Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Katastrofa samolotu ...
Autor Wiadomość
KrzychuB 

Województwo: Małopolskie
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 30-06-2012, 10:07   

stefan, ja wnioskuje że powinieneś startowac na Prezydenta RP 8)

shagger78 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 30-06-2012, 17:20   

stefan,ja Kolego nikogo nie przekreslam i naprawde jestem tolerancyjny.Tak samo toleruje bylego jak i obecnego prezydenta.Gejow i lesbijki takze,bo skoro ich du...y swedza to niech robia sobie z nimi co chca oby tylko nikt trzeci z tego powodu nie cierpial.Ale w sprawie katastrofy conajmniej polowa polakow chciala poznac prawdziwe przyczyny katastrofy.Ja dalej czekam na jasne i pelne wyjasnienie tego co tam zaszlo.
Ruscy to taki narod ze wszystkiego sie wypra.Do niedawna w szkole uczylismy sie jak to ruscy oswobodzili polske.W sprawie Katynia tez dlugo czuli sie niewinni,wybuch w czarnobylu tez mial byc utajony.Katastrofa samolotu w lesie Kabackim tez byla wina pilotow przez 9 lat bo tak ruscy utrzymywali,ze maszyna napewno nie zawiodla.I co sie okazalo.Po 9 latach polskich dochodzen ruscy przyznali sie ze to jednak silnik byl wadliwy bo w lozyskach byl tylko co drugi waleczek wlozony.Raz ze dostawca towaru nie dowiozl a dwa ze na mniejszej ilosci rolek w silniku uzyskiwal on wiekksza moc.Bylem na miejscu katastrofy dwa razy.Las do dzis jest wyciety i widac ze to tu sie stalo.Mam oryginalny film robiony w pierwszej godzinie po katastrofie.Ciala porozdzierane,rece oddzielnie.(nie sadze ze da sie go znalezc w internecie)Jak chodze po tym lesie poznaje jeszcze drzewa z filmu i ciarki doslownie przechodza po plecach mimo ze tyle lat minelo.Film rowniez wyplynal dzieki tvp historia i sp.Kaczynskiego ktory sie o nia postaral.Teraz ta telewizja schodzi juz na psy pomalu-domysl sie sam dlaczego...
W moim mniemaniu nawet jak sie chowa pijaka to ksiadz na ostatniej drodze powie,,to byl dobry czlowiek''Tym bardziej sie dziwie,ze masz odwage o prezydencie co zginal tragicznie na sluzbie wyrazac sie w taki sposob.On najwiecej zrobil by wyjasnic sprawe Katynia i po to tam lecial ale chyba tego nie wiesz.Katastrofe Smolenska tez sie da wyjasnic tylko obecnie lepiej jest dla niektorych nie wyjasniac i nie starac sie o wyjasnienie.Mysle ze za kilka,kilkanascie,kilkadziesiat lat poznamy prawde-bo to zwykle tak jest.Wyobraz sobie taka sytuacje ze prezydent usa ginie,ruscy zwalaja na pilotow i nie oddaja wraku.Pomysl czy to byloby mozliwe by zginal prezydent-glowa panstwa i pol jego ludzi a prawda nie jest mozliwa do zbadania.A wrak samolotu oddadza dopiero jak odpowiednio mocno zniszczeje.Wstyd ze polska jest taka bezsilna.Ja sie wstydze.

POpatrzcie co nie tak dawno dalismy sobie wmawiac.Ja wtedy wierzylem w przyjazn polsko-radziecka.Zdjecie pochodzi z mojej ksiazki z 1 klasy
Dzis co niektorzy dalej sobie daja ciemnote wciskac i nawet sami w nia wierza.Takim wszystkim gratuluje-z calym szacunkiem.
- FIAT TIPO 1.6 I.E. 8V 75 KM 1994 BLEU PETROL
-SMART F2 0.8 cdi 41 KM rok 2001 BLACK
-BMW E46 TOURING 2.0 D 136 KM 1999 SILVER
     assistance   Moneta

Leśniczy 

Województwo: Świętokrzyskie
Wysłany: 30-06-2012, 17:51   

shagger78, św. pamięci prezydent rozdrapywał tylko stare rany z konfliktów polsko- rosyjskich i polsko - niemieckich.
nie patrzył w przyszłość i nie budował dobrych stosunków między narodami tylko wywlekał na powierzchnię to co wydarzyło się dziesiątki lat temu i to co w ludziach najgorsze.
to nie dzięki kaczyńskiemu odkryto zbrodnie katyńską ... rocznice tej zbrodni obchodzono już wcześniej tyle, że za wszelką cenę chciał pokazać jacy to rosjanie i niemcy źli i że po upływie 60 lat nadal są zbrodniarzami.
zwykłym rosyjskim obywatelom też jest przykro z powodu przeszłości. niemcom też jest wstyd i spuszczają głowę w dół kiedy ktos wspomina czasy ich zbrodni ...

