Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Ostrzeżenie przed użytkownikiem TEMPRAWG!!!
Autor Wiadomość
Kabar 

Województwo: Łódzkie
Wysłany: 20-05-2006, 22:44   

Prubuję się dogadać ale bezskutecznie.
Czyli wg Was, szanowni klubowicze mam zostawić sprawę tak jak jest i pozwolić żeby ttacy ludzie jak on oszukiwali bezkarnie nadal?
Jak wszyscy tak będą myśleć to napewno coraz więcej będzie bezkarnych oszustów sprzedających przez internet.

[ Dodano: 21-05-2006, 00:25 ]
Nasz klubowy prawnik radzi:
Weź, na początek, pisemną opinię mechanika samochodowego, ze silnik jest w stanie neizdatnym do użycia (śmierć techniczna) i z tym idź na policję celem złozenia zawiadomienia o popełnieniu przestępstwa. O ile korzystasz z laptopa weź go ze sobą aby okazać zrzut ekranu z aukcja i opisem, zrzut ekranu z danymi sprzedawcy i z regulaminem Allegro. Jeżeli nie masz laptopa weź na policję wydruki rzeczy jakie wymieniłem. Policjantom powiedz, ze padłeś ofiarą oszusta internetowego. W policji od jakiegoś czasu mają zespoly do zwalczania przestępczości w internecie. Powinni im przekazać sprawę.
     assistance

Emf 

Wysłany: 21-05-2006, 00:40   

moley napisał/a:
patrząc na tą sprawe to wg mnie to jest na jakieś 6miesięcy do 2 lat czekania i walki wpierw nie o kase tylko o honor a pozniej zobaczysz ze bedzie to walka o kase zeby nie płącić 250-300zł za kazdą kolejną sprawe.

Moley, a za co ma płacić Kabar za każdą sprawę??
Założy sprawę, którą wygra, potrwa to trochę to fakt ale:
1) koszty postępowania ponosi przegrany w tym wypadku nieuczciwy sprzedawca
2) Kabar dostanie odsetki ustawowe, które są wyższe niż % w banku :D
3) Po wyroku sądu nie ma tłumaczenia, że nie mam bo Kabar idzie do komornika, który wtedy odzyskuje pieniążki włącznie ze swoją prowizją.

Polacy nadal uważają, że jak ktoś kogoś wytnie to nie "opłaca się" iść do sądu.
Czemu??
W sądzie nie gryzą!!

moley napisał/a:
co do urzedu skarbowego to nic by mu nie zrobili bo sidzi na tzw. luce prawnej tak jak ja i wiele innych osob które sprzedają do równego 1000zł gdzie nie trzeba płacić pcc-1 ani zgłaszać do nich.

:lol:

Moley jaka luka???
Jeśli ktoś handluje częściami to powinien prowadzić DZIAŁALNOŚĆ GOSPODARCZĄ!!
Jeśli US będzie chciał (w zależności od "chęci") to zobaczymy jaką lukę wyrobią sprzedawcy!!
Rozumiem że u Was jak ktoś ma kiosk albo sklep spożywczy to też nie prowadzi działalności gosp. tylko korzysta z "luki" bo nie osiąga tysiąca zł. od którego trzeba płacić podatek od czynności prawnych :lol:

Kabar nie daj się bo mnie też by szlag trafił jakbym chłam dostał!!!!!!!!!!!!!!!!

assistance   Moneta

Kabar 

Wysłany: 21-05-2006, 20:41   

Dzięki że we mnie wierzysz. Jak widać Temprawg nie zostawia mi innego wyjścia.
Nie zaproponował do tej pory żadnego sensownego rozwiązania.

Nie będzie Temprawg pluł nam w twarz... :D
     assistance

TEMPRAWG 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 25-05-2006, 15:17   

bedziesz mial zwrot pod koniec miesiaca jak dostane wyplate.

