|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
TEMPRA z Polski??? |
Autor |
Wiadomość |
Piotr UNO
witamy nowego
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 12-03-2006, 20:27 TEMPRA z Polski???
|
|
|
Zamierzam się do zakupu Tempry kombi/SW. Sprzedawca podał jej VIN i na autobazie.pl wyszło że auto jest zmontowane w Polsce. Jeśli tak to mogę się przejechać D.... po asfalcie, ale mam nadzieję że to nieprawda. Inny program podał kraj montażu - unknown. Pomóżcie doradżcie, ja osobiście nie wiem czy ten model fiata był kiedykolwiek montowany w RP.
PS
Taką samą wiadomość zobaczycie na AutoKąciku. |
|
|
|
|
Radke
Pomógł: 8 razy Wiek: 48 Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 1240 Skąd: Błonie k/W-wy
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 12-03-2006, 20:32
|
|
|
Proponuję podać więcej szczegółów... |
_________________ Pozdrawiam
Moja Tempra to już historia. Obecnie jest:
* Opel Astra Caravan 1.7DTL
* Citroen C4 Grand Picasso aut
* Fiat Uno 1.4 VAN
* Polonez Truck Plus 1.9d
zapraszam na: www.trade-r.pl |
|
|
|
|
Piotr UNO
witamy nowego
|
Wysłany: 12-03-2006, 20:52
|
|
|
Sprzedawca to zachodnia agencja zajmująca sie sprzedażą sprzetu i wyposarzenia urzedów. Z opisu wiem, że jest to wersja SW z 1994 kolor niebieski, ma uszkodzony silnik wycieraczki i przejechane 280 000km. VIN wg Autobaza.pl mówi że zostałą zmontowana w Polsce. Pytam czy to możliwe? |
|
|
|
|
Marcin - fiattipo.pl
Pomógł: 4 razy Wiek: 52 Dołączył: 05 Sty 2005 Posty: 1166 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 12-03-2006, 20:59
|
|
|
Piotr UNO napisał/a: | Sprzedawca to zachodnia agencja zajmująca sie sprzedażą sprzetu i wyposarzenia urzedów. Z opisu wiem, że jest to wersja SW z 1994 kolor niebieski, ma uszkodzony silnik wycieraczki i przejechane 280 000km. VIN wg Autobaza.pl mówi że zostałą zmontowana w Polsce. Pytam czy to możliwe? |
Ta baza podaje błędne informacje. |
Marcin
Tipo 1.4S '94 LPG (SPRZEDANY)
Corolla LE 1.8 VVTi 2004
------------------------------
tipo.republika.pl |
|
|
|
|
ZielonyTBG
Pomógł: 94 razy Wiek: 46 Dołączył: 12 Lut 2006 Posty: 2212 Skąd: Tarnobrzeg
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 13-03-2006, 11:17
|
|
|
Dokładnie.Moja Twmpra SW była sprowadzona z Włoch,a po wpisaniu nr. VIN też mi pisze że była montowana w Polsce.
Ale nie radze Ci się śpieszyć z zakupem.Ja teraz bym miał Tempre sedan z rozpadającym się silnikiem 1.8 i zgnitą blachą.(jakieś zgnite ziemniaki w bagażniku)A tak poczekałem i nie wiem co to jest rdza. :dance: :dance: :dance: |
_________________ Była:Tempra SW 1,6 SXie
Jest:Fiat Croma 1.9 i Lancia Prisma 1.5
SW is COOL!!
|
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
|
Wysłany: 13-03-2006, 12:36
|
|
|
W Polsce nie byly montowane T/T! Napewno pokazuje zle.
Mozesz jeszcze tutaj sprawdzic http://eper.fiatforum.com/ czy rozpoznaje twoj VIN. |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
Y@nek
Wiek: 59 Dołączył: 01 Gru 2004 Posty: 87 Skąd: Jelenia Góra
|
Wysłany: 13-03-2006, 16:07 Re: TEMPRA z Polski???
|
|
|
Piotr UNO napisał/a: | Zamierzam się do zakupu Tempry kombi/SW. Sprzedawca podał jej VIN i na autobazie.pl wyszło że auto jest zmontowane w Polsce. Jeśli tak to mogę się przejechać D.... po asfalcie, ale mam nadzieję że to nieprawda. |
A czemu piszesz "mam nadzieje że to nieprawda"
Myślisz że jeśli auto jest orginałem z "makaroni" to będzie lepsze od tego montowanego w naszym kraju ?
Teraz pytanie czy faktycznie Tempry były montowane w kraju , moja SW po wpisaniu VIN-u
do Autobazy.pl też podaje że krajem montażu jest Polska , więc jak to jest , była montowana czy nie ?
Może ma ktoś pewne informacje oparte na konkretach , bo pisanie że "Autobaza się myli" lub "nie była montowana w Polsce" jakoś do mnie nie przemawiają :yawinkle: |
_________________ Janek
Tempra SW 1,6 i.e. |
|
|
|
|
Piotr UNO
witamy nowego
|
Wysłany: 13-03-2006, 18:38 Re: TEMPRA z Polski???
|
|
|
Cytat: | A czemu piszesz "mam nadzieje że to nieprawda"
Myślisz że jeśli auto jest orginałem z "makaroni" to będzie lepsze od tego montowanego w naszym kraju ?
Teraz pytanie czy faktycznie Tempry były montowane w kraju , moja SW po wpisaniu VIN-u
do Autobazy.pl też podaje że krajem montażu jest Polska , więc jak to jest , była montowana czy nie ?
