|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Kopułka ale nie we włochu... |
Autor |
Wiadomość |
gawor06
Pomógł: 8 razy Wiek: 33 Dołączył: 15 Paź 2006 Posty: 517 Skąd: Łód Polesie
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 20-08-2008, 21:54 Kopułka ale nie we włochu...
|
|
|
witam! mam problem... otóż ostatnio moja astra mi zgasła, o czym pisałem w innym temacie i chciałem odpiąć kable od kopulki dmuchnąć w nie i podpiąć...(zawsze na troche pomagało xD)... i przy odpinaniu jednego kabla troche za bardzo szarpałem i ułamałem ten bolec/gniazdo co wychodzi z kopułki na jeden z kabli od świecy... i teraz jutro musze dojechać do mechanika... i mam pyt. czy moja asterka zapali bez tego jednego kabla czy nawet jej nie meczyć??? dodam ze bede odpalał po kablach rozruchowych bo aku padł... |
_________________ FIAT TIPO 1.6 DOHC + LPG
Škoda Favorit 135L 91r igła
|
|
|
|
|
Bdm
Pomógł: 39 razy Dołączył: 26 Lip 2007 Posty: 1999 Skąd: RDM
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 21-08-2008, 07:54
|
|
|
gawor06, jeśli dobrze zrozumiałem o co ci chodzi to powinna zapalić ale będzie dużo gorzej jeździła i lepiej jej nie męczyć..... |
_________________ Pomoc Drogowa Radom okolice, możliwe dłuższe wyjazdy, holowanie + naprawa w warsztacie, zabudowa 4.60 łagodna, długie najazdy, atrakcyjne ceny tel: 531-165-551
SPRZEDAM CZĘŚCI TEMPRA/TIPO 2.0 MECHANIKA ELEKTRYKA BLACHARKA WNĘTRZE |
|
|
|
|
Sucre79
Pomógł: 30 razy Wiek: 45 Dołączył: 20 Kwi 2008 Posty: 1051 Skąd: Gdynia
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 21-08-2008, 08:10
|
|
|
gawor06, jeśli chodzi o odpalenie to wszystko zależy od tego na który gar nie będzie paliła ale zasyfisz sobie ten niedziałający gar i po jakimś czasie będziesz miał problem. Nie ryzykuj-nie warto. |
_________________ Mój Chomik GSM
|
|
|
|
|
gawor06
Pomógł: 8 razy Wiek: 33 Dołączył: 15 Paź 2006 Posty: 517 Skąd: Łód Polesie
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 21-08-2008, 10:05
|
|
|
dobra dzięki za odp...dziś jade po kopułke... mam nadzieje że wymiena nie jest trudna... a na domiar tego musze jeszcze kupić akumulator bo od krecenia padł, a na mierniku pokazuje że ma 18.73v... a w aucie nawet jedna kontrolka nie zaświeci... pod prostownikiem pokazuje ze jest chyba pełny bo wskazówka od prostownika leży maksymalnie na lewo i tylko dioda na prostowniku świeci... ktoś mi powiedział, że chyba się cela oberwała... :/ |
_________________ FIAT TIPO 1.6 DOHC + LPG
Škoda Favorit 135L 91r igła
|
|
|
|
|
Hemi
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 21-08-2008, 13:56
|
|
|
wymiana kopułki jest prosta.. zdejmujesz starą i zakładasz nową , przy okazji sprawdź stan palca rozdzielacza.
Przy zakładaniu przewodów nie pomyl kolejności |
_________________ był:
FSO 1500
Fiat Tempra 1.6 S LPG
VW Golf 3 GT 1.8
jest:
Opel Vectra B Kombi 1.8 16V |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|