|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
ważne ceny paliw możecie pomóc!!! |
Autor |
Wiadomość |
czarek45
Pomógł: 1 raz Wiek: 43 Dołączył: 09 Mar 2009 Posty: 108 Skąd: Kielce
Województwo: Świętokrzyskie
|
Wysłany: 18-04-2010, 01:07 ważne ceny paliw możecie pomóc!!!
|
|
|
OGÓLNOPOLSKI STRAJK PRZECIW CENOM PALIW !! Proponuje ogólnopolski strajk przeciwko wysokim cenom paliwa w każdym mieście wojewódzkim!! Kierowcy o danej godzinie zaczną tankować na najbardziej obleganych stacjach na co dzień małe ilości paliwa (1 litr). Tak jak strajkują we Francji czy Włoszech!! Strajk odbędzie się 24 kwietnia o godzinie 10.00 w całej Polsce!! Proszę o POWIELANIE tej informacji na innych portalach (metoda kopiuj-wklej) i wśród znajomych!! I proszę nie pisać, że "ja mam diesla czy gaz i mi mało pali", Każdy na tym zyska bo od cen paliwa zależą ceny w sklepach!! To musi się udać jeśli się zjednoczymy i przeciwstawimy się temu systemowi!! Kto jest za proszę się wpisywać!! PROSZĘ O POWIELANIE TEGO TEKSTU!! |
_________________ Był wspaniały Fiat Tipo czerwiec 1989 1.4 dgt 160A1.046 :-(
Jest Renault Thalia 2001/2002 1.4 ;-) |
|
|
|
|
Luczu
Pomógł: 82 razy Wiek: 36 Dołączył: 09 Wrz 2007 Posty: 5215 Skąd: Sosnowiec
Województwo: Śląskie
Zaproszone osoby: 3
|
Wysłany: 18-04-2010, 01:10
|
|
|
nie uda się. Jakie ceny mają by ć takie będą. Ale życzę powodzenia
** Dodano: 18-04-2010, 02:11 **
aha zawsze można płacić grosikami |
_________________ Było
Tipo 1.4 78hp
Bravo 1.9 jtd GT 105 / 99r
Jest
A4 B5 2.4 V6 PB 165 / 00r
|
|
|
|
|
Leśniczy
Pomógł: 65 razy Wiek: 39 Dołączył: 29 Maj 2009 Posty: 1711 Skąd: Ostrowiec Św.
|
Wysłany: 18-04-2010, 09:45
|
|
|
po 1. u nas to nie wypali. kto ma zatankować to zatankuje i pojedzie tak jak zawsze.
po 2. co za debilny pomysł żeby na stacjach tankować po 1l litr ? ceny paliwa są tak wysokie nie dlatego że stacje mają nie wiadomo jaką marżę. gdyby stacje mogły to sprzedawały paliwo po 2 zł ( cena juz z marżą )
ponad połowa kosztów na jednym litrze to podatki !!!!
"Otóż załóżmy za e-petrol.pl, że cena benzyny to 4,55 PLN. Co się składa na tę kwotę? Czysty koszt paliwa z marżą stacji to zaledwie... 2,13 PLN. Akcyza - 1,56, VAT - 0,78, opłata paliwowa - 0,08. Słowem, w jednym litrze benzyny koszt podatków przekracza koszt paliwa."
