|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Stacje paliw oszukujące klientów |
Autor |
Wiadomość |
Leśniczy
Pomógł: 65 razy Wiek: 39 Dołączył: 29 Maj 2009 Posty: 1711 Skąd: Ostrowiec Św.
Województwo: Świętokrzyskie
|
Wysłany: 03-08-2010, 12:47
|
|
|
konikks, ceny paliw na stacjach to nie wina ich marży tylko opodatkowania przez państwo. państwo nas kosi po kieszeniach a nie stacje
aczkolwiek stacje też mają dziwna politykę bo bywa, że ceny paliw na stacji zmieniają się co dzień ale przecież nie co dzień są dostawy :/ stacje przystosowują cenę do aktualnej ceny baryłki na światowym rynku, a nie ceny po jakiej oni paliwo kupują ... chora polityka |
_________________ Było - Tipo 2.0 8V 115HP GranTurismo
Jest - Honda Civic MB6 1.8 VTi 182HP |
|
|
|
|
Luczu
Pomógł: 82 razy Wiek: 36 Dołączył: 09 Wrz 2007 Posty: 5215 Skąd: Sosnowiec
Województwo: Śląskie
Zaproszone osoby: 3
|
Wysłany: 03-08-2010, 15:45
|
|
|
Leśniczy napisał/a: | aczkolwiek stacje też mają dziwna politykę bo bywa, że ceny paliw na stacji zmieniają się co dzień ale przecież nie co dzień są dostawy :/ stacje przystosowują cenę do aktualnej ceny baryłki na światowym rynku, a nie ceny po jakiej oni paliwo kupują ... chora polityka |
nie nie nie :p
To jest tak że jak paliwo stanieje na rynku to oni nie mogą opuścić cen od razu bo " mają paliwo ze starej - droższej - dostawy"
Ale jak paliwo zdrożeje na rynku to od razu drożeje na stacjach bo przecież " paliwo zdrożało " i wtedy jakoś nie mają starej dostawy :/ w ten sposób na nas się bogacą |
_________________ Było
Tipo 1.4 78hp
Bravo 1.9 jtd GT 105 / 99r
Jest
A4 B5 2.4 V6 PB 165 / 00r
|
|
|
|
|
Świstak
Pomógł: 16 razy Wiek: 40 Dołączył: 15 Cze 2008 Posty: 608 Skąd: Zgierz
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 03-08-2010, 18:50
|
|
|
Luczu, dpkładnie nie raz na stacji pan mówił że mają jeszcze po starych cenach ze starej dostawy a potem znów drogo bo "przecież zdrożało"...
a propos drożenia, to znów sa podwyżki słyszał ktoś? bo w tv tylko o krzyżu mówią żeby odwrócić uwagę |
|
|
|
|
Larry075
Pomógł: 4 razy Dołączył: 28 Wrz 2009 Posty: 424 Skąd: belchatow
|
Wysłany: 04-08-2010, 22:48
|
|
|
tak - podatki zamiast 22% juz są 23, zamiast 7 jest chyba 8 a za te produkty co są objęte 3 lub 7dmio %podatkiem płacimy 5% (miało być 6). Macie tą "lepszą polske". |
|
|
|
|
Luczu
|
Wysłany: 05-08-2010, 01:19
|
|
|
Larry075, co by nie bylo i tak bedzie lepiej. To tak na marginesie bo nic z tego nie wyniknie sensownego tylko niepotrzebna klotnia na temat polityki |
_________________ Było
Tipo 1.4 78hp
Jest
|
|
|
|
|
Świstak
|
Wysłany: 05-08-2010, 11:13
|
|
|
Luczu, no tak się kłada że to taki drażliwy temat jest, ale prawda jest taka też że jeśli mówimy o złodziejstwach na stacjach benzynowych i w ogóle o złodziejstwach to nie można nie tknąć polityki... bo kradną na górze i przez to tak jest...
Luczu napisał/a: | co by nie bylo i tak bedzie lepiej |
od 3 lat jest coraz lepiej, afery, podatki wysokie drożyzna i niezadowolenie społeczne, zmierzamy w stronę grecji, rośnie niezadowolenie społeczne, a rząd utrzymuje z uśmiechem na ustach że jest świetnie... kłamią kłamią i jeszcze raz kłamią a do tego mataczą i oszukują i lepiej w tym kraju nie będzie.
