Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
klub Tempry- wspomnienia
Autor Wiadomość
kubuś 

Województwo: Warmińsko-Mazurskie
Wysłany: 31-05-2006, 14:41   

dobrze powiedziane. ja swojego autka nie ruszałem od 3-go maja. stoi sobie w garażu w prostkach, a ja w wawie kibluję (koniec semestru na studiach) :( ale jak wróce 10 czerwca do domu to pierwsza rzecz jaką zrobie to 'przywitam' się ze swoim tipkiem :lol: jak zwykle z resztą po powrocie - :!: he he

unknown 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 31-05-2006, 21:57   

=D>
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

moley 

Województwo: Pomorskie
Wysłany: 01-06-2006, 11:36   

z tempra to lepiej zrobic tak jak ja z brackim myslałem w dniu desperacji :D

ugadujemy sie z klientm od koparki, fadromy, stara albo innego wielkiego ciezkiego dziadostwa , dajemy 1000zł i nie zrobi szkode całkowitą jak przesunięcie lewej podłużnicy ktora mamy dospawaną albo na uszkodzenie tyłu i wtedy 6000żł do przodu z ubezpieczalni :D

rtomik 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 01-06-2006, 12:15   

fajny sen miales dzisiejszej nocy.

1. 6 tys na pewno nie dostaniesz bo nawet tyle nie sa warte teraz Tempry.
2. gdy koles z PZU zobaczy tak rozwalona Tempre to zawyje ze smiechu zes sobie sam uszkodzil samochod.

moley 

Województwo: Pomorskie
Wysłany: 01-06-2006, 14:55   

nei sen tylko to było 2 lata temu gdzie tempry stały jeszcze dobrze na rynku. teraaz to się na złom nawet nie opłaca oddac. pozatym ja licze ze ta moją jak bede sprzedawał to może max 2000zł będzie ale i w to wątpie.

pozatym, wtedy to jeszcze miałęm znajomego rzeczoznawce w warcie co by mi to zrobił
a tak wogule to mojemu dziadkowi na budowie 3 razy te same drzwi koles koparką wbił do środka i co nastepne to nowe byly kupowane ale to dawne lata kiedy takich wałków ubezpieczalnie nie robiły bo teraz to inne czasy tak jak to w nowym auto świat opisali

rtomik 

Wysłany: 02-06-2006, 10:39   

no wlasnie
Tempry teraz stoja tyle co złom w skupie.
nikt nie kupuje starego Fiata jak ma do wyboru Golfa II albo jakiegos japonczyka w tym samym roczniku.
dlatego ja swojej nie sprzedaje.
kurcze a 4 lata temu dalem za Tempre 9 tys zł :) :)

miszko 

Województwo: Kujawsko-Pomorskie
Wysłany: 02-06-2006, 10:45   

rtomik napisał/a:
nikt nie kupuje starego Fiata jak ma do wyboru Golfa II albo jakiegos japonczyka w tym samym roczniku.
dlatego ja swojej nie sprzedaje.

Za dużo powiedziane. Golf II moze nie, ewentualnie Golf III. Bo Golfy II to juz jednak stare konstrukcje w porowniau z T/T.

Ale osobisciei tak bym wybral T/T niz Golfa.

Kamitchi 

Wysłany: 02-06-2006, 12:19   

A cztery lata temu cyfrówka kosztowała 2000pln, a dzisiaj 400 pln.
A cztery lata temu kino domowe yamahy z kolumnami yamo ponad 10 tys, podczas gdy dzis ok. 3tys. A Dzisiaj LCD kosztuje tyle co telewizor cztery lata temu...
A piec lat temu kupilismy skode, ktorej nie sprzedamy za ponad 60 tys, tylko za jakies 20 tys pln. I co w zwiazku z tym? Nic. Wszystko tanieje. Tak samo jak i Twoje vectra. Za rok bedzie o kolejne pare tys tansza- np. cene tempry. A ze jest to samochod uzywany i musisz zmieniac elementy, to nikt Ci za to nie zaplaci. Gwarancja jest na nowe auta. Podobnie jak z tuningiem. Zmieniasz zawieszenie, robisz silnik, tapicerke wymieniasz i co? Niewiele wiecej dostaniesz- bo to robisz dla siebie. Dziwne by ktos mial doplacac bo ktos wymienil część.

A czy ktos sobie kupi golfa? Gdyby tak bylo, to temperowek nikt by nie kupowal... a o dziwo coraz wiecej ich jezdzi, a mlodzi czesciej wybierają temperowki, niż zdezelowane golfy ;) .

pzdr.

rtomik 

Wysłany: 02-06-2006, 12:26   

masz racje
tak samo Jaguar, Bmw czy Ferrari tez beda tansze.

apacz76 

Wysłany: 02-06-2006, 16:48   

rtomik napisał/a:
Chyba musze w piatek wlozyc akumulator i odpalic samochod w koncu.
tak tak i w nastepna niedziele wpadnij na spota jak bedzie bo niestety ostatnio cos sie pokrzaczylo :D

rtomik 

Wysłany: 02-06-2006, 17:24   

przybylbym ale mam egzaminy w nastepny weekend.
a ile osób przyjezdza na spoty teraz ???

Odpowiedz do tematu