Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Kupno Tempry dla lanci kappa...
Autor Wiadomość
Bdm 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 14-02-2009, 17:08   

Artur G. napisał/a:
Tomek_ff napisał/a:
Artur G., Dla mnie na poczatku była to wada po dłuzszym uzytkowaniu zaleta , wysoko sie siedzi , w związku z tym bardzo dobra widocznośc na parkingu , przynajmniej dla mnie .Także napewno kobieta to doceni :D

o bardzo słuszna uwaga.... przy wzroście pon. 160 to cenna uwaga... w Kappie daje żonka radę pomimo na max podniesionego fotela, problem jest przy cofaniu... a czy w Temprze widoczność do tyłu przez "zadarty" tył tez jest słabsza ???

Widoczności do tyłu prawie nie ma :P , szyba jest mała pod małym kątem, ale można się przyzwyczaić.....

SPRZEDAM CZĘŚCI TEMPRA/TIPO 2.0 MECHANIKA ELEKTRYKA BLACHARKA WNĘTRZE
     Moneta

ubek 

Województwo: Other
Wysłany: 14-02-2009, 17:18   

Bdm$ka napisał/a:
Widoczności do tyłu prawie nie ma

Mi tam dobrze się cofało tym autem, lusterka są dość duże więc nie ma problemów.

Przy 200 ciężko jest zobaczyć 40 na znaku

www.tomekmichalik.pl
     Moneta

Bdm 

Wysłany: 14-02-2009, 17:20   

ubek napisał/a:
Bdm$ka napisał/a:
Widoczności do tyłu prawie nie ma

Mi tam dobrze się cofało tym autem, lusterka są dość duże więc nie ma problemów.

Jeśli chodzi o lusterka to tak ale jeśli ktoś odwraca się do tyłu to raczej będzie się musiał tego odzwyczaić :P szczególnie jeśli siedzi nisko....

Moneta

ciechu 

Województwo: Wielkopolskie
Wysłany: 14-02-2009, 20:14   

No ja przesiadając się z Poldka do Tempry po trzech dniach jej użytkowania zaznaczyłem sobie kropką na klapie nieumiejętność cofania "przez ramię" z takim tyłkiem :D Ale z czasem doszedłem do wprawy. Łatwiej się parkuje tyłem w ciemnościach :D Wystarczy +/- zapamiętać jak mocno mają się tylne światła od przeszkody odbijać :D
Tipo "el niño" 1.4ie 3D 70KM Pb
Bravo "bravo" 1.6 16V 103KM Pb
Jest:
156 SW 1.9JTD 145KM
     assistance   Moneta

Artur G. 

Województwo: Lubelskie
Wysłany: 14-02-2009, 20:50   

Bdm$ka napisał/a:
Ja bym na twoim miejscu pojechał zobaczyć tą : http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C7776219

świetny model, jeśli tylko miałbym kasę, to bym jechał w ciemno... :sciana:

ps. samo cofanie nie jest problemem, tzn. jest ale na tle Lancii kappa to Tempra gorzej pewnie nie wychodzi... w kappie jest 468,5 cm + wysoka linia bagażnika daje mi się we znaki. Dotychczas nie mogę zdecydować się na czujniki cofania....
Jaguar x-type 3.0 awd - jest
Alfa Romeo 156 1.8 TS - jest
     Moneta

Bdm 

Wysłany: 14-02-2009, 21:00   

Artur G., to okazja jest, prawie najbogatsza wersja, klima 4 x el szybki no i wygląda całkiem ładnie i cena zachęca.....

Moneta

Artur G. 

Wysłany: 14-02-2009, 21:04   

Bdm$ka napisał/a:
Artur G., to okazja jest, prawie najbogatsza wersja, klima 4 x el szybki no i wygląda całkiem ładnie i cena zachęca.....

Jest to okazja nie przeczę, gdyby to było za niemniej jak miesiąc to w ciemno bym po nią jechał... i nie szukał już DEDRY jako druga strona medalu
     Moneta

lorgbow 

Województwo: Lubuskie
Wysłany: 14-02-2009, 22:27   

miszko dziękuję za poprawienie merytoryczne, trochę jednak namieszałem :uklony:

ta tempra z ogłoszenia faktycznie zachęcająco wygląda...

widoczność z tyłu... ja cofam kierując się lotką/odbiciem świateł, przy wzroście ok 170+, więc do najlepszych to nie należy ;)
Kia Picanto 1.0+LPG '05
     Moneta

Artur G. 

