|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Tak zadebiutował najszybszy Bentley |
Autor |
Wiadomość |
VEndriuV
Pomógł: 9 razy Wiek: 33 Dołączył: 18 Cze 2006 Posty: 737 Skąd: Katowice
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 02-07-2012, 08:23 Tak zadebiutował najszybszy Bentley
|
|
|
Najszybszy Bentley, jakiego kiedykolwiek stworzono, ma właśnie swoją oficjalną premierę na trwającym do końca weekendu Goodwood Festival of Speed. Continental GT Speed kryje pod maską słynny silnik W12, który w tym modelu ...
...generuje moc 625 KM i maksymalny moment obrotowy 800 Nm. W serwisie YouTube pojawił się natychmiast filmik dokumentujący wyjazd Bentleya spod zaimprowizowanej osłony. Trzeba przyznać, że dźwięk wydobywający się z końcówek rur wydechowych jest naprawdę potężny i w pewien sposób pozwala wyczuć, że samochód może rozpędzić się do 329 km/h.
http://www.youtube.com/wa...d&v=kevK56s4i1Y
Ładne cacko... |
|
|
|
|
Leśniczy
Pomógł: 65 razy Wiek: 39 Dołączył: 29 Maj 2009 Posty: 1711 Skąd: Ostrowiec Św.
Województwo: Świętokrzyskie
|
Wysłany: 02-07-2012, 11:22
|
|
|
to jest ładne ? anglicy nie potrafią robić ładnych samochodów. włoskie super maszyny sprzed 10 lat są ładniejsze i szybsze |
_________________ Było - Tipo 2.0 8V 115HP GranTurismo
Jest - Honda Civic MB6 1.8 VTi 182HP |
|
|
|
|
lukasz16v
Wiek: 30 Dołączył: 24 Kwi 2012 Posty: 55 Skąd: Wielkolas/LLB/LPU/LU
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 02-07-2012, 13:06
|
|
|
włoskie super maszyny sprzed 10 lat są ładniejsze i szybsze
Mam to samo zdanie |
_________________ Auto: FIAT TEMPRA 1.6 i.e SEDAN 1994r.-26.09.....sprzedana...;( Poszła do sąsiadów ze wschodu...na części... |
|
|
|
|
vego21
Pomógł: 4 razy Wiek: 40 Dołączył: 13 Mar 2012 Posty: 452 Skąd: Żyrardów
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 02-07-2012, 20:44
|
|
|
Leśniczy napisał/a: | anglicy nie potrafią robić ładnych samochodów |
A Lotus Esprit turbo SE? Moje wielkie marzenie w przyszłym życiu |
|
|
|
|
VEndriuV
Pomógł: 9 razy Wiek: 33 Dołączył: 18 Cze 2006 Posty: 737 Skąd: Katowice
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 02-07-2012, 21:20
|
|
|
nie koniecznie mówię tu o wyglądzie żeby się podobał, ale robi wrażenie. Duże masywne autko. Pewno na żywo gdybyście zobaczymy to szybko byście zmienili zdanie |
|
|
|
|
D@wIdS
Pomógł: 6 razy Wiek: 32 Dołączył: 11 Maj 2010 Posty: 1362 Skąd: Jastrowie/ Złotów
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 06-07-2012, 08:17
|
|
|
Mi tam się podoba
** Dodano: 06-07-2012, 09:18 **
Od razu wyobraziłem sobie taką moc w tipo |
_________________ OPEL ASTRA BERTONE 2.0T
|
|
|
|
|
Świstak
Pomógł: 16 razy Wiek: 40 Dołączył: 15 Cze 2008 Posty: 608 Skąd: Zgierz
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 07-07-2012, 13:34
|
|
|
to nie jest bentley... to jest volkswagen.
Leśniczy, aston martin db7 też jest paskudny?
austin healey też? i morgan pewnie też paskudny... że o starych rollsach nie wspomnę (bo nowe to bmw).
One nie muszą być szybkie, one mają styl i klasę jakiej nie mają prawie żadne inne auta, poza włoskimi, ale włosi w tej konkurencji nie mają sobie równych, to fakt. Poza tym każdy ma swój gust.
Anglicy produkowali najładniejsze auta w europie. Dziś też robią ładne Ascari KZ1 jest śliczny i piekielnie szybki (tak wiem silnik z beemki, ale co z tego?). Aston Martin Rapide też jest wolny i brzydki?
astony mają to do siebie że są ciut na jedno kopyto, ale jeśli coś ma piękną linię to po co to zmieniać?
Przypomnij sobie czym przed laty jeździł Sir Stirling Moss
nie pamiętam wszystkich którymi jeździł ale poza Maserati były tam Coopery i HWM (należące do Atona Martina) oraz nieistniejące już ERA
proponuję poczytać sobie książkę Jeremy'ego Clarksona - Wiem Że Masz Duszę, niesamowicie opisuje tam różne maszyny od wspaniałych projektów Brunela przez łodzie Carlo Rivy, Concorda i inne zdobycza techniki. (stronniczość i przechwalanie cudownej angielskiej myśli technicznej są niesamowite, ale ciekawy opis i wiele faktów sprawiają ze książkę czyta się z zaciekawieniem, a wisienką na torcie jest humor autora) |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|