|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Pomoc przy zlocie. |
Autor |
Wiadomość |
Erewan
Pomógł: 3 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Cze 2005 Posty: 397 Skąd: Warszawa
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 25-02-2006, 00:33
|
|
|
dann napisał/a: | P.S.
Przyszedł mi właśnie do głowy taki pomysł
Można by było zorganizować rajd orientacyjny, dokładnie mówiąc chodzi mi o pewnego rodzaju podchody (z udziałem aut).
np. organizatorzy chowają jakiś przedmiot (np. butelkę z kartką w środku) w pewnym miejscu a jakaś ekipa kilka aut musi ją zlokalizować...:?: |
Też o czymś podobnym myślałem, ale z racji moich studiów raczej byłbym w tym bezkonkurencyjny
A tak na poważnie, to proponuję nastepującą formę zabawy:
- postudiuję mapę okolic Skorzęcina, postaram się znaleźć chociaż jedno tajemnicze miejsce (albo kilka), pomysleć nad ułożeniem zagadki-wskazówki (albo kilku zagadek-wskazówek), które dostaliby uczestnicy jako pomoc w rozwiązaniu zadania (znalezienia jednego lub kilku przedmiotów) i jazda w teren z mapami lub bez (jak kto woli)... Mogę ubrać zagadki w formę starej legendy lub baśni, bo lubię sobie czasami pofantazjować i zadbać o ukrycie przedmiotów...
Klubowicze pobawia się w Pana Samochodzika trochę - oczywiście czas na odnalezienie przedmiotów będzie ograniczony (np. o 20.00 zbiórka przy ognisku)... Już widzę te pędzące na parking w ostatniej chwili tabuny Temperek z fantami w bagaznikach |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 25-02-2006, 00:51
|
|
|
O i chce przypomniec, ze nagrody na tym zlocie beda ... przednie
Jak juz mowilem mamy troche $$$ do wydania
[ Dodano: 25-02-2006, 00:56 ]
Erewan, acha - co prawda na 1 zlocie bylismy w Biskupinie, ale mozna zrobic jakis rajd samochodowy zachaczajacy o ta miejscowosc np. zeby cos zjesc , moze co niektorzy cos obejrza.
Po drugie w Browarze Lecha w Poznaniu organizowane sa wycieczki. Mozna zwiedzic zaklad za darmo. Dostaje sie przewodnika. Oczywiscie wpierw jest wycieczka po browarze + dowiadujemy sie jak tworzone jest piwo, na koncu jest pokaz mutlimedialny oraz konkursy z tego co pani przewodnik nam powiedziala. Po wyciecze kazdy dostaje talon na 1 piwko z "kija" w milym pubie. Oczywiscie kierowcy nie pija. Acha i wycieczka dla osob powyzej 18 roku zycia. Co wy na to? |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
dann
|
Wysłany: 25-02-2006, 07:24
|
|
|
Erewan napisał/a: |
Też o czymś podobnym myślałem, ale z racji moich studiów raczej byłbym w tym bezkonkurencyjny
A tak na poważnie, to proponuję nastepującą formę zabawy:
- postudiuję mapę okolic Skorzęcina, postaram się znaleźć chociaż jedno tajemnicze miejsce (albo kilka), pomysleć nad ułożeniem zagadki-wskazówki (albo kilku zagadek-wskazówek), które dostaliby uczestnicy jako pomoc w rozwiązaniu zadania (znalezienia jednego lub kilku przedmiotów) i jazda w teren z mapami lub bez (jak kto woli)... Mogę ubrać zagadki w formę starej legendy lub baśni, bo lubię sobie czasami pofantazjować i zadbać o ukrycie przedmiotów... |
Zabawa była by przednia
miszko napisał/a: | Po drugie w Browarze Lecha w Poznaniu organizowane sa wycieczki. Mozna zwiedzic zaklad za darmo. Dostaje sie przewodnika. Oczywiscie wpierw jest wycieczka po browarze + dowiadujemy sie jak tworzone jest piwo, na koncu jest pokaz mutlimedialny oraz konkursy z tego co pani przewodnik nam powiedziala. Po wyciecze kazdy dostaje talon na 1 piwko z "kija" w milym pubie. Oczywiscie kierowcy nie pija. Acha i wycieczka dla osob powyzej 18 roku zycia. Co wy na to? |
Jestem za 3xTAK |
|
|
|
|
|
Emf
Pomógł: 26 razy Wiek: 47 Dołączył: 16 Sty 2005 Posty: 2668 Skąd: Piotrków Trybunalski
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 25-02-2006, 11:33
|
|
|
miszko napisał/a: | Po drugie w Browarze Lecha w Poznaniu organizowane sa wycieczki. Mozna zwiedzic zaklad za darmo. Dostaje sie przewodnika. Oczywiscie wpierw jest wycieczka po browarze + dowiadujemy sie jak tworzone jest piwo, na koncu jest pokaz mutlimedialny oraz konkursy z tego co pani przewodnik nam powiedziala. Po wyciecze kazdy dostaje talon na 1 piwko z "kija" w milym pubie. Oczywiscie kierowcy nie pija. Acha i wycieczka dla osob powyzej 18 roku zycia. Co wy na to? |
|
_________________ Była Włoszka.
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
|
|
|
|
|
Jacacenty
Pomógł: 13 razy Wiek: 39 Dołączył: 26 Lis 2004 Posty: 991 Skąd: Dillenburg
Województwo: Lubuskie
|
|
|
|
|
Erewan
|
Wysłany: 25-02-2006, 14:30
|
|
|
Jacacenty napisał/a: | www.pzm.pl/turystyka.asp?...odyfikacja.html |
Wszystko fajnie, ale mówimy o dwóch różnych zabawach
Ja nie miałem na myśli RAJDU na orientacje w typowym znaczeniu, ale raczej zabawę terenową na myślenie, umiejętność korzystania SAMODZIELNEGO z mapy (bez wytyczonej trasy i jej opisu) i odnalezienia konkretnych miejsc na podstawie zakamuflowanego w legendzie/basni opisu...
Postudiowałem wczoraj mapę i mam już kilka takich miejsc, oczywiście w ograniczonym promieniu wokół Skorzęcina, żeby nie było jazdy po 100-200km autami
Co do browaru Lecha - moim skromnym zdaniem atrakcja nie dla wszystkich wielka (polecam raczej mini-browar na wrocławskim rynku) a odległość do Poznania już gra rolę. Nie wiem, czy warto tłuc kilometry, żeby oglądać FABRYKĘ (bo właściwie tym są w chwili obecnej browary)... |
|
|
|
|
Jacacenty
Pomógł: 13 razy Wiek: 39 Dołączył: 26 Lis 2004 Posty: 991 Skąd: Dillenburg
Województwo: Lubuskie
|
Wysłany: 25-02-2006, 18:56
|
|
|
Erewan napisał/a: | Wszystko fajnie, ale mówimy o dwóch różnych zabawach |
Wiem. |
_________________ *** \=/ *** |
|
|
|
|
Erewan
|
Wysłany: 25-02-2006, 19:51
|
|
|
Jacacenty napisał/a: | Wiem. |
Ja wiem, że Ty wiesz...
Ale napisałem to specjalnie, bo nie sądzę, żeby ktokolwiek z klubowiczów miał aż tyle czasu wolnego, żeby objeżdżać wcześniej jakąs trasę "rajdu" i przygotowywać potem opisy na wzór PZMot-u... A potem i tak 3/4 klubowiczów nie zrozumie np. użytych w opisach symboli... Zróbmy coś na miarę naszych potrzeb i możliwości |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 25-02-2006, 21:15
|
|
|
Wiadomo, mozna zrobic krotki rajd na orientacje. Ale najlepsze i tak sa konkursy zespołowe. Takie jak na III OZFT, oczywiscie nowe tez beda.
Albo konkursy na znajomosc auta. Np. gdzie znajduje sie CPW Albo rozeznanie w wersjach silnikow stosowanych w T/T. Nie chce tu za duzo zdradzac, ale pomysłow jest duzo. Na wasze tez czekam. |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
Emf
Pomógł: 26 razy Wiek: 47 Dołączył: 16 Sty 2005 Posty: 2668 Skąd: Piotrków Trybunalski
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 26-02-2006, 12:33
|
|
|
miszko napisał/a: | Albo konkursy na znajomosc auta. Np. gdzie znajduje sie CPW |
Ja na swoje nieszczęście wiem
Ale może ktoś ma patent jak go wykręcić bez użycia kilkunastu słów w postaci: ku..wa i tym podobnych |
_________________ Była Włoszka.
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
|
|
|
|
|
Radke
Pomógł: 8 razy Wiek: 48 Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 1240 Skąd: Błonie k/W-wy
|
Wysłany: 28-02-2006, 14:47
|
|
|
Jeśli tylko się przydam to też chętnie pomogę... |
_________________ Pozdrawiam
Moja Tempra to już historia. Obecnie jest:
* Opel Astra Caravan 1.7DTL
* Citroen C4 Grand Picasso aut
* Fiat Uno 1.4 VAN
* Polonez Truck Plus 1.9d
zapraszam na: www.trade-r.pl |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|