|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Zapraszamy do wojska. |
Autor |
Wiadomość |
RaV
Pomógł: 2 razy Wiek: 42 Dołączył: 07 Paź 2005 Posty: 539 Skąd: Gdańsk
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 15-10-2005, 08:16
|
|
|
a ja się tylko pochwalę, że w lipcu przeniesiono mnie do rezerwy
i powiedzieli, ze scigac juz nie będą |
|
|
Jarek38
Pomógł: 2 razy Wiek: 54 Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 550 Skąd: Mińsk Mazowiecki
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 16-10-2005, 18:02
|
|
|
Jak nie masz grupy zdrowia D lub E to nie bądź tego taki pewien |
_________________ Tempra 2.0 ie 8V + LPG |
|
|
|
|
RaV
Pomógł: 2 razy Wiek: 42 Dołączył: 07 Paź 2005 Posty: 539 Skąd: Gdańsk
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 16-10-2005, 18:07
|
|
|
Jarek, mam kat. A, nie strasz mnie
Pan w WKU powiedział, że póki konfliktu nie będzie to już nic nie będą ode mnie chcieli - chyba, że sam zgłoszę się na ochotnika...
No a mam nadzieje, że żaden konflikt nie nastanie - bo jest to coś strasznego |
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 16-10-2005, 22:46
|
|
|
cię doskonale rozumiem, peace , propagujmy pokój, zero konfilktów, bo są okropne :-D a tak to ja za niedługo _może _ też bym miał rezerwę..... póki co się postudiuje :-) |
|
|
Jarek38
Pomógł: 2 razy Wiek: 54 Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 550 Skąd: Mińsk Mazowiecki
|
Wysłany: 21-10-2005, 17:52
|
|
|
RaV napisał/a: | i powiedzieli, ze scigac juz nie będą |
RaV napisał/a: | Jarek, mam kat. A, nie strasz mnie |
Jeżeli przenieśli Cię do rezerwy to na pewno nie powołają Cię do służby zasadniczej. Mogą jednak zaprosić Cię na ćwiczenia rezerwy o ile nadali Ci jakiś przydział mobilizacyjny. |
_________________ Tempra 2.0 ie 8V + LPG |
|
|
|
|
Krzychu
Wiek: 40 Dołączył: 03 Gru 2004 Posty: 159 Skąd: Koło / Poznań
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 21-10-2005, 22:28
|
|
|
Ja jak zaczalem studia i pokazalem zaswiadczenie ze jestem studentem to dostalem odroczenie na 5 lat, nie musze co roku jezdzic. Tak poza tym slyszalem ze wiekszosc wiary po studiach jest przenoszona do rezerwy, prawda to? |
_________________ Projektowanie stron www
Forum Renault Megane
Fiat Tipo 1.4 ie+LPG '89
Renault Megane 1.9 dTi '98 |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 21-10-2005, 22:30
|
|
|
Krzychu napisał/a: | Tak poza tym slyszalem ze wiekszosc wiary po studiach jest przenoszona do rezerwy, prawda to? |
Teoretycznie prawda. Albo jeszcze idziesz na jakis przyspieszony kurs, ale tam jak idziesz dostajesz odrazu jakas range, tak ze nie jestes zwyklym poborowym.
Z tego co ostatnio tez slyszalem roczniki cos kolo '81-'82 przenosza masowo do rezerwy bo brak $$$. Ale to tylko slyszalem. |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
Erewan
Pomógł: 3 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Cze 2005 Posty: 397 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 21-10-2005, 22:51
|
|
|
Krzychu napisał/a: | a jak zaczalem studia i pokazalem zaswiadczenie ze jestem studentem to dostalem odroczenie na 5 lat, nie musze co roku jezdzic. |
Nieprawda Właśnie tak myśli większość studentów i potem ich różne niespodzianki spotykają. Jako student MASZ OBOWIAZEK co roku do 15 bodajże października stawić się w WKU i udowodnić, że nadal studiujesz, bo mogli Cię przez ostatni rok wywalić przecież. 15 października bierze się stąd, że do końca września jest rejestracja studentów (wiadomo, czy jesteś na kolejnym roku), a wojsko daje Ci 2 tygodnie na odzyskanie indeksu z wpisem na kolejny rok celem zaniesienia go do WKU... Robię tak co roku i zawsze słyszę: "Jest pan jednym z niewielu, którzy dopełniają tego obowiązku, reszta udaje, że nie musi przychodzić" |
|
|
|
|
Krzychu
|
Wysłany: 22-10-2005, 09:41
|
|
|
Erewan napisał/a: | Krzychu napisał/a: | a jak zaczalem studia i pokazalem zaswiadczenie ze jestem studentem to dostalem odroczenie na 5 lat, nie musze co roku jezdzic. |
Nieprawda Właśnie tak myśli większość studentów i potem ich różne niespodzianki spotykają. Jako student MASZ OBOWIAZEK co roku do 15 bodajże października stawić się w WKU i udowodnić, że nadal studiujesz, bo mogli Cię przez ostatni rok wywalić przecież. 15 października bierze się stąd, że do końca września jest rejestracja studentów (wiadomo, czy jesteś na kolejnym roku), a wojsko daje Ci 2 tygodnie na odzyskanie indeksu z wpisem na kolejny rok celem zaniesienia go do WKU... Robię tak co roku i zawsze słyszę: "Jest pan jednym z niewielu, którzy dopełniają tego obowiązku, reszta udaje, że nie musi przychodzić" |
