|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Program Assistance, wspólna pomoc Klubu TTT |
Autor |
Wiadomość |
Redd
Województwo: Warmińsko-Mazurskie
|
Wysłany: 27-08-2005, 17:12
|
|
|
Chetnie przystapilbym do Assistance, tyle ze moja pomoc bylaby wysoce ograniczona - do dlubania w samochodzie nie mam ani talentu, ani mozliwosci.
Odholowac - nie ma problemu, przewiezc przez miasto, pokazac co i gdzie - tez nie ma sprawy, jednak noclegu zapewnic nie moge (male mieszkanie), pomocy w naprawie raczej tez nie jesli mialoby to byc robione we wlasnym zakresie...
Czy w tym przypadku moge przystapic do Assistance?
PS. pracuje jako grafik w nieduzym wydawnictwie, wiec jesli nie ma kto zrobic mapki, chetnie pomoge |
_________________ Fiat TEMPRA STD 1,6 gaznik + LPG, 1993 - NADAL JEZDZI! |
|
|
|
|
Jacacenty
Pomógł: 13 razy Wiek: 39 Dołączył: 26 Lis 2004 Posty: 991 Skąd: Dillenburg
Województwo: Lubuskie
|
Wysłany: 27-08-2005, 18:03
|
|
|
Redd napisał/a: | Czy w tym przypadku moge przystapic do Assistance? |
Tak! |
_________________ *** \=/ *** |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 27-08-2005, 20:27
|
|
|
ViNYL, super sprawa! Ja postaram sie jutro zebrac wszystkie dane osob z programu Assistance oraz dane ktore posiadam z przyslanych mi maili.
Rozesle jeszcze raz prosby do calej grupy Assistance o udzielenie informacji takich jak w 1 poscie.
Przeslie Ci dane jakie uda mi sie zebrac.
A co ciekawe, widzialem ze wpisales wap.tempra.org na poczatku, choc taka u nas subdomena nie istnieje to ja utworze i bedziesz mogl przeniesc pliki wykonywalne na nasz serwer. Namiary podesle Ci na PW.
Redd, mozesz! Wystarczy ze jaka kolwiek pomoc zaoferujesz (np. holowanie) i to juz wystarczy. |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
ViNYL
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 28-08-2005, 19:46
|
|
|
Witam.
miszko napisał/a: | A co ciekawe, widzialem ze wpisales wap.tempra.org na poczatku, choc taka u nas subdomena nie istnieje to ja utworze i bedziesz mogl przeniesc pliki wykonywalne na nasz serwer. Namiary podesle Ci na PW. |
Stronka juz dziala pod nowym adresem. Przeniose calosc gdy bede mial chwilke czasu (zapewne dopiero na poczatku wrzesnia). Strona powinna dzialac zarowno na emulatorach jak i na prawdziwych telefonach (testowalem na Siemensie S55). |
_________________ pozdrawiam, vinyl
Tipo 1.6i.e. '92 / LPG BRC
N 51º13'44.91'' / E 22º35'17.58'' |
|
|
|
|
miszko
|
Wysłany: 28-08-2005, 19:57
|
|
|
Ja na N6610 oraz N3100 i chodzi ok. |
|
|
|
|
Redd
Województwo: Warmińsko-Mazurskie
|
Wysłany: 29-08-2005, 13:09
|
|
|
Czyli jedyne co mi pozostaje to wyslac maila, ale to zrobie juz z domku |
_________________ Fiat TEMPRA STD 1,6 gaznik + LPG, 1993 - NADAL JEZDZI! |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 30-08-2005, 21:36
|
|
|
a ja miałem ostatnio technical failure :-) z autkiem, jak z wrocławia przez weekend wracałem (przez A4 , potem Gliwice, Mikołów) i myślałem czy jeszcze we wrocku / okolicy nie pomęczyć kogoś z assistance co by chociaż looknąć na 5 minut z jakiegoś kanału na autko co to się dzieje... ale nie podali assistance'owcy telefonów
raczej maila ani GG nie użyję przecież, gdy potrzebowałbym spytać o ew pomoc tego samego dnia, więc wg mnie jak już ktoś jest w assistance- niech fona chociaż poda...
ani na forum, ani w profilach, ani na WAP nie było... ale jakoś dojechałem do domku, bez kanału się pooglaądało na parkingu i coś podłubało.... |
|
|
edax
|
Wysłany: 09-09-2005, 01:17
|
|
|
miszko, Jak rzadko co, to ten pomysł mi passe, rejestrując się tu dałem fona i dziwię się że to takie odosobnione. Będąc onegdaj w kraju nad Tybrem spotkał był mię zawód jeżeli chodzi o Audi: Dałem fona do gościa z foruma Włoskiego to wyjechał po mnie, dał żryć, kimać, i ozorem służył dookoła zegara. Odebrałem "setkie" z warstatu, a on nie pozwolił nawet wałka cenowego walnąć na ciemniaku... Czy Wy to kumacie? U nasz tego nie będzie nawet za 1000 lat!!!. Ale ja jestem gotów pomóc, mam kanał, narzędzia, cóś niecóś wiem, części też są, walta jak w dym...
