Pomógł: 1 raz Wiek: 21 Dołączył: 10 Maj 2008 Posty: 128 Skąd: Legnica/Wrocław
Województwo: Dolnośląskie
Wysłany: 25-02-2010, 00:31 Rozpoczęcie sezonu 2010 LOTNISKO KRZYWA 11.04
Serdecznie zapraszam wszystkich chętnych maniaków motoryzacji na rozpoczęcie sezonu 2010 na pas lotniska w Krzywej 11 kwietnia. Rozpoczęcie zlotu wstępnie ustalono na godzinę 11:00. Przybędą ludzie z takich klubów jak: street-lca; Racing Team Wałbrzych; MotoTeamJawor; Street Team Bolesławiec; Street-Roulette i inni.
Jeszcze raz gorąco wszystkich zapraszam!
** Dodano: 07-03-2010, 14:41 **
PLAN ZLOTU:
10:00-12:00 - "otwarcie bram" i przywitanie uczestników;
12:00-17:00 - prezentacja samochodów w konkursie na najładniejsze auto zlotu*; konkurs "najgłośniejsze(y) ....
(w zależności jakim sprzętem będziemy dysponować);
12:00-13:00 - zapisy oraz badania kontrolne pojazdów na 1/4 mili**; zapisy na KJS***;
13:00-15:00 - rozpoczęcie zawodów KJS; przejazdy rozgrzewkowe 1/4 mili;
15:00-17:00 - starty do 1/4 mili;
17:00-18:00 - prezentacja wyników z konkursów: KJS, 1/4 mili, na najładniejsze auto zlotu oraz na najgłośniejsze coś tam;
18:00 - the end
* konkurs na najładniejsze auto zlotu - oceniać będzie jury składające się z przedstawicieli przybyłych klubów ( po jednej osobie z każdego klubu);
* *wyścig na 1/4 mili - w zależności od liczby uczestników wyścig równoległy dwóch lub trzech aut; kategorie:
1) <=1.4
2) 1.41 - 1.6
3) 1.61 - 1.8
4) 1.81 - 2.0
5) 2.0<
auta ze wspomagaczami (kompresor, turbo) startują w kategorii o jedną wyżej niż kategoria wynikająca z ich pojemności;
*** jeśli chodzi o KJS - tor wymagający dużych umiejętności manewrowania pojazdem (niekoniecznie z dużymi prędkościami) tak aby każdy mógł się sprawdzić.
Wysłany: 07-03-2010, 21:41
Bardzo proszę osoby chcące wziąć udział w wyścigu na 1/4 mili o zapisywanie się na listę startową, czyli podanie mi na PW takich danych jak:
- model, marka i rocznik auta (Fiat Tipo 1994);
- rodzaj i pojemność silnika [cm3] ( R4 / 8 OHC / 1372);
- moc silnika [KM] (bez ściemniania proszę);
- nr rejestracyjny (potrzebny do weryfikacji pojazdów);
- nazwę właściciela pod jaką ma się znajdować auto.
Wysłany: 30-03-2010, 14:29
Plan zagospodarowania lotniska:
** Dodano: 08-04-2010, 01:50 **
Z powodu dużej ilości chętnych zmienione zostały zasady przydzielania poszczególnych kategorii w wyścigu na 1/4 mili. Oto szczegóły:
- kat. 1 ( <1.41 );
- kat. 2 ( 1.41 - 1.60 );
- kat. 3 ( 1.61 - 1.80 );
- kat. 4 ( 1.81 - 2.00 );
- kat. 5 ( 2.01 - 2.50 );
- kat. 6 ( 2.51 - 3.00 );
- kat. 7 ( 3.01 - 3.50 );
- kat. 8 ( >3.50 ).
Przeliczniki:
- turbo, kompresor - x 1,5;
- Wankl - x 2,5.
Jeśli chodzi o silnik diesla to jest tak jak dotąd. Doładowany diesel jedną kategorię niżej niż wynika to z pojemności jego silnika; wolnossący zostanie dopasowany do kategorii wg mocy.
