Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Pomoc przy zlocie.
Autor Wiadomość
Erewan 

Województwo: Mazowieckie
Ostrzeżeń:
 5/3/5
Wysłany: 25-02-2006, 00:33   

dann napisał/a:
P.S.
Przyszedł mi właśnie do głowy taki pomysł :?: :?: :?:
Można by było zorganizować rajd orientacyjny, dokładnie mówiąc chodzi mi o pewnego rodzaju podchody (z udziałem aut).
np. organizatorzy chowają jakiś przedmiot (np. butelkę z kartką w środku) w pewnym miejscu a jakaś ekipa kilka aut musi ją zlokalizować...:?: :?: :?:

Też o czymś podobnym myślałem, ale z racji moich studiów raczej byłbym w tym bezkonkurencyjny :lalala: ;)

A tak na poważnie, to proponuję nastepującą formę zabawy:

- postudiuję mapę okolic Skorzęcina, postaram się znaleźć chociaż jedno tajemnicze miejsce (albo kilka), pomysleć nad ułożeniem zagadki-wskazówki (albo kilku zagadek-wskazówek), które dostaliby uczestnicy jako pomoc w rozwiązaniu zadania (znalezienia jednego lub kilku przedmiotów) i jazda w teren z mapami lub bez (jak kto woli)... Mogę ubrać zagadki w formę starej legendy lub baśni, bo lubię sobie czasami pofantazjować ;) i zadbać o ukrycie przedmiotów... :)

Klubowicze pobawia się w Pana Samochodzika trochę - oczywiście czas na odnalezienie przedmiotów będzie ograniczony (np. o 20.00 zbiórka przy ognisku)... Już widzę te pędzące na parking w ostatniej chwili tabuny Temperek z fantami w bagaznikach :lol:
     Moneta

miszko 

Województwo: Kujawsko-Pomorskie
Wysłany: 25-02-2006, 00:51   

O i chce przypomniec, ze nagrody na tym zlocie beda ... przednie :)
Jak juz mowilem mamy troche $$$ do wydania :)

[ Dodano: 25-02-2006, 00:56 ]
Erewan, acha - co prawda na 1 zlocie bylismy w Biskupinie, ale mozna zrobic jakis rajd samochodowy zachaczajacy o ta miejscowosc np. zeby cos zjesc , moze co niektorzy cos obejrza.

Po drugie w Browarze Lecha w Poznaniu organizowane sa wycieczki. Mozna zwiedzic zaklad za darmo. Dostaje sie przewodnika. Oczywiscie wpierw jest wycieczka po browarze + dowiadujemy sie jak tworzone jest piwo, na koncu jest pokaz mutlimedialny oraz konkursy z tego co pani przewodnik nam powiedziala. Po wyciecze kazdy dostaje talon na 1 piwko z "kija" w milym pubie. Oczywiscie kierowcy nie pija. Acha i wycieczka dla osob powyzej 18 roku zycia. Co wy na to?

dann 

Wysłany: 25-02-2006, 07:24   

Erewan napisał/a:

Też o czymś podobnym myślałem, ale z racji moich studiów raczej byłbym w tym bezkonkurencyjny :lalala: ;)

A tak na poważnie, to proponuję nastepującą formę zabawy:

- postudiuję mapę okolic Skorzęcina, postaram się znaleźć chociaż jedno tajemnicze miejsce (albo kilka), pomysleć nad ułożeniem zagadki-wskazówki (albo kilku zagadek-wskazówek), które dostaliby uczestnicy jako pomoc w rozwiązaniu zadania (znalezienia jednego lub kilku przedmiotów) i jazda w teren z mapami lub bez (jak kto woli)... Mogę ubrać zagadki w formę starej legendy lub baśni, bo lubię sobie czasami pofantazjować ;) i zadbać o ukrycie przedmiotów... :)

Zabawa była by przednia :!:

miszko napisał/a:
Po drugie w Browarze Lecha w Poznaniu organizowane sa wycieczki. Mozna zwiedzic zaklad za darmo. Dostaje sie przewodnika. Oczywiscie wpierw jest wycieczka po browarze + dowiadujemy sie jak tworzone jest piwo, na koncu jest pokaz mutlimedialny oraz konkursy z tego co pani przewodnik nam powiedziala. Po wyciecze kazdy dostaje talon na 1 piwko z "kija" w milym pubie. Oczywiscie kierowcy nie pija. Acha i wycieczka dla osob powyzej 18 roku zycia. Co wy na to?

