzyka, za pomocą której programuje armię moherów. Olej to. |
_________________ NIE DRAŻNIJ MODA, BAN URODY CI NIE DODA |
|
|
|
|
Luczu
|
Wysłany: 19-08-2010, 12:45
|
|
|
ta a najlepsze info mają zawsze te **** z FAKTu |
_________________ Było
Tipo 1.4 78hp
Jest
|
|
|
|
|
Świstak
Pomógł: 16 razy Wiek: 40 Dołączył: 15 Cze 2008 Posty: 608 Skąd: Zgierz
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 23-08-2010, 17:48
|
|
|
Jelcyn, wystarczy spojrzeć kto jest autorem informacji żeby olać sprawę? wydaje mi się że w obliczu takiej katastrofy należy każdą informację sprawdzić. nawet jeśli wydaje się śmieszna i niedożeczna. sęk w tym że ta wersja którą podaje ND jest bardzo prawdopodobna. czemu? a temu że od momentu katastrofy do dnia dzisiejszego minęło niemal 5 miesięcy a śledztwo utknęło na etapie przekazywania dokumentów. tak bardzo jest przeciągana ta sprawa przez nasz rząd że można pokusić sie o tezę że współdziałał on w tym zamachu. dla mnie to nie był wypadek i tak długo jak nie zobacze wiarygodnych dowodów świadczących o tym że jednak byl to wypadek/błąd pilota/inne zdarzenie losowe obstaję twardo przy tezie iż był to zamach.
to co wyprawia polski rząd to farsa. zauwarzyliście że w TV już nie mówi się o katastrofie? ukręcono temu łeb zanim cokolwiek ustalono. scenariusz się powtarza jak zawsze kiedy ginie jakiś człowiek niewygodny dla interesów z rosjanami.
kiedy rozbił sie samolot na bałkanach ze zwykłymi ludźmi (nie GŁOWĄ PAŃSTWA I NAJWAŻNIEJSZYMI OFICJELAMI) akcja była szybka i prosta - sprawą zajęło się państwo którego obywatele zginęli. natomiast tu sprawa trwa już 5 miesięcy a my zbieramy śmieci które podsunie nam Kreml. czy nikogo to nie zastanawia?
sprawa została zamieciona pod dywan tak jakby to zginęło stado szczurów...
ja tu nie mówię o upodobaniach politycznych sr... to pies. chodzi o sam fakt jak ta sprawa jest rozwiązywana. dzięki polityce miłości Donalda Tuska jesteśmy sługusami kacapów. Żygać mi sie chce kiedy słyszę o kolejnych sukcesach ministra Milera... taka żenada była widoczna tylko kiedy SLD było u władzy.
tyle w tym temacie z mojej strony. jeśli nikt nie wyjaśni śmierci prezydenta i reszty załogi TU to nigdy zdania nie zmienię. i podkreślam nie chodzi mi tu o sympatię czy antypatię do osób rządzących. chodzi o prawdę którą próbuje się zamieść pod dywan. |
|
|
|
|
stefan
Pomógł: 1 raz Wiek: 35 Dołączył: 01 Cze 2007 Posty: 390 Skąd: Wrocław
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 23-08-2010, 19:34
|
|
|
Świstak, śledztwa w przypadku katastrof lotniczych idą w lata, a nie miesięce. Tym bardziej, śledztwo w przypadku samolotu prezydenckiego który rozbija się na terenie sąsiedniego państwa - śledztwo wydłuża się jeszcze bardziej, więc nie rozumiem narzekania na to, że śledztwo trwa już 5 miesięcy, ani tymbardziej wyciągania wniosków że "nasz rząd jest współodpowiedzialny za zamach" - tym bardziej, że w Polsce obowiązuje domniemanie niewinności czyli za winnego można uznać dopiero osobę skazaną prawomocnym wyrokiem. Jak na razie nie ma ani jednej malutkiej poszlaki że to zamach, ani tym bardziej zrobiony przez polski rząd (bo nie okłamujmy się, zamach nie ma żadnego motywu - po co zabijać nic nie znaczącego prezydenta przed końcem kadencji, wiedząc, że nie ma szans na wygraną w następnych?).