[ Dodano: 09-09-2005, 01:28 ]
unknown, No widzisz do czego nadaje się to forum? Do nękania ludzi otwartych na świat i różne sprawy. Ale broń boże nie do tego żeby cokolwiek pomóc!!! Panowie Admini to do WAS !!! |
_________________ edax |
|
|
|
|
miszko
|
Wysłany: 09-09-2005, 10:08
|
|
|
edax, tez wydaje mi sie ze strobna o htpp://assistance.tempra.org byla w formie "odtajnionej"
Jak wczoraj dzownilem do ludzi z Assistance to wszyscy byli mile zaskoczeni
(dzownilem do tych co do ktorych mialem jakies pytania) |
|
|
|
|
Alan [Usunięty]
|
Wysłany: 17-09-2005, 22:56
|
|
|
Co prawda jestem tu "swiezy"ale temat assistans nie jest mi obcy i podpisuje sie pod nim obiema rekoma:)jezeli ktos bedzie mial klopoty w rejonie opolskim smialo dzwonic na pewno nie zostawie bez pomocy moj numer 601883812 |
|
|
|
|
miszko
|
Wysłany: 18-09-2005, 09:42
|
|
|
Alan, dla celow swojego bezpieczenstwa, nie podawaj swojego nr w poscie.
Ewentualnie w profilu. Bo zeby zobaczyc profil trzeba sie zalogowac, a przeczytac posta kazdy moze
No i druga sprawa zajrzyj pod http://assistance.tempra.org tam masz rejestracje do programu. Wtedy wybierasz konkretne wojewodztwo i sie "w nim" rejestrujesz.
Jeszcze czekam na kolege VINYLA bo powstaje serwis WAP programu assistance.
Pierwsze namiastaki mozesz zobaczyc pod http://wap.tempra.org
Serwis rowniez z komorki jest dostepny. Ale narazie WAP nie jest uaktualniony. |
|
|
|
|
myszaty3
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 23-09-2005, 11:57
|
|
|
miszko napisał/a: | Ale narazie WAP nie jest uaktualniony. |
Właśnie próbowałem z ciekawości skorzystać z adresu wap podanego przez vinyla, ale netety pokazała się pusta biała plama.
Jestem co prawda zbyt "świeży" na forum, i być może jestem często zbyt zapracowany, poza tym jestem "w posiadaniu" rodzinki i bardzo absorbującej trzyletniej córeczki, a i garażu nie posiadam - więc nie wstawiam koniczynki ale jakby ktoś miał problem kulając przez Pozen - to zawsze mogę posłużyć za przewodnika, czy powiedzieć gdzie można jakoweś części zdobyć (na "herbatę" też zaproszę - gorzej z noclegiem - niewielkie mieszkanko) mój tel. jest w profilu. Pozdrówka
[ Dodano: 23-09-2005, 11:58 ]
p.s. wszystko przeciez zależy od dobrych chęci prawda??? |
_________________ Myszaty Tipo 1.4 DGT cat. i. e. BORDO METALIZOWANE - ROZSTANIE
TERAZ JEST MONDEO KOMBI....
Alkohol nie rozwiąże twoich problemów... A z drugiej strony, mleko w sumie też nie.. |
|
|
|
|
miszko
|
Wysłany: 23-09-2005, 13:24
|
|
|
Myszaty to zarejestruj sie pod adresem http://assistance.tempra.org
Tam w opisie podaj informacje o tym ze nie zawsze masz czas zeby pomoc, napewno jesli by ktos zadzwonil to zrozumie ze nie mozesz akurat pomoc.
Acha co do adresu to jest tak http://wap.vinyl.boo.pl/.
Bo pod http://wap.tempra.org dziala strona, ale z przegladarki, narazie do kiedy nie uaktualni sie dzial WAP bedzie to w takiej formie.
Jeszcze napisze do Vinyla co z tym wapem, bo on to robil |
|
|
|
|
myszaty3
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 24-09-2005, 21:29
|
|
|
Miszko: właśnie pod takim adresem wap próbowałem coś zobaczyć. O tym że w kompie działa to wiem - też sprawdziłem.
Na assistance się właśnie wpisałem. Pozdrówka |
_________________ Myszaty Tipo 1.4 DGT cat. i. e. BORDO METALIZOWANE - ROZSTANIE
TERAZ JEST MONDEO KOMBI....