zgadzam się, że rosjanie ukrywali wszelakiego rodzaju własne wpadki bo to fakt ale to wcale nie znaczy, że są odpowiedzialni za tą katastrofę

shagger78 

Wysłany: 30-06-2012, 20:42   

Lesniczy,ja nie twierdze,ze rosjanie sa winni.Twierdze natomiast,ze do sledztwa sie nie przylozyli i standardowo najlepiej im bylo obwinic pilota ,bo i tak juz go nie ma wsrod zywych.Do rosjanow nic nie mam,bo zwykli przecietni ludzie z ramienia panstwa wiecej wycierpieli niz polacy.Wielki glod w rosji to tez byl cios rzadzacych wymierzony w swoich obywateli.Rzady w rosji zawsze byly bardziej nieludzkie niz u nas i dalej tak pozostalo.Te odlegle czasy o ktorych piszesz nie byly wcale tak dawno temu.Moj dziadek np.na wlasnej skorze doswiadczyl przymusowych robot w Niemczech.Mial tylko tyle szczescia ze trafil na dobrego niemca(to wcale nie jest az tak niespotykane)i mial duzo lepiej u niego niz w polsce przed i po wojnie.Wsrod rosjan tez jest mnostwo dobrych ludzi tak wiec ja nie mam nic ani do niemcow ani do rosjan.Co bylo to bylo i nie wywlekam.Sp Kaczynski,jak i jego brat nie byli idealni.Tez robili dziwne rzeczy.Ale badz co badz dązyli do prawdy a to nie jest az takie zle jak obecnie klamanie prosto w oczy.Prawda?A w sprawie katastrofy chcialbym tylko poznac przyczyny,przebieg,symulacje katastrofy.Czy to az tak wiele...
     assistance   Moneta

stefan 

Województwo: Dolnośląskie
Wysłany: 30-06-2012, 21:30   

shagger78 napisał/a:
stefan,ja Kolego nikogo nie przekreslam i naprawde jestem tolerancyjny.Tak samo toleruje bylego jak i obecnego prezydenta.Gejow i lesbijki takze,bo skoro ich du...y swedza to niech robia sobie z nimi co chca oby tylko nikt trzeci z tego powodu nie cierpial.Ale w sprawie katastrofy conajmniej polowa polakow chciala poznac prawdziwe przyczyny katastrofy.Ja dalej czekam na jasne i pelne wyjasnienie tego co tam zaszlo.
Ruscy to taki narod ze wszystkiego sie wypra.Do niedawna w szkole uczylismy sie jak to ruscy oswobodzili polske.W sprawie Katynia tez dlugo czuli sie niewinni,wybuch w czarnobylu tez mial byc utajony.Katastrofa samolotu w lesie Kabackim tez byla wina pilotow przez 9 lat bo tak ruscy utrzymywali,ze maszyna napewno nie zawiodla.I co sie okazalo.Po 9 latach polskich dochodzen ruscy przyznali sie ze to jednak silnik byl wadliwy bo w lozyskach byl tylko co drugi waleczek wlozony.Raz ze dostawca towaru nie dowiozl a dwa ze na mniejszej ilosci rolek w silniku uzyskiwal on wiekksza moc.Bylem na miejscu katastrofy dwa razy.Las do dzis jest wyciety i widac ze to tu sie stalo.Mam oryginalny film robiony w pierwszej godzinie po katastrofie.Ciala porozdzierane,rece oddzielnie.(nie sadze ze da sie go znalezc w internecie)Jak chodze po tym lesie poznaje jeszcze drzewa z filmu i ciarki doslownie przechodza po plecach mimo ze tyle lat minelo.Film rowniez wyplynal dzieki tvp historia i sp.Kaczynskiego ktory sie o nia postaral.Teraz ta telewizja schodzi juz na psy pomalu-domysl sie sam dlaczego...
W moim mniemaniu nawet jak sie chowa pijaka to ksiadz na ostatniej drodze powie,,to byl dobry czlowiek''Tym bardziej sie dziwie,ze masz odwage o prezydencie co zginal tragicznie na sluzbie wyrazac sie w taki sposob.On najwiecej zrobil by wyjasnic sprawe Katynia i po to tam lecial ale chyba tego nie wiesz.Katastrofe Smolenska tez sie da wyjasnic tylko obecnie lepiej jest dla niektorych nie wyjasniac i nie starac sie o wyjasnienie.Mysle ze za kilka,kilkanascie,kilkadziesiat lat poznamy prawde-bo to zwykle tak jest.Wyobraz sobie taka sytuacje ze prezydent usa ginie,ruscy zwalaja na pilotow i nie oddaja wraku.Pomysl czy to byloby mozliwe by zginal prezydent-glowa panstwa i pol jego ludzi a prawda nie jest mozliwa do zbadania.A wrak samolotu oddadza dopiero jak odpowiednio mocno zniszczeje.Wstyd ze polska jest taka bezsilna.Ja sie wstydze.