I tak, często wystarczy spojrzeć kto jest autorem informacji i olać sprawę. Jak widzę nie raz co dziennikarze wypisują w internecie to mnie krew zalewa. |
_________________ Wnerwia mnie ten banner... |
|
|
|
|
tipacz
Pomógł: 85 razy Wiek: 38 Dołączył: 07 Cze 2007 Posty: 3093 Skąd: Andrychów/Zagórnik
Zaproszone osoby: 5
|
Wysłany: 23-08-2010, 19:42
|
|
|
Co do tego kto sie rozbił nie bede sie wypowiadal... ale sprawa jest taka ze gdyby lecieli zwykli ludzie temat dawno by ucichł itp. |
_________________ Tipo 1,4 SX LPG 1994r quartz metalic engine 160A1.046 - odjachało...
jest Passat B5 1,8 20V Syncro - pali tyle ile wlejesz...
|
|
|
|
|
Świstak
Pomógł: 16 razy Wiek: 40 Dołączył: 15 Cze 2008 Posty: 608 Skąd: Zgierz
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 27-08-2010, 15:49
|
|
|
stefan, tylko że ten nic nie znaczący prezydent był bardzo niewygodny dla rosjan, a le przede wszystkim dla naszego znaczącego rządu który przepycha teraz ustawy których nie mógł przepchnąć bo wetował je ten nic nie znaczący prezydent, między innymi sprawa vat, sprawa dziedziczenia przez homoseksualistów i co najważniejsze wspólny interes rządu polskiego i rosji gaz! jak tylko nic nie znaczący prezydent zginął pojawił się nowy znaczący który podpisuje wszystko co mu koledzy podsuną.
zauwarzyłem pewną prawidłowość w polsce a mianowicie kicz demagogia i władza w mediach. zauważ że dopuki żył nic nie znaczący prezydent wszystkie afery były na tapecie. czy teraz usłyszysz w TV o aferach? sekóła zamiótł pod dywan aferę hazardową bo koledzy mu kazali. przecież pół platformy jest w niej umoczone. a ci sami działacze siedzą po uszy w innych aferach. zobacz że kto tylko chce zaszkodzić platformie to albo robi się z niego debila (Macierewicz, Janowski, Olszewski, Gilowska) albo giną w katastrofach (nic nie znaczący prezydent, Anna Walentynowicz) albo też robi się z nich przestępców (Ziobro, Kamiński), to jest chory kraj. obiecanki sa na pierwszym miejscu.
Ja od pewnego czasu nie jestem za rzadną z partii, ale skłaniam się ku PiSowi bo mam dobrą pamięć i pamiętam co obiecywali i co udało im się spełnić. ale pamiętam tez co obiecywała platforma a co zrobiła. żadna z obietnic nie została spełniona (nie mówię tu o jakich pierdołach)
pamiętam jak śmiali się z kaczyńskich za te 3mln mieszkań. z tym że nie dość że to był PLAN NA 8 LAT a rządzili niecałe 2 to w dodatku dużo z tego planu wykonali wiele osób wykupiło mieszkania za przysłowiową złotówkę.
obecny rząd zasłania się jeszcze kryzysem i nie robi nic BY ŻYŁO SIĘ LEPIEJ teraz tylko krzyczą chodźcie z nami. nic przez te 4 lata nie zrobili tylko zadłużyli państwo na niebotyczne sumy i dziurę powiększyli. dlatego nie mogę patrzeć na nich ale to takie małe OT.
wracając do tematu to masz rację, katastrofa tego rzędu trwa lata... 2-3 góra 4 ale minęło już pół roku i nadal tak na prawdę nie wiemy nic. giną albo znikają świadkowie, nie mamy od strony rosyjskiej dowodów żadnych tak naprawde bo to co mamy nic nie wyjaśnia. poza tym samo podejście do sprawy budzi zastrzeżenia. my nie rządamy, nawet nie nalegamy na to żebyśmy to my zajęli się sprawą... my czekamy u nogi aż pan putin łaskawie rzuci nam ochłap.
i jeszcze taka mała dygresja: to nie Putin rządzi Rosją nie Miedwiediew... Rosją dalej rządzi KGB późniejsze FSB.
tipacz, a teraz nie jest zamieciona? powiedz co wiemy nowego w sprawie? zginął prezydent a mam wrażenie że nie było żadnej katastrofy. w USA jak zginęli ludzie w WTC to wojna w Iraku z pseudo "terrorystami" trwa do dziś.