Wysłany: 14-02-2009, 22:52   

Jeśli do końca przyszłego tyg. się nie sprzeda a i z forum Lancii nie otrzymam odpowiedzi nt. dwóch upatrzonych Dederek to wiele gwiazd na niebie wskazuje, że ją kupię, szkoda że to dgl. bo żonka woli analogowe... ale najwyżej oddam jej kappę a sam siądę do Fiata a co.... :drive:
     Moneta

krzysiek82 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 15-02-2009, 18:36   

Artur G., zobacz tą: http://www.moto.allegro.p...rty_okazja.html
Było:
[b]FIAT TIPO 1.4i.e. DGT 1990r.
     Moneta

Jarek 5TT 

Wysłany: 15-02-2009, 19:20   

Po swoich doświadczeniach 2 Tipo & 3 Tempry dzielę się moimi subiektywnymi odczuciami , potwierdzając zresztą wielu piszących przede mną.
-minusem są tylne nadkola – hm.. po 15 latach chyba ruda ma prawo Golfa II już by nie było , choć ja nie miałem takich problemów.
-cos tam czasem postuka w zawiasie – tak po walce zawiasów na naszych drogach ma prawo , duży plus to tanie części i nie skomplikowane naprawy przedniego zawieszenia z tyłem też tanie części ale naprawa już trochę bardziej wymagająca (w Lancii tak samo toż to wspólna płyta).
-wnętrze ma tendencję do trzeszczenia , tak , to nie klasa S czasem wkradają się niegroźne świerszcze , rada trzeba z nimi żyć.
-jeśli chodzi o awaryjność nigdy żadna się nie rozkraczyła na drodze to chyba duży plus ,moja (już nie moja i dobrze) nowa Laguna II dwa razy zdechła na drodze nieodwołalnie.
-lepiej po lifcie czyli od ’94 w zwyż
-fotele wygodne (miękkie regulowane zagłówki) siedzi się dość wysoko moja żona która jeździła na zmianę bardzo sobie to chwaliła.
-spalanie (w miesicie ) benzyna ok 7,5-8 litrów (silnik 1,6 gaźnik ) , 8 -8,5 litrów (silnik 1,6 jednopunkt 75KM) 9-9,5 litrów (silnik 1,6 wielopunkt 90KM identyczne montowane do ‘98r w Lanciach Delta,Dedra)
-widoczność do tyłu – sedan nie znana ale lusterka są dość duże zdecydowanie lepiej niż w Dedrze ,obecnie posiadam jest bardziej niż kiepsko , dobrze że to SW - to właśnie ona -
-kombi idealna
Życzę chłodnego oka przy zakupie , jeśli potrzebna pomoc pisz na PW z Lublina nie daleczko .
     Moneta

Artur G. 

Wysłany: 15-02-2009, 20:09   

krzysiek82 napisał/a:
Artur G., zobacz tą: http://www.moto.allegro.p...rty_okazja.html

Zwróciłem na nią uwagę, kolor biały - dyskwalifikuje (jest to ostateczność) brak lpg - aby założyć dodatkowe koszty, czyli wyjdzie dość drogo...

** Dodano: 15-02-2009, 20:12 **
-cos tam czasem postuka w zawiasie – tak po walce zawiasów na naszych drogach ma prawo , duży plus to tanie części i nie skomplikowane naprawy przedniego zawieszenia z tyłem też tanie części ale naprawa już trochę bardziej wymagająca (w Lancii tak samo toż to wspólna płyta).
-wnętrze ma tendencję do trzeszczenia , tak , to nie klasa S czasem wkradają się niegroźne świerszcze , rada trzeba z nimi żyć.
-jeśli chodzi o awaryjność nigdy żadna się nie rozkraczyła na drodze to chyba duży plus ,moja (już nie moja i dobrze) nowa Laguna II dwa razy zdechła na drodze nieodwołalnie.
-lepiej po lifcie czyli od ’94 w zwyż
-fotele wygodne (miękkie regulowane zagłówki) siedzi się dość wysoko moja żona która jeździła na zmianę bardzo sobie to chwaliła.
-spalanie (w miesicie ) benzyna ok 7,5-8 litrów (silnik 1,6 gaźnik ) , 8 -8,5 litrów (silnik 1,6 jednopunkt 75KM) 9-9,5 litrów (silnik 1,6 wielopunkt 90KM identyczne montowane do ‘98r w Lanciach Delta,Dedra)
-widoczność do tyłu – sedan nie znana ale lusterka są dość duże zdecydowanie lepiej niż w Dedrze ,