Jestem za :!: 3xTAK :piwko: :piwko: :piwko:

assistance   Moneta

Emf 

Województwo: Łódzkie
Wysłany: 25-02-2006, 11:33   

miszko napisał/a:

:bravooo: :bravooo: :bravooo: :supz: :supz: :supz:

assistance   Moneta

Jacacenty 

Województwo: Lubuskie
Wysłany: 25-02-2006, 11:53   

www.pzm.pl/turystyka.asp?...odyfikacja.html

Erewan 

Ostrzeżeń:
 5/3/5
Wysłany: 25-02-2006, 14:30   

Jacacenty napisał/a:
www.pzm.pl/turystyka.asp?...odyfikacja.html

Wszystko fajnie, ale mówimy o dwóch różnych zabawach ;)

Ja nie miałem na myśli RAJDU na orientacje w typowym znaczeniu, ale raczej zabawę terenową na myślenie, umiejętność korzystania SAMODZIELNEGO z mapy (bez wytyczonej trasy i jej opisu) i odnalezienia konkretnych miejsc na podstawie zakamuflowanego w legendzie/basni opisu...

Postudiowałem wczoraj mapę i mam już kilka takich miejsc, oczywiście w ograniczonym promieniu wokół Skorzęcina, żeby nie było jazdy po 100-200km autami ;)

Co do browaru Lecha - moim skromnym zdaniem atrakcja nie dla wszystkich wielka (polecam raczej mini-browar na wrocławskim rynku) a odległość do Poznania już gra rolę. Nie wiem, czy warto tłuc kilometry, żeby oglądać FABRYKĘ (bo właściwie tym są w chwili obecnej browary)...
     Moneta

Jacacenty 

Województwo: Lubuskie
Wysłany: 25-02-2006, 18:56   

Erewan napisał/a:
Wszystko fajnie, ale mówimy o dwóch różnych zabawach ;)

Wiem.

Erewan 

Ostrzeżeń:
 5/3/5
Wysłany: 25-02-2006, 19:51   

Jacacenty napisał/a:
Wiem.

Ja wiem, że Ty wiesz... ;)

Ale napisałem to specjalnie, bo nie sądzę, żeby ktokolwiek z klubowiczów miał aż tyle czasu wolnego, żeby objeżdżać wcześniej jakąs trasę "rajdu" i przygotowywać potem opisy na wzór PZMot-u... A potem i tak 3/4 klubowiczów nie zrozumie np. użytych w opisach symboli... Zróbmy coś na miarę naszych potrzeb i możliwości ;)
     Moneta

miszko 

Województwo: Kujawsko-Pomorskie
Wysłany: 25-02-2006, 21:15   

Wiadomo, mozna zrobic krotki rajd na orientacje. Ale najlepsze i tak sa konkursy zespołowe. Takie jak na III OZFT, oczywiscie nowe tez beda.

Albo konkursy na znajomosc auta. Np. gdzie znajduje sie CPW :) Albo rozeznanie w wersjach silnikow stosowanych w T/T. Nie chce tu za duzo zdradzac, ale pomysłow jest duzo. Na wasze tez czekam.

Emf 

Województwo: Łódzkie
Wysłany: 26-02-2006, 12:33   

miszko napisał/a:
Albo konkursy na znajomosc auta. Np. gdzie znajduje sie CPW :)

Ja na swoje nieszczęście wiem :P
Ale może ktoś ma patent jak go wykręcić bez użycia kilkunastu słów w postaci: ku..wa i tym podobnych ;)

assistance   Moneta

Radke 

Wysłany: 28-02-2006, 14:47   

Jeśli tylko się przydam to też chętnie pomogę...

Moja Tempra to już historia. Obecnie jest:

* Opel Astra Caravan 1.7DTL
* Citroen C4 Grand Picasso aut
* Fiat Uno 1.4 VAN
* Polonez Truck Plus 1.9d

zapraszam na: www.trade-r.pl
     assistance   Moneta

Odpowiedz do tematu