Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Stacje paliw oszukujące klientów
Autor Wiadomość
Leśniczy 

Województwo: Świętokrzyskie
Wysłany: 03-08-2010, 12:47   

konikks, ceny paliw na stacjach to nie wina ich marży tylko opodatkowania przez państwo. państwo nas kosi po kieszeniach a nie stacje :)

aczkolwiek stacje też mają dziwna politykę bo bywa, że ceny paliw na stacji zmieniają się co dzień ale przecież nie co dzień są dostawy :/ stacje przystosowują cenę do aktualnej ceny baryłki na światowym rynku, a nie ceny po jakiej oni paliwo kupują ... chora polityka

Luczu 

Województwo: Śląskie
Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 03-08-2010, 15:45   

Leśniczy napisał/a:
aczkolwiek stacje też mają dziwna politykę bo bywa, że ceny paliw na stacji zmieniają się co dzień ale przecież nie co dzień są dostawy :/ stacje przystosowują cenę do aktualnej ceny baryłki na światowym rynku, a nie ceny po jakiej oni paliwo kupują ... chora polityka

nie nie nie :p

To jest tak że jak paliwo stanieje na rynku to oni nie mogą opuścić cen od razu bo " mają paliwo ze starej - droższej - dostawy"

Ale jak paliwo zdrożeje na rynku to od razu drożeje na stacjach bo przecież " paliwo zdrożało " i wtedy jakoś nie mają starej dostawy :/ w ten sposób na nas się bogacą
Jest
A4 B5 2.4 V6 PB 165 / 00r
     Moneta

Świstak 

Województwo: Łódzkie
Wysłany: 03-08-2010, 18:50   

Luczu, dpkładnie ;) nie raz na stacji pan mówił że mają jeszcze po starych cenach ze starej dostawy a potem znów drogo bo "przecież zdrożało"...

a propos drożenia, to znów sa podwyżki :) słyszał ktoś? bo w tv tylko o krzyżu mówią żeby odwrócić uwagę ;)
     assistance   Moneta

Larry075 

Wysłany: 04-08-2010, 22:48   

tak - podatki zamiast 22% juz są 23, zamiast 7 jest chyba 8 a za te produkty co są objęte 3 lub 7dmio %podatkiem płacimy 5% (miało być 6). Macie tą "lepszą polske".

Luczu 

Wysłany: 05-08-2010, 01:19   

Larry075, co by nie bylo i tak bedzie lepiej. To tak na marginesie bo nic z tego nie wyniknie sensownego tylko niepotrzebna klotnia na temat polityki
Jest
     Moneta

Świstak 

Wysłany: 05-08-2010, 11:13   

Luczu, no tak się kłada że to taki drażliwy temat jest, ale prawda jest taka też że jeśli mówimy o złodziejstwach na stacjach benzynowych i w ogóle o złodziejstwach to nie można nie tknąć polityki... bo kradną na górze i przez to tak jest...

Luczu napisał/a:
co by nie bylo i tak bedzie lepiej

od 3 lat jest coraz lepiej, afery, podatki wysokie drożyzna i niezadowolenie społeczne, zmierzamy w stronę grecji, rośnie niezadowolenie społeczne, a rząd utrzymuje z uśmiechem na ustach że jest świetnie... kłamią kłamią i jeszcze raz kłamią a do tego mataczą i oszukują i lepiej w tym kraju nie będzie.

P.S. jako pedagog (z przypadku nie z zamiłowania, ale jednak) twierdzę również z całą stanowczością że na ten temat TRZEBA ROZMAWIAĆ ! nawet jeśli rozmowa przynosi spory i waśnie. poprzez rozmowę wymieniamy poglądy i koncepcje więc uczymy się wzajemnie. świat staje się coraz bardziej tępy i w telewizji zamiast programów politycznych i publicystycznych jest coraz więcej BARów, Big Brotherów, You Can Dance itd. to jest rodzaj psychomanipulacji.

proponuję poszukać książek Adama Agrahama - Psychomanipulacja, obejrzeć film Zeitgeist - Duch Epoki.

tyle ot. i więcej na ten temat się nie wypowiadam bo swoje wiem, długo się już tym interesuję, śledze wydarzenia polityczne i wydarzenia z historii najnowszej i nie twierdzę że wiem wszystko ale pogląd mam jasny kto w co gra w rządzie. Ale przekonywać nikogo nie zamierzam. uczulam tylko aby nie być podatnym na sugestie tv i radia oraz prasy. TRZEBA MYŚLEĆ SAMODZIELNIE!
     assistance   Moneta

Luczu 

Wysłany: 05-08-2010, 11:54   

Świstak napisał/a:
twierdzę również z całą stanowczością że na ten temat TRZEBA ROZMAWIAĆ ! nawet jeśli rozmowa przynosi spory i waśnie

przyniesie ostrzeżenia

Świstak napisał/a:
poprzez rozmowę wymieniamy poglądy i koncepcje więc uczymy się wzajemnie.