jeśli ktoś zamierza sie czepiać stacji benzynowych to proponuję się puknąć w głowę .... |
_________________ Było - Tipo 2.0 8V 115HP GranTurismo
Jest - Honda Civic MB6 1.8 VTi 182HP |
|
|
|
|
|
Danio
Pomógł: 2 razy Wiek: 36 Dołączył: 27 Mar 2009 Posty: 237 Skąd: Gdańsk
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 18-04-2010, 10:20
|
|
|
Wystarczy, że przestaniemy tankować na stacjach Lotos i Orlen, oni są głównymi napędzającymi rynek i sobie podnoszą ceny
Ja omijam już Orlen i Lotos
Moderowany: | wystarczy, że zaczniemy używać polskich znaków zamiast Caps Locka i już się lepiej czyta |
|
|
|
|
|
Jelcyn
Pomógł: 59 razy Wiek: 37 Dołączył: 19 Gru 2008 Posty: 3248 Skąd: Lublin
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 18-04-2010, 11:02
|
|
|
Leśniczy, jedyny głos rozsądku. Jak wam benzyna za droga, to macie gaz, jak na to też marudzą, to kupcie sobie rowery i za paliwo zapłacicie tyle co zjecie. ceny paliw w małym stopniu zależy od marży, większość to koszt materiału z transportem i przetworzeniem oraz podatki. Zamiast czepiać się niewinnych pracowników stacji i denerwować innych klientów którzy będą chcieli normalnie zatankować pomyślcie i napiszcie petycję do osób które to ustalają. |
_________________ NIE DRAŻNIJ MODA, BAN URODY CI NIE DODA |
|
|
|
|
Leśniczy
|
Wysłany: 18-04-2010, 17:54
|
|
|
Jelcyn napisał/a: | Zamiast czepiać się niewinnych pracowników stacji i denerwować innych klientów którzy będą chcieli normalnie zatankować pomyślcie i napiszcie petycję do osób które to ustalają. | 100 % popieram |
|
|
|
|
KrzychuB
Pomógł: 45 razy Wiek: 40 Dołączył: 11 Cze 2009 Posty: 3983 Skąd: Nowy Sącz
Województwo: Małopolskie
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: 18-04-2010, 18:01
|
|
|
danio88pl napisał/a: | Wystarczy, że przestaniemy tankować na stacjach Lotos i Orlen, oni są głównymi napędzającymi rynek i sobie podnoszą ceny
Ja omijam już Orlen i Lotos |
To wez tankuj paliwo na stacjach u Pana Jasia to zobaczymy jak dlugo pojezdzisz na odpadach
Ja tankuje LPG i napewno w tym udzialu nie wezme |
_________________ Mój Scenic https://www.facebook.com/RenaultScenicKrzychuB/
|
|
|
|
|
Emf
Pomógł: 26 razy Wiek: 47 Dołączył: 16 Sty 2005 Posty: 2668 Skąd: Piotrków Trybunalski
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 18-04-2010, 20:01
|
|
|
Hehhehe no nie wiem kto wpadł na ten "genialny" pomysł ze strajkiem
Dziś zatankuje ktoś jeden litr, a za trzy dni zamiast 20 zatankuje 39 bo jak nie to mu braknie
Proponuję podobny strajk z dentystami (wszak wiadomo, że ceny ich usług są dość wysokie).
Zamiast zaplombować trzy zęby, zaplombujmy jeden.
Pozostałe dwa za rok, może do tego czasu już je próchnica zeżre, ale dopalimy wtedy dentystom
Podobna sprawa ma się z wodą, kto mieszka "na swoim" wie jak jest droga.
Myjmy się zamiast codziennie .... co tydzień .... dowalmy wodociągom w ten sposób, do tego jeszcze są pewne plusy np. w autobusach komunikacji miejskiej będziemy mieli ogromną przestrzeń dla siebie, bo nikt nie będzie chciał obok nas stać |
_________________ Była Włoszka.
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
|
|
|
|
|
KrzychuB
Pomógł: 45 razy Wiek: 40 Dołączył: 11 Cze 2009 Posty: 3983 Skąd: Nowy Sącz
Województwo: Małopolskie
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: 18-04-2010, 20:03
|
|
|
Emf napisał/a: | Myjmy się zamiast codziennie .... co tydzień .... dowalmy wodociągom w ten sposób, do tego jeszcze są pewne plusy np. w autobusach komunikacji miejskiej będziemy mieli ogromną przestrzeń dla siebie, bo nikt nie będzie chciał obok nas stać
_________________ |
Dac mu wodki dobrze gada A jak bedzie juz brudu na 10 cm to samo odpadnie |
_________________ Mój Scenic https://www.facebook.com/RenaultScenicKrzychuB/
|
|
|
|
|
Jelcyn
Pomógł: 59 razy Wiek: 37 Dołączył: 19 Gru 2008 Posty: 3248 Skąd: Lublin
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 18-04-2010, 20:05
|
|
|
krzychTIPOspeed napisał/a: | 10 cm | do dwóch wystarczy. |
_________________ NIE DRAŻNIJ MODA, BAN URODY CI NIE DODA |
|
|
|
|
Leśniczy
|
Wysłany: 18-04-2010, 23:39
|
|
|
Emf, leże |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|