P.S. NIKOMU W TWARZ NIGDY BYM NIE NAPLUł A TYM BARDZIEJ KOLGOM Z KLUBU!!!
TIPO 2.0 GT 90' B/G
TEMPRA SW 1.6 93' B/G

Czesci uzywane do TIPO/TEMPRY

tel.0723-121-618
     assistance   Moneta

Krzychu 

Województwo: Wielkopolskie
Wysłany: 25-05-2006, 16:47   

Witam!
Dla mnie taka sytuacja jest nie do przyjecia, tym bardziej ze to nasz kolega z klubu. Ja osobiscie nie zgodzilbym sie na jakies odroczone zwroty kasy, zwlaszcza w ratach. Jak teraz nie chce Ci zaplacic, to myslisz ze zrobi to pozniej? Ty musiales kupic drugi silnik i musiales zdobyc na niego kase. Dla mnie sprawa jest jasna. Ja jak cos sprzedaje to musze miec pewnosc ze dany towar jest w takim stanie jaki deklaruje. Inaczej jest to swiadome oklamywanie innych.

Ja na pewno od TEMPRAWG nigdy nic nie kupie!

Fiat Tipo 1.4 ie+LPG '89
Renault Megane 1.9 dTi '98
     Moneta

Kabar 

Wysłany: 25-05-2006, 19:39   

TEMPRAWG napisał/a:

Ok, daję Ci OSTATECZNY termin do końca miesiąca.
Mam nadzieje że podejdziesz do tego tematu poważnie i nie grasz "na czas".
     assistance

Raku 

Wysłany: 25-05-2006, 21:49   

Kur... nie masz 280zł na szybko?!
Stary, jak nie to pożycz :!: :!:
A nie jakieś odkładanie na później...
Świadczy to tylko o tobie źle, że jesteś nie wypłacalny, a cały hajs rozwalasz gdzieś... :sciana:

W podpisie masz napisane że posiadasz wszystkie części do 2.0 8v to silnika drugiego nie masz, żeby zamienić :!: :?: :roll:

Ja z twoich usług na pewno nie skorzystam :!: :doubt:
     Moneta

TEMPRAWG 

Wysłany: 26-05-2006, 12:19   

raku a myslisz ze jak zarabiasz 450 zlotych i oplacasz szkole za 350 to bys mial od reki. te pieniadze poszly na reanimacje mojego samochodu. jest wielu zadowolonych ludzi nwet z naszego forum. popytaj a ci powiedza. nawet z wawy.
a jezeli chodzi o silnik to tempra jezdzila do konca czyli do dnia demontazu
TIPO 2.0 GT 90' B/G
TEMPRA SW 1.6 93' B/G

tel.0723-121-618
     assistance   Moneta

Raku 

Wysłany: 26-05-2006, 13:41   

TEMPRAWG napisał/a:
raku a myslisz ze jak zarabiasz 450 zlotych i oplacasz szkole za 350 to bys mial od reki.

No dobra, coś w tym jest. :roll:
Ale tak czy siak zaistniała sytuacja jest nie najlepsza. :evil:
     Moneta

Kabar 

Wysłany: 26-05-2006, 22:37   

Sam pisałeś przecież że przez miesiąc przed kupnem widziałeś ostatni raz jak pracuje ten silnik.
Widocznie kupiłeś z obróconą panewką. Gwarantuje że było to słychać, klekotała panewka i rozrząd głośniej pracował z powodu braku oleju.
     assistance

TEMPRAWG 

Wysłany: 26-05-2006, 22:52   

co do oleju to sam go spuszczalem bo takie wymagania postawil dhl. to co zebrales to byly resztki ktorych nie sposcilem. do wysylki silnik mial nie miec zadnych plynow
TIPO 2.0 GT 90' B/G
TEMPRA SW 1.6 93' B/G

tel.0723-121-618
     assistance   Moneta

Kabar 

Wysłany: 26-05-2006, 22:57   

Nie chodziło mi o to że nie było oleju w silniku, ale na skutek zużycia panewki nie było odpowiedniego ciśnienia oleju. Przez to olej nie docierał do "góry" silnika i nie smarował wałków rozrządu i popychaczy.
     assistance

mrk69 

Województwo: Pomorskie
Wysłany: 26-05-2006, 23:30   

TEMPRAWG napisał/a:
sloneczna taki sam mialem w tipo.
ale jak mowisz ze nie pasuje to tipo to chyba wiesz co mowisz . opis zmienilem aczkolwiek dokladnie taki przelacznik mialem w tipku 1.4 z 1990 roku.