wiem wiem USA to mocarstwo a polska nie. ale do diabła my też jesteśmy ludźmi a nie bydłem. czemu nasza katastrofa jest mniej istotna niż amerykańska. zwłaszcza że WTC też do końca nie był atakiem terrorystycznym
proponuję obejrzeć filmy takie jak Zeitgeist - Duch Epoki i Endgame. ja oglądałem i powiem że nie zmieniłem radykalnie poglądów ale dały mi do myślenia te filmy. psychomanipulacja jakiej jesteśmy poddawani jest niesamowicie potężna. każdy socjolog wam to powie.
my żyjemy jakby w trzecim świecie. nie jesteśmy świadomi tego co się dzieje na świecie bo mamy tylko tv i radio. a bzdury jakie lecą są przeogromne.
dlaczego w tv bardzo mało jest publicystyki? większość programów publicystycznych jaka była została przeniesiona w godziny wieczorna lub nocne albo zniknęła z anteny na rzecz You can Dance albo innych gówien.
tu są filmy o których mówiłem:
ENDGAME
http://www.youtube.com/watch?v=x-CrNlilZho
ZEITGEIST - DUCH EPOKI
http://www.youtube.com/wa...feature=related |
|
|
|
|
Luczu
|
Wysłany: 04-09-2010, 18:03
|
|
|
no widzę, że mamy niezłego eksperta od katastrof lotniczych. Z ... Macierewiczem na czele.
http://wiadomosci.wp.pl/k...,wiadomosc.html |
_________________ Było
Tipo 1.4 78hp
Jest
|
|
|
|
|
ciechu
Pomógł: 65 razy Wiek: 45 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 4008 Skąd: Leszno
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 04-09-2010, 20:21
|
|
|
Kaczyński znowu idiotę z siebie robi... brak słów |
_________________ Było:
Tempra "bleu lord" 1.6 86KM z LPG
Tempra "smoczyca" 1.6ie 75KM z LPG
Tipo "el niño" 1.4ie 3D 70KM Pb
Bravo "bravo" 1.6 16V 103KM Pb
Jest:
156 SW 1.9JTD 145KM |
|
|
|
|
tipacz
Pomógł: 85 razy Wiek: 38 Dołączył: 07 Cze 2007 Posty: 3093 Skąd: Andrychów/Zagórnik
Zaproszone osoby: 5
|
Wysłany: 04-09-2010, 20:29
|
|
|
Napisze jedno: roz.. ali sie i trudno - jak dla mnie to wina kogos kto KAZAŁ pilotom wylądowac. Zaden szanujacy sie pilot - zwłaszcza panstwowego samolotu z "elita" na pokładzie nie dopuscił by sie takiego bledu... moze sie myle, moze ponosza mnie polityczne sygestie... |
_________________ Tipo 1,4 SX LPG 1994r quartz metalic engine 160A1.046 - odjachało...
jest Passat B5 1,8 20V Syncro - pali tyle ile wlejesz...
|
|
|
|
|
Jelcyn
Pomógł: 59 razy Wiek: 37 Dołączył: 19 Gru 2008 Posty: 3248 Skąd: Lublin
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 04-09-2010, 21:12
|
|
|
wiecie, ja też czasem żałuje, że nie lecieli razem. |
_________________ NIE DRAŻNIJ MODA, BAN URODY CI NIE DODA |
|
|
|
|
Luczu
|
Wysłany: 04-09-2010, 21:19
|
|
|
Jelcyn, niby nie wypada ale sami się o to proszą swoja niewyparzoną gębą. A na macierewicza wystarczy spojrzeć i widać ... że coś nie halo |
_________________ Było
Tipo 1.4 78hp
Jest
|
|
|
|
|
stefan
|
Wysłany: 04-09-2010, 22:45
|
|
|
Świstak, nie było sensu zabijać prezydenta, parę miesięcy przed końcem jego kadencji, choćby nie wiem jak bardzo był niewygodny dla Rosjan i rzadu - bo miał niewielkie szanse na zwycięstwo w następnej kadencji. Ludzie mieli już dość głupoty, nienawiści, jątrzenia, szukania na siłę układów, spisków itd - co doskonale pokazuje przegrana Jarka i jego zachowanie po niej.
Mówisz, że za Leszka słyszałeś w kółko o aferach? O tych wymyślonych jak z pewnym lekarzem? Czy gruntowej z Lepperem? Czy prowokacje agenta Tomka? W jeszcze jakieś wymyślone afery wierzysz, które nie skończyły się niczym konkretnym prócz prowkacji i krzyczenia przez PiS w mediach?