POpatrzcie co nie tak dawno dalismy sobie wmawiac.Ja wtedy wierzylem w przyjazn polsko-radziecka.Zdjecie pochodzi z mojej ksiazki z 1 klasy[url=http://forum.tempra....220.jpg]Obrazek[/url]
Dzis co niektorzy dalej sobie daja ciemnote wciskac i nawet sami w nia wierza.Takim wszystkim gratuluje-z calym szacunkiem.

I niestety, znowu gadasz głupoty, ZSRR rozpadł się 23 lata temu, od tego czasu wiele się zmieniło. Mam sporo przyjaciół w Rosji i na Ukrainie i nigdy złego słowa na nich nie powiem, ani oni, ani ich kraj nie zasługuje na teksty w stylu "Rosjanie to taki naród, że...". Zazwyczaj mówią tak osoby, które totalnie nie mają pojęcia jak wygląda współczesna Rosja. A co najlepsze - Rosjanie o Polsce mają bardzo dobre zdanie. Wstyd mi było za polskie bydło pod stadionem, które zrobiło z przejścia przez most okupację kraju. Jeszcze bardziej wstyd mi było po tym, jak usłyszałem głosy po parcia dla nich.

Jelcyn 

Województwo: Lubelskie
Wysłany: 30-06-2012, 21:41   

Coś mi się wydaje, że zbaczacie z tematu. Tak tylko upominam, żeby nie było żalu o znikające posty.

vego21 

Wysłany: 30-06-2012, 21:43   

Jelcyn, przecież ten temat ma miliony innych...

Leśniczy 

Województwo: Świętokrzyskie
Wysłany: 01-07-2012, 00:22   

faktem jest że rosja nie za chętnie współpracuje ale to wynika z tego że ich to po prostu wali. oni sztywno trzymają się procedur i wrak tupolewa traktują jako dowód w toczącym się śledztwie. że wrak leżał na powietrzu i gnił ich też to wali. polska jako kraj niby bardziej cywilizowany wymaga aby dowody były przechowywane w sterylnych warunkach .... myślicie że jak w PL dojdzie do jakiegoś wypadku samochodowego gdzie zginą ludzie, a auto traktowane jest jako dowód stoi w sterylnym hangarze i bada je setka techników ? ... nic bardziej mylnego taki wrak również gnije na jakimś policyjnym parkingu, a sprawa trwa lata.
owszem katastrofy lotnicze może bada sie dokładniej ale pamiętajmy że to rosja i nie ma tak cywilizowanego podejścia jak my. to tak jakby w PL 25 lat temu rozbił się samolot z prezydentem ukrainy ... wrak by leżał w takich samych warunkach jak teraz w rosji, a ukraińska opozycja by snuła teorie spiskowe jak to obecnie rządzący wraz z polakami doprowadzili do katastrofy...
i zawsze znalazłby się taki macierewicz i chory z nienawiści brat próbujący za wszelką cenę dowieść że to zamach.
w naszym przypadku ci ludzie znaleźli olbrzymie poparcie w starszej części społeczeństwa ( pamiętających na własnej skórze wyrządzone zło przez niemców czy rosjan )...

znam historię ale historią nie żyje. żyje teraźniejszością, a ta ma nie wiele wspólnego z konfliktami z przed stu lat. rozgrzebyanie tych czasów nie prowadzi do pokoju, a do kolejnych konfliktów. ludzi którzy nie potrafią iśc do przodu i budować dobrych relacji z obcymi narodami, a żyjących przeszłością uważam za prymitywów i takimi właśnie są i byli bracia kaczyńscy.
proszę mnie tu również nie nazywać POwcem czy anty PISowcem bo osobićie uważam że program PIS jest znacznie lepszy niż PO ale nie z jarkiem na czele. program PIS jest dobry ale z tym czubem na czele doprowadzi do zniszczenia wszystkich dobrych relacji międzynarodowych. tusk i jego kipa również szkodzą nam obywatela i każdy sie o tym przekonał tyle że oni szkodzą tak jakby mniej ...

stefan 

Wysłany: 01-07-2012, 01:05   

vego21 napisał/a:
Jelcyn, przecież ten temat ma miliony innych...

Ale pojawił się wątek sPiSku, pojawił się mod wrażliwy na ten temat i posty niedługo polecą - ach ta forumowa wolność słowa;)

shagger78 

Wysłany: 01-07-2012, 03:59   

Bo w polityke to sie nie ma co mieszac.Niech to robia ci ktorym za to placa :)
     assistance   Moneta

Jelcyn 

Województwo: Lubelskie
Wysłany: 01-07-2012, 08:42   

stefan napisał/a:
ach ta forumowa wolność słowa

Ja bym to nazwał trzymaniem się tematu, chcecie o spisku, Tusku i Kaczyńskim? Specjalnie do tego jest założony inny temat, tam proszę kontynuować. Bo jaki związek z samą katastrofą ma dyskusja o tym kto był jakim prezydentem?

stefan 

Wysłany: 01-07-2012, 23:25   

Rzeczywiście, nie ma to nic wspólnego, skoro mowa o prezydencie który zginął w tej katastrofie:D Ale fakt, zero związku...:D

Odpowiedz do tematu