Ja mam tipo 1.4 z 90 ale taki przełącznik widze pierwszy raz. Bo w tym modelu jest tylna wycieraczka i są 2 kółeczka a nie tylko na przód. Ojjj...coś kręcisz :red_kartka:

TEMPRAWG 

Wysłany: 27-05-2006, 06:50   

oczywiscie ze jest wycieraczka na tyle ale u mnie nie bylo. widocznie musiala to byc jakas robota kowala bo w klapie nie bylo wycieaczki tylko zaslepione miejsce.
TIPO 2.0 GT 90' B/G
TEMPRA SW 1.6 93' B/G

tel.0723-121-618
     assistance   Moneta

nessuno 

Wysłany: 27-05-2006, 14:01   

TEMPRAWG napisał/a:
raku a myslisz ze jak zarabiasz 450 zlotych i oplacasz szkole za 350 to bys mial od reki. te pieniadze poszly na reanimacje mojego samochodu. jest wielu zadowolonych ludzi nwet z naszego forum. popytaj a ci powiedza. nawet z wawy.
a jezeli chodzi o silnik to tempra jezdzila do konca czyli do dnia demontazu

Ja z pozycji obserwatora,jako że śledzę ten spór od początku.TEMPRAWG,facet czy Ty masz choć odrobinę wstydu?Co Kabara mogą obchodzić Twoje problemy i wydatki!Sprzedałeś mu szmelc i myślę,że zrobiłeś to całkiem świadomie.I tak gościu ma wiele cierpliwości do Ciebie,bo gdyby to trafiło na mnie,już dawno sprawa byłaby rozstrzygnięta.Podejmując się handlu,powinieneś kalkulować sobie różne wpadki,które przy częściach używanych mogą się zdarzyć.O swoją renomę i dobre imię należy dbać,a Ty swoją opinię zszargałeś dokumentnie i tak pewnie zostanie na długo.Ktoś wcześniej napisał o Tobie"handlarzyna"i jest to bardzo trafne określenie.Gdyby to trafiło na mnie,odpowiedziałbym krótko,ch..mnie obchodzi ile zarabiasz,ile płacisz za szkołę.Tak się nie postępuje wogóle,a w stosunku do kumpla z forum szczególnie.Miej więc choć krztę przyzwoitości i zachowuj się jak facet,nie pisz zaś takich pierdoł,jak wcześniej wymienione.

P.S.Bez urazy.Moja opinia jest zapewne surowa,ale chyba zapracowałeś sobie na to takim numerem i swoimi wypowiedziami na forum.Kabarowi szczerze współczuję a Twoim klientem zapewne nie będę.Niestety.

Kabar 

Wysłany: 31-05-2006, 08:13   

TEMPRAWG napisał/a:

P.S. NIKOMU W TWARZ NIGDY BYM NIE NAPLUł A TYM BARDZIEJ KOLGOM Z KLUBU!!!

Dziś ostatni dzień miesiąca. Zgodnie z obietnicą Temprawg, powinny u mnie się pojawić pieniądze na koncie. Czekam do wieczora.
     assistance

rtomik 

Wysłany: 31-05-2006, 09:30   

jezeli czujesz ze Cie bezczelnie oszukal to na Twoim miejscu przejechalbym sie do niego osobiscie.

MupiK 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 31-05-2006, 10:22   

JA z pozycji obserawatora i "handlarza" :D
Jestem bardzo ciekaw jak sie ta sprawa skonczy...
Polacy ostatnio nabrali malpiego rozumu i kupuja to co ma najnizsza cene :D
Gdzies maja serwis, obsluge wazna jest cena i najwazniejsze zeby byla jak najnizsza.
Nie chce tu generalizowac bo zaraz sie we mnie gromy posypia :P ale zalewa nas fala zlomu wszelkiego rodzaju samochody, elektronika, sprzet i w 90% przypadku nikt nie patrzy na stan owszem fajnie wyglada znaczy jest ok a to co sie z tym wczesniej dzialo to nikogo nie interesuje :] co bedzie jesli sprzet wysiadzie?
To samo ma sie z czesciami z chin itp... to co polacy przywoza to zlom dostepny tam za grosze nie ublizam chiniolom bo oni tez robia super sprzet tylko ze nie trafia on do nas :/ a my sie cieszymy ze jest tanio:]