Jestem świadomy tych niedogodności, to normalne w kilkunastoletnim samochodzie, jako opcjonalny kupujący takich rzeczy się nie czepiam... ogólnie maszyna ma być zadbana, ładna, nienaganna technicznie. Drobne niedomagania- podkreślam drobne, jestem w stanie naprawić...
     Moneta

dafi1985 

Województwo: Zachodniopomorskie
Wysłany: 18-02-2009, 14:46   

Jeśli chcesz kupić Temperówkę, to polecam deskę digital! To ciekawy bajer, a kobieta na pewno to doceni:) Do mojego Tipusia jak ktokolwiek wsiada, to pierwsze pytania jakie padają, to o rocznik i dziwią się z zegarów :wrednyusmiech: Polecam digital.
     assistance

Artur G. 

Wysłany: 18-02-2009, 22:36   

Co wskaźników dtl ja nie mam nic przeciwko, aby były sprawne, bo o to przede wszystkim chodzi, myślę, że po 1 marca muszę podjąć decyzję o zakupie, (Tempra & Dedra), hmm, narazie czytam i oglądam serwisy motoogłoszeń, u mnie decyzja zapadnie z dnia na dzień, mam kilka upatrzonych modeli.... a ile tego jest na rynku... #-o ,,,
oczywiście rozważę każdą propozycję kolegów z T&T .... :-k , nie podawałem sojej oferty kupna w dziale kupie, a może powinienem?
     Moneta

miszko 

Województwo: Kujawsko-Pomorskie
Wysłany: 19-02-2009, 08:28   

Artur G. napisał/a:
Bdm$ka napisał/a:
Ja bym na twoim miejscu pojechał zobaczyć tą : http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C7776219

Bite auto, albo coś kombinowane ;) Grill z Tempr z 95-96 lat. Kierownica stara. Znaczki na tyle jeszcze mogą się zgadzać (że są na dole) z tym rocznikiem, ale warto by było zwrócić uwagę.

Generalnie auto może być w bdb stanie i było tylko kiedyś lekko uderzone, ale wiadomo jak to czasami bywa.

Bdm 

Wysłany: 19-02-2009, 08:43   

miszko, być może jest tak ale mimo tego za te pieniądze ten rocznik/wyposażenie jest jak najbardziej okazyjne, wiadomo ze trzeba porządnie sprawdzić..... Ale patrząc z drugiej strony, grill mógł być wymieniany, mi też ten po lifcie bardziej sie podoba, zderzak z szerokim wlotem, więc ciężko stwierdzić..... I przy okazji może ktoś powiedzieć mi dokładnie (już była jedna taka dyskusja) Jak to jest z tymi zderzakami z szerokim wlotem, one montowane były do D i tych wersji z klimą czy każde 2.0 miało szeroki wlot??? U mnie jest wąski, wygląda na oryginalny, nie malowany mocowania itp. są nienaruszone, hak do holowania też jest prosty nie obdrapany, jedyne co mnie martwi to nie oryginalne halogeny..... Brakuje mi tych szybek przykręcanych do zderzaka......

Moneta

Artur G. 

Wysłany: 19-02-2009, 13:24   

Witam ponownie,
Ponawiam do Was prośbę o wskazanie np. odpowiedniego linka godnej zainteresowania Tempry, może ktos z Was albo waszych zanjomych ma do odsprzedania? najlepiej jak najmłodsza i z lpg. Cena - dogadamy się.
Zapewniam że u mnie Tempra będzie zadbana i dopiszczona podobnie jak Lancia Kappa oraz C15.
ps. a może ktoś albo z waszych znajomych potrzebuje naprawdę wartego uwagi Citroena C15 1995r. Zadbany zarówno wizyalnie jak i technicznie (ajk na swoje lata i w porównaniu z innymi z ogłoszeń) , nigdy nie pracował "fizycznie", ja tę cytrynke traktowałem rekreacyjnie... sprzedam lub zamienie na Temprę....może być dopłata z mojej strony

W tym tygodniu chyba ja ogłoszę w anonsach i Allegro...

** Dodano: 20-02-2009, 09:53 **
hmm, nie ma dla mnie Tempry? :(
Pomóżcie mi coś znaleźć, Cytrynkę C15 już ogłosiłem... do sprzedaży, po 1 marca chciałbym coś namierzyć i zakupić
#-o
     Moneta

Odpowiedz do tematu