Dziwne bo jestem juz na IV roku i nie mialem zadnych klopotow z WKU. PS Jak bylem na II roku i widzialem ze wiara targa te zaswiadczenia to zadzwonilem do WKU i sie zapytalem czy musze cos im dostarczyc, na co odpowiedzieli NIE. Jak ktos wylatuje ze studiow to uczelnia wysyla info do WKU i nic sie ukryje. |
Forum Renault Megane
Fiat Tipo 1.4 ie+LPG '89
|
|
|
|
Chiquita
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 22-10-2005, 19:04
|
|
|
Ja tydzień temu byłem na rejestracji przedpoborowych i teraz czekam na komisje a później to już tylko kamasze:D ale hola jeszcze jest szkoła i to mnie raTUJE:] |
|
|
Pele_Tipo
|
Wysłany: 22-10-2005, 20:08
|
|
|
chyba wlasnie zdalem sobie sprawe z tego ze zajales moje miejsce -
- najmlodszego w gronie TTmaniakow |
_________________ bylo 159A2.000, jest 160A1.046 i minus 200kg, a od niedawna takze pierwszy sponsor www.motohurt.com
|
|
|
|
|
Erewan
Pomógł: 3 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Cze 2005 Posty: 397 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 23-10-2005, 22:05
|
|
|
Krzychu napisał/a: | Dziwne bo jestem juz na IV roku i nie mialem zadnych klopotow z WKU. PS Jak bylem na II roku i widzialem ze wiara targa te zaswiadczenia to zadzwonilem do WKU i sie zapytalem czy musze cos im dostarczyc, na co odpowiedzieli NIE. Jak ktos wylatuje ze studiow to uczelnia wysyla info do WKU i nic sie ukryje. |
Powtarzam raz jeszcze. To, że uczelnia wysyła info o wylaniu studenta to jedno, a TWÓJ COROCZNY OBOWIĄZEK przedłożenia dowodu dalszego studiowania to drugie. Dowcip polega na tym, że zanim uczelnia wysle info o wylaniu, to mija prawie rok, bo: 1) skreslenie z listy czesto powoduje odwolanie sie studenta do dziekana itd. itp. (a to trwa), 2) dziekanaty mają taki bajzel w paierach, ze zanim wysla info do WKU to trwa wieki. W związku z tym masz OBOWIĄZEK dostarczenia do WKU np. indeksu z wpisem na następny rok, nie trzeba innych specjalnych zaświadczeń...
Ciesz się, że masz takie nierozgarnięte paniusie w swojej WKU, jeśli nie chcą od Ciebie indeksu |
|
|
|
|
miszko
|
Wysłany: 23-10-2005, 22:08
|
|
|
Polska to dziwny kraj i powiem tylko tyle ze to co Krzychu pisal, niestety jest prawda. U nas dajesz dokument, ze np. 5 lat studiujesz. Napisane jest tam ze np. do 2007 studiujesz. I do tego czasu WKU nie upomni sie o potwierdzenie, no chyba ze przyjdzie do nich pisemko z skresleniem z listy.
Moze prawo jest takie jak Erewan mowisz, ale ... bynajmniej u nas w WKU Konin jest "inaczej" |
|
|
|
|
Krzychu
|
Wysłany: 24-10-2005, 13:20
|
|
|
W/g mnie wlasnie tak powinno byc, ze daje raz papierek i jest spokoj. Bardzo sie z tego ciesze ze mamy wyrozumiale WKU i oni sobie czasu nie zabieraja i nam. A to ze dziekanaty maja bajzel to juz nie moja sprawa. Ja mam WKU Turek a nie Konin, wiec to nie jest odosobniony przypadek. |
Forum Renault Megane
Fiat Tipo 1.4 ie+LPG '89
|
|
|
|
ego
Pomógł: 37 razy Wiek: 41 Dołączył: 13 Gru 2004 Posty: 3059 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 24-10-2005, 18:43
|
|
|
no właśnie przyszło mi wezwanie do wojska trzy lata temu skonczyłem szkołe,przyszło mi kiedys wezwanie ale nie poszłemna WKU,jak myślicie,czy jak sobie teraz zalatwie studium od wrzesnia to przejdzie to? dostane odroczenie chociaz na pare miesiecy? |
_________________ było TiPo 2.0 16v sedicivalvole
i było Bravo 2.0 20v hgt ...
i było FOCUS 1.8 Zetec
jest nuova Bravo |
|
|
|
|
miszko
|
Wysłany: 24-10-2005, 18:48
|
|
|
Jeśli skad kolwiek przedstawisz dowod ze sie uczysz, to odroczą Cie. Nawet jak to bedzie jakies studium czy co kolwiek innego. |
|
|
|
|
MupiK
Pomógł: 15 razy Wiek: 40 Dołączył: 14 Maj 2005 Posty: 1350 Skąd: Zabrze
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 24-10-2005, 19:07
|
|
|
dostaniesz:-) |
_________________ www.aquamelior.pl - systemy filtracji wody, chemia i części do ekspresóworaz akcesoria, systemy filtracji powietrza, klimatyzacje, stacje uzdatniania wody, pompy ciepła i inne. W razie pytań proszę śmiało pisać. |
|
|
|
|
ego
Pomógł: 37 razy Wiek: 41 Dołączył: 13 Gru 2004 Posty: 3059 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 24-10-2005, 20:22
|
|
|
w takim razie inwestuje w szkole szkoda ze nie w tipka... |
_________________ było TiPo 2.0 16v sedicivalvole
i było Bravo 2.0 20v hgt ...
i było FOCUS 1.8 Zetec
jest nuova Bravo |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|