To tyle :evil:
www.aquamelior.pl - systemy filtracji wody, chemia i części do ekspresóworaz akcesoria, systemy filtracji powietrza, klimatyzacje, stacje uzdatniania wody, pompy ciepła i inne. W razie pytań proszę śmiało pisać.
     Moneta

RaV 

Województwo: Pomorskie
Wysłany: 31-05-2006, 10:40   

MupiK ma racje, nie tyczy się to samych tanich części, tylko wszystkiego - od telewizorów Skytronik po głośniki Pionier.
No niestety, trzeba po prostu pamiętać, że za jakość jednak trzeba trochę więcej zapłacić

assistance   Moneta

unknown 

Wysłany: 31-05-2006, 22:01   

co do kupowania za najniższą cenę - miałem ostatnio okazję poznać od środka ... powiedzmy różne przypadki... ie zawsze warto kupować tani sprzęt zwł elektronarzędzia czy RTTV a na pewno nie warto w marketach typu real,makro czy nawet media markt... to tak nieoficjalne... :) no, w media m może jeszcze... ale dużo z tanich sprzętów to szajs jakich mało i będą problemy a nawet nówki z półki mogą być... nieważne... oglądajcie dokładnie w razie czego i sprawdzajcie na miejscu... jeśli już kupować supertanie...
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

Emf 

Wysłany: 31-05-2006, 22:30   

Ale czasami te szajsy są fajne bo mają dwa lata gwarancji :D
Mówię o rzeczach mało używanych bo nigdy w życiu nie kupiłbym np. wiertarki firmy Honsiuplonsiu.
Kiedyś kupowałem tak maszynki do strzyżenia tzw. jednorazówki
Działały max. do roku czasu.
Ogólnie niby działały ale zawsze awaria była jedna: chodziły po pewnym czasie jak kosiarka ale do trawy i wyrywały, a nie strzygły.
Kupiłem w sumie trzy po jakieś 30zł sztuka
Aż sie w końcu wq..łem i kupiłem Philipsa za prawie 200 bo ileż można gówno kupować.

Ale ostatni w jednym z marketów zakupiłem lutownicę super marki Toya ;) z kompletem, za całe, tu uwaga 25 zł :lol:
Na tą lutownicę jest 2 lata gwarancji!!!
Zachowałem paragonik i nawet jak ją szlag trafi po 2 latach i 3 dniach to za taką kasę nie będę płakał :D

assistance   Moneta

Kabar 

Wysłany: 01-06-2006, 07:24   

Już czerwiec a pieniędzy jak nie było, tak nie ma!!!!
     assistance

Marcin - fiattipo.pl 

Województwo: Małopolskie
Wysłany: 01-06-2006, 07:47   

MupiK napisał/a:
JA z pozycji obserawatora i "handlarza" :D

Mupik, co się dziwisz? :) Większość ludzi w Polsce jest po prostu biedna, a jak to jeszcze podciągnąć pod standardy Unii, wychodzi że żyje w nędzy... A kupować by się chciało, bo kolorowe reklamy, półki w sklepach pełne itd... Stąd popyt na tanie dziadostwo.
Corolla LE 1.8 VVTi 2004
------------------------------
tipo.republika.pl
     Moneta

Kamitchi 

Wysłany: 01-06-2006, 23:11   

No tak, ale jak wiadomo- tylko bogatego stac na dziadostwo.

pzdr.

rodzynek 

Wysłany: 04-06-2006, 13:28   

Skoro już jest OT to i ja wrzucę swoje trzy grosze. Jeździłem i Vectrą A 2,0 i 1,8 (roczniki odpowiednio 91 i 89) i Temprą jak z podpisu. I nie ma co ukrywać - Tempra to jeszcze nie ta liga co Vectra.

Ale wracajac do tematu wiodącego - dziwię się Temprawg, że wybrał opcję - "to nie moja sprawa". Rodzaj zadośćuczynienia również jest niefortunny. Wg mnie są dwa dobre rozwiązania:
1. oddaje kasę za silnik i zostawia go kupującemu i pokrywa min. połowę kosztów przesyłki
2. oddaje kasę za silnik i go zabiera i rekompensuje koszta przesyłki np. za pomocą jakiegoś W PEŁNI SPRAWNEGO sprzętu, atrakcyjnego dla kontrahenta.

I radziłbym to załatwiać szybko bo każdy dzień zwłoki działa na jego niekorzyść.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi