Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Nocne wyścigi
Autor Wiadomość
marcin_m 

Województwo: Wielkopolskie
Wysłany: 27-10-2006, 21:32   Nocne wyścigi

Czy byłby ktoś chętny brać udział w nocnych wyścigach po Poznaniu??

Broadway 

Województwo: Dolnośląskie
Wysłany: 27-10-2006, 21:36   Re: NOcne wyścigi

marcin_m napisał/a:

zagazowanym tipolotem 1,6 i.e. SX 93' siejesz popłoch na ulicach Poznania ?? Chetnie obejrze film w stylu zabawa dresów w BMW, wiec zabieraj ze sobą kamerke jak bedziesz pruł swoim tipkiem 200 km/h w miescie.
     Moneta

Raku 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 27-10-2006, 23:26   

:badgrin: :badgrin:

** Dodano: 28-10-2006, 00:27 **
:badgrin: :badgrin:
Czyli generalnie pytanie powinno brzmieć 'kto by chciał popatrzeć?' ;D
     Moneta

unknown 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 27-10-2006, 23:32   

nie no, nie kreślcie kolegi od razu, dajcie dopowiezieć.. choć spytał zbyt ogólnie jak na start......
_może_ miał na myśli furki od np 2.0 (choć nie znaczy, że 1.6 nie da się umiejętnie brać 'pojemniejszych') i _może_ mia też na myśli zorganizowaną zabawę, jakiś bezpieczny odcinek ich, gdzie nie jest to droga w centrum miasta i nie ma ruchu (może tor nawet?)... wiem, wiem... ale nie wypada kreślić od razu, dajcie dopowiedzieć... tu raczej nikt nie wysuwa chyba , nie wysuwał i nie będzie, propozycji podresowania, więc zobaczmy o co chodzi...
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

Jacacenty 

Województwo: Lubuskie
Wysłany: 28-10-2006, 19:08   Re: NOcne wyścigi

marcin_m napisał/a:

Ja. A o co chodzi...

miszko 

Województwo: Kujawsko-Pomorskie
Wysłany: 28-10-2006, 22:09   

unknown napisał/a:
jakiś bezpieczny odcinek

Marcina znam osobiście. Może jako o bezpiecznym odcinku drogi myślał o parkingu przed stadionem Lecha. Tam jest duży plac i długi.

marcin_m 

Wysłany: 30-10-2006, 21:07   

NIe dziwię się, że klub umiera.
Żdnej odpowiedzi kogoś z poznania. Nabijać się każdy potrafi, natomiast, aby coś zorganizować z własnej inicjatywy nie. Trudno...
Broadway napisał/a:
zagazowanym tipolotem 1,6 i.e. SX 93' siejesz popłoch na ulicach Poznania ?? Chetnie obejrze film w stylu zabawa dresów w BMW, wiec zabieraj ze sobą kamerke jak bedziesz pruł swoim tipkiem 200 km/h w miescie.

Bamberoza spotyka się w niedzielę przy stadionie lecha.
Na wyścigach nikt nie pali laka i nie puszcza głośno muzyki. Jest to organizowane na mało uczęszczanych, równych ulicach miasta, zdala od ludzi. A ja chciałem się zmierzyć z kimś równym sobie, ale na klub nie ma co liczyć....

unknown 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 31-10-2006, 18:47   

spoko spoko!

nie musisz od razu tak na ludzi ogólnikiem z forum też skakać;
może być, że w twej okolicy nie ma kto i/lub (z)czym jechać i/lub kiedy i/lub za co, więc nie znaczy, że nikt Cię nie słucha i każdy z klubu/forum leje na to;

a to, że ktoś akurat miał dobry/zły/dziwny humorek jak pisałeś posta i tak Ci odpisał... zdarza się, a offtopic'i i wyskoki z textami czasem z przymrużeniem oka to chyba norma w forach swowodnych, normalnych bez cecnzury... nie bierz tak do siebie od razu, bo wtedy na serio będą tak ludzie Cię traktować...
a poza tym rozpoczynając temat starczyło dostkuać parę słów o co chodzi, że to nie dresizm, gdzie i jak konkretniej, to by każdy wiedział , że na poważnie piszesz a nie w dress-style'u... no nic, nie ma o czym gadać, może ktoś będzie mógł i Ci odpisze w końcu...Jacacenty coś się odezwał...
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

Paul 

Wysłany: 05-11-2006, 23:41   

na stadionie Lecha był klimat kiedyś jak sie tam Drivers Club spotykał, a nocne ustawki są organizowane m.in. w okolicach mostu Lecha.

Ja będę chętny jak uzbieram sobie jakieś 200 KM :)

Zresztą gdzie tu się u nas ścigać jak ostatnio urwałem koło na dziurze w ojca Audi (moje Tipo to by chyba całe wpadło do tej dziury heh)....

marcin 

Wysłany: 14-12-2006, 18:32   

ja moge wpaść do poznania i stanąć z tobą :)
Ty 1.6 na gazie, ja 1.4 na benie :D
mogłobybyć ciekawie :D
daj znać na PW
     assistance

Paul 

Wysłany: 19-12-2006, 19:36   

A masz coś ponad standard w silniku? bo ja tez mam 1.4 na benie i powiem Ci ze to mocą nie zachwyca... moze coś poprzekładać z Uno turbo to w końcu ten sam silnik z tego co wiem :)

marcin 

Wysłany: 11-01-2007, 12:59   

Paul napisał/a:
A masz coś ponad standard w silniku? bo ja tez mam 1.4 na benie i powiem Ci ze to mocą nie zachwyca... moze coś poprzekładać z Uno turbo to w końcu ten sam silnik z tego co wiem :)

silnik seria. Ale liczy się fun... bo takim autkiem to można sie pościgać tylko dla własnej przyjemności :)

Zawsze możesz wsadzić turbo :lol:
     assistance

Ninja 

Województwo: Pomorskie
Ostrzeżeń:
 5/3/5
Wysłany: 11-01-2007, 13:49   

chodz sie ze mna zmierz... :lalala:

a swoja droga wiesz ze to nielegalne jest? :evil:

www.budowork.pl
     assistance

Paul 

Wysłany: 13-01-2007, 12:52   

swoją drogą ostatnio porobłem kumpla we fieście 1,2 16v 85KM :) Widać włoszczyzna lepiej sie zbiera od niemców :)

Ninja 

Ostrzeżeń:
 5/3/5
Wysłany: 13-01-2007, 14:04   

W robocie jezdzilem Fiesta 1,25 16V - 75KM. Silnik Zeteca. Zbieralo sie to okrutnie. Pogonilem wtedy niejedno lepsze auto. Fiesta jest leciuuuutka. Wiec z calym szacunkiem ale taka Fiestka to pogoniłaby Twoją włoszczyzne bez problemu. Kierownik widac był pierdoła... :lalala:

www.budowork.pl
     assistance

rochaz 

Województwo: Other
Wysłany: 13-01-2007, 17:35   

A jakie ma znaczenie czym sie scigasz Broadway? Parchami sie scigaja chlopaki kolo Szczecinka na lotnisku i dobrze sie bawia.
Druga sprawa, mysle, ze czlek nie namawial by do scigania sie na ulicach miasta...

Sprzedałem.Żałuje.Mam zdjęcia...
     assistance   Moneta

Ninja 

Ostrzeżeń:
 5/3/5
Wysłany: 13-01-2007, 18:09   

rochaz napisał/a:
Druga sprawa, mysle, ze czlek nie namawial by do scigania sie na ulicach miasta...

