Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Stara miłość nie rdzewieje...
Autor Wiadomość
Pele_Tipo 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 30-11-2005, 00:22   

Gilus napisał/a:
No cóz... ja właśnie po dwoch miesiacach użytkowania zrezygnowałem z Omegi (wersja Sportive). Stwierdzam autorytatywnie, że to JEST samochód dla starszych panow w kapeluszach. Obawiam się, że spod świateł to można by ją wyprzedzić kombajnem do zbioru ziemniaków typu Vistula drive
Przyznać trzeba, że jak juz się rozbuja, to idzie jak MS Stefan Batory; kałuze, koleiny, kury, nie sa w stanie wytrącic jej z równowagi, aczkolwiek drogę hamowania ma zbliżoną do sredniej wielkości chemikaliowca haha
O gustach sie ponoć nie dyskutuje; jedni lubia pomarańcze, a innie jak im skarpetki smierdzą, tak wiec ocenę Omeg wszelkiego typu pozostawiam bez werdyktu.

Wielkie Brawa dla Ciebie...
...to jest wlasie TO, ta mania wloszczyzny, ktora wlasnie od takich prostych wnioskow sie zaczyna

Omega to tak prawde mowiac wozenie poltonowego przedluzenia penisa...
...Bagaznik wiekszy o 6%, miejsca wiecej o moze 10-15% w srodku, komfort jazdy odczuwalny tylko po dolach albo przy duzej predkosci, bo w zakrecie ni cholery...
A kierujesz baryla ciezsza o POLOWE czytaj 50%.

Tak tylko dopowiem : Fiat na podstawie T/T przecie zbudowal Multiple - i jej daleeeeko do wagi ciezkiej Omegi... a miejsce ?? to w Omedze bylo podobno przestronnie ?? To tak dla kogos komu za ciasko w Tipo, ale bedzie sie wypieral ze Omega to nie przejaw kompleksow.

Nie porownywac miejsca ?? OK porownam wage... Fiat Ulysse, Citroen Evasion, Pug 806, Lancia Zeta... Kazde z powyzszych aut w podobnych silnikach jest lzejsze od Omegi a mozna chyba w nich nawet zamieszkac, albo wjechac do nich Omega jak do garazu.
Cos jeszcze ??

Ninja 

Województwo: Pomorskie
Ostrzeżeń:
 5/3/5
Wysłany: 30-11-2005, 08:11   

a łyżka na to - niemożliwe...
zes porownał jakies rumple. Ja tu mowie o Omedze B,C . Czasem zdarza mi sie dosiascd puga807 i co? uwazam ze lepiej jezdzi omega.
     assistance

Marcin - fiattipo.pl 

Województwo: Małopolskie
Wysłany: 30-11-2005, 12:27   

Gilus napisał/a:
No cóz... ja właśnie po dwoch miesiacach użytkowania zrezygnowałem z Omegi (wersja Sportive). Stwierdzam autorytatywnie, że to JEST samochód dla starszych panow w kapeluszach. Obawiam się, że spod świateł to można by ją wyprzedzić kombajnem do zbioru ziemniaków typu Vistula drive
Przyznać trzeba, że jak juz się rozbuja, to idzie jak MS Stefan Batory; kałuze, koleiny, kury, nie sa w stanie wytrącic jej z równowagi, aczkolwiek drogę hamowania ma zbliżoną do sredniej wielkości chemikaliowca haha

:lol:
Corolla LE 1.8 VVTi 2004
------------------------------
tipo.republika.pl
     Moneta

Ninja 

Ostrzeżeń:
 5/3/5
Wysłany: 30-11-2005, 13:00   

Gilus napisał/a:

http://www.streetracing.p...t=25473&start=0
Poczytaj sobie bo mysle ze zdeko przesadzasz. Sam jezdzilem Omega C z silnikiem 2,6 i jakos nie zauwazylem by to jakis muł był.