Co do robienia z Maciarewicza debila to się nie dziwie, bo debilem jest. Widzisz, różnimy się, bo ja nie pamiętam nic z obietnic PiS, za to bardzo mi się podobała postawa rządu PO np. w trakcie kryzysu, czy powodzi (mogę powiedzieć, że byłem bezpośrednio dotknięty) czy ostatnio w kwestii VAT. Dziura w budżecie? Trzeba podnieść VAT? To podnośmy go, widać że nie boją sie działać. Swoją drogą, ta dziura to jest wynik obnizenia podatków przez PiS, który to obniżył podatki, ale nie obniżył wydatków (bo cała ta ich polityka Taniego Państwa była o kant dupy potłuc, bo koszty wzrosły).
Giną lub znikają świadkowie? Są na to jakieś dowody? Czy przeczytałeś to w internecie i już wierzysz? Sprawa jest zamieciona pod dywan? Codziennie na głównej stronie wp. czytam conajmniej jeden tekst o katastrofie. To jest zamiatanie? Czego jeszcze chcesz? Apeli w szkołach? Obowiązkowych programów o katastrofie? Ja już tym rzygam, rozumiem, zginęli, szkoda. Ale życie się toczy dalej, trzeba się skupić na tym co jest ważne dziś i jutro.
A co do Endgame i Zeitgeist...czy próbowałeś kiedykolwiek zweryfikować którąkolwiek informacje która tam jest? Czy łykasz wszystko jak Ci podadzą? Bo jak zrobisz to pierwsze, to się okaże, że mało co z tego filmu ma jakiekolwiek podparcie w rzeczywistości, wystarczy poszukać... |
|
|
|
|
dspmatrix
Pomógł: 1 raz Wiek: 45 Dołączył: 05 Lip 2009 Posty: 251 Skąd: Długołęka,Kamień
|
Wysłany: 09-09-2010, 13:04 nowa lekturka
|
|
|
zapraszam do zapoznania sie z wypowiedziami na jednym z forum krytych http://niezalezna.pl/article/show/id/38370 |
_________________ 1.4=1372 ccm =R4/8 OHC=gaźnik=78 KM / 6000 obr. =106 Nm / 2900 obr.=Max 167 km/h |
|
|
|
|
KrzychuB
Pomógł: 45 razy Wiek: 40 Dołączył: 11 Cze 2009 Posty: 3983 Skąd: Nowy Sącz
Zaproszone osoby: 1
|
|
|
|
|
Luczu
|
Wysłany: 26-10-2010, 15:56
|
|
|
zdziwił bym się, gdyby już tam nic nie było. Samolot dupnął z takim impetem w bagno - jeszcze przez dobrych kilka lat ziemia będzie oddawać to co tam leży |
_________________ Było
Tipo 1.4 78hp
Jest
|
|
|
|
|
Tippo
|
|
|
|
|
Leśniczy
Pomógł: 65 razy Wiek: 39 Dołączył: 29 Maj 2009 Posty: 1711 Skąd: Ostrowiec Św.
Województwo: Świętokrzyskie
|
Wysłany: 28-06-2012, 13:30
|
|
|
Tippo, widzę, że jesteś zwolennikiem teorii spiskowych
tak ciężko przyjąć do wiadomości, że zawinił czynnik ludzki ( czyt. błąd ludzi ) zarówno rosyjskich kontrolerów jak i polskich pilotów, którzy ignorowali ostrzeżenia systemu TAWS ? polacy i urzędasy są sami sobie winni bo ten samolot z takim składem nigdy nie powinien wystartować, nigdy nie powinien próbować lądować na tym zabitym dechami lotnisku i nigdy nie powinien być pilotowany przez kiepskich pilotów.... rosjanie nawet nie musi palcem kiwnąć bo sami to sobie zgotowaliśmy.
ale co tam lepiej powiedzieć, że podstępny tusek z putinem stworzyli mgłę, zdetonowali bombę w samolocie, a później wysadzili w powietrze wulkan żeby obama nie mógł przylecieć na pogrzeb....
tych komisji mogą być setki i ludzie obiektywni zawsze stwierdzą błąd ludzki. jedyna ekipa, która może stwierdzić coś innego to ekipa chorego umysłowo psychopaty A. Macierewicza |
_________________ Było - Tipo 2.0 8V 115HP GranTurismo
Jest - Honda Civic MB6 1.8 VTi 182HP |
|
|
|
|
Tippo
|
Wysłany: 28-06-2012, 14:12
|
|
|
Nie jestem zwolennikiem teorii spiskowych. Uważam tylko że cała ta sprawa , łącznie z tym że ta rosyjska strona wraku samolotu nie oddała , nie była przez polski rząd ogarnięta jak należy..