Obowiązkowe wyposażenie:
1. Działające wszystkie światła.
2. Sprawny system hamulcowy, kierowniczy i chłodzenia silnika.
3. Seryjny zbiornik paliwa lub atestowana butla LPG.
4. Paliwo dostępne na stacji benzynowej zgodne z polskimi normami.
5. Sygnał dźwiękowy.
6. Ważny dowód rejestracyjny, przegląd techniczny i OC.
7. Działające wycieraczki.
8. Gaśnica i działające pasy bezpieczeństwa.
9. Nie ma obowiązku jazdy w kasku. Można startować z pasażerem.
Wysłany: 10-04-2010, 17:50
Z wielką przykrością ogłaszam, iż w związku z tragicznymi okolicznościami jakie miały dzisiaj miejsce i trwającą żałobą narodową, zlot w Krzywej został odwołany. Odbędzie się on jednak w terminie późniejszym, prawdopodobnie w połowie maja, o czym będę na bieżąco informował.
Marcin eS, tobie o co kaman, nie chcesz nie jedź, siedź w domu. Ja miałem plany i je zrealizuje a wcale nie muszę tam szaleć czy jakiś innych swirowań robić. Wystarczy się spotkać ze znajomymi, pooglądać swoje fury, kto co pozmieniał i w ogóle, żałoba żałobą, każdy panika wielkie umartwianie się a za 3 dni będziesz miał to wszystko już głęboko w ... Szkoda ludzi ale trudno, wypadki się zdarzają, co weekend podobna liczba ludzi ginie na drogach i afery się nie robi ...
_________________ Tipo 1,6 I.E. 94r +LPG 835c1,000
Wysłany: 11-04-2010, 01:26
Odbędzie się jedynie spotkanie przedstawicieli klubów. Imprezy o charakterze rozrywkowej nie będzie.
Najczęściej proponowaną datą odbycia się zlotu jest połowa maja. Negocjacje trwają.
bylem z MARIOVIRUS-em, i troche samochodow jest wiec jak ktos da rade to niech przyjedzie MARIOVIRUS, podal swoj nr wiec bedzie mozna sie tak spotkac i pogadac my kolo 15 tam bedziemy nie wiem czy cos jeszcze tam bedzie ale jedziemy zobaczyc...MARIOVIRUS, ma racje zaloba zaloba ale to nie znaczy ze mam siedziec w domu i plakac wszyscy pluli na kaczora a teraz wielce wszyscy placza niemowie zeby szalec skakac z radosci czy jeszcze cos innego podobnego ale bez przesady chyba przyjechac spotkac sie i pogadac to mozna prawda?czy jest cos w tym zlego?ja uwazam ze kompletnie nic
_________________ Typ 1,6 94r skladak z klockow lego ;]
Z wielką przykrością ogłaszam, iż w związku z tragicznymi okolicznościami jakie miały dzisiaj miejsce i trwającą żałobą narodową, zlot w Krzywej został odwołany. Odbędzie się on jednak w terminie późniejszym, prawdopodobnie w połowie maja, o czym będę na bieżąco informował.
To jest dla mnie jasne ! Nie wiem jak u was ale we Wrocławiu cały czas padał deszcz i co miałem jechać w ciemno? zastanów się troszeczkę! Gdybym wiedział ze impreza odbędzie się normalnie przyjechał bym! A ty walisz jakieś chore aluzje
co do tego ---> to już ci tłumacze o co "kaman" Pogoda do dupy! Informacja podana przez skopka! I tragedia! Nie rozumiem twojej reakcji ale okej pozdrawiam!
Marcin eS,po to wczesniej podalem tel ze w razie czego zawsze mozna bylo wszytsko dogadac i rozwiac watpliwosci ,kolo 11 bylem tam na miejscu wystarczylo przedzwonic bys mial info z pierwszej reki ale nic innym razem cos sie zorganizuje na pewno bo trzeba rozruszac troche dolny slask bo kiepsko wypadamy w porownaniu z niektorymi województwami
_________________ Tipo 1,6 I.E. 94r +LPG 835c1,000
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum