Ja raczej nie dam rady :/ Ale ;] Jutro będę na otwarciu sezonu tuningowego w poznaniu ;] jak co to zapodam jakieś foty ;] jeśli będzie coś ciekawego ;]
Hmmm widziałeś jak jeździ? Pomarzyć możesz o ogarnianiu auta jak on.
Tak na serio, to jego pierwszy start w drifcie tego formatu. Dopiero co złożył potworka.. i kosztowało to grupo ponad 40k pln.
Tak więc ranga zawodów już prestiżowa. Jedziemy wesprzeć kolegę. A w zasadzie kolegów, bo kolejny bracki - Dżonek (Daniel Grzegorek) będzie pomykał ponad 400 konnym M5 :]
Tak więc Klub rośnie w siłę i zdobywa kolejne punkty
_________________ BMW E32 735i Alpina B11 Project |||||||||| 40%
Hmmm widziałeś jak jeździ? Pomarzyć możesz o ogarnianiu auta jak on.
a on moze pomarzyc o ogarnianiu auta jak np. "nasz" forumowy Andrzej Koper i co z tego?
A ja? Ja nie jestem profesjonalnym ani drifterem ani rajdowcem.
William napisał/a:
Tak na serio, to jego pierwszy start w drifcie tego formatu
ze co?? przeciez jest mistrzem polski w drifcie. to jaki tam znow pierwszy start w duzej imprezie...
Cytat:
kosztowało to grupo ponad 40k pln
Chciales powiedziec ze TYLKO 40tys PLN.
Wiesz ile kosztuje utrzymanie auta rajdowego na sezon? Takiego np klasy WRC?
Ponad 100 000 PLN/sezon. Więc 40 tys. to kropla w morzu.
a on moze pomarzyc o ogarnianiu auta jak np. "nasz" forumowy Andrzej Koper i co z tego?
Ano z tego, że temat jest o drifcie i zawodach Toyo Drifting Cup, nie o WRC i Andrzeju Koper, który nie wątpię że ogarnia auto :] Tak czy inaczej Andrzej Koper pasuje do driftu tak samo jak Subaru. Czyli wcale :]
Ninja napisał/a:
e co?? przeciez jest mistrzem polski w drifcie.
Kto? Sosen? buahahaa. Prorok jakiś? Trzymam Ciebie za słowo I z całego serca życzę tego Sosenowi, ale nie w tym sezonie.
Mam wrażenie, że się polmyliłeś i piszesz o Dżonku Ja pisałem wyraźnie o Sosenie. przeczytaj raz jeszcze.
Ninja napisał/a:
Wiesz ile kosztuje utrzymanie auta rajdowego na sezon? Takiego np klasy WRC?
Nie wiem, ale pewnie mnie oświecisz zaraz :]
Ninja napisał/a:
Ponad 100 000 PLN/sezon. Więc 40 tys. to kropla w morzu.
No i zostałem oświecony. Tylko jak to się ma do driftu? Ehh.. Ninja, ty sie nigdy nie zmienisz :]
żal.pl
Kto? Sosen? buahahaa. Prorok jakiś? Trzymam Ciebie za słowo I z całego serca życzę tego Sosenowi, ale nie w tym sezonie.
Mam wrażenie, że się polmyliłeś i piszesz o Dżonku Ja pisałem wyraźnie o Sosenie. przeczytaj raz jeszcze.
ja pisalem o Polodym.
Napisales ze gościnnie bedzie Polody wiec odpowiedzialem ze jesli bedzie Polody to bedzie na co popatrzec, na co Ty odpowiedziales ze moge pomarzyc o ogarnianiu auta tak jak on - czyli w domysle moznaby przeczytać ze mowiles o Polodym. Wczytaj sie dokladnie to zrozumiesz o co mi chodzi.To Ty popelniles błąd nie cytując odpowiedzi lub nie zaznaczając ze mowisz o kims innym niz MP w Drifcie.
Cytat:
No i zostałem oświecony. Tylko jak to się ma do driftu? Ehh.. Ninja, ty sie nigdy nie zmienisz :]
Piszesz o tych 40tysiącach PLNów jakby to było duzo w sporcie samochodowym to Cie oswiecilem. 40k PLN to mały wkład jesli chodzi o sport samochodowy. Wiec odnies to sobie rowniez do driftu. To rowniez sport samochodowy prawda?
William napisał/a:
żal.pl
co ty masz z tym żalem? Bo wg mnie to jakas głupota.Czepiles sie jednego jakiegos słowa,wkreciłes sobie ze jakies żale mam...Ciekawe o co? Moze Ty mi powiesz,bo serio...ja nie mam pojecia... :/
P.S. i pisz na temat a nie atakujesz mnie personalnie od razu.
znalazłem w końcu troszkę czasu by sprzedać małą relację
Generalnie oceniam imprezę na udaną, ale:
Organizacyjnie porażka!
- za długie przerwy w kwalifikacjach czwórek.
- kierowcy którzy czekali na swój start, parzyli się w kombinezonach na płycie toru.
- nagłośnienie tylko dla sektora sędziowskiego, dalej nie było nic słychać.
- przerywniki w postaci Polodego i jakiegoś dzikiego motocyklisty monotonne.
Tylko przejazd Polodego po najdłuższym wirażu był widowiskowy. Nie przejechał nawet trasy zawodów :/
- zmiany regulaminu w trakcie zawodów i nie trzymanie standardów PFD - bez wymogu kombinezonu itp.
Frekwencja i wrażenia znakomite!
- 57 aut w stawce!
- prawdziwe potwory (BMW E49 M5 470km, BMW E36 V8 300 km, Nissan 200SX S14a ~ 400 km), Opel Omega MV6 BiTurbo)
- trasa ciekawa i bardzo techniczna
- stały świeży zapach palonej gumy :]
Największe gratulacje ode mnie są dla Macieja Dominiaka w BMW E30, który pomimo słabego auta objechał blisko 400 konnego Nissana w Tsuiso. To na prawdę był pokaz i kunszt panowania nad kierą. Jednakże najwięcej wrażeń dostarczał potworek M5 Dawida Cierechowicza, który otrzymywał najwięcej punktów za widowiskowość. Chlop przy wyjściu z długiego wirażu zapinał 4 bieg! Efekt, to ściana dymu :] w porównaniu z tym autem wszystkie inne były "zabawne", choć dźwięki zaworów upustowych w uturbionych nissanach robiły konkretna robotę.
nie byłbym sobą, gdybym nie wspomniał o reprezentancie Klubu Beemka, który w końcowej klasyfikacji uplasował się na 19-tym miejscu. Zabrakło doświadczenia niestety, bo to był jego pierwszy start. Jechał bezbłędnie, do chwili strzału gumy i efektownego spina, który zabrał mu kilka punktów. Gdyby nie spin, byłby 11. Tak czy inaczej jeżdząc niespełna 200 konnym BMW E30 podbił serca widowni idealna trajektorią jazdy. Pobił na głowę wiele M-powerów i innych sprzętów. nie ma co czarować, że w pierwszej 10 to już walka portfeli, nie kierowców. Tak czy inaczej gratulacje dla Sosena, za pokazanie jak się jeździ BMW!
Gdy wrzuce na server filmy, to je zapodam.
SOSEN
OGNISTY
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.