Albo poprostu sobie filmik obejrzyj.

http://www.tinio.prv.pl/EVOvsBMW750.rar
     assistance

MupiK 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 30-11-2005, 13:39   

Dobra zaraz mnie wszyscy zjedza ale sie zawziolem i poczytalem troche postow na tamtym forum i stwierdzam ze tam to polowa takich EDAXOW pisze:-) wiekszos c pewnie wie o co chodzi :]
Kurcze u nas to jest wyjatkowo spokojnie
www.aquamelior.pl - systemy filtracji wody, chemia i części do ekspresóworaz akcesoria, systemy filtracji powietrza, klimatyzacje, stacje uzdatniania wody, pompy ciepła i inne. W razie pytań proszę śmiało pisać.
     Moneta

Gilus 

Województwo: Wielkopolskie
Wysłany: 30-11-2005, 13:46   

Pele_Tipo napisał/a:
to w Omedze bylo podobno przestronnie ?? To tak dla kogos komu za ciasko w Tipo, ale bedzie sie wypieral ze Omega to nie przejaw kompleksow.

Fakt faktem, przyznam szczerze, że ilość miejsca w Omedze jest nie do przecenienia. Jako że jestem osobnikiem dwumetrowym z wagą 125 kg, to jest to trudny do zbicia argument :D Co zaś się tyczy leczenia kompleksów, to mam spore podejrzenia, kiedy widzę małego, grubego facia, który wozi się wózkami tej wielkości :lol:

Ninja 

Ostrzeżeń:
 5/3/5
Wysłany: 30-11-2005, 13:52   

hehehehe Edax byl niezly :P
Nie no masz racje ze tam tez lubia popieprzyc farmazony ale tą Omege akurat widzialem na zywo. Inna jezdzilem wiec moje zdanie wynika ze znajomosci tematu a nie dlatego zeby sie poklocic z niektorymi dla przyjemnosci albo tez dlatego ze moje ego nie pozwala im przyznac racji. Nie uwierze ze Omegi to mułowate samochody bo znam te auta i dlatego mi sie podobaja.Owszem jak kt6os zamienil starego szrota(czyt. Omega A) na Ciut nowsza Alfe (czyt. równiez starego szrota) to moze powiedziec na podstawie tego ze Omega to shit. Jasne ze shit skoro starsza od węgla. A jakby zamienil rownie stara Alfe na nowsza Omege (np. B lub C) to powiedzialby ze Alfiszon to padlina i wogole szajs. Punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia. Proste. Ja nie twierdze ze Omegi to super,mega,swietne i zajebiste auta tylko mowie ze sa dobre. Jako ostatnie z dobrych opli. Nowe Ople za to sa gowno warte(czyt. Meriva,Corsa itd.)
Rowniez mam stycznosc z nowymi Oplami. Meriva ledwo z salonu wyjechala a juz trzeba bylo ja odstawic na warsztat bo silnik cos zagrzechotał. Ostatnie z dobrych Opli to wlasnie Omegi. Nowa Astra za to jest w miare ok(o dziwo). Ktos powie ze Ople wpieprza wiewiórka - owszem po jakims czasie ale rownie dobrze spotkalem sie z opinia ze Fiat rdzewieje juz na plakacie.(W pewnym glupkowatym klubie Audi tak mowia).
     assistance

Gilus 

Województwo: Wielkopolskie
Wysłany: 30-11-2005, 15:03   

Robertino napisał/a:
Owszem jak kt6os zamienil starego szrota(czyt. Omega A) na Ciut nowsza Alfe (czyt. równiez starego szrota) to moze powiedziec na podstawie tego ze Omega to shit.

Dzieki za podsumowanie

Ninja 

Ostrzeżeń:
 5/3/5
Wysłany: 30-11-2005, 15:11   

Nie no bez obrazy ale czy malo sie pomylilem?AR 145 to stary model.
     assistance

miszko 

Województwo: Kujawsko-Pomorskie
Wysłany: 30-11-2005, 15:12   

Cytat:
Punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia.

Dosłownie! Ja juz zachorowałem na włoszczyznę .... 8)

Choc BMW, Mercedesy mi sie podobaja - te starsze, bo nowe... sa be stylistycznie(BMW).