I tak w tym temacie nikt nie przekona nikogo do swoich racji. Każdy ma swoje poglądy i nic tego nie zmieni.
Jest
     Moneta

Larry075 

Wysłany: 05-08-2010, 14:27   

Rozmawiać?! Wy chyba śnicie? O czym tu rozmawiać?
Nie mamy szpitali i całej służby zdrowia (jeśli w pore nie zaczniesz się leczyć prywatnie to umrzesz na byle co), nie mamy dróg - za A2 wołają 17zł za przejazd a to cały czas remontowana, zakorkowana jedno pasmówka w dodatku te pieniądze wychodzą poza granice państwa bo nie są zaządzane przez "naszych", bezrobocie - nie ma sensownego startu życiowego bez znajomosci... mówić dalej? W dodatku w telewizji mówią że podniesiono podatki a wszystko ma być taniej? Jak pytam się? Np. piekarnie (było w jednym programie), koszt wyprodukowania chleba większy, koszty dojazdu większe a i koszty zatrudnienia pracowników - większe! To jak towar ma być tani?! Nie mamy również starostw i wszystkich innych instytucji państwowych - wybudować dom? ok ale duża kasa idzie na formalności, za każdy papierek płacimy (wiem bo buduje dom i niech mi nikt kitu nie wciska bo dokładnie wiem ile tys zł poszło na fotmalności za które urzędasy dostają pensje). PIT? Długie kolejki, Sprawy spadkowe? kasa i czas i problemy z formalnościami, nie wspominając że nie mamy sądownictwa, kilku letnie sprawy o wypłate ubezpieczeń? O reklamacje nowych samochodów? Prawa ochrony konsumenta? Są takie u nas w ogóle? Powiem tak. "Panstwo" polskie nie istnieje - jesteśmy my - polacy i oni politycy - my na nich zarabiamy a oni robią z was... szkoda słów

Moim zdaniem wszyscy co głosowali na to co mamy to idioci i dali się nabrać na lepszą kampanie i gardze nimi konkretnie i z każdą złotówką więcej którą zabiera mi państwo z mojej marnej pensji rośnie moja nienawieźć do ich wszystkich. Pozdrawiam

Świstak 

Wysłany: 05-08-2010, 19:02   

Larry075, dokładnie o to mi chodziło, o tym trzeba rozmawiać bo jeśli nie będziemy rozmawiać to będziemy w końcu żyć tak jak każe nam telewizja która właśnie się upolitycznia.

ludzie tracą w zasadzie rzetelne źródła informacji, wolą zajmować się krzyżem, niż podatkami, cały kraj pasjonował się fanatykami (pewnie opłaconymi przez Platformersów) wszystkie wiadomości były zdominowane przez informacje o krzyżu, po czym pojawiała się krótka wzmianka o tym że podatki wzrosną po czym znów info związane z krzyżem... uwielbiam oglądać taką manipulację...

BTW: jeśli chodzi o paliwo to też wzrośnie, i to nie o 4gr jak twierdzą głomby w rządzie, ale więcej bo przecież paliwo dostarczane jest też przez ciężarówki które jeżdżą na paliwo, tak więc wzrośnie podatek vat na paliwo i wzrosną koszty dowozu tego paliwa, wzrośnie paliwo wzrośnie żywność i wszystko dookoła jak zawsze przy podwyżkach paliwa. a to początek podwyżek, niezależnie od paliwa wzrasta cena gazu ziemnego, prądu itd. koszty utrzymania wzrastają coraz bardziej ale pensje jakoś nie...

Luczu napisał/a:
przyniesie ostrzeżenia

trudno, ale nie lubię jak ktoś próbuje zrobić ze mnie debila, napluć mi w ryj a ja co? mam się uśmiechnąć i powiedzieć ze deszcz pada? ;) nie!
     assistance   Moneta

Odpowiedz do tematu