Alkohol nie rozwiąże twoich problemów... A z drugiej strony, mleko w sumie też nie.. |
|
|
|
|
Gibson
Pomógł: 1 raz Wiek: 47 Dołączył: 09 Lip 2005 Posty: 276 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 24-09-2005, 22:54
|
|
|
Namieszałem koledzy... chcialem zaktualizować dane w bazie Assistance ... no i dodalem nowy wpis zamiast uzupełnić istniejący ... a wszystko przez gorączkę .. sorry |
_________________ Był Tipek 1.6 OHC '92 rok, gaźnik, LPG - Lovato
Jest Astra 1.6, 16V, X16XEL '98 rok, kombi, benzyna |
|
|
|
|
miszko
|
Wysłany: 25-09-2005, 12:01
|
|
|
No problem. Wymaze twoj wczesniejszy wpis, bo ten ktory podales jest bardziej aktualny - tzn podales info o pomocy.
Zaraz to poprawie.
[ Dodano: Nie 25 Wrz, 05 13:05 ]
Ok poprawione! |
|
|
|
|
Gibson
|
Wysłany: 25-09-2005, 18:48
|
|
|
no to loos |
|
|
|
|
miszko
|
Wysłany: 25-09-2005, 20:44
|
|
|
Ok!!! Dzisiaj znowu przysiedzialem troche iiiiiiii zrobilem serwis WAP!
I to jak Dziala on w polaczeniu z strona http://assistance.tempra.org !
Jesli ktos doda tam wpis odrazu na WAP bedzie aktualizacja
Niestety via WAP nie mozna dodawac nowych wpisow, a chyba kazdy wie dlaczego - za dlugo by to wszystko trwalo (wklepywanie danych).
Niestety WAP rowniez nie posiada autoryzacji z danymi z forum.
Wprowadzac takie cos jak na www assistance? Co myslicie? Warto?
Po drugie..... sprawdzajcie jak dziala!!! Na 6610 i 3100 dziala ok.
Co do kodowania WPISÓW - moga sie pojawiac "krzaczki" zamiast polskich liter, popracuje jeszcze nad tym. |
|
|
|
|
Gibson
|
Wysłany: 26-09-2005, 07:38
|
|
|
siemens S55 : pojawia się tylko nagłówek i informacja że trzeba się zalogować przy użyciu loginu i hasła z TTT, natomiast wap.vinyl działa ok ... tylko że mnie tam nie ma
Myślę żą aktualizacja WAP jest potrzebna ... bo nigdy nie wiadomo co kogo i gdzie spotka ... a telefony dzisiaj każdy ma i dzięki WAP można sprawdzić kto z kolegów jest w "pobliżu" ... nawet po to żeby przedzwonić i zapytać o poradę. |
|
|
|
|
miszko
|
Wysłany: 26-09-2005, 20:31
|
|
|
Gibson napisał/a: | siemens S55 : pojawia się tylko nagłówek i informacja że trzeba się zalogować przy użyciu loginu i hasła z TTT, |
Chmm a na jaka strone wchodziles? Assistance? czy wap.tempra.org?
Bo na wap.tempra.org nie ma loginu.... wchodzi sie bez.
Ale wczoraj byl jakis blad z naglowkami i nie dzialalo na zadnym phonie. Wlasnie probuje to poprawic.
[ Dodano: Pon 26 Wrz, 05 21:34 ]
Chmm, ok pogrzebalem z naglowkami i narazie na nokii dziala (N3100) Jeszcze sprawdze na swojej 6610 i taty 6310i.
Ale narazie jest ok. |
|
|
|
|
Gibson
|
Wysłany: 27-09-2005, 09:06
|
|
|
wap.tempra.org i assistance ... może wczoraj było coś w sieci ... ale dzisiaj działa pierwsza klasa |
|
|
|
|
Raku
Pomógł: 18 razy Wiek: 40 Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 2622 Skąd: \/\/ \/\/ /\
Województwo: Mazowieckie
|
|
|
|
|
zdrowko
Pomógł: 1 raz Wiek: 48 Dołączył: 25 Lis 2004 Posty: 166 Skąd: Drezdenko
|
Wysłany: 27-09-2005, 11:57
|
|
|
Wszystko pieknie działa (brakuje co prawda aktualizacji o użytkownikach proqramu assistance - ale to juz inna bajka)
Siemens M65 |
_________________ Tempra Kombi SW- silnik Alfa Romeo 1.9 TD z intercoolerem-przebieg 102 tyś. Alfa Romeo 156 2.4 JTD
|
|
|
|
|
Raku
Pomógł: 18 razy Wiek: 40 Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 2622 Skąd: \/\/ \/\/ /\
Województwo: Mazowieckie
|
|
|
|
|
zdrowko
Pomógł: 1 raz Wiek: 48 Dołączył: 25 Lis 2004 Posty: 166 Skąd: Drezdenko
|
Wysłany: 27-09-2005, 12:29
|
|
|
myślę że to wina konfiquracji telefonu albo oproqramowania w telefonie - bo skoro u mnie działa to jakim cudem ?? |
_________________ Tempra Kombi SW- silnik Alfa Romeo 1.9 TD z intercoolerem-przebieg 102 tyś. Alfa Romeo 156 2.4 JTD
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|