Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
wasze opinie
Autor Wiadomość
mattipo 

Województwo: Pomorskie
Wysłany: 25-08-2009, 17:20   

OT onsolidboy, skoro tak narzekasz na te feller im alle teilen to po co cały czas kupujesz Je a nie doskonałe VW które nie psuje sie ani nie rdzewieje i jest idealne :> ?OT off

egon 

Województwo: Wielkopolskie
Zaproszone osoby: 2
Wysłany: 25-08-2009, 17:57   

solidboy a powiedz mi gdzie ja chwale ten samochód :?: Ja tylko napisałem, ze mi sie podoba :lalala: Chodzi mi o to, ze kazdy swoją oopinie juz wystawił ,a wwyszedł z tego tematu istny smietnik.

Tak mało, a tak może pomóc ;) Składka Klubowa
     assistance   Moneta

polansky 

Województwo: Małopolskie
Wysłany: 25-08-2009, 19:50   

egon. napisał/a:
ze kazdy swoją oopinie juz wystawił ,a wwyszedł z tego tematu istny smietnik.

Popieram i chyba dobrze by było żeby jakiś MOD tu trochę pozamiatał ;)

solidboy napisał/a:
Widzę, że najwięcej do powiedzenia i najwięcej chwalą Fiata Marea osoby nie jeżdzące nim. Skoro tak krytykujecie moją wypowiedż to czemu nie kupiliście i nie wozicie pupy tymże Fiatem ? Sentymenty do Fiata sentymentami, rozumiem ale na sentymencie nie pojedziesz do pracy.

Ja akurat jeżdżę od czasu do czasu marychą weekend mojego ojczulka, właśnie w 1.9JTD, więc mogę powiedzieć, że jak za te pieniądze super autko (nie wiem, może akurat udało nam się trafić jakiś unikatowy, w miarę zadbany egzemplarz) ale wydaje mi się, że w tych pieniądzach nie kupi się innego 8-9 letniego dużego, wygodnego, auta z całkiem niezłym wyposażeniem i zrywnym (110KM) dieslem na common railu pod maską, do wożenia swoich czterech liter.

Fiesta 1.25 ZETEC-S Fun '98 ;>
     Moneta

ZielonyTBG 

Województwo: Podkarpackie
Wysłany: 25-08-2009, 21:04   

A może Lancia
druga Lancia
trzecia Lancia
i jeszcze jedna :wrednyusmiech: :wrednyusmiech: :bambam:

Normalnie cudo 8) 8)
     assistance   Moneta

Szczęściarz 

Województwo: Małopolskie
Wysłany: 25-08-2009, 21:34   

Witam kolegów

Co kupić to temat rzeka. Fajnie że zostajesz przy włoszczyźnie bo naprawde dobry i... racjonalny wybór ;)
Z aut które wymieniłeś w swym pierwszym poście, osobiście pozostawił bym na ringu kolejno 1.Fata Maree 2. Lancie Kappe i 3. Alfe Romeo 156 sportwagon, oczywiście z silnikami diesla JTD. Autka te napewno już nie raz oglądałeś i sam dobrze wiesz jak wygląda sprawa ich funkcjonalności, ergonomi itp. itd więc nie ma sensu rozwodzić się na te tematy.
Jak pewnie wiesz od około pół roku urzytkuje Alfe 147 właśnie z silnikiem 1.9 JTD.
Ten sam silnik występuje w Maryśce i w Alfie. Jednostka napędowa oszczędna, dynamiczna, kulturalna i cicha. Jeśli silnik ten i jego turbinka były eksplatowane zgodnie z zaleceniami producenta, i nikt niepowołany nic nie kombinował, to o napęd możesz być spokojny.

teraz troche OT - w woli wyjaśnienia

Gdy kupiłęm alfkę miała na liczniku 160 000 km i jak się później dowiedziałem w ASO auto podobno ma 100 000 więcej. Ale mniejsza o to. Zrobiłem autem do tej pory ok 20 000 km... i jedyne złotówki jakie posypały się oprócz standardowego pakietu (oleje filtry paski) poleciały na myjnie bezdotykowe i odkurzacze na stacjach benzynowych. Bolączką jest chyba zawieszenie, pisze chyba ponieważ kupując auto wiedziałem że jest ono wyrypane i skrzypi. Wszystko zostało przesmarowane i jakoś do tej pory nic poważnego sienie dzieje choć czasem stuknie cos z tyłu.

koniec OT

Szczerze nie wiem, jęsli miał bym wybrać podstawą była by przejażczka a o wyniku końcowym zadecydowały by odczucia z miejsca kierowcy... Jednak z taką kwotą będzie chyba cięzko znaleźć nie zajeżdrzaoną Alfe (zauważyłem że dobre alfy się cenią bez względu na rocznik i przebieg),... lancie i fiacika znajdziesz "bez problemu" w dobrym stanie, Ale wybór należy do Ciebie.
Było ///// TIPO 1.4 ie (195 000km) 1990 r... umarło śmiercią tragiczną 23.01.2008 około godziny 21:30
Jest Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8V (360 000km) 2002 r. Kupiona w 2008. Jest 2017 - nadal niekapryśna

assistance   Moneta

ciechu 

Wysłany: 25-08-2009, 21:41   

Co do B/B ;) Bracik ma i jest zadowolony. Bravo 1.6 16V. Ale niech sam się wypowie...
Solid Trafiłeś znów na felerny egzemplarz. Ale u mnie w pracy kumpel ma Maryśkę, sąsiad ma Maryśkę i nie narzekają, wręcz polecają. Ty narzekałeś na dwie Tempry. Ja sobie moje Tempry (szczególnie starszą) chwalę bardzo. Choć niestety jednej muszę się pozbyć...
Tipo "el niño" 1.4ie 3D 70KM Pb
Bravo "bravo" 1.6 16V 103KM Pb
Jest:
156 SW 1.9JTD 145KM
     assistance   Moneta

p_r_z_e_m_k_o 

Wysłany: 26-08-2009, 15:54   

wiki1982 napisał/a:
chce coś najdalej do 12 może 13 koła.Jeśli chodzi o tempre to odpoda bo chciałbym coś młodszego :)

Z taka kasa to alfa 166 odpada na starcie. Wez pod uwage ze to nie srednia półka i ceny częsci już nie bedą adekwatne do tego ile dasz za sam samochod. Nad Alfą 156 tez bym sie poważnie zastanowił bo z tym siankiem to mozesz chyba szukac jedynie benzynki z początku prod. żeby Ci zostało cos jeszcze na naprawe. Ja bym Ci radził poszukać auta moze troche starszego, za ok 10 tys., właduj w nie 3 które Ci zostaną i bedziesz miał dopieszczone autko ;)

ZielonyTBG napisał/a:
A może Lancia
druga Lancia
trzecia Lancia
i jeszcze jedna :wrednyusmiech: :wrednyusmiech: :bambam:

Normalnie cudo 8) 8)

No piękne auta, ale chyba nie odważyłbym sie kupić lybry i to jeszcze w dieselu za te pieniądze ;)

Odpowiedz do tematu