|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Czym ja dzisiaj jechałem... |
Autor |
Wiadomość |
RobertWroc
Pomógł: 3 razy Wiek: 52 Dołączył: 22 Lut 2006 Posty: 516 Skąd: Wrocław
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 06-06-2007, 23:07 Czym ja dzisiaj jechałem...
|
|
|
dzisiejszy dzień był wyjątkowy w mojej karierze kierowcy.Spotkał mnie zaszczyt prowadzenia autka przy którym wszystkie Subaru,beemki i inne audice poprostu wymiękja.Szczrze mówiąc Fiaty też.
Cudem tym był Wartburg z 1968r. Oryginalny dwusuw.Ludzie jak udownie ciężko wchodzi tam sprzęgło,a zarazem z jaką siłą odbija,biegi,poprostu ja ładowanie karanbinu. Dżwięk silnika ,przyspieszenie,niodczuwalne, przełczniki świateł umieszczone wręcz w niesamowitych miejscach.I ta skayowa tapicerka....
I te spojrzenia ludzi,zdumienie kierwców.Gosc w nówce Beemie ,ślicznej srebrnej,ustapił mi pierszeństwa..
Maszyna jest w trakcie renowacji,qrcze ile ludzie potrafia wsdzić w autko...i to takie ...chmm..oryginalne..
Dzisiaj przyjechała z warsztatu i juz stoi pod domem.Ja niby miałem jechać jako asekutracja w razie jak by trzeba było holować ale ubłagałem i spotkał mnie ten zaszczyt.
A kiedyś to był szczyt marzeń
Może uda mi się zrobić kilka fotek jeszcze przed lakierowaniem to wrzucę dla młodszych klubowiczów bo pewnie do końca nie wiedzą o jakim że cudzie mówię |
_________________ Było Tipo 1.4ie + lpg(koszmar) Była Croma 2.0ie 16V umarła. Była Dedra 1.8 ie LPG. Była Delta II 1.6 bez LPG.Byłą Kappa 3.0V6,
Jest Alfa Romeo 156 1.8TS |
|
|
|
|
Gibson
Pomógł: 1 raz Wiek: 47 Dołączył: 09 Lip 2005 Posty: 276 Skąd: Częstochowa
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 07-06-2007, 00:39
|
|
|
RobertWroc napisał/a: | Może uda mi się zrobić kilka fotek jeszcze przed lakierowaniem to wrzucę dla młodszych klubowiczów bo pewnie do końca nie wiedzą o jakim że cudzie mówię |
ja już prawie zapomniałem |
_________________ Był Tipek 1.6 OHC '92 rok, gaźnik, LPG - Lovato
Jest Astra 1.6, 16V, X16XEL '98 rok, kombi, benzyna |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 07-06-2007, 08:52
|
|
|
Nice, takie autka już dusze mają.
U mnie jest dziadek co ma Syrenke w stanie idealnym. Czasami wyjeżdża. Zawsze stanę, aby obejrzeć
Jak byłem mały to rodzicie mieli Syrenke Bosto, najbardziej pamiętam drążek zmiany biegów - jak przy amerykańskich autach |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
Hipo
Pomógł: 30 razy Wiek: 42 Dołączył: 30 Kwi 2007 Posty: 2082 Skąd: Jarosław
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 07-06-2007, 09:14
|
|
|
NO te auta powoli zaczynają zmieniać już się na prawdziwe białe kruki, a pamiętam czas y jeszcze kiedy dość sporo tego pomykało po naszych drogach. |
_________________ Marea 2.4 TD HLX
JCB 3CX Contraktor |
|
|
|
|
wujo1965
Pomógł: 1 raz Wiek: 59 Dołączył: 12 Mar 2007 Posty: 68 Skąd: Warszawa
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 07-06-2007, 16:20
|
|
|
Taaaa... sam miałem takie cudo rocznik1972 :tonqe: wymienione na syrenę 105 AD 1978.
Aż się łezka w oku kręci jak sobie przypomnę |
_________________ Tipo 1,4 1995 gaźnik + LPG
266.000
|
|
|
|
|
Emf
Pomógł: 26 razy Wiek: 47 Dołączył: 16 Sty 2005 Posty: 2668 Skąd: Piotrków Trybunalski
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 07-06-2007, 20:52
|
|
|
Rany ja jakoś nie czuję sentymentu do Honeckerów, tak samo jak nie czuję sentymentu do tv Elektron i pralek Wjatka.
To zwykłe stare kaszaloty
Co jest fajnego w skajowej Syrence albo Warszawie |
_________________ Była Włoszka.
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
|
|
|
|
|
wujo1965
Pomógł: 1 raz Wiek: 59 Dołączył: 12 Mar 2007 Posty: 68 Skąd: Warszawa
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 08-06-2007, 17:18
|
|
|
Emf jako 12-letni chłopak uczyłem się jeździć syreną i uwież,że wtedy było to dla mnie auto mażeń. Pewnie dla tego sentyment pozostał do dziś.
miszko napisał/a: | Nice, takie autka już dusze mają. |
I dla tej duszy też |
_________________ Tipo 1,4 1995 gaźnik + LPG
266.000
|
|
|
|
|
grabarz
Pomógł: 18 razy Dołączył: 30 Mar 2007 Posty: 1685 Skąd: Zielona Góra
Województwo: Lubuskie
|
Wysłany: 08-06-2007, 18:21
|
|
|
Za niedługo i nasze autka będą miały duszę ,jeszcze trochę i będą olttaimerami ,ja kiedyś posiadałem śkode 100 z 66 roku ,ile ja sie naszukałem wlewu paliwa (ukryty był pod znaczkiem na przednim błotniku ,a otwierany był od wewnątrz jak klapa w maluchu na tej zasadzie ) ,o kole zapasowym nie wspomnę które ukryte było za pasem przednim ,który po przesunięciu wajchy na pasie przednim zjeżdżał w duł pod auto ,a najbardziej podobalo mi sie otwieranie trójkątnych szybek z przodu ,taka korbka jak przy otwieraniu szyb ,ach.. fajny zabytek
|
_________________ KAŻDY MOŻE BYĆ MODEM...ALE NIE KAŻDY DO TEGO SIĘ NADAJE |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|