|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Problem z regulacją kiery... |
Autor |
Wiadomość |
Savage89
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 26-02-2008, 21:37 Problem z regulacją kiery...
|
|
|
witam, mam problem z regulatorem kiery...kurde jestem nie niski i jak siedze to musze mieć kierownice podniesioną na maxa do góry bo inaczej mam ograniczone widzenie wskaźników..tylko że problem polega na tym że ten uchwyt pod kierą koło uchgwytu otwierania maski, jest chyba wyrobiony bo jak podwyższe kiere i docisne uchwyt to ona i tak zaraz znów jedzie na dół...wiecie może co z tym zrobić? coś chociaż podłożyć żeby ciasno weszło...? demontaż nie będzie łatwym wyzwaniem.... |
_________________ Moja wielka duuuma - Fiat Tipo 1.9 TDI..niebieściutki metalic....taki faaajny;-) |
|
|
|
|
eron
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 26-02-2008, 21:56
|
|
|
mam ten sam problem:( |
_________________ Nowy fiat, on także jest częścią naszej histori. |
|
|
|
|
Savage89
|
Wysłany: 26-02-2008, 22:09
|
|
|
o widzisz brahu...nie jestem sam...bardzo uporczywe jest to zjezdzanie kierownicy, może ktoś pomoze.......? |
_________________ Moja wielka duuuma - Fiat Tipo 1.9 TDI..niebieściutki metalic....taki faaajny;-) |
|
|
|
|
dcfan
Pomógł: 5 razy Wiek: 36 Dołączył: 28 Paź 2007 Posty: 660 Skąd: Reda
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 05-04-2008, 12:47
|
|
|
Zdejmij plastik nad nogami kierowcy. Na kolumnie kierownicy po drugiej stronie niż masz wajchę będziesz mieć taką dużą nakrętkę - przykreć ją o ćwierć obrotu - wajcha ustawiona na możliwość regulacji, zaciśnij wajche powinno być si, jeśli nie to jeszcze o ćwierć |
_________________ Tipo 1.6 + skrzynia 1.4 '89 DGT gaźnik + Digiplex2 + LPG Fotele Recaro, boczki Sedicivalvole, MOMO
Daewoo Nubira kombi '99 1.6 16V 110KM |
|
|
|
|
Savage89
|
Wysłany: 05-04-2008, 20:28
|
|
|
wkońcu, dziękuje brachu |
|
|
|
|
KoSnIaK85
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 05-04-2008, 21:38
|
|
|
W sumie to ja też dziękuje bo wiem od czego się teraz zabrać.
Od początku było coś nie tak z regulacją ale jakoś nie było natchnienia do tego.
Masz u mnie "pomógł" na 200% |
_________________ wcześniej:
126p==>lada samara 1,5 sedan
OBECNIE:
Czarny /F/I/A/T/ Tipo 1,6i.e. B/G '93 SX
+ służbowy fiat panda |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|