|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Tipo w deszczu.... |
Autor |
Wiadomość |
RaV
Pomógł: 2 razy Wiek: 42 Dołączył: 07 Paź 2005 Posty: 539 Skąd: Gdańsk
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 30-04-2006, 09:59 Tipo w deszczu....
|
|
|
Witam,
wystarczy spojrzeć za okno - w tym roku długi weekend majowy jest mokry niczym lany poniedziałek.
No i w taką deszczową pogodę jadę sobie Tipkiem, gdy na mojej drodze pojawiła się ogromna kałuża. Nie dało się jej ominąć więc zmuszony byłem zrobić płukanie podwozia *]
300 metrów dalej zaczęło dziać się coś dziwnego.
Auto straciło moc. A następnie zaczęło fikać - nie zmieniając pozycji gazu auto to przyspieszało to zwalniało. Co tu dużo mówić - jechało się kiepsko.
Na szczęście do domu miałem blisko. Autko postawiłem w garażu aby wyschło. Dziś się okaże czy ruszy.
No i teraz pytanie:
Co się mogło stać? W aucie z silnikiem benzynowym mogło zalać cewkę, rozdzielacz, kable itd.
Ale ja mam diesla - silnik, który w czasie pracy nie potrzebuje przecież prądu.
Macie jakiś pomysł? Może jest tu jakies elektyczne sterowanie przepustnicy? |
|
|
sloneczna
Pomógł: 2 razy Dołączył: 13 Sty 2005 Posty: 370 Skąd: ostrzeszów wlkp
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 30-04-2006, 10:57
|
|
|
Na Diesla nie powinno mieć wpływu .
Ja myje silnik karcherem bez uwagi na wszelkie zespoły z wyjątkiem stożkowego filtra ,ale jak go zaleje to i tak odpali .Mam ten sam silnik .Jedynie masz gdzieś zaśniedziałe styki od zaworu odcinającego jest on przy pompie . co wpływa na prazce silnika .
Ewentualnie podłączenie akumulatora ,ale nie kręcił by rozrusznik .
Możliwe że masz filtr paliwa do wymiany a kałuża to przypadek. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|