P.S. jako pedagog (z przypadku nie z zamiłowania, ale jednak) twierdzę również z całą stanowczością że na ten temat TRZEBA ROZMAWIAĆ ! nawet jeśli rozmowa przynosi spory i waśnie. poprzez rozmowę wymieniamy poglądy i koncepcje więc uczymy się wzajemnie. świat staje się coraz bardziej tępy i w telewizji zamiast programów politycznych i publicystycznych jest coraz więcej BARów, Big Brotherów, You Can Dance itd. to jest rodzaj psychomanipulacji.
proponuję poszukać książek Adama Agrahama - Psychomanipulacja, obejrzeć film Zeitgeist - Duch Epoki.
tyle ot. i więcej na ten temat się nie wypowiadam bo swoje wiem, długo się już tym interesuję, śledze wydarzenia polityczne i wydarzenia z historii najnowszej i nie twierdzę że wiem wszystko ale pogląd mam jasny kto w co gra w rządzie. Ale przekonywać nikogo nie zamierzam. uczulam tylko aby nie być podatnym na sugestie tv i radia oraz prasy. TRZEBA MYŚLEĆ SAMODZIELNIE! |
|
|
|
|
Luczu
|
Wysłany: 05-08-2010, 11:54
|
|
|
Świstak napisał/a: | twierdzę również z całą stanowczością że na ten temat TRZEBA ROZMAWIAĆ ! nawet jeśli rozmowa przynosi spory i waśnie |
przyniesie ostrzeżenia
Świstak napisał/a: | poprzez rozmowę wymieniamy poglądy i koncepcje więc uczymy się wzajemnie. |
I tak w tym temacie nikt nie przekona nikogo do swoich racji. Każdy ma swoje poglądy i nic tego nie zmieni. |
_________________ Było
Tipo 1.4 78hp
Jest
|
|
|
|
|
Larry075
Pomógł: 4 razy Dołączył: 28 Wrz 2009 Posty: 424 Skąd: belchatow
|
Wysłany: 05-08-2010, 14:27
|
|
|
Rozmawiać?! Wy chyba śnicie? O czym tu rozmawiać?
Nie mamy szpitali i całej służby zdrowia (jeśli w pore nie zaczniesz się leczyć prywatnie to umrzesz na byle co), nie mamy dróg - za A2 wołają 17zł za przejazd a to cały czas remontowana, zakorkowana jedno pasmówka w dodatku te pieniądze wychodzą poza granice państwa bo nie są zaządzane przez "naszych", bezrobocie - nie ma sensownego startu życiowego bez znajomosci... mówić dalej? W dodatku w telewizji mówią że podniesiono podatki a wszystko ma być taniej? Jak pytam się? Np. piekarnie (było w jednym programie), koszt wyprodukowania chleba większy, koszty dojazdu większe a i koszty zatrudnienia pracowników - większe! To jak towar ma być tani?! Nie mamy również starostw i wszystkich innych instytucji państwowych - wybudować dom? ok ale duża kasa idzie na formalności, za każdy papierek płacimy (wiem bo buduje dom i niech mi nikt kitu nie wciska bo dokładnie wiem ile tys zł poszło na fotmalności za które urzędasy dostają pensje). PIT? Długie kolejki, Sprawy spadkowe? kasa i czas i problemy z formalnościami, nie wspominając że nie mamy sądownictwa, kilku letnie sprawy o wypłate ubezpieczeń? O reklamacje nowych samochodów? Prawa ochrony konsumenta? Są takie u nas w ogóle? Powiem tak. "Panstwo" polskie nie istnieje - jesteśmy my - polacy i oni politycy - my na nich zarabiamy a oni robią z was... szkoda słów
Moim zdaniem wszyscy co głosowali na to co mamy to idioci i dali się nabrać na lepszą kampanie i gardze nimi konkretnie i z każdą złotówką więcej którą zabiera mi państwo z mojej marnej pensji rośnie moja nienawieźć do ich wszystkich. Pozdrawiam |
|
|
|
|
Świstak
|
Wysłany: 05-08-2010, 19:02
|
|
|
Larry075, dokładnie o to mi chodziło, o tym trzeba rozmawiać bo jeśli nie będziemy rozmawiać to będziemy w końcu żyć tak jak każe nam telewizja która właśnie się upolitycznia.
ludzie tracą w zasadzie rzetelne źródła informacji, wolą zajmować się krzyżem, niż podatkami, cały kraj pasjonował się fanatykami (pewnie opłaconymi przez Platformersów) wszystkie wiadomości były zdominowane przez informacje o krzyżu, po czym pojawiała się krótka wzmianka o tym że podatki wzrosną po czym znów info związane z krzyżem... uwielbiam oglądać taką manipulację...
BTW: jeśli chodzi o paliwo to też wzrośnie, i to nie o 4gr jak twierdzą głomby w rządzie, ale więcej bo przecież paliwo dostarczane jest też przez ciężarówki które jeżdżą na paliwo, tak więc wzrośnie podatek vat na paliwo i wzrosną koszty dowozu tego paliwa, wzrośnie paliwo wzrośnie żywność i wszystko dookoła jak zawsze przy podwyżkach paliwa. a to początek podwyżek, niezależnie od paliwa wzrasta cena gazu ziemnego, prądu itd. koszty utrzymania wzrastają coraz bardziej ale pensje jakoś nie...
Luczu napisał/a: | przyniesie ostrzeżenia |
trudno, ale nie lubię jak ktoś próbuje zrobić ze mnie debila, napluć mi w ryj a ja co? mam się uśmiechnąć i powiedzieć ze deszcz pada? nie! |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|