Błąd był na pewno,tylko nie wiadomo tak naprawdę ile tych błędow było . Jesli chcesz możesz łykać wyniki ``badań`` G.Wyborczej ale nie sądze abyś wierzył ustaleniom komisji Millera , ktorej sposób funkcjonowania podważył nawet Trybunał Konstytucyjny:)
Autostrady najdroższe w Europie,zamykane szkoły , żłobki , przedzkola , sądy rejonowe,ogromne premie za nieoddane na czas stadiony.
Nie wiem jak Ty ale ja jak to wszystko widzę to się wstydze. |
_________________ Fiat Panda Seat Marbella/Terra Klub
Astra Bertone Z22SE |
|
|
|
|
vego21
Pomógł: 4 razy Wiek: 40 Dołączył: 13 Mar 2012 Posty: 452 Skąd: Żyrardów
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 28-06-2012, 14:25
|
|
|
GW nie czytam, TVN nie oglądam... Nie dajmy się manipulować i robić wodę z mózgu.. |
|
|
|
|
stefan
|
Wysłany: 29-06-2012, 23:48
|
|
|
Ludzie, dalibyście już spokój z tym Smoleńskiem, jest tyle ważniejszych spraw niż śmierć marnego prezydenta...
"Nie pojmuję tej potrzeby udowodnienia, że jesteśmy zmanipulowani, zniszczeni, zgnojeni. Umniejszamy siebie w ten sposób. Robimy z siebie dupków, którymi można grać, których można zabijać, spiski wokół nich robić. Albo - jeszcze gorzej - że to my sami spiskujemy przeciwko sobie nawzajem. No przecież to źle o Polakach świadczy. " za Janem Englertem.
A co do spiskowych teorii, mam swoje dwie ulubione (obie z kręgów prawicowych, bo o sPiSku na tym forum nie można powiedzieć:)):
1) euro 2012 w Polsce zostało zorganizowane po to, żeby zagłuszyć sprawę braku miejsca dla Radia Maryja na multipleksie
2) mecz z Czechami został zorganizowany akurat wtedy kiedy Tusk zabijał gen. Petelickiego. Dziwny zbieg okoliczności, prawda?:D |
|
|
|
|
shagger78
Pomógł: 38 razy Dołączył: 29 Lis 2011 Posty: 1262 Skąd: Góra Kalwaria
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 30-06-2012, 03:38
|
|
|
stefan napisał/a: | Ludzie, dalibyście już spokój z tym Smoleńskiem, jest tyle ważniejszych spraw niż śmierć marnego prezydenta |
Kolego,skoro juz szarpiesz imie tragicznie zmarlego prezydenta to wyjasnij Nam w czym byl taki marny...
Ja patrze na to wszystko obiektywnie.Nie doszukuje sie spisku.Katastrofy samolotowe sie zdarzaja i tyle.Chodzi o to ze obecny prezydent dal d...y pozwalajac ruskim robic co chca w sprawie katastrofy jak i wraku.Liczylem tez na wyjasnienie przyczyn katastrofy conajmniej w takim stopniu jak to ma miejsce w przypadku kazdego innego wypadku lotniczego.Wierze ze trzeba zmiany na najwyzszych stolkach bysmy te przyczyny poznali bo obecny rzad jest nieudolny i nie tylko w tej sprawie.Nie dziwie sie tez tym co spisku sie doszukuja.Nie byloby tego gdyby wszystko bylo podane jak na talerzu.
Wielbicielom tvn-u proponuje obejrzec lub skorzystac z nocnych spotkan na antenie z wrozkami.Tam nie ma pytan bez odpowiedzi-cala przyszlosc jest jasna a przy okazji (za mala kase)wezwie archaniola by odpedzic zle moce na przyszlosc.Dziwie sie ze w XXI wieku takie rzeczy da sie sprzedawac Jak widze wielbicieli tvn to odrazu to mi sie przypomina Wspolczuje wszystkim zmanipulowanym |
_________________ Było:
- FIAT TIPO 2.0 I.E. DGT 8V 115KM GRAN TURISMO + LPG rok 1990 kolor czarny
Jest:
- FIAT TIPO 1.6 I.E. 8V 75 KM 1994 BLEU PETROL
-SMART F2 0.8 cdi 41 KM rok 2001 BLACK
-BMW E46 TOURING 2.0 D 136 KM 1999 SILVER |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 30-06-2012, 06:33
|
|
|
shagger78 napisał/a: | dal d...y pozwalajac ruskim robic co chca w sprawie katastrofy jak i wraku |
Wiesz co nie wiem czy coś ten czy inny prezydent by zrobił. Są ścisłe procedury w tego typu przypadkach i tutaj prawo lotnicze ma więcej do powiedzenia niż nasze widzimisię. Może gest i odejście od zapisów by mogło to zmienić. Może, kto wie. Wcale się nie dziwię, że tam leży ten wrak.
