|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Nie jezdzisz na gazie ...to sie Tu wpisz !! |
Autor |
Wiadomość |
Chiquita
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 19-06-2006, 13:54
|
|
|
BYQ napisał/a: | No a co do wyscigów na 1/4 mili to może to kogoś zmartwi ale juz 2 załogi w polsce startują na LPG |
Dokładnie i większość ekip ON ma zamontowany wtrysk LPG. |
|
|
Mucha
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 19-06-2006, 14:07
|
|
|
Moj tipek ani inny samochod jaki mialem nie mial LPG i kazdy moj samochod ktory kupie nie bedzie mial LPG.Nie mam zastrzezen do uzytkownikow ktorzy jezdza na LPG mi poprostu gaz nie odpowiada. Ale jak to sie mowi o gustach sie nie dyskutuje. Pozdrawiam. |
|
|
DzIki
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 19-06-2006, 14:55
|
|
|
ale kamil ,jak tu sie nie zdenerwowac ,piszesz sobie normalnie,a tu sie ktoś z ciebie wyśmiewa ,no przepraszam bardzo ......................... sorry poniosło mnie .a co do wyścigów na 1/4 to fakt że np. honda civic turbo lpg zamiata nie wąsko i trzeba to przyznac . |
|
|
|
|
kamin
Wiek: 40 Dołączył: 17 Paź 2005 Posty: 121 Skąd: Kraków, Tomaszów
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 19-06-2006, 22:12
|
|
|
Mucha napisał/a: | Moj tipek ani inny samochod jaki mialem nie mial LPG i kazdy moj samochod ktory kupie nie bedzie mial LPG.Nie mam zastrzezen do uzytkownikow ktorzy jezdza na LPG mi poprostu gaz nie odpowiada. Ale jak to sie mowi o gustach sie nie dyskutuje. Pozdrawiam. |
Gaz Ci nie odpowiada? Nigdy nie jeździłeś na gazie ale wiesz, że Ci nie odpowiada i twierdzisz że to kwestia gustu. Posiadanie instalacji LPG z gustami nie ma chyba nic wspólnego.
Mówisz jak mój ojciec. Kiedy namawialiśmy go z bratem żeby założył gaz do golfa to mówił "Nie!". A na pytanie: "Dlaczego nie?" odpowiadał: "Bo nie!". To było takie niczym nieuzasadnione uprzedzenie i strach ... chyba przed nieznanym.
Jakby tu nie liczyć z LPG zawsze wychodzi na plus.
Pozdrawiam. |
_________________ Opel Omega BFL 2.5 V6, Ford Scorpio MK2 2.0 8V DOHC |
|
|
|
|
DvL
Województwo: Opolskie
|
Wysłany: 20-06-2006, 21:28
|
|
|
brak lpg i raczej nie bedzie moze i jazda na lpg jest oplacalna ale po pierwsze trzeba wylozyc 1700pln na instalke co wcale nie jest mala kwota a po drugie jak czasem widze ile problemow ludzie maja z tymi instalcjami to sie ciesze ze jej nie mam i smigam sobie na benzynce |
_________________ 160A1.046 i jak dla mnie wystarczy:] |
|
|
|
|
RobertWroc
Pomógł: 3 razy Wiek: 52 Dołączył: 22 Lut 2006 Posty: 516 Skąd: Wrocław
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 21-06-2006, 12:44
|
|
|
Rany jaka fajna aczkolwiek bezsensowna dyskusja.
Ja mam gaz, ale tylko dlatego że już byl w Tipku jak go kupiłem. I przyznaję że na początku miałem z nim problemy, a to sobie zgasł, a to zamulił, a to mocy nie miał i jechał jak by wóz z węglem ciągnął. No było to irytujące. Ale jedna wizytka w ASO druga i... no super. Fakt na benzynce troszke lepiej idzie ale bez przesady.A za to jaka oszczędność!!!
Zero stresu gaz do dechy, obroty wysoko wskaźnik zużycia prawie na czerwonym polu... i co z tego? stać mnie.
Na benzynce to już nie tak słodko. Nie stać mnie!
Ogólnie jestem zadowolony z tego że mam ten gaz. Jak kuedyś nie będzie mi pasował to mam taki przełącznik i już nie ma gazu. |
_________________ Było Tipo 1.4ie + lpg(koszmar) Była Croma 2.0ie 16V umarła. Była Dedra 1.8 ie LPG. Była Delta II 1.6 bez LPG.Byłą Kappa 3.0V6,
Jest Alfa Romeo 156 1.8TS |
|
|
|
|
slawo
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 21-06-2006, 13:31
|
|
|
NIE mam gazu,bo malo jezdze,wiecej moja tempra stoi jak jazdzi,ale gdybym jezdzil duzo
gaz pewnie bym zalozyl nie trzeba duzo liczyc 1.96 czy 4.20. |
_________________ tempra1.6wtrysk bordo metalic |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|