|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
klub Tempry- wspomnienia |
Autor |
Wiadomość |
kubuś
Województwo: Warmińsko-Mazurskie
|
Wysłany: 31-05-2006, 14:41
|
|
|
dobrze powiedziane. ja swojego autka nie ruszałem od 3-go maja. stoi sobie w garażu w prostkach, a ja w wawie kibluję (koniec semestru na studiach) ale jak wróce 10 czerwca do domu to pierwsza rzecz jaką zrobie to 'przywitam' się ze swoim tipkiem jak zwykle z resztą po powrocie - he he |
_________________ FIAT TIPO 1.4 i.e. '94 r. |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 31-05-2006, 21:57
|
|
|
|
|
|
moley
Pomógł: 5 razy Wiek: 39 Dołączył: 29 Gru 2005 Posty: 486 Skąd: Gdynia
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 01-06-2006, 11:36
|
|
|
z tempra to lepiej zrobic tak jak ja z brackim myslałem w dniu desperacji
ugadujemy sie z klientm od koparki, fadromy, stara albo innego wielkiego ciezkiego dziadostwa , dajemy 1000zł i nie zrobi szkode całkowitą jak przesunięcie lewej podłużnicy ktora mamy dospawaną albo na uszkodzenie tyłu i wtedy 6000żł do przodu z ubezpieczalni |
_________________ Fiat Tempra 1,6S ' 94 - sprzedane
Peugeot 205 1,8d aka Tygrys '85 |
|
|
|
|
rtomik
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 01-06-2006, 12:15
|
|
|
fajny sen miales dzisiejszej nocy.
1. 6 tys na pewno nie dostaniesz bo nawet tyle nie sa warte teraz Tempry.
2. gdy koles z PZU zobaczy tak rozwalona Tempre to zawyje ze smiechu zes sobie sam uszkodzil samochod. |
_________________ Tempra zapalniczka na LPG
138 tys na szafie. |
|
|
|
|
moley
Pomógł: 5 razy Wiek: 39 Dołączył: 29 Gru 2005 Posty: 486 Skąd: Gdynia
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 01-06-2006, 14:55
|
|
|
nei sen tylko to było 2 lata temu gdzie tempry stały jeszcze dobrze na rynku. teraaz to się na złom nawet nie opłaca oddac. pozatym ja licze ze ta moją jak bede sprzedawał to może max 2000zł będzie ale i w to wątpie.
pozatym, wtedy to jeszcze miałęm znajomego rzeczoznawce w warcie co by mi to zrobił
a tak wogule to mojemu dziadkowi na budowie 3 razy te same drzwi koles koparką wbił do środka i co nastepne to nowe byly kupowane ale to dawne lata kiedy takich wałków ubezpieczalnie nie robiły bo teraz to inne czasy tak jak to w nowym auto świat opisali |
_________________ Fiat Tempra 1,6S ' 94 - sprzedane
Peugeot 205 1,8d aka Tygrys '85 |
|
|
|
|
rtomik
|
Wysłany: 02-06-2006, 10:39
|
|
|
no wlasnie
Tempry teraz stoja tyle co złom w skupie.
nikt nie kupuje starego Fiata jak ma do wyboru Golfa II albo jakiegos japonczyka w tym samym roczniku.
dlatego ja swojej nie sprzedaje.
kurcze a 4 lata temu dalem za Tempre 9 tys zł :) |
138 tys na szafie. |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 02-06-2006, 10:45
|
|
|
rtomik napisał/a: | nikt nie kupuje starego Fiata jak ma do wyboru Golfa II albo jakiegos japonczyka w tym samym roczniku.
dlatego ja swojej nie sprzedaje. |
Za dużo powiedziane. Golf II moze nie, ewentualnie Golf III. Bo Golfy II to juz jednak stare konstrukcje w porowniau z T/T.
Ale osobisciei tak bym wybral T/T niz Golfa. |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
Kamitchi
Pomógł: 2 razy Wiek: 40 Dołączył: 23 Lis 2004 Posty: 317 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 02-06-2006, 12:19
|
|
|
A cztery lata temu cyfrówka kosztowała 2000pln, a dzisiaj 400 pln.
A cztery lata temu kino domowe yamahy z kolumnami yamo ponad 10 tys, podczas gdy dzis ok. 3tys. A Dzisiaj LCD kosztuje tyle co telewizor cztery lata temu...
A piec lat temu kupilismy skode, ktorej nie sprzedamy za ponad 60 tys, tylko za jakies 20 tys pln. I co w zwiazku z tym? Nic. Wszystko tanieje. Tak samo jak i Twoje vectra. Za rok bedzie o kolejne pare tys tansza- np. cene tempry. A ze jest to samochod uzywany i musisz zmieniac elementy, to nikt Ci za to nie zaplaci. Gwarancja jest na nowe auta. Podobnie jak z tuningiem. Zmieniasz zawieszenie, robisz silnik, tapicerke wymieniasz i co? Niewiele wiecej dostaniesz- bo to robisz dla siebie. Dziwne by ktos mial doplacac bo ktos wymienil część.
A czy ktos sobie kupi golfa? Gdyby tak bylo, to temperowek nikt by nie kupowal... a o dziwo coraz wiecej ich jezdzi, a mlodzi czesciej wybierają temperowki, niż zdezelowane golfy .
pzdr. |
_________________ cuoresportivo 2.0 16v |
|
|
|
|
rtomik
|
Wysłany: 02-06-2006, 12:26
|
|
|
masz racje
tak samo Jaguar, Bmw czy Ferrari tez beda tansze. |
138 tys na szafie. |
|
|
|
|
apacz76
Wiek: 48 Dołączył: 29 Mar 2005 Posty: 144 Skąd: Mińsk Mazowiecki
|
Wysłany: 02-06-2006, 16:48
|
|
|
rtomik napisał/a: | Chyba musze w piatek wlozyc akumulator i odpalic samochod w koncu. | tak tak i w nastepna niedziele wpadnij na spota jak bedzie bo niestety ostatnio cos sie pokrzaczylo |
_________________ Bo jeździc to trzeba umieć
Fiat tempra1.6 ie lpg |
|
|
|
|
rtomik
|
Wysłany: 02-06-2006, 17:24
|
|
|
przybylbym ale mam egzaminy w nastepny weekend.
a ile osób przyjezdza na spoty teraz ??? |
138 tys na szafie. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|