Pewnie jak MAK zamknie po swojej stronie sprawę to zwrócą.
Najbardziej mnie śmieszy w tych wszystkich komentarzach to, że każdy próbuje przeciągnąć rację na swoją stronę lub doszukać się czegoś. Urażę może kogoś, ale Kaczyński chyba wiedzie prym w tym. I to chyba w nim irytuje mnie najbardziej
A tak naprawdę mało z tych osób wie, jakie są procedury, zachowania przy takiego typu zdarzeniach. To nie jest kolizja na drodze, gdzie jak jest ok to rozjeżdżamy się i jedziemy do domów. Warto w gazetach poszukać wypowiedzi ekspertów (np. tygodnik Angora zamieszczał obszerne wypowiedzi ekspertów lotnictwa), a nie ten bełkot co produkują w Internecie czy bardziej spiskowych gazetach. |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
stefan
|
Wysłany: 30-06-2012, 10:05
|
|
|
shagger78 napisał/a: | stefan napisał/a: | Ludzie, dalibyście już spokój z tym Smoleńskiem, jest tyle ważniejszych spraw niż śmierć marnego prezydenta |
Kolego,skoro juz szarpiesz imie tragicznie zmarlego prezydenta to wyjasnij Nam w czym byl taki marny...
Ja patrze na to wszystko obiektywnie.Nie doszukuje sie spisku.Katastrofy samolotowe sie zdarzaja i tyle.Chodzi o to ze obecny prezydent dal d...y pozwalajac ruskim robic co chca w sprawie katastrofy jak i wraku.Liczylem tez na wyjasnienie przyczyn katastrofy conajmniej w takim stopniu jak to ma miejsce w przypadku kazdego innego wypadku lotniczego.Wierze ze trzeba zmiany na najwyzszych stolkach bysmy te przyczyny poznali bo obecny rzad jest nieudolny i nie tylko w tej sprawie.Nie dziwie sie tez tym co spisku sie doszukuja.Nie byloby tego gdyby wszystko bylo podane jak na talerzu.
Wielbicielom tvn-u proponuje obejrzec lub skorzystac z nocnych spotkan na antenie z wrozkami.Tam nie ma pytan bez odpowiedzi-cala przyszlosc jest jasna a przy okazji (za mala kase)wezwie archaniola by odpedzic zle moce na przyszlosc.Dziwie sie ze w XXI wieku takie rzeczy da sie sprzedawac Jak widze wielbicieli tvn to odrazu to mi sie przypomina Wspolczuje wszystkim zmanipulowanym |
Nie powinienem Ci tłumaczyc, bo z góry mnie skreśliłeś jako "zmanipulowanego" nie dopuszczasz innych poglądów do siebie, nie pozwalasz im nawet istnieć bo od razu je niszczysz - ale niech będzie:)
Marny prezydent bo:
-jest najbardziej znany z akcji które przyniosły nam wstyd na całym świecie (kłótnia o krzesła na szczycie UE - które od początku zgodnie z przepisami należało się premierowi czy nikomu niepotrzebna eskapada do Gruzji - żaden normalny prezydent tam nie poleciał, tylko Kaczyński)
-nigdy nie przestał być marionetką w rękach swojego brata
-beznadziejna polityka zagraniczna (w końcu za to odpowiada prezydent) - polityka nienawiści w kierunku Rosji to głupota największa z możliwych
-Irasiad, Borubar i Pereiro:D
-najważniejszy dla niego był interes swojej partii, nie był prezydentem całego narodu jak np. Kwaśniewski
-wykształcony człowiek, ale bardzo zakompleksiony, nie potrafiący znieść porażki, żyjący w nienawiści do wszystkiego co inne
Tyle. Mógłby tak wymieniać jeszcze długo, tylko po co? I tak wiesz swoje najlepiej, a ja jestem zmanipulowany...:D |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|