Opel to Opel , tak samo jak VW = dla ludu. VW chcial wypuscil "flagowy" model... i nie podbil serc. Bo nie ma prestiżu.

A chyba trudno tego odmowic np. Lanciom, Maseratti.
AR jest bardziej ustawiona na "temperament" i dlatego mi sie te autka podobaja.

Ninja 

Ostrzeżeń:
 5/3/5
Wysłany: 30-11-2005, 15:40   

miszko napisał/a:
VW chcial wypuscil "flagowy" model... i nie podbil serc.

Miszko no co ty opowiadasz?
Vw sa bardziej popularne niz Alfy. Flagowy model? Passat. Zły?? Nie ma prestiżu?? Tu chyba przegiałes. Juz od dawna Vw nie jest autem dla ludu. Kiedys moze byl ale teraz to zupelnie inna marka. Chlopie w jakim ty swiecie zyjesz hehe ;)
Owszem zgodze sie ze Lancia,Maseratti,AR sa autkami ktore maja rasowy wyglad,ladnie sie prezentuja i sa dynamiczne ale szczerze mowiac jesli mialbykm wybierac miedzy passatem a alfa romeo to chyba wybor jest wiadomy ;) Nie lubie natomiast golfów (i golfiarzy) zamiast golfa II wole Tipka. Ale gdybym mial juz do wyboru chociazby ładną "trojeczke" to bym sie głeboko zastanawiał...Poza tym co tu duzo gadac,to inny przedzial cenowy. A co do podbija nia serc to czyje niby podbił Maseratti? Malo sie o tych autach slyszy i kupuja je Ci co kolekcjonuja auta juz albo nie maja co robic z kasa. Co do Vw - to kup nowego passata. Nie obraz sie ale chyba kasy Ci nie starczy. A co ma prestiż do tego. Vw to uznana marka i znana na calym swiecie. Łatwo dostepna i serwis tez nie sprawia trudnosci. Maseratti? Sam sobie odpowiedz ;)

www.budowork.pl
     assistance

miszko 

Województwo: Kujawsko-Pomorskie
Wysłany: 30-11-2005, 15:44   

Passat... beeee! Dla mnie to autko nie ma prestizu. Poprostu kolejny wiekszy od Golfa wozik. A juz nowy Passat to chyba swieci triumfy, ale pod wzgledem nieudanego wygladu. Nie podoba mi sie. Chyba najladniejsze jesli juz to byly starsze passaty - nie znam sie na seriach - ale takie z "bardzo oblym" przodem.

A VW Phaeton? Proba wrejscia VW na rynek aut prestizowych... próba!
Co im nie wyszlo :roll:

[ Dodano: Sro 30 Lis, 05 15:45 ]
Robertino napisał/a:
Miszko no co ty opowiadasz?

Własnie! To jest to! VW w Polsce nie wiem dlaczego ale jest uwazany za marke luksusowa :lol:

MupiK 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 30-11-2005, 16:17   

Hihi miszko to witaj w klubie bo po BMW-nowki sa tka brzydkie aaaa :( ostatnia rzecza jaka kupie bedzie passat:-)
Jakbym mial wybierac to wybralbym octavie :] ktora jest hmm niczego sobie i zdecydowanie lepiej prezentuje sie niz nowy passat
Aserati jest owszem malo ale no co tu duzo gadac to bardzo elitarna marka nie wielu stac na kupno takiego autka a jezdzic nim na co dzien ...
Robertino powiedziales ze wybor jest wiadomy hmmm miedyz tymi dwoam to ja akurat wybralbym tak :D http://www.autogaleria.pl/news/index.php?id=204
Aczkolwiek wolalbym inne autko:D
www.aquamelior.pl - systemy filtracji wody, chemia i części do ekspresóworaz akcesoria, systemy filtracji powietrza, klimatyzacje, stacje uzdatniania wody, pompy ciepła i inne. W razie pytań proszę śmiało pisać.
     Moneta

Odpowiedz do tematu