|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Wykładzina bagażnika |
Autor |
Wiadomość |
mrk69
Pomógł: 31 razy Wiek: 37 Dołączył: 25 Maj 2006 Posty: 1884 Skąd: Kwidzyn
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 23-08-2007, 11:57 Wykładzina bagażnika
|
|
|
Z czego jest wykładzina bagażnika? Moja już trochę się wytarła, a poza tym zrobiłem zabudowę caraudio i chciałbym coś nowego, ale chcę robić sam, dlatego muszę znaleźć taki materiał. Chodzi mi o ten czarny/szary, którym obita jest podłoga i bagażnik. Ma to jakąś nazwę? W necie dostanę? Bo tapicer mi robi głupią minę (pewnie z tego względu, że chciałby zrobić to dla mnie...oczywiście za opłatą) i udaje, że nie wie.
** Dodano: 23-08-2007, 13:13 **
TAKIE coś by podeszło? |
|
|
stefan
Pomógł: 1 raz Wiek: 35 Dołączył: 01 Cze 2007 Posty: 390 Skąd: Wrocław
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 23-08-2007, 12:55
|
|
|
Wydaje mi się, że tak, chociaż na zdjęciach nie widać czy ten materiał nie jest za gruby i za sztywny...
Ja polecam rozwiązanie ze służbowego Volkswagena Transportera mojego brata...Tapicerka w kabinie zrobiona w centki ocelota (wzorowana na reklamie Orlenu), a przedział ładunkowy obity rózowym futrem...:D |
_________________ Wnerwia mnie ten banner... |
|
|
|
|
konikks
Pomógł: 43 razy Wiek: 42 Dołączył: 16 Lis 2006 Posty: 2755 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 23-08-2007, 15:34
|
|
|
stefan, w jakiej firmie brat pracuje |
_________________ Prawdziwy Zdrajca Włoskiej Marki
HAM RADIO |
|
|
|
|
stefan
Pomógł: 1 raz Wiek: 35 Dołączył: 01 Cze 2007 Posty: 390 Skąd: Wrocław
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 23-08-2007, 17:29
|
|
|
Montują instalacje telewizji cyfrowej w hotelach w Polsce...:P
mrk, tak się jeszcze zastanawiam czy nie wystarczy zwykła wykładzina...ty chcesz w tym wycinać jakieś kształty, czy po prostu, kawał materiału? |
_________________ Wnerwia mnie ten banner... |
|
|
|
|
Jarek 5TT
Pomógł: 4 razy Wiek: 62 Dołączył: 20 Lis 2005 Posty: 297 Skąd: Lublin
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 27-08-2007, 17:06
|
|
|
Może i by podeszła ale nie za wązka toż piszą że 95cm?
Wykładzina do bagażnika ? Można kupić w sklepach z wykładzinami (Komfort inne) to popularnie nazywa sie "ryps" ew. wykładzina remontowa cena ok 6-7 zł m2 szerokości 2 i 4 m (może trochę wiotka ale da się przeżyć) czasem można kupić na podkładzie filcowym ok 9-12 zł m2 jest trochę sztywniejsza . Sam dwa lata temu docinałem do kombiaka (na filcu) i obrębiłem u obrębiacza dywanów (2zł mb) |
|
|
|
|
tadziu47
Pomógł: 1 raz Wiek: 77 Dołączył: 09 Kwi 2007 Posty: 63 Skąd: Grudziądz
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 28-08-2007, 07:32
|
|
|
Witam !
Ja również , jakieś dwa lata temu do mojego TIPO zakupiłem w sklepie " COMFORT " wykładzinę z metra . Sprzedawca wybrał mi ją dość sztywną , aby się nie " falowała " .
Trochę czasu pochłonęło mi dokładne jej docinanie w bagażniku .
Pozdrawiam ! |
|
|
|
|
Kamitchi
Pomógł: 2 razy Wiek: 40 Dołączył: 23 Lis 2004 Posty: 317 Skąd: Warszawa
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 06-09-2007, 08:11
|
|
|
W komforcie mozna kupic remontowa za 6,85 pln/mkw. Kolor beż, ceglasty, granat i zielony. Szerokosc tylko 4m. Ale tej wykladziny bym nie polecal, bo jest za delikatna. Do bagaznika nie potrzeba duzej ilosci wykladziny. Trzeba tylko pamietac, ze jak sie kupuje z rolki 4m, to trzeba brac cala szerokosc ( a wiekszosc wykladzin ma 4m).
Do bagaznika polecalbym cos na jucie. Poszukac jakiejs wykladziny na koncowkach, dobrze biurowki, wyciac, obszyc i miec spokoj na kolejne 15 lat .
Ceny- wykladzina kosztuje 20-50 pln/mkw. Sa i za 200, ale takie nas nie interesuja. Cena obszycia w wwie to 5pln.
tadziu, czy ten "comfort" mial jeza w znaku firmowym?
pzdr. |
_________________ cuoresportivo 2.0 16v |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|