To niech sie scigają w dzien...nie uwazasz?
Skoro nocne to znaczy ze nielegalne raczej... :roll:

www.budowork.pl
     assistance

krzycho00 

Województwo: Małopolskie
Wysłany: 15-02-2008, 10:08   

Witam
a ja mam takie pytanie był ktoś w łodzi na niedawno organizowanych legalnych nocnych wyścigach ??
Organizatorzy tych wyścigów (jeszcze nielegalnych) porozumieli się z tamtejszym automobilklubem i zorganizowali coś takiego już legalnego nawet policja była w to zaangażowana ( zabezpieczenie ruchu)
     assistance   Moneta

Jacacenty 

Województwo: Lubuskie
Wysłany: 17-02-2008, 23:19   

Zrobić legalną imprezę nie jest problemem. Schody zaczynają się w przekonaniu matołów do uczestnictwa w takowej.

dawidc1994 

Wysłany: 08-07-2008, 22:41   

Gdzies nie dawno przeczytalem ze w Warszawie jakis club systematycznie sie spotyka w jakims opuszczonym miejscu (jakies garaze) i ze niby oni to odremontowali (tylko tak wyczyscili, zeby troche esetycznie bylo), a jest tam jakis nieuzywany w dobrym stanie odcinek drogi i tam sie scigaja. Podobno niezle fury tam jezdza i nie zla kasa sie miedzy nimi przewija.

Nie wiem czy to jest legalne, ani nie wiem czy to jest prawda, ale czytalem to albo na interii, albo na stronie o2.pl.

Raku 

Wysłany: 09-07-2008, 09:42   

:lol: interia i o2, to konkretne źródło informacji :lol:
Oni się w tych garażach ścigają na kasę, kto szybciej drugiemu koło odkręci.. :lol:

Chyba zamknę ten temat :D
     Moneta

dawidc1994 

Wysłany: 09-07-2008, 13:15   

Nie zrozumiales, przy garazach jest jakis oscinek drogi i oni sie tam scigaja. a jesli chodzi o interie i o2.pl, to czasami nie zle rzeczy tam pisza.

Raku 

Wysłany: 11-07-2008, 18:29   

Taa..
     Moneta

Sapphiron 

Województwo: Lubelskie
Wysłany: 11-07-2008, 18:52   

dawidc1994 napisał/a:
to czasami nie zle rzeczy tam pisza.
nooo ploty z reguły są niezłe... ale wiarygodne za cholerę...

Gość, uśmiechnij się :)
     assistance   Moneta

dcfan 

Ostrzeżeń:
 5/3/5
Wysłany: 23-07-2008, 02:44   

Co do odstawiania małolitrażową włoszczyzną większych autek... Dzisiaj nie wytrzymałem, jak zawsze dresiarstwo na światłach robie w jajo podgazowując na równo z nimi a potem spokojnie ruszając w chmurze palonego oleju z rury tamtego (mina dresa bezcenna), tak dzisiaj po prostu nie mogłem. Takiego brzydkiego ryja nie widziałem jak zyję.

Ja - tipo 1.6 gaźnik na LPG bo nie zdazylem sie przełączyc na postoju to raczej trudne - i on w Omedze 2.5 TD sedan z wiejskim wydechem fi 200. Pierwszy start światła - 30 metrów prostej i 90 stopni w lewo na dwupasmówkę, start także z 2 pasmówki, ja po wewnętrznej obaj ruszyliśmy na zielonym, ja pięknie pokonałem zakręt dobiłem do 60 i koniec, gość prawie z drogi wyleciał.... wyprzedził mnie. Kolejne światła gdzie się spotkaliśmy jakies 3km dalej. Obaj pierwsi, prosta droga. Dres rusza na pomarańczowym ja na zielonym jak wypada. On pisk opon badziew, ja ostro ale bez dymu 1 do 4tys, 2 do 5tys, 3 to 5tys i od razu 5 bo nie bylo po co gnać dalej.

Ot... jak to wieśniactwo jeździ:)

Odpowiedz do tematu