Może ma ktoś pewne informacje oparte na konkretach , bo pisanie że "Autobaza się myli" lub "nie była montowana w Polsce" jakoś do mnie nie przemawiają :yawinkle: |
Polska tzw. Kultura techniczna stoi na bardzo niskim poziomie. Pracowałem jako kontroler jakości w firmie która jakby mogłą to wypuszczałąby zardzewiałe młotki!!!!
Dużo zależy też od użytkownika, w moim przypadku jest agencja rządowa. Mam nadzieję że miala tylko jedngo kirowce albo przynajmniej mechanika. |
|
|
|
|
Marcin - fiattipo.pl
|
Wysłany: 14-03-2006, 12:09 Re: TEMPRA z Polski???
|
|
|
Y@nek napisał/a: | [
|
UNO jest na to dobrym przykładem |
Marcin
Corolla LE 1.8 VVTi 2004
tipo.republika.pl |
|
|
|
|
robson2720
Wiek: 47 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 19 Skąd: Tomaszów Mazowiecki
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 14-03-2006, 16:04
|
|
|
Nie jestem pewny co do tego sposobu sprawdzania VIN. Swoją Temprę sprowadziłem z Niemiec i też autobaza.pl pokazuje, że złożona została w Polsce. Czyżby nasi sąsiedzi kupowali auta z Polski?? |
_________________ Fiat Tempra 2.0 ie cat |
|
|
|
|
Pele_Tipo
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 14-03-2006, 16:29
|
|
|
Tez jestem tego zdania ze zdecydowanie Fiaty z Polski sa gorsze od tych z Wloch...
...co wiecej mnie martwi ze pozniejsze T/T od 95 roku takze byly gorszej jakosci niz te wczesniejsze. |
_________________ bylo 159A2.000, jest 160A1.046 i minus 200kg, a od niedawna takze pierwszy sponsor www.motohurt.com
|
|
|
|
|
Y@nek
Wiek: 59 Dołączył: 01 Gru 2004 Posty: 87 Skąd: Jelenia Góra
|
Wysłany: 14-03-2006, 17:58
|
|
|
robson2720 napisał/a: | Nie jestem pewny co do tego sposobu sprawdzania VIN. Swoją Temprę sprowadziłem z Niemiec i też autobaza.pl pokazuje, że złożona została w Polsce. Czyżby nasi sąsiedzi kupowali auta z Polski?? |
Kraj pochodzenia to jedno , a kraj zmontowania to drugie :-)
Czy przeciętny Niemiec musi wiedzieć że Włoskie auto zostało zmontowane w Polsce i wywiezione do Niemiec ?
A Opel Astra ? też jest montowana w Polsce , większość markowego sprzętu ma nalepke że zostało poskładane w Chinach.
[ Dodano: 14-03-2006, 18:04 ]
Marcin - fiattipo.pl napisał/a: | Y@nek napisał/a: | [
|
UNO jest na to dobrym przykładem |
Przyglądając się Uno kumpla , który jest z 97 roku nie jestem pewny czy to Fiat , czy jakaś solidna marka , zero rdzy , zero awaryjności i ma nakulane ponad dwieście tyś. |
_________________ Janek
Tempra SW 1,6 i.e. |
|
|
|
|
gringo105
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 14-03-2006, 18:25
|
|
|
Z tego co mi wiadomo to nie były składane w Polsce ale były składane do sprzedaży na (między innymi) polski rynek(np. moje autko, rok 95, gażnik, nie mógł być sprzedawany na rynkach EWG już od 93 roku, a w Polsce gażnik skończył się w 96), może stąd to przekłamanie.
A z drugiej strony jakość włoszczyzny pozostawia wiele do życzenia |
_________________ -SREBRNA STRZAŁA-1,6S`95 LPG- sprzedana
VECTRA KOMBI 1,6 16V `97 LPG sprzedana
teraz VW Passat kombi 1.8 00 LPG |
|
|
|
|
Piotr UNO
witamy nowego
|
Wysłany: 14-03-2006, 19:39 Re: TEMPRA z Polski???
|
|
|
UNO jest na to dobrym przykładem [/quote]
Aktualnie jestem szczęśliwym posiadacze UNa made in Italy. Jest już ruszony zębem czasu ale trzyma się nieżle. Młodsze modele są faktycznie gorsze..... |
|
|
|
|
Marcin - fiattipo.pl
|
Wysłany: 14-03-2006, 19:59
|
|
|
gringo105 napisał/a: | Z tego co mi wiadomo to nie były składane w Polsce ale były składane do sprzedaży na (między innymi) polski rynek(np. moje autko, rok 95, gażnik, nie mógł być sprzedawany na rynkach EWG już od 93 roku, a w Polsce gażnik skończył się w 96), może stąd to przekłamanie.
A z drugiej strony jakość włoszczyzny pozostawia wiele do życzenia |
Owszem - były wersje na kraje EWG i na kraje spoza tego obszaru, w tym PL. Z tym że nie nazwał bym tego składaniem, jak np. P405 w Lublinie, a produkcją pod konkretny rynek.
[ Dodano: 14-03-2006, 20:01 ]
Piotr UNO napisał/a: | UNO jest na to dobrym przykładem |
Aktualnie jestem szczęśliwym posiadacze UNa made in Italy. Jest już ruszony zębem czasu ale trzyma się nieżle. Młodsze modele są faktycznie gorsze.....[/quote]
Produkcja Uno w Polsce zabiła to autko. Choćby w kwestii rdzy |
Marcin
Corolla LE 1.8 VVTi 2004
tipo.republika.pl |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|