Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Zimowa akcja serwisowa Rentgen przed Zimą
Autor Wiadomość
ubek 

Województwo: Other
Wysłany: 28-10-2008, 22:54   Zimowa akcja serwisowa Rentgen przed Zimą

http://www.fiat.pl/index....=43&id_news=320

Przy 200 ciężko jest zobaczyć 40 na znaku

www.tomekmichalik.pl
     Moneta

Bdm 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 29-10-2008, 14:30   

ubek, na moim osiedlu każdy fiat miał karteczkę reklamująca, plus zaproszenie do nowego serwisu fiata :D

SPRZEDAM CZĘŚCI TEMPRA/TIPO 2.0 MECHANIKA ELEKTRYKA BLACHARKA WNĘTRZE
     Moneta

evillysy 

Województwo: Łódzkie
Wysłany: 30-10-2008, 16:43   

no i umówiłem sie w serwisie na poniedziałek na ten ''Rentgen'', ciekawy jestem co oprócz bezpłatnego przeglądu będą chcieli mi tam wcisnąć w ''promocyjnych'' cenach
     assistance   Moneta

avenger85 

Województwo: Świętokrzyskie
Ostrzeżeń:
 10/3/5
Wysłany: 30-10-2008, 17:39   

w tamtym roku przed zimą też była taka akcja fiata .... darmowy przegląd 21 punktów auta czy jakoś tak.
w każdym razie pojechałem na ten przegląd i nie dowiedziałem się absolutnie nic czego bym nie wiedział ...a nawet wprowadzono mnie w błąd, gość z serwisu mówi "panie klocki się kończą po zimie trza wymienić" więc po zimie kupiłem komplet klocków ,ściągam koło , jedno, drugie, trzecie a wszędzie ponad połowa klocka ... do tej pory jeżdżę na starych a mija jakoś rok ...

więc powiem szczerze ja taki darmowy przegląd :cenuzra: i w tym roku nawet nie jadę
może w waszych miastach serwis fiata jest solidniejszy ... u mnie w mieście serwis fiata to samo dno a jeśli jeszcze coś maja robić za darmo to ja się tam nawet nie zbliżam :)

evillysy 

Województwo: Łódzkie
Wysłany: 03-11-2008, 15:50   

A więc dzisiaj byłem na tym darmowym ''rentgenie'' i było tak jak się spodziewałem.
Auto obejrzeli dość ogólnie i mało szczegółowo. Nie dowiedziałem się niczego nowego o ewentualnych usterkach wykrytych przez panów mechanikówjak i tych nie wykrytych :lalala: ale o tym za chwilę.
Panowie mechanicy oczywiście nie wpuścili mnie na halę serwisową i musiałem wszystko oglądać z większej odległości przez szybę w poczekalni. Nie dostałem też żadnego wydruku czy listy skontrolowanych rzeczy ( tylko do wglądu ). Punkty które skontrolowali (lub tylko udawali że kontrolują):
1.Amortyzatory- dobre
2.Płyny eksploatacyjne- dobre
3.Oświetlenie i ustawienie reflektorów- dobre
4.Klakson
5.Stan ogumienia-dobre
6.Układ wydechowy- do wymiany
7.Zawieszenie- do wymiany tylne wahacze wzdłużne
8.Hamulce- do naprawy tył
Już nie pamiętam co tam więcej kontrolowali ale generalnie straciłem 1,5 godziny ale na szczęście spotkałem kumpla w poczekalni i jakoś ten czas zleciał.
Szanowni Panowie mechanicy z Fiata kontrolując zawieszenie przyczepili się do luzów na tylnych wahaczach choć luz jest tam na prawdę bardzo mały i podczas jazdy nawet nic nie stuka ale za to nie zauważyli strasznie wybitych gum na przednim stabilizatorze, które widać gołym okiem.
Zrobiłem też panom mechanikom psikusa i wcześniej ustawiłem przednie lampy tak, że lewa świecił na maksa w dół a prawa w górę ale tego jakoś nie zauważyli. Powiedzieli mi także że układ tłumików jest cały do wymiany, a ja wiem ,że jest tylko jedna mała dziurka w końcowym tłumiku na łączeniu rury z puszką.
Tak więc serwisu Fiata w Łodzi nikomu nie polecam,a na darmowy przegląd to można sobie pojechać jak komuś się w domu bardzo nudzi.
     assistance   Moneta

czarnooch 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 03-11-2008, 16:17   

w zeszłym roku w Radomiu też strasznie beznadziejnie to robili więc w tym roku nawet się nie wybieram

ciechu 

Województwo: Wielkopolskie
Wysłany: 03-11-2008, 17:11   

ja wybrałem się na przegląd kontrolny na stację diagnostyczną PZMotu, żeby dowiedzieć się co mi w aucie puka z przodu w czasie jazdy. Zapłaciłem 20zł (przynajmniej ceny mają niewielkie) Nie mógł znaleźć przyczyny i stwierdził, że nie potrafi mi powiedzieć co jest nie tak, bo ogólnie autko mam w porządku. Jednak w ciągu miesiąca po wizycie wymieniłem końcówki drążków, gumy na stabilizatorze, poduchy, prowadnice zacisków. Wszystko kwalifikowało się do wymiany w tym czasie a pukał mi zacisk (luzy na prowadnicach), ale przecież wszystko mam ok. Jedyne co umieją tam zrobić fachowo to regulacja LPG.
Tipo "el niño" 1.4ie 3D 70KM Pb
Bravo "bravo" 1.6 16V 103KM Pb
Jest:
156 SW 1.9JTD 145KM
     assistance   Moneta

avenger85 

Województwo: Świętokrzyskie
Ostrzeżeń:
 10/3/5
Wysłany: 05-11-2008, 11:36   

przykre ale prawdziwe bo okazuje się że w żadnym serwisie nikomu po prostu nie zależy żeby auta jeździły bezawaryjnie
rzecz w tym że jeśli zapobiegniemy poważnej awarii auta to koszty są kilka krotnie mniejsze.... dla nas super ale nie dla mechaników ... więc nawet jeśli coś jest nie tak to pewnie się o tym nie dowiemy bo panowie tego nie sprawdzą zaś kiedy coś jest w porządku to oni powiedzą że trzeba wymienić tak jak napisał kolega evillysy jedna dziura w tłumanie końcowym a o nim każą wymieć cały układ wydechowy , mi powiedziano że trzeba klocki wymienić a klocków było ponad 6mm ....

takie przeglądy sprawdzają się w przypadku aut nowych na gwarancji bo jak coś walnie w takim aucie to serwis w ramach gwarancji musi naprawić a wtedy to im naprawdę zależy żeby auto jeździło bezawaryjnie ...

Odpowiedz do tematu