|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Kupno samochodu z OC ? |
Autor |
Wiadomość |
KrzychuB
Pomógł: 45 razy Wiek: 40 Dołączył: 11 Cze 2009 Posty: 3983 Skąd: Nowy Sącz
Województwo: Małopolskie
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: 04-05-2010, 09:50
|
|
|
Nie wiem czy sie dobrze orientuje. Ale skoro ubezpieczenie bylo na rate i to do grudnia, to bedziesz musial teraz oplacic te druga rate i dopiero w grudniu uzebpieczyc gdzie indziej jak chcesz. |
_________________ Mój Scenic https://www.facebook.com/RenaultScenicKrzychuB/
|
|
|
|
|
Kali
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 04-05-2010, 10:16
|
|
|
No to jest rata na poprzedniego wlasciciela. Ja chce w innej ubezpieczalni bo tamta jest jakas wirtualna i na pewno tamtej raty nie oplace. |
_________________ A4 |
|
|
|
|
KrzychuB
Pomógł: 45 razy Wiek: 40 Dołączył: 11 Cze 2009 Posty: 3983 Skąd: Nowy Sącz
Województwo: Małopolskie
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: 04-05-2010, 10:54
|
|
|
Kali, ale ubezpieczenie jest wziete na rok a tylko platnos jest rozlozona na raty, wiec bedziesz musial oplacic to |
_________________ Mój Scenic https://www.facebook.com/RenaultScenicKrzychuB/
|
|
|
|
|
Kali
|
Wysłany: 04-05-2010, 11:08
|
|
|
ale sprzedajacy moze z niego zrezygnowac (co uczyni), a ja jako kupujacy mam prawo ubezpieczyc pojazd gdzie chce. |
_________________ A4 |
|
|
|
|
ciechu
Pomógł: 65 razy Wiek: 45 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 4008 Skąd: Leszno
|
Wysłany: 04-05-2010, 11:17
|
|
|
Kali, masz prawo jeździć 30 dni na ubezpieczeniu poprzedniego właściciela. Tyle poprzedni właściciel musi Ci zagwarantować. I jeśli do 30 dnia zdążysz wypowiedzieć aktualną umowę i przeniesiesz się do innego towarzystwa, zaległą składkę (czyli tą niedopłaconą różnicę na sumę 30 dni) będzie opłacał poprzedni właściciel. ALE!!! Tylko wtedy jeśli wypowiesz właśnie to ubezpieczenie w okresie tych 30 dni. |
_________________ Było:
Tempra "bleu lord" 1.6 86KM z LPG
Tempra "smoczyca" 1.6ie 75KM z LPG
Tipo "el niño" 1.4ie 3D 70KM Pb
Bravo "bravo" 1.6 16V 103KM Pb
Jest:
156 SW 1.9JTD 145KM |
|
|
|
|
Kali
|
Wysłany: 04-05-2010, 11:40
|
|
|
Ja wiem, ze on chce ta umowe wypowiedziec, czy cos (sprzedal auto i nie chce placic tej raty). Ja nie chce miec w tej ubezpieczalni tylko w innej. Ja musze tez wypowiedziec to oc w tej jego ubezpieczalni czy wystarczy ze pojde do nowej ?
Juz sie gubie i nie ogarniam tej sprawy. |
_________________ A4 |
|
|
|
|
ciechu
|
Wysłany: 04-05-2010, 12:12
|
|
|
Kali, a mało wyraźnie to napisałem? Musisz wypowiedzieć to ubezpieczenie w ciągu 30 dni. Jeśli tego nie zrobisz - będziesz musiał płacić kolejne raty. Mało tego, kiedy skończy się umowa a Ty w żaden sposób nie zareagujesz przed jej zakończeniem dostaniesz automatycznie nową umowę na kolejny rok. |
_________________ Było:
Jest:
156 SW 1.9JTD 145KM |
|
|
|
|
Świstak
Pomógł: 16 razy Wiek: 40 Dołączył: 15 Cze 2008 Posty: 608 Skąd: Zgierz
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 04-05-2010, 16:07
|
|
|
ciechu napisał/a: | będzie opłacał poprzedni właściciel. |
nie, jeśli nowy właściciel wypowie w terminie to poprzedni dopłaca tylko do dnia zbycia auta. jeśli auto jest sprzedane przed upływem I raty to wszystko jest ok nikt nic nie dopłaca, jeśli auto jest sprzedane po upływie terminu płatności I raty a II rata nie jest opłacona wtedy nowonabywca jeśli w ciągu 30 dni się nie wyrobi z wypowiedzeniem to płaci II ratę.
Kali napisał/a: | Ja musze tez wypowiedziec to oc w tej jego ubezpieczalni czy wystarczy ze pojde do nowej ? |
kupiłes już auto? jeśli tak to poprzedni właściciel nie ma już nic do gadania. jeśli nie kupiłeś jeszcze to on ma prawo wypowiedzieć tę umowę wtedy wygaśnie ona po 30 dniach od daty zakupu i nie bedziesz musiał nigdzie chodzić JEŚLI JUŻ KUPIŁEŚ AUTO TO DO CIEBIE NALEŻĄ PRAWA I OBOWIĄZKI WYNIKAJĄCE Z POSIADANIA TEGO AUTA WRAZ Z UBEZPIECZENIEM. |
|
|
|
|
ciechu
|
Wysłany: 04-05-2010, 17:13
|
|
|
Świstak napisał/a: |
ciechu napisał/a: | będzie opłacał poprzedni właściciel. |
nie, jeśli nowy właściciel wypowie w terminie to poprzedni dopłaca tylko do dnia zbycia auta. |
no przecież tak właśnie napisałem
Świstak napisał/a: | kupiłes już auto? jeśli tak to poprzedni właściciel nie ma już nic do gadania. jeśli nie kupiłeś jeszcze to on ma prawo wypowiedzieć tę umowę wtedy wygaśnie ona po 30 dniach od daty zakupu i nie bedziesz musiał nigdzie chodzić JEŚLI JUŻ KUPIŁEŚ AUTO TO DO CIEBIE NALEŻĄ PRAWA I OBOWIĄZKI WYNIKAJĄCE Z POSIADANIA TEGO AUTA WRAZ Z UBEZPIECZENIEM. |
Kali napisał/a: | Kupilem auto, ktore ma oc wazne do grudnia 2010 |
|
_________________ Było:
Jest:
156 SW 1